En ny måling fra Analyse Danmark viser…

2016

21. december, 2016: Håndværkerne skruer op for julegavebudgettet

De ansatte i byggeriet ser ud til at bruge flere penge på julegaver i år, viser en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for 3F.

I år kan børn med tømrer eller murerforældre måske forvente lidt større pakker gemt under træet.Resten af 3F’erne holder et pænt julegavebudget.

Læs mere på fagbladet3f.dk


21. december, 2016: “Isolation er gift for fattige børn”

Vi er nødt til at diskutere, hvad fattigdom er, mener socialrådgiverforening i kølvandet på ny undersøgelse.

Selv om der måske ikke skal ret meget til for at overleve, så handler fattigdom om mere end at få mad på bordet. Sådan lyder det fra Dansk Socialrådgiverforening og Rådet for Socialt Udsatte, som reagerer på en ny undersøgelse af Analyse Danmark fra Ugebrevet A4.

Læs mere på nyheder.TV2.dk


21. december, 2016: Danskerne er barske i deres syn på fattigdom

Fritidsaktiviteter for børnene, et værelse per person i boligen eller en årlig tur i Tivoli. Det er ikke nødvendige goder, mener et flertal af danskerne.

Vi har sammen med Ugebrevet A4 prøvet at afdække, hvornår danskerne mener, at man er fattig, dvs. hvilke ting skal man have råd til, for IKKE at føle sig fattig. 54% mener f.eks. at man skal have råd til internet i hjemmet for ikke at føle sig fattig.

Læs mere på avisen.dk


20. december, 2016: Ved du hvem, der er borgmester i din kommune?

Hvis svaret er nej, er du ikke alene. Faktisk aner to ud af ti ikke, hvad deres borgmester hedder.

Det viser en ny undersøgelse af danskernes viden om kommunalpolitik, som Analyse Danmark har lavet for Avisen.dk. Undersøgelsen kommer i forbindelse med ti-året for den storstilede strukturreform, der i 2007 lagde de daværende 271 kommuner sammen til 98. Her var et af hovedformålene ellers at sikre bedre betingelser for deltagelse i det lokale demokrati.

Læs mere på avisen.dk


19. december, 2016: 10 år efter reform: Lokaldemokratiet drives af de rige

Med strukturreformen er kommunalpolitik blevet en fjern størrelse, og det får folk til at stå af. Især de fattigste og kortest uddannede melder hus forbi på den lokale indflydelse, viser ny undersøgelse.

Velhavende danskere med lang uddannelse deltager nemlig dobbelt så ofte som kortuddannede danskere med lav indkomst i den kommunale beslutningsproces. Det viser en ny undersøgelse af danskernes deltagelse i nærdemokratiet, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4.

Læs mere på ugebreveta4.dk


18. december, 2016: Vin passer slet ikke til julemaden, men vi drikker den alligevel

Julemiddagen er et frygteligt måltid at sætte vin til, fordi maden både er fed, sød og syrlig, lyder det fra vinekspert. Få hans bedste råd her.

Hvis du allerede nu er ramt af julestress og ikke har tid til at læse en hel artikel om den rigtige julevin, så gå efter dette simple råd fra direktør i PL Vinimport Brian Anthonsen.

Læs mere på dr.dk


16. december, 2016: Styrket opbakning til mere ambitiøs klimapolitik

Danskernes bekymring for klimaforandringerne, opbakning til en mere ambitiøs klimapolitik og vilje til at ændre livsstil af hensyn til klimaet er stigende, viser Klimabarometeret 2016.

Knap 9 ud af 10 danskere betragter de globale klimaforandringer som et alvorligt problem, og andelen der er bekymrede for, at klimaforandringerne vil være til skade for dem selv i deres levetid er steget fra 30 pct. i 2015 til 41 pct. i 2016.

Læs mere på concito.dk


13. december, 2016: Cd’en lever på landevejene

Selv om cd’en er udråbt til at være stendød, lever metalskiven med musik stadig i danskernes biler.

Musik: På trods af, at mange har udråbt cd’en som død i Danmark, slår en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark fast, at cd’en lever i bedste velgående. Hver fjerde bilist i Danmark hører musik på cd, selv om udbuddet er faldet drastisk med lukningen af butikskæder som Fona og Stereo Studio

Læs mere på Fyens.dk


12. december, 2016: Karakterbog: Her er Danmarks dårligste partileder

Vælgerne bedømmer Liberal Alliances partileder til at levere en så ringe præstation som partileder, at han kun får 2,4 i årskarakter. Trekløverregeringens partiledere har ikke fundet vej til vælgernes hjerter, viser ny måling. Til gengæld scorer rød bloks to dronninger Mette Frederiksen og Pernille Skipper pæne karakterer, mens Kristian Thulesen Dahl fra DF falder i karakter.

Du kan se, hvordan danskerne vurderer Folketingets ni partiledere efter 12-skalaen.

Læs mere på ugebreveta4.dk


7. december, 2016: Indflydelse lever godt i det skjulte

Fagforeningsformænd, der fylder meget i medierne, har efter danskernes opfattelse stor indflydelse. Men i virkeligheden kan det være omvendt, forklarer forskere. Tre formænd fortæller om fordelene ved at støje i medierne – og ved at være stille.

De fagforeningsformænd, der er mest synlige i medierne, bliver af danskerne vurderet som mest indflydelsesrige. Det viser en spørgeskemaundersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere på ugebreveta4.dk


23. november, 2016: ANALYSE: Sådan kan Løkkes herrehold blive populært hos kvinderne

Løkke har i mange år haft problemer med kvindelige vælgere. Med dannelsen af en ny trekløverregering har statsministeren mulighed for at udpege flere kvindelige ministre og have mere blik for velfærd med appel til sosuen og sygeplejersken.

For fem år siden satte kun hver femte kvindelige vælger kryds ved liste V. Ved folketingsvalget i 2015 havde Løkke tabt yderligere titusindvis af kvindestemmer, og kun 15 procent eller mindre end hver syvende kvinde satte kryds ved Løkkes parti.

Læs mere på avisen.dk


22. november, 2016: Offentlig kontrol: »At bruge en fjerdedel af tiden på nul og en fis er fandeme sindssygt«

Sådan lyder reaktionen fra stressekspert Thomas Milsted på resultatet af ny A4-måling: Danskere bruger hver fjerde arbejdstime på at dokumentere – og offentligt ansatte ser dokumentationskrav som en unødvendig kontrol af deres arbejde. Faglige ledere kræver stop for galskaben.

Socialrådgivere, sosu’er og politifolk er ved at blive kvalt i bureaukrati. Over en fjerdedel af offentligt ansattes arbejdstid bruges på dokumentation, skemaer, evalueringer og andet papirarbejde. Den oplevelse fremgår af en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget blandt 1.088 repræsentativt udvalgte danskere.

Læs mere på ugebreveta4.dk


27. oktober, 2016: Danskernes dom over Dybvad, Lizette og Bente: Kendisfaktoren er lille men magten stor

Kendis-faktoren hos nogle af Danmarks mest magtfulde personer i toppen af dansk erhvervsliv og fagbevægelse kan ligge på et meget lille sted.

Næsten halvdelen af danskerne kender ikke organisationernes topfolk. Men Lizette Risgaard kan torsdag fejre sit første år i spidsen for LO med en ny undersøgelse, hvor den halvdel, der kender hende, vurderer at hun har stor indflydelse på samfund og politik. Den mest magtfulde organisationsleder er ifølge danskerne Karsten Dybvad fra DI.

Læs mere på ugebreveta4.dk


19. oktober, 2016: Er du enig? Mænd rejser – kvinder kommer ingen vegne

Kvinder drømmer om at rejse, men kommer ingen vegne. Det er helt omvendt med mændene.

Bounty-strande, drinks, solbadning og koralblåt hav lyder som en drøm, nu hvor efterårsblæsten rusker i træerne uden for. Og især de danske kvinder går og drømmer om at rejse væk. Hele 45 procent drømmer flere gange om ugen – eller endda dagligt – om at rejse væk.

Læs mere på ekstrabladet.dk


29. september, 2016: Hør de sjove fortællinger: Halvdelen af 3F’ere bruger øgenavne

Det kan virke som en barnlig ting, men blandt rigtig mange 3F’ere er det helt almindeligt at bruge øge- eller kælenavne om kollegaerne.

Buller, Havenissen og Lille Per. Halvdelen af 3F’erne bruger øge- eller kælenavne om hinanden. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Fagbladet 3F blandt næsten 1.000 3F’ere.

Læs mere på avisen.dk


10. september, 2016: Pigespejderne laver medlemskampagne

De Grønne Pigespejdere i Hjallerup starter deres nye sæson med et arrangement, som gerne skulle give endnu flere piger lyst til at være med som spejder.

Baggrunden for netop dette arrangement er en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for De Grønne Pigespejdere, viser, at 56 procent af danskerne mener, at nutidens forældre ikke er gode nok til at lade deres børn klare udfordringer på egen hånd.

Læs mere på nordjyske.dk


19. august, 2016: 3F’erne byder bøsser og lesbiske velkomne på jobbet

På de fleste 3F-arbejdspladser kan homoseksuelle være åbne om deres seksualitet, viser nye tal. Der er dog plads til forbedring, mener både 3F og de homoseksuelle selv.

Man kan vifte med regnbueflaget på de fleste 3F-arbejdspladser. Det viser en ny undersøgelse fra Fagbladets webpanel, som Analyse Danmark har gennemført. 1.096 3F’ere har deltaget i undersøgelsen.

Læs mere på fagbladet3f.dk


15. august, 2016: Danskerne frygter privatisering af vandværker – og med god grund

En undersøgelse viser, at 87 pct. af dem, der har taget stilling, er direkte imod et salg, mens kun 10 pct. er for et salg – og det endda kun, hvis salget sker til danske investorer som eksempelvis pensionskasser.

Regeringen pusler i det skjulte med planer om at sælge landets vandforsyninger til private investorer. Men den idé vinder ikke gehør hos de danske vælgere. Tværtimod.

Læs mere på jyllands-posten.dk


11. august, 2016: Kriseramte SAS har et godt image hos danskerne

Over halvdelen af danskerne opfatter flyselskabet SAS positivt. Det skyldes, at SAS er en del af det danske arvegods, mener forsker.

Scandinavian Airlines har formået at bibeholde selskabets gode image på trods af økonomiske og organisatoriske kriser gennem de seneste mange år.

Læs mere på fagbladet3f.dk


9. august, 2016: Trods forsinkelser og sporarbejde: Danskerne er glade for DSB

Selvom DSB ofte omtales i negative vendinger, har hver tredje dansker et positivt billede af virksomheden, viser ny undersøgelse. Forsker er overrasket.

Hver tredje danskere mener, at DSB har et godt eller meget godt image. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for 3F blandt 1.066 danskere.

Læs mere på fagbladet3f.dk


29. juli, 2016: Kun hver tredje drøfter efteruddannelse med chefen

Har du snakket med din chef i dag om behovet for et kursus? Så er du en af de få – i hvert fald hvis du er faglært eller ufaglært. Og det er ikke bare på grund af sommerferie.

Kun to ud af tre 3F’ere har i en rundspørge lavet for Fagbladet 3F af Analyse Danmark svaret, at de kun i mindre grad eller slet ikke løbende drøfter deres behov for efteruddannelse med deres nærmeste leder.

Læs mere på Avisen.dk


26. juli, 2016: Danskerne har ikke styr på deres vand

Mange danskere ved tilsyneladende ikke, hvor meget de betaler for deres drikkevand. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for brancheorganisationen Danske Vandværker.

Ifølge undersøgelsen svarer hele 69 %, at de ikke ved, hvor meget de betaler for en kubikmeter vand. Og det er en skam, for der kan være mange penge at spare, hvis man har styr på sit vand.

Læs mere på avisen.dk


14. juli, 2016: Sådan lever 3F’erne: Kvinder gør rent – mænd kører bil

De stereotype kønsroller lever i bedste velgående i 3F-hjemmene. Mændene sidder bag rattet, mens kvinderne tager sig af det huslige.

Sådan lever rigtig mange 3F-familier. 76 procent af mændene kører altid eller som oftest bilen, mens det blot er 22 procent af kvinderne, når familien kører sammen.

Læs mere på fagbladet3f.dk


12. juli, 2016: Mange 3F’ere bliver hjemme i sommerferien

Næsten halvdelen af håndværkerne, specialarbejderne, rengøringsassistenterne og de andre medlemmer af Danmarks største fagforbund 3F kommer ikke væk fra hjemmets fire vægge i deres sommerferie. Det viser en rundspørge foretaget af Analyse Danmark for Fagbladet 3F.

Hele 44 procent af 3F’erne svarer, at de har planer om at holde hele ferien i deres eget hjem. At mange holder ferie i Danmark er ikke noget nyt.

Læs mere på arbejderen.dk


12. juli, 2016: Kunder dumper Nykredit Bank efter bidragsballade

Forårets bidragsforhøjelser fra Nykredit slår igennem på kundernes tilfredshed med Nykredit Bank, der har de mindst tilfredse kunder i en ny måling, skriver Børsen.

I Analyse Danmarks Bankanalyse 2016 kommer Nykredit Bank ud som banken med de i gennemsnit mindst tilfredse kunder. Det skriver Børsen.

Læs mere på finanswatch.dk


12. juli, 2016: Middelfart Sparekasses kunder mest tilfredse

For tredje år i træk ligger Middelfart helt i top i en måling af kundetilfredsheden i 21 banker.

Middelfart Sparekasse fik karakteren 8,6 i analysen, hvor 10 er det højst mulige. 91% af bankens kunder siger, at den lever op til deres forventninger.

Læs mere på tv2fyn.dk


8. juli, 2016: Ny undersøgelse: Landmænd må ikke rende fra regningen

Hele 70 % af danskerne synes ikke, det er i orden, at landmænd og andre erhvervsvirksomheder kan melde sig fra deres vandværk og lade de resterende forbrugere betale regningen. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for brancheorganisationen Danske Vandværker.

Baggrunden for undersøgelsen er, at landets vandværker oplever en stigende tendens til, at landmænd vil melde sig ud af det lokale vandværk for selv at bore efter vand, som skal bruges til mælkekøling, drikkevand til dyr eller andre erhvervsrettede aktiviteter.

Læs mere på Avisen.dk


7. juli, 2016: Danskerne: Uber er værre end Ryanair

Næsten halvdelen af danskerne svarer i en ny undersøgelse, at de ikke vil benytte kørselstjenesten Uber af principielle årsager.

Nej, tak. Næsten halvdelen af danskerne vil vælge Uber fra af principielle årsager. Knap så mange vil fravælge det omstridte flyselskab Ryanair med den farverige Michael O’Leary i spidsen.

Læs mere på Avisen.dk


28. juni, 2016: Nej tak: Danskerne dumper Løkkes smalle regering

Danskerne vil ikke have en regering bestående af kun et enkelt parti, viser meningsmåling. Selv Venstres egne vælgere dumper Løkkes smalle regering.

Kun to ud af 100 vælgere mener, at en regering bestående alene af Venstre vil være bedst for Danmark efter næste folketingsvalg. Ikke engang Venstres egne vælgere er begejstrede ved tanken om, at Lars Løkkes smalle regering skal overleve et valg mere.

Læs mere på Avisen.dk


28. juni, 2016: Løkke og Co. får sløje karakterer: Det siger gymnasielærerne om præstationen

Løkkes ministerhold får et historisk ringe karaktergennemsnit af vælgerne. Avisen.dk har bedt to gymnasielærere vurdere ministrenes karakterbog.

Midt i en tid, hvor landets nyudsprungne studenter får overrakt eksamensbeviserne, har også regeringens ministre fået stukket deres karakterbøger i hånden.

Læs mere på Avisen.dk


22. juni, 2016: Her er ministeren, Venstres egne folk elsker

Ny måling sikrer Inger Støjberg en central placering i en kommende ny Venstre-ledelse, men slaget om formandsposten kommer til at stå mellem Søren Gade og Kristian Jensen, tipper Hans Engell.

Efter et år som udlændinge-, integrations- og boligminister bedømmer Venstre-vælgerne Inger Støjberg til at være den minister, der klarer sig allerbedst.

Læs mere på Avisen.dk


19. juni, 2016: DF-vælgere til Løkke: Sundhedspolitikken er ikke god nok!

Statsministerens hjemmebane, sundhed og ældrepleje, er under voldsom beskydning fra vælgerne fra regeringens største støtteparti.

Lars Løkke (V) får prygl af DF-vælgerne. De er utilfredse med regeringens sundheds- og ældrepleje-politik til trods for at Dansk Folkeparti selv har bakket op om bl.a. finansloven.

Læs mere på Avisen.dk


15. juni, 2016: Kvinde-klask til Løkke: Kan koste ham magten

En faldende opbakning fra kvinderne kan koste statsministeren magten, vurderer ekspert.

Et faretruende problem lurer i kulissen, når statsminister Lars løkke Rasmussen (V) inden længe kan fejre V-regeringens etårs fødselsdag. Opbakningen fra de kvindelige vælgere smuldrer. Og det kan i sidste ende koste ham magten.

Læs mere på Avisen.dk


15. juni, 2016: Danske arbejdere er blevet mere ‘Uber-skeptiske’

På bare fire måneder er andelen af arbejdere, der kun ser dårlige effekter, gået fra 11 til 22 pct. Både Uber og fagbevægelsen ærgrer sig.

Faglærte og ufaglærte arbejdere i Danmark ser med hastigt voksende skepsis på deleøkonomiske platforme som Uber, Airbnb og Gomore.

Læs mere på Politiken.dk


14. juni, 2016: Regeringen får lussing af vælgerne i etårs fødselsdagsgave

Når Venstre om to uger fejrer sit etårs jubilæum som regeringsparti, må partiet se tilbage på et år med startvanskeligheder.

Med gennemsnitskarakteren 3,3 på 12-skalaen får ministrene i den nuværende regering således den ringeste samlede vurdering, nogen regering har fået, siden Ugebrevet A4 i 2009 begyndte at lade danskerne uddele årskarakter til landets ministre.

Læs mere på Borsen.dk


13. juni, 2016: Se ministrenes karakterbog: Vælgerne giver lussing til Løkke-regeringen

Med kun et år på bagen får Venstre-regeringen en syngende lussing af danskerne i ny undersøgelse. Gennemsnitskarakteren på 3,3 er den laveste, siden Ugebrevet A4 i 2009 begyndte at lade danskerne uddele karakter til landets ministre.

Når Venstre om få dage fejrer sit et-års jubilæum som regeringsparti, må partiet se tilbage på et år med markante startvanskeligheder.

Læs mere på ugebreveta4.dk


10. juni, 2016: Danskerne bæver for britisk nej til EU: Dårligt for dansk økonomi

Hvis briterne stemmer nej til fortsat medlemskab af EU, frygter flertal af danskerne, at det vil skade både dansk økonomi og beskæftigelse, viser ny A4-undersøgelse. Bekymringen for job og pengepung er reel, mener både Venstre og Socialdemokraterne. Men EU-forskerne maner til besindighed: Brexit behøver ikke betyde deroute for Danmark.

Man kan forestille sig, at et nej vil forringe det engelske pund, og så vil det danske kød blive for dyrt. Sådan lyder bekymringen fra Kurt Høj, der er tillidsmand på Danish Crown i Herning.

Læs mere på Ugebreveta4.dk


26. maj, 2016: Hvad blev der af pauserne?

Pausefisken, pausekommaet og pausegymnastikken er alt sammen fortid. Det betyder ikke, at pausen er forsvundet, men den er ikke, hvad den har været.

Faktisk holder over halvdelen af os færre end tre pauser om dagen – inklusive frokost- og toiletpauser. Og når vi så holder pauser, bruger en tredjedel af os tiden foran skærmen.

Læs mere på b.dk


26. maj, 2016: Otte ud af ti danskere: Uber skal betale skat i Danmark

Det har betydning for godt otte ud af ti danskere, om onlinetjenesten Uber betaler skat i Danmark, når de vælger, hvordan de vil transporteres.

Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F blandt 1.066 danskere.

Læs mere på dk-nyt.dk


18. maj, 2016: Flere mænd end kvinder tager efteruddannelse

Flere mænd end kvinder får lov til at spidse blyanten og komme på efteruddannelse.

Hele 23 procent af mændene og kun 16 procent af kvinderne har deltaget i efteruddannelse på arbejdspladsen indenfor det sidste halve år, viser en ny spørgeskemaundersøgelse blandt 3F’s medlemmer foretaget af Analyse Danmark, skriver Fagbladet 3F.

Læs mere på dk-nyt.dk


9. maj, 2016: Glipper du solen på grund af arbejde? Her er undskyldningen for at holde ekstra pauser

Glem alt om, at du er et dovent rad, fordi du tillader dig selv en pause i ny og næ. Faktisk er de små afbræk i en travl hverdag sunde for dig.

Må du bare nøjes med at kigge ud på det lækre forårsvejr i disse dage på grund af arbejde? Så frygt ej. Der findes nemlig en god undskyldning for at holde lidt ekstra pauser, mener stressekspert.

Læs mere på tv2.dk


8. maj, 2016: Mavepuster til præster: Får mindre og mindre status

Præster er ikke så ansete, som de har været. I løbet af de seneste ti år har de mistet meget prestige, viser ny undersøgelse. Noget af nedgangen er præsterne selv skyld i, vurderer ekspert.

Danskerne ser mindre og mindre op til præsterne, når de står på prædikestolen, konfirmerer unge eller deltager i sognets liv. Ifølge en ny undersøgelse er præsterne en af de faggrupper, som har mistet allermest prestige i løbet af de seneste ti år.

Læs mere på avisen.dk


5. maj, 2016: Trods kæmpesatsing: Håndværkeres prestige har ikke rykket sig en meter

Danmark vil mangle titusinder af håndværkere om få år. Men trods mange forsøg på at gøre håndværksfagene mere attraktive, er der sket så godt som ingenting på 10 år.

Vi kommer til at mangle håndværkere i fremtiden. Men trods alverdens indsatser er det ikke lykkedes at ændre på håndværksfagenes prestige.

Læs mere på avisen.dk


4. maj, 2016: Christina: “Det var så lavstatus at være sosu. Virkelig lavstatus

Før i tiden undlod jeg at fortælle, at jeg arbejdede med ældre. Nu går jeg til selskaber og på job med rank ryg. Det fortæller sosu i forbindelse med nyheden om, at faggruppen har fået højere prestige.

Sygeplejersker, sosu’er og pædagoger har fået en højere prestige i løbet af de seneste ti år. Danskerne tillægger de ‘varme hænder’ mere status nu end i 2006. Det viser en ny undersøgelse.

Læs mere på avisen.dk


23. april, 2016: Kultur kan lokke danskerne i kirke

Vi vil til koncert og i parterapi i kirken, men vi aner ikke, hvad menighedsrådet laver. Kirkeministeriet har hyret et PR-bureau til at få flere til at stille op til menighedsrådsvalget.

Det er ikke bøn og søndagens gudstjeneste, som trækker. I stedet kunne danskerne lokkes mere i kirke med koncerter og foredrag. Og der er også interesse for rådgivning i ægteskabelige problemer og sorg.

Læs mere på dr.dk


22. april, 2016: Kirken udvider sine tilbud: Ægteskabskurser og hjælp til skilsmissebørn

Et stigende antal kirker tilbyder hjælp til skrantende ægteskaber og skilsmissebørn. Ny undersøgelse viser at der er efterspørgsel efter denne slags tilbud.

I en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Kirkeministeriet svarer 20 % af folkekirkemedlemmerne, at de ville bruge kirken mere, hvis der blev tilbudt rådgivning i forbindelse med fx sorg og ægteskabelige udfordringer. Flere kirker er allerede godt igang.

Læs mere på dr.dk


21. april, 2016: Ny undersøgelse: Koncerter og foredrag kan trække flere i kirke

Koncerter, kunstudstillinger og babysalmesang kan trække flere i kirke viser ny undersøgelse. Men kirken skal ikke reduceres til kulturhus uden forkyndelse, advarer eksperter og præster.

Andelen af danskere, der lader deres børn døbe og vælger at blive viet i folkekirken, er dalende, og medlemstallet er også faldende.

Læs mere på dr.dk


16. april, 2016: Flere siger farvel til kødet og goddag til vegetarlivet

Sortimentet i supermarkederne ændrer sig. Der skal være færre kølediske med kød og flere hylder med grøntsager.

Den står ikke længere på palæo-diæt med kød, kål og rigelige proteiner. Nu vil vi være vegetarer og veganere. Det tyder i hvert fald vores indkøbsvaner på.Hos Dansk Supermarked, der blandt andet dækker Føtex, Bilka og Netto ser man en markant stigning i efterspørgslen på veganervarer.

Læs mere på dr.dk


6. april, 2016: Danskerne: Vi overbeskytter vores børn

Ny undersøgelse viser, at en stor del af danskerne mener, at vores børn bliver pakket ind i vat.

Vi overbeskytter vores børn. Det mener 7 ud af 10 danskere i en ny undersøgelse fra Analyse Danmark. Og det er især pigerne, vi pakker ind i vat. En tendens, spejderlederen Maria Brauner kender.

Læs mere på folketidende.dk


3. april, 2016: Økologi deler danskerne

Vi er uenige om økologi, men enige om ikke at købe på kredit, viser livsstilsanalyse.

Vil du betale mere for økologiske produkter? ”Ja, selvfølgelig” siger en stor gruppe danskere, mens der fra en ligeså stor gruppe lyder et klart: ”Nej tak”. Svarene kommer fra en livsstilsundersøgelse foretaget af Analyse Danmark for DR.

Læs mere på dr.dk


28. marts, 2016: HK om storrum: Kontorlandskaber er kommet for at blive

Hver uge er der medlemmer, som klager til HK over trivslen i storrumskontorer. De er kommet for at blive. Kontorlandskaberne hvor snesevis af medarbejdere sidder skulder ved skulder.

»Det er et vilkår at arbejde i storrumskontorer«, siger arbejdsmiljøpolitisk rådgiver Nanna Sars Schewitsch fra landets næststørste fagforbund HK, der organiserer mere end 100.000 kontoransatte. Det store flertal af dem arbejder i åbne kontorlandskaber.

Læs mere på politiken.dk


27. marts, 2016: 3Ferne frygter, at flygtninge tager deres job og savner lydhørhed på Christiansborg

Over halvdelen af landets 3Fere frygter, at flygtninge vil tage deres arbejde. De er bange for, at flygtningenes løn vil blive dumpet, og at de vil presse de ufaglærte danskere ud af arbejdsmarkedet, og de føler sig ikke hørt af politikerne. Berlingske har mødt tre af dem.

I en undersøgelse i februar fra Analyse Danmark svarer 56 procent af de adspurgte 3Fere, at de er bange for, at flygtningene vil presse dem ud af arbejdsmarkedet. 21 procent frygter i høj grad at miste jobbet til en af de nyankomne, mens henholdsvis 14 og 21 procent frygter det i nogen og mindre grad.

Læs mere på b.dk


21. marts, 2016: »Anker Jørgensen ville aldrig flyve første klasse på lånte midler«

Ville Anker Jørgensen også beskrives som en jovial og folkekær politiker, hvis han havde regeret i en tid, hvor tilliden til politikere er i frit fald?

I en repræsentativ undersøgelse fra december, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4, svarer over halvdelen af de adspurgte, at de har lille eller meget lille tillid til politikerne.

Læs mere på politiken.dk


21. marts, 2016: Danske forældre er for overbeskyttende

Hele 69 procent af danskerne mener, at nutidens forældre pakker deres børn alt for meget ind i vat. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for De grønne pigespejdere, skriver Søndagsavisen.

Samtidig oplever hver fjerde, at forældrene især er overbeskyttende over for pigerne. En tendens, Marianne Gulløv, der er spejderleder hos De grønne pigespejdere på Østerbro, sagtens kan genkende.

Læs mere på jv.dk


11. februar, 2016: 3F’ere bange for at blive skubbet ud af flygtninge

56 procent af 3F’erne frygter, at deres job bliver taget af en flygtning

Mere end halvdelen af landets 3F’ere går rundt med en frygt for, at flygtninge tager deres arbejde skriver Fagbladet 3F.
Resultatet fremgår af en web-rundspørge, som Fagbladet 3F via Analyse Danmark har foretaget blandt 984 medlemmer, som er i job.

Læs mere på nordjyske.dk


4. januar, 2016: Danskerne: Flygtninge og integration er vores allerstørste problem

To ud af tre danskere fremhæver flygtninge og integration som det vigtigste politiske problem, viser ny undersøgelse. Danskerne har forstået omfanget og alvoren af flygtningekrisen, som skubber sundhed, ældrepleje og skat langt ned på den politiske dagsorden. 2016 kommer til at stå i flygtningenes tegn, mener professor og politisk kommentator.

Læs mere på Ugebreveta4.dk