Ældre nyheder

2011

23. december, 2011: Ledige 3F’ere vil gerne uddannes

Kun seks procent af ledige 3F’ere får uddannelse – men 7 ud af 10 vil gerne på skolebænken, viser ny undersøgelse.

Selvom ledige 3F’ere gerne vil uddanne sig, er det forsvindende få, der kommer på skolebænken. Ud af 32.100 fuldtidsledige medlemmer af 3F var kun 2.038 i gang med uddannelse i aktivering i oktober. Det er seks procent. 72 procent af de ledige ville gerne bruge deres ledighedsperiode til at uddanne sig. Det viser en ny undersøgelse lavet af Analyse Danmark for 3F.

Læs mere på 3F.dk


23. december, 2011: Juleaften skal være arbejdsfri

Hver tredje vil gøre alt for at undgå at arbejde juleaftensdag – og juleaften vil vi absolut holde fri, viser en ny undersøgelse.

Juleaftensdag betyder meget for mange danskere. Hver tredje vil derfor gøre alt for at undgå at arbejde lige præcis denne dag. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F.

Læs mere på 3F.dk


22. december, 2011: Massiv frygt for langtidsledighed

Danskerne forventer stigende ledighed. Syv ud af ti ledige 3F’ere frygter at blive langtidsledige, viser nye tal.

Mange ledige 3F’ere frygter, at der vil gå lang tid, før de kommer i arbejde. Det viser en ny undersøgelse, hvor cirka 1.000 ledige har deltaget.

Læs mere på 3F.dk


22. december, 2011: Færre penge til jul

Der er færre penge at fejre jul for i mange danske hjem. Især 3F’erne har dårligere råd til julen i forhold til sidste år.

Julen varer længe og koster mange penge. Det sidste oplever især mange 3F’ere i år. 43 procent af 3F’erne har færre penge til gaver, flæskesteg og andre julegodter i forhold til sidste år. Det viser en opgørelse, som Analyse Danmark har foretaget for Fagbladet 3F. Blandt den danske befolkning generelt oplever 26 procent, at der er færre penge at fejre jul for.

Læs mere på 3F.dk


22. december, 2011: Svage årskarakterer til regeringen

Svage årskarakterer til regeringen

Vælgerne giver kun den nye regering en gennemsnitskarakter på 4,2. Det viser en omfattende undersøgelse fra Analyse Danmark.

Læs mere på Avisen.dk


21. december, 2011: A4: SF og K har de dårligste ledere

For et år siden kårede vælgerne SF-leder Villy Søvndal som Danmarks bedste partileder. Trods den historiske bedrift, med at sikre SF en plads i regering, havner Villy Søvndal i dag som den næstdårligste partileder.

Den konservative partileder Lars Barfoed er med en karakter på 3,2 ved at dumpe i vælgernes øjne, mens Margrethe Vestager (R) er landets bedste partileder.

Læs mere på DR.dk


15. december, 2011:Kan ikke betale sig at arbejde

Et flertal synes, at gevinsten ved at gå på arbejde er for lille i forhold til at være på offentlig ydelse.

I en måling, som Rambøll/Analyse Danmark har lavet for Jyllands-Posten, siger 60 procent, at det økonomiske spænd mellem lavtlønnede og kontanthjælpsmodtagere er for lille. Kun 20 procent synes, det er tilpas.

Læs mere på DR.dk


15. december, 2011: Danskerne: Det kan ikke betale sig at arbejde

Gevinsten ved at arbejde er for lille, mener seks ud af ti i ny undersøgelse.

Efter flere ugers hed fattigdomsdebat slår et flertal af danskerne fast, at gevinsten ved at gå på arbejde er for lille. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Læs mere på Politiken.dk


14. december, 2011: Danskerne: Arbejde betaler sig ikke

Notat fra Arbejdsmarkedsstyrelsen fastslår, at mange kontanthjælpsmodtagere ikke vil arbejde.

Efter flere ugers hed fattigdomsdebat slår et flertal af danskerne fast, at gevinsten ved at gå på arbejde er for lille.

Læs mere på JP.dk


13. december, 2011: Europagt splitter danskerne

Kun hver tredje vælger mener, at Danmark skal tilslutte sig den nye euro-pagt, viser ny undersøgelse.

Langt over halvdelen af vælgerne kræver en folkeafstemning om ny EU-traktat, og Liberal Alliance forlanger i ny stor aviskampagne også en folkeafstemning.

Læs mere i Ugebrevet A4


13. december, 2011: Danskerne vil stemme om EU’s finanspagt

Et flertal i befolkningen mener, danskerne bør tage stilling til den nye EU-aftale.

Danskerne vil spørges, hvis Danmark skal underkaste sig de nye og skrappere økonomiske krav i europagten. Det viser en ny måling fra Rambøll/Analyse Danmark, som Jyllands-Posten bringer.

Læs mere på Politiken.dk


13. december, 2011: Vælgerne: Vestager er den bedste

Vælgerne har svært ved at få øje på statsministerens visioner, viser en ny måling. De Radikales leder er den mest populære minister, mens statsministeren er nummer 12.

Vælgerne giver økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) den højeste karakter, mens statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) får en lunken bedømmelse.

Læs mere på JP.dk


12. december, 2011: Nørresundby Bank er bedst til rådgivning

Nørresundby Bank er den bedste bank i Danmark til at rådgive sine kunder.

Det siger et repræsentativt udvalg af kunder i banken ifølge en bankanalyse, som Analyse Danmark har gennemført.

Læs mere på Nordjyske.dk


9. december, 2011: Danskerne: Fattige skal være fattigere

I 2008 opfattede danskerne det som udtryk for fattigdom, hvis et menneske ikke havde råd til en månedlig biograftur eller en computer med internetopkobling – men i dag er grænsen for fattigdom rykket markant nedad, viser ny undersøgelse.

Den internationale krise og den såkaldte Carina-sag er årsag til, at grænsen har flyttet sig, vurderer eksperter.

Læs mere på JP.dk


8. december, 2011: Danskerne: Fattige skal være fattigere

Opfattelsen af fattigdom flytter sig markant. Fattige skal være mere fattig, før vi kalder det fattigdom.

Danskernes syn på fattigdom har på bare tre år ændret sig dramatisk.I 2008 mente et flertal af befolkningen, at du var fattig, hvis du ikke havde råd til at holde en fødselsdagsfest, en månedlig tur i biografen, købe en computer med internetopkobling eller at sende dine børn til sport i fritiden.

Læs mere på Berlingske.dk


8. december, 2011: Danskerne synes kontanthjælpsbeløb er passende

Ved vi egentlig, hvor mange penge man får på kontanthjælp? Svaret er: Nej. Alligevel vurderer de fleste danskere, der præsenteres for fire kontanthjælpsfamiliers reelle rådighedsbeløb, at niveauet er passende. Eller at kontanthjælpen er for høj. Det viser ny undersøgelse fra A4.

Ifølge en ny rundspørge blandt et repræsentativt udsnit af danskerne rammer mere end 60 procent af danskerne forkert, når de skal vurdere, hvor meget en kontanthjælpsfamilie har til rådighed om måneden efter skat, husleje og daginstitutioner er betalt.

Læs mere i Ugebrevet A4


8. december, 2011: Danskerne synes kontanthjælpsbeløb er passende

Ved vi egentlig, hvor mange penge man får på kontanthjælp? Svaret er: Nej. Alligevel vurderer de fleste danskere, der præsenteres for fire kontanthjælpsfamiliers reelle rådighedsbeløb, at niveauet er passende. Eller at kontanthjælpen er for høj. Det viser ny undersøgelse fra A4.

Ifølge en ny rundspørge blandt et repræsentativt udsnit af danskerne rammer mere end 60 procent af danskerne forkert, når de skal vurdere, hvor meget en kontanthjælpsfamilie har til rådighed om måneden efter skat, husleje og daginstitutioner er betalt.

Læs mere i Ugebrevet A4


4. december, 2011: Aarhusianere: Ja tak til ”Store Robert”

Aarhusianerne støtter Aarhus Byråds beslutning om at sige ja til den 72 meter høje ”Store Robert” på havnen.

55 pct. af alle adspurgte aarhusianere er enige i byrådets beslutning om at sige ja tak til at få den gigantiske skulptur ”Store Robert” som et nyt vartegn i Aarhus. 32 pct. synes, at byrådet skulle sige nej tak.

Læs mere på JP.dk


4. december, 2011: Ægget er lagt i Polen

Danskerne ved ikke, at den berømte stol produceres uden for Danmark.

Tror du også, at Arne Jacobsens verdensberømte stol Ægget laves her i landet? Så er du ikke alene. En undersøgelse fra Analyse Danmark viser, at 51 procent af danskerne har den opfattelse, at Ægget bliver fremstillet i Danmark, selvom designerstolen bliver lavet i Polen. Det skriver Fagbladet 3F.

Læs mere på Politiken.dk


4. december, 2011: 3F’ere tør ikke klage over lønsnyd

Løn: Udsigten til en fyreseddel får ansatte til at droppe klager. Frygten breder sig på danske arbejdspladser, advarer ekspert.

Chefer slipper af sted med at snyde deres ansatte for løn og tillæg for overarbejde. Hver femte 3F’er har nemlig undladt at klage over lønsnyd, fordi de frygter for at blive fyret. Det afslører en undersøgelse, Analyse Danmark har foretaget blandt 1.545 3F’ere.

Læs mere på 3F.dk


26. november, 2011: Kattegatbro

Middelfart Sparekasse og Nørresundby Bank er ifølge Bankanalysen 2011 fra Analyse Danmark de mest populære banker i Danmark.

Planerne om en fast forbindelse over Kattegat lever stadig på det politiske plan efter folketingsvalget og regeringsskiftet.

Læs mere på JP.dk


24. november, 2011: 3Fere går ind for fleksible dagpenge

Dagpengene bør følge udviklingen i samfundsøkonomien.

Dagpengene bør følge udviklingen i samfundsøkonomien. Det mener 43 procent af 3F’erne i en måling fra Analyse Danmark, skriver Fagbladet 3F.

Læs mere på DR.dk


23. november, 2011: Kort nyt: Det økonomiske humør er i bund

Det økonomiske humør er i bund. Flere danskere dropper solariet. Læs kort nyt fra Danmark.

Det økonomiske humør er i bund.

Læs mere på Kristligt-dagblad.dk


22. november, 2011: Der skal være plads til restaurantbesøget

Trods krisen går vi stadig på restaurant. For vi vil stadig forkæle os selv, mener økonom.

Selv om den økonomiske krise har rumlet i flere år, og til stadighed fylder medierne med dommedags-beretninger, så har danskerne ikke helt tabt humøret.

Læs mere på JP.dk


22. november, 2011: BANKERNES IMAGE ER I BEDRING

Over halvdelen af bankkunderne mener, deres pengeinstitut har fået et bedre omdømme end det havde sidste år. Det viser Bankanalysen 2011 fra Analyse Danmark.

Ligeledes har færre mistet tilliden til deres pengeinstitut, end tilfældet var for et år siden. Handelsbanken nyder den største tillid hos kunderne.

Læs mere på Finansforbundet.dk


22. november, 2011: DANSKERNE ELSKER MOBILBANK

Hver fjerde dansker, der har en mobilbank, er på mobilen flere gange om ugen for at ordne bankforretninger, og om et år vil hver femte dansker være på mobilbank.

Det viser Analyse Danmarks Bankanalyse. VestjyskBANK, Danske Bank og Jyske Bank har ifølge kunderne den bedste mobilbank.

Læs mere på Finansforbundet.dk


15. november, 2011: Få vil øge pensionsopsparingen

Kun en tredjedel af danskerne vil spare mere op for at kunne gå på pension tidligere.

En undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for AP Pension, viser, at tre ud af 10 danskerne i alderen 18 til 59 år har overvejet at spare mere op, så de kan gå på pension nogle år før.

Læs mere på Børsen.dk


15. november, 2011: Mindre pengeinstitutter scorer højest

Middelfart Sparekasse og Nørresundby Bank er ifølge Bankanalysen 2011 fra Analyse Danmark de mest populære banker i Danmark.

Forklaringen er ifølge de to pengeinstitutter selv, at der er en tæt kontakt mellem rådgiverne og kunderne. På tredje og fjerde pladsen ligger Handelsbanken og Arbejdernes Landsbank.

Læs mere på Finansforbundet.dk


15. november, 2011: Hver fjerde dansker vil spare på julegaverne

Krisen får os til at gå med livrem og seler, lyder forklaringen.

I år bliver der færre og mindre gaver under træet for en fjerdedel af danskerne, når julen skal fejres. 25 procent af danskerne føler nemlig, at de i mindre grad har råd til at give julegaver til deres familie og nærmeste. Det viser en undersøgelse, Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F.

Læs mere på Politiken.dk


15. november, 2011: Mindre pengeinstitutter er sektorens mest populære

Middelfart Sparekasse og Nørresundby Bank er ifølge Bankanalysen 2011 de mest populære banker i Danmark.

Det skriver Nyhedsbrevet Finans på baggrund af Bankanalysen 2011 fra Analyse Danmark, hvor de to banker deler førstepladsen.

Læs mere på Finansewatch.dk


15. november, 2011: Hver fjerde sparer på julegaverne

I år er der færre penge til julegaver, end der var sidste år. Sådan føler 25 procent af danskerne.

I år bliver der færre og mindre gaver under træet for en fjerdedel af danskerne, når julen skal fejres.

Læs mere på 3F.dk


15. november, 2011: Danskernes euro-modstand stiger markant

Langt flere danskere end tidligere er modstandere af euroen herhjemme. Politikerne forstår folkets skepsis.

Gældskrise og eurolande på kanten af statsbankerot får danskerne til at sige nej, nej og atter nej til euroen.

Læs mere på Politiken.dk


15. november, 2011: Danskerne siger nej til euroen

Gældskrise og eurolande på kanten af statsbankerot får danskerne til at sige nej, nej og atter nej til euroen.

Hele 63,2 pct. ville stemme nej, hvis der var afstemning om euro-forbeholdet i dag, viser en meningsmåling foretaget af Rambøll/Analyse Danmark for Morgenavisen Jyllands Posten.

Læs mere på Tv2.dk


14. november, 2011: Danskerne: Vi vil ikke have euro

Danskerne takker klart nej til euroen i en ny meningsmåling. Ingen vil deltage i en taberklub, forklarer en EU- ekspert. Ja-partierne erkender, at dansk eurodeltagelse har lange udsigter.

Gældskrise og eurolande på kanten af statsbankerot får danskerne til at sige nej, nej og atter nej til euroen. Hele 63,2 pct. ville stemme nej, hvis der var afstemning om euro-forbeholdet i dag, viser en meningsmåling foretaget af Rambøll/Analyse Danmark for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Læs mere på JP.dk


1. november, 2011: Håndværkere trætte af usynlige myndigheder

Hverken Skat, politiet, fagforeningerne eller brancheorganisationerne gør nok for at bekæmpe ulovlig, udenlandsk arbejdskraft.

Håndværksmestrene bløder økonomisk, og myndighederne sidder bare og kigger på.

Læs mere på 3F.dk


31. oktober, 2011: Købte kunder er de mest illoyale

Godt en tredjedel af Banknordiks kunder, der i overvejende grad består af tidligere kunder i Amagerbanken, overvejer at skifte bank, viser ny undersøgelse.

Loyale og tilfredse kunder er svære at skaffe oven på tumulten af et bankkrak.

Læs mere i Børsen


29. oktober, 2011: 3F-medlemmer: grønt lys til valgkamp

Medlemmerne af 3F synes det er i orden, at forbundet går aktivt ind og blander sig, når der er valg.

Forbundet 3F førte en aktiv kampagne for at vælge en ny regering ved folketingsvalget den 15. september.

Læs mere i Arbejderen


28. oktober, 2011: Mangel på unge sender fagbevægelsen på scoretogt

Et stort antal unge melder sig ikke ind i LO-fagbevægelsen, og det truer fagforeningernes eksistens.

Flere forbund erkender at de er sent ude, men nu opgraderer de det opsøgende arbejde på skoler og over for nyudlærte, der står med deres svendebrev i hånden.

Læs mere i Ugebrevet A4


27. oktober, 2011: Unge melder pas på fagbevægelsen

Unge føler, at de får for lidt ud af at være medlemmer af en fagforening og kan klare sig uden.

Alligevel viser en ny A4-undersøgelse at de unge har et mere positivt syn på fagbevægelsen end deres forældre – de vil bare ikke betale prisen. Ungdomsforsker mener, at fagforeninger har en stor udfordring.

Læs mere i Ugebrevet A4


27. oktober, 2011: Unge gider ikke fagbevægelsen – trods krise

Når fagbevægelsens top mødes til LO-kongres i Aalborg om få dage er der én statistik, der nager mere end andre. Nemlig udviklingen i unge LO-medlemmer.

I dag er der kun 204.000 medlemmer under 30 år i LO, og det udfordrer fagbevægelsens fremtid, økonomi og aktivitetsniveau. Ifølge en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4, skyldes de unges afvisning af fagbevægelsen i høj grad, at de unge har svært ved at se personlige fordele i et medlemskab.

Læs mere i Metroxpress


27. oktober, 2011: Unge gider ikke fagbevægelsen

Fagbevægelsen kan være fin nok, men den betyder ikke noget for deres personlige forhold, mener de unge.

De ser sådan set positivt på fagbevægelsen. De vil bare ikke betale, hvad det koster at være medlem af en fagforening. Det er konklusionen på en ny A4-undersøgelse.

Læs mere på 3F.dk


19. oktober, 2011: Vi spilder tre timer om ugen på jobbet

Computernedbrud, slap mødekultur og forsvundet værktøj koster samfundet 100 milliarder kroner om året. I gennemsnit spilder danske lønmodtagere nemlig, hvad der svarer til 3 timer om ugen af deres arbejdstid – siger de selv i en ny A4-undersøgelse. »Alvorligt problem,« siger AE-økonom.

Tre ud af fire danskere oplever spildtid på deres arbejdsplads dag ud og dag ind, viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


19. oktober, 2011: Skal den kriminelle lavalder hæves?

Den nye regering vil hæve den kriminelle lavalder til 15 år. Støtter du det forslag?

Danskerne er delt i to lige store blokke, når det gælder spørgsmålet om den kriminelle lavalder. Det viser en meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har lavet for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Læs mere på JP.dk


18. oktober, 2011: Homovielser skaber uro i folkekirken

Regeringen vil efter nytår præsentere et lovforslag, der vil give homoseksuelle ret til at blive viet i folkekirken, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

De første homovielser er forhåbentlig en realitet i foråret 2012. Jeg glæder mig så meget til, at det første homopar kan gå ud af kirken. Og jeg vil selv stå der og kaste med ris, siger kirkeminister Manu Sareen (R) til avisen.

Læs mere på Børsen.dk


18. oktober, 2011: Danskere klar til at øge produktiviteten

Tre ud af fire danskere ønsker at øge produktiviteten på det danske arbejdsmarked for at sikre fremtidens velstand.

Og hver anden lønmodtager på det private arbejdsmarked erklærer, at produktiviteten på deres egen arbejdsplads kan øges.

Læs mere på Børsen.dk


18. oktober, 2011: 3F’ere finder sig i farligt arbejde for at undgå fyreseddel

15 procent af 3F’erne accepterer farligt arbejde og dårligt arbejdsmiljø. De frygter at blive fyret, hvis de siger fra.

Det er blevet sværere at kræve sikkert stillads i stedet for en stige. Eller forlange ordentlige handsker, når der er kemikalier i rengøringsspanden.

Læs mere på 3f.dk


17. oktober, 2011: Flertal klar til at give den en ekstra skalle

Tre ud af fire lønmodtagere mener, at produktiviteten i det danske samfund generelt skal i vejret for at forbedre konkurrenceevnen. Det viser en meningsmåling, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4.

Resultatet af undersøgelse falder helt i tråd med politikernes ønsker. Senest har S-R-SF-regeringen besluttet at nedsætte en såkaldt Produktivitetskommission i efteråret, der skal komme med bud på, hvordan Danmark igen kommer med i førerfeltet, når det handler om produktivitet.

Læs mere på DR.dk


17. oktober, 2011: Helle er statsminister men Vestager har magten

En stort flertal af danskerne mener, at De Radikale har fået størst indflydelse på regeringens politik.

Det er den radikale leder, Margrethe Vestager, og ikke statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som har størst indflydelse på den nye regerings politik. Det mener et stort flertal af danskerne, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten mandag.

Læs mere på EB.dk


10. oktober, 2011: Hver anden håndværker føler sig truet af østarbejdere

Mange danske håndværkere frygter at miste arbejdet, fordi billige østarbejdere får opgaven i stedet.

Mellem lærlingevitser og madpakker emmer de danske skurvogne af frygt for at blive smidt ud af byggepladsen til fordel for en polsk kollega. Mere end hver anden dansk byggearbejder føler, at hans job er truet af østarbejdere. Det afslører en rundspørge blandt 277 murere, tømrere og andre byggearbejdere, som Analyse Danmark har foretaget for Fagbladet 3F.

Læs mere på 3f.dk


5. oktober, 2011: Halvdelen tror der er lov om mindsteløn

Over halvdelen af 3F’s medlemmer ved ikke, at mindstelønnen forhandles ved overenskomster og ikke vedtages ved lov. Danskernes viden om den danske model er for ringe, mener arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen.

Hele 55,8 procent af 3F’s medlemmer tror, at der findes en lovsikret mindsteløn vedtaget af Folketinget. Det viser en rundspørge foretaget af Analyse Danmark for Fagbladet 3F.

Læs mere på 3f.dk


5. oktober, 2011: Sundhed.dk i ny brugerrekord

Ny brugerrekord på sundhed.dk og en flyvende start for nyt opslagsværk til patienter.

Slår du engang imellem en sygdom eller et symptom op på nettet er du bestemt ikke alene. 56 % af os gør det minimum en gang i kvartalet, og kun 6,6 % af os gør det aldrig. Der er masser af information at finde, men mange synes det svært at gennemskue, hvilken information der er troværdig. Knap halvdelen af befolkningen svarer, at det er overkommeligt at finde information, men svært at gennemskue lødigheden. Disse tal er helt friske og stammer fra en undersøgelse gennemført med 1000 danskere som webpanel af Analyse Danmark for sundhed.dk i august-september 2011.

Læs mere hos Center for Digital Forvaltning


3. oktober, 2011: Hver syvende folketingspolitiker på dobbeltarbejde

26 medlemmer i det nye folketing har også en stol i enten et byråd eller et regionsråd. Især hos Dansk Folkeparti er det populært med dobbeltmandater. Det viser en kortlægning af samtlige folketingsmedlemmer, som Ugebrevet A4 har foretaget.

Flere partier forbyder deres medlemmer at have to mandater, mens andre derimod ser det som en styrke. For det enkelte medlem kan det dog være svært at håndtere to mandater samtidig, og flere overvejer allerede nu at stoppe i byrådet.

Læs mere i Ugebrevet A4


16. septemper, 2011: Mens vi venter på regeringsdannelsen

Dagen efter borgerne så rødt.

I dag skriver Danmark historie. Borgerne har set rødt og Helle Thorning-Schmidt står til at blive vores første kvindelige statsminister.

Læs mere på DR.dk


16. septemper, 2011: 600.000 vælgere skiftede parti under valgkampen

Margrethe Vestager førte den bedste valgkamp, mens Konservative og Kristendemokraterne var dårligst. Det vurderer vælgerne i en helt ny A4-undersøgelse. Samtidig var de Radikale, Enhedslisten og Liberal Alliance bedst til at samle nye vælgere op under den 20 dage lange valgkamp

OMVENDT. Politikerne har gennem 20 dage knoklet med at dele roser, æbler, morgenbrød og valgmateriale ud. De har kæmpet om at få de bedste pladser i lygtepælene til deres valgplakater, og helt op til klokken 20 i går, hvor valgstederne lukkede, lagde kandidater fra samtlige politiske partier sig i selen for at få de sidste stemmer i hus. Nu viser en ny undersøgelse, at kræfterne kan var givet godt ud.

Læs mere i Ugebrevet A4


15. septemper, 2011: Sætter de blå vælgere røde krydser?

Forvirring: Hvis vælgerne udelukkende stemmer ud fra deres politiske holdninger, vil blå blok vinde valget stort. Det viser en analyse foretaget af Analyse Danmark.

Over 1 million danskere har under valgkampen svaret på Altingets 20 spørgsmål i ‘Kend din Kandidat’. Analyse Danmark har nu stillet de samme 20 spørgsmål til en repræsentativ stikprøve af befolkningen.

Læs mere på JV.dk


15. septemper, 2011: Smartphones og applikationer stormer frem

Danskerne har i høj grad taget smart phones til sig, viser ny analyse.

Danske smartphones er fulde af applikationer. Og flere og flere danskere anskaffer sig en af de smarte mobiler. Det er en af konklusionerne fra en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for TV 2 og Balleby & Grumsen.

Læs mere på Ugens Erhverv


14. septemper, 2011: Er vælgerne mere blå, end de tror?

VALG: Hvis vælgerne stemmer ud fra Altingets ‘Kend Din Kandidat’, vil blå blok få et kanonvalg, viser analyse. Men det er der naturlige forklaringer på, lyder det fra instituttet bag

Hvis valget blev afgjort på baggrund af de 20 spørgsmål i Altingets ‘Kend Din Kandidat’, så kunne Lars Løkke Rasmussen (V) med ro i sindet se frem til fire år mere i statsministerbilen.

Læs mere på Altinget.dk


14. september, 2011: Annoncører har appetit på voksende mobilmarked

Antallet af smartphones vokser eksplosivt, og annoncørernes interesse for mediet til taktisk makredsføring stiger.

Skarpere indhold, bedre brugeroplevelser og in-house annoncesalg skal få mediernes mobilomsætning på vingerne.

Læs mere i Børsen


13. september, 2011: Danskerne er rundtossede om pensionsalder

Hvornår kan du gå på efterløn og pension, hvis efterlønsreformen bliver vedtaget? Danskerne skyder i snit halvandet år forkert, og godt hver fjerde svarer rigtigt, viser ny måling.

31 procent kan svare rigtigt på, hvornår de kan gå på pension. Blandt dem, der er med i efterlønsordningen, kan 28 procent svare korrekt på, hvornår de kan få efterløn.

Læs mere på 3F.dk


13. september, 2011: Mange vil bruge efterlønspenge til at betale gæld

Rekordmange danskere slås i dag med gæld, de ikke kan betale tilbage.

Det afspejler sig i ny undersøgelse fra Ugebrevet A4, hvor hver femte angiver, at de vil bruge tilbagebetalte efterlønsbidrag på at afvikle gæld, hvis tilbagetrækningsreformen vedtages.

Læs mere i Ugebrevet A4


7. september, 2011: Efterlønspenge kan øge statens underskud

Udbetaling af efterlønsbidrag til personer, der framelder sig ordningen, kan næste år få statens underskud til at vokse med 16 milliarder kroner mere end budgetteret.

Det viser en analyse fra Ugebrevet. Den viser også, at de udbetalte efterlønspenge kun vil få minimal betydning for den økonomiske vækst.

Læs mere på DR.dk


1. september, 2011: Danskerne misforstår ny efterløn

Al pension skal modregnes i efterløn, hvis regeringens reform får flertal efter valget. Kun en ud af fem danskere kender reglen. Lige så mange tror, at fattigrøve slipper for modregning, viser ny måling.

Når man går på efterløn, bliver man modregnet i de penge, man har sparet op til pension. Sådan er reglerne i regeringens nye tre-årige efterløn, hvis den fortsat har flertal efter valget. Men det er kun hver femte dansker, der kender de ny regler. Lige så mange tror, at fattige efterlønnere slipper for modregning. Det viser en måling, Analyse Danmark har lavet.

Læs mere på 3F.dk


1. september, 2011: Arbejdsløse unge er en ny regerings største udfordring

En ny regerings vigtigste opgave er at få bugt med ungdomsarbejdsløsheden. Det mener 30 procent af danskerne.

Danskerne mener, at en kommende regerings vigtigste opgave er at få reduceret ungdoms-arbejdsløsheden. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom.

Læs mere på Metroxpress.dk


29. august, 2011: Hver anden vil bestemme sin arbejdstid

Næsten halvdelen af danskerne vil have arbejds- og åbningstider tilpasset til B-menneskers døgnrytme.

Når dagen er ny og den lune dyne kalder ubønhørligt, er det svært for mange danskere at være produktive samfundsborgere.

Læs mere på Avisen.dk


25. august, 2011: Fire ud af ti siger o.k. til at afvise fede

Kommunerne må godt kræve vægttab, før de tildeler sociale ydelser – det siger fire ud af ti danskere.

40 procent. Så stor en andel af danskerne mener, at det er ok, når kommunerne forlanger, at overvægtige skal tabe sig for at få førtidspension eller fleksjob. Det viser en rundspørge, som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F.

Læs mere på 3F.dk


25. august, 2011: B-mennesker mistrives på jobbet

Otte-til-fire-job forhindrer B-mennesker i at levere varen fuldt ud på arbejdsmarkedet, viser ny undersøgelse. Mens A-mennesker trives med en typisk 8-16 hverdag, slås B-mennesker med arbejdstider, der strider mod deres døgnrytme.

Og det har konsekvenser for B-menneskernes arbejdsliv, hvor tidlige mødetider forhindrer mange i at yde deres bedste på jobbet. Det viser en ny undersøgelse som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere på Nordjyske.dk


25. august, 2011: B-mennesker mistrives på arbejdsmarkedet

Arbejdslivet er ikke for syvsovere og natteravne. Typiske 8-16 mødetider forhindrer nemlig B-mennesker i at leve op til deres fulde potentiale på jobbet.

Og så føler mange sig marginaliserede på et arbejdsmarked, der hylder en A-kultur, hvor arbejdsdagen starter klokken 8 og slutter klokken 16, viser en ny undersøgelse fra Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4.dk


19. august, 2011: Danskerne tager afstand fra hård udlændingedebat

Tonen i den danske udlændingedebat er for barsk, mener danskerne ifølge ny undersøgelse fra Ugebrevet A4.

Særligt Dansk Folkeparti er for hård i tonen i udlændingepolitikken, mener to ud af tre danskere. Også et solidt flertal af Venstres og Konservatives vælgere er kritiske overfor DF’s retorik.

Læs mere i Ugebrevet A4.dk


16. august, 2011: Pessimisme får hjulene til at gå i stå

Den nye økonomiske krise får danskerne til at miste lysten til at bruge penge, viser ny undersøgelse.

Når hver fjerde dansker tøver med at investere i bolig, bil og andre langvarige forbrugsgoder, går væksten helt i stå, og det gør også indtryk på finansministeren, der ikke længere udelukker nye vækstinitiativer.

Læs mere i Ugebrevet A4.dk


16. august, 2011: En halv million danskere frygter at gå fallit

Den nye økonomiske krise får danskerne til at miste lysten til at bruge penge, viser ny undersøgelse. Når hver fjerde dansker tøver med at investere i bolig, bil og andre langvarige forbrugsgoder, går væksten helt i stå, og det gør også indtryk på finansministeren, der ikke længere udelukker nye vækstinitiativer.

Danskerne er ved helt at miste købelysten, viser en helt ny undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4.dk


15. august, 2011: En halv million danskere frygter at gå fallit

Økonomien er allerede så hårdt presset hos hver ottende dansker, at de vurderer, at de ikke kan betale deres regninger, hvis krisen bliver alvorligere.

Endvidere føler fire ud af ti danskere sig direkte truet på husholdningsbudgettet af den opblussende økonomiske krise. Det viser en ny undersøgelse, der blandt andet afslører, at hver fjerde frygter at miste jobbet.

Læs mere i Ugebrevet A4.dk


14. august, 2011: En halv mio. frygter økonomisk ruin

En halv million danskere vil få problemer med at betale regningerne, hvis krisen i verdensøkonomien bliver værre, end den er nu.

 

Sådan lyder det i hvert fald, hvis man spørger folk selv. Hver ottende kalder det “sandsynligt” eller “meget sandsynligt”, at de ikke kan betale deres faste udgifter, hvis en ny økonomisk krise rammer. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere på DR.dk


14. august, 2011: Halv million danskere frygter at gå fallit

Økonomien er allerede så hårdt presset hos en halv million danskere, at de vurderer, at de ikke kan betale deres regninger, hvis krisen bliver mere alvorlig. Det viser en undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

I undersøgelsen betegner mere end hver ottende af de adspurgte danskere mellem 18 og 70 år (13 procent) det som “meget sandsynligt” eller “sandsynligt”, at de kommer i en situation, hvor de ikke kan betale de faste udgifter, hvis en ny økonomisk krise rammer Danmark.

Læs mere på MJA.dk


13. august, 2011: Måling viser spinkel tilslutning til regionerne

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og partierne i blå blok har ikke vælgerne med sig, når de går efter at nedlægge regionerne.

Det fremgår af en ny måling som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Læs mere på DR.dk


12. august, 2011: Danskerne vil bevare regionerne

Nedlæggelsen af regionerne er ikke en klar vindersag. Flertal af danskerne klar til ny regering.

Det fremgår af en ny måling fra Rambøll/Analyse Danmark.

Læs mere på DR.dk


5. august, 2011: Dine ansatte er i krisestemning

Fire ud af ti ansatte i industrien, byggeriet og transportbranchen frygter fortsat krise og fyringer, lyder det i undersøgelse.

I en undersøgelse blandt Fagbladets webpanel svarer fire ud af ti, at den værste del af den økonomiske krise ikke er overstået endnu. Og 43 procent mener, at krisen i høj eller nogen grad skaber dårlig stemning på deres arbejdsplads.

Læs mere på EVB.dk


15. juli, 2011: Hver anden dansker på ferie

Så kan man godt forberede sig på lange køer i lufthavnen og trafikpropper på motorvejen. I den kommende uge holder næsten halvdelen af danskerne ferie. Det skriver Fagbladet 3F.

Hele 47 procent af danskerne holder ferie i uge 29. Stort set lige så mange holder ferie ugen efter, nemlig 46 procent. Det viser en undersøgelse blandt 983 repræsentativt udvalgte danskere, som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F.

Læs mere på TV2.dk


15. juli, 2011: Fra i dag holder hver anden dansker ferie

Uge 29 og 30 er igen de populæreste ferieuger blandt danskerne.

Hele 47 procent af danskerne holder ferie i uge 29. Stort set lige så mange holder ferie ugen efter, nemlig 46 procent. Det viser en undersøgelse blandt 983 repræsentativt udvalgte danskere, som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F.

Læs mere på Politiken.dk


8. juli, 2011: Ikke kun penge

FATTIGDOM: Pernille Rosenkrantz-Theil (S) skriver 30.6. på sin blog: “Det handler om penge, når lille Olivia ikke kan komme med til skolefesten, og når Peter ikke kan gå til fodbold sammen med kammeraterne. Det handler om penge, når børnene ikke har adgang til computer derhjemme og dermed helt afgørende læring og det handler om penge, når mor skammer sig så meget over sin kjole, at hun ender med at melde afbud til familiefesten”.

Trods topplacering synes danskerne, at velfærden er blevet dårligere. I en opgørelse over 15 parametre for velfærdsydelser, hvor Jyllands-Posten har sammenlignet Danmark med syv andre vestlige lande, ligger Danmark samlet set som det bedst placerede med de fleste og bedste velfærdsydelser, det gælder barselsorlov, børnepasning, normeringer i folkeskolen m.m. I meningsmålingen, der er lavet af Rambøll/Analyse Danmark, siger 50,3 pct. af danskerne, at velfærden er blevet dårligere, mens kun 17,2 pct. siger, at den er blevet bedre.

Læs mere på Nordjyske.dk


4. juli, 2011: Firmaer tror på eksporten

Danske eksportvirksomheder har ikke set lysere på fremtiden siden før finanskrisen.

Danske eksportviksomheder skruer op for optimismen. Med forventning om en vækst i den samlede eksport på 9,2 pct. i årets anden halvdel, har eksportvirksom8 hederne ikke været så positive med hensyn til salget siden midten af 2006. Det viser en undersøgelse blandt 328 eksportvirksomheder foretaget af Rambøll/Analyse Danmark for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Læs mere på Erhvervsbladet.dk


4. juli, 2011: Virksomhederne er optimistiske

Danske eksportvirksomheder skruer op for optimismen.

Med forventning om en vækst i den samlede eksport på 9,2 procent i årets anden halvdel, har eksportvirksomhederne ikke været så positive med hensyn til salget siden midten af 2006. Det viser en undersøgelse blandt 328 eksportvirksomheder foretaget af Rambøll/Analyse Danmark for Jyllands-Posten.

Læs mere på DR.dk


2. juli, 2011: Far tænder grillen – mor skræller kartofler

Kønsrollerne er nøje opdelt, når der skal grilles. Det viser en undersøgelse fra 3F.

Tre ud af fire mænd tænder op i grillen og våger over kul og bøffer. Imens står kvinderne i køkkenet og skræller kartofler og snitter salat. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Fagbladet 3F.

Læs mere på Kristligt-dagblad.dk


28. juni, 2011: Danskere holder fri i sommerferien

Danskerne er skandinaviske mestre i at holde jobbet på standby i deres sommerferie.

Det viser en spørgeundersøgelse, som er gennemført af Nordic Research Alliance blandt mindst 1000 repræsentativt udvalgte borgere i Danmark, Sverige og Norge.

Læs mere på Tv2.dk


17. juni, 2011: Håndværkerfradrag frister hver anden

Langt flere, end regeringen har regnet med, ønsker at bruge servicefradraget. BoligJob-ordningen er usikker, siger analytiker.

Hver anden dansker udtrykker ønske om at bruge fradraget for ydelser i hjemmet. Det viser en ny meningsmåling fra Rambøll/Analyse Danmark ifølge Jyllands-Posten.

Læs mere på Avisen.dk


17. juni, 2011: Unge er vilde med fritidsjobs

Otte ud af ti unge er faktisk rigtig glade for at arbejde, viser ny undersøgeles. Det overrasker forskerne bag undersøgelsen.

Ungdommen nu til dags – de er faktisk både flittige og glade for at være det.

Læs mere på Avisen.dk


17. juni, 2011: Unge udnyttes i fritidsjob

Unge udnyttes i fritidsjob, viser ny LO-dokumentation. LO sekretær Ejner K. Holst understreger, at det er arbejdsgiverens pligt at passe godt på de unge.

To tredjedele af de 13-17-årige har et fritidsjob – eller har haft det inden for det seneste år. Men næsten en tredjedel har ikke en ansættelseskontrakt. Kun 12 pct. får løn under sygdom, og kun fire ud af ti får tillæg ved weekendarbejde. Samtidig arbejder næsten hver femte ung i et fritidsarbejde efter klokken 20, hvilket er ulovligt for unge under 18 år.

Læs mere på LO.dk


16. juni, 2011: Mange er fristet af nyt fradrag

Hver anden dansker påtænker at bruge nyt servicefradrag, viser en Rambøllmåling.

Der er stor interesse for at bruge det nye servicefradrag til håndværkeropgaver og serviceydelser som rengøring og børnepasning. Det kan betyde, at skatterabatten bliver væsentligt dyrere, end regeringen har regnet med. I en meningsmåling fra Rambøll/Analyse Danmark giver hver anden dansker udtryk for et ønske om at bruge servicefradraget.

Læs mere på JP.dk


14. juni, 2011: Hver niende dansker flirter med diktaturtanker

I en ny undersøgelse giver danskerne en regulær begmand til det demokratiske system, der er grundlagt gennem mere end 100 år i Danmark. Hver niende er åben for en stærk leder, der styrer landet uden hensyn til Folketinget eller vælgerne, mens hver fjerde synes, det er en god idé at lade eksperter køre landet. Professor frygter, vi er på vej mod Berlusconi-tilstande.

Den opsigtsvækkende konklusion fremgår af en ny undersøgelse Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4 blandt 2.119 danskere i sidste uge.

Læs mere i Ugebrevet A4


14. juni, 2011: Hver niende vil ledes af “stærk mand”

11 procent af befolkningen mener det vil være en god ide med en stærk leder, der ikke skal tage hensyn til Folketinget.

Det viser en undersøgelse Analyse Danmark har lavet for ugebrevet A4, der udgives af LO.

Læs mere på DR.dk


14. juni, 2011: Hver 9. dansker ønsker et Berlusconi-Danmark

Danskerne flirter med diktaturtanker.

En ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4 viser, at hver niende dansker er åben over for tanken om en stærk politisk leder, der styrer landet uden indblanding fra Folketinget eller politiske valg.

Læs mere på BT.dk


14. juni, 2011: Nye tage på stribe i parcelhuskvarterer

Boligen: Hos rådgivningsfirmaet Tag-eksperten, som sikrer husejere mod byggesjusk og uigennemsigtige prissætninger, går de en travl tid i møde.

Ifølge en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for LO’s Ugebrev A4, forventes hver tredje dansker at benytte sig af regeringens boligjobplan, der giver ægtepar mulighed for at trække 30.000 fra i skat.

Læs mere i Ugeavisen Nordfyn


11. juni, 2011: Danskerne vil have grænsekontrol

Trods stor kritik fra både ind- og udland vil over halvdelen af danskerne have indført en skærpet grænsekontrol.

Det viser en meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten. En måling, der slår fast, at over 53 pct. af danskerne mener, at regeringen skal indføre den skærpede grænsekontrol.

Læs mere på JP.dk


2. juni, 2011: Meningsmåling ligger bag Hjorts beregning

Finansministeriet har baseret en central efterlønsberegning på en meningsmåling fra Jyllands-Posten.

Meningsmålingen er udført af Rambøll/Analyse Danmark og blev bragt i Jyllands-Posten, tre dage efter aftalen om tilbagetrækning blev indgået. Ifølge avisen svarer »knap 35 pct. af efterlønsindbetalerne, at de er til at friste« i forhold til at få deres indbetalte efterlønsbidrag udbetalt.

Læs mere på Politikken.dk


30. maj, 2011: Økonomer: Skattefradrag bliver dobbelt så dyrt

Regeringens BoligJob-ordning bliver så populær, at en stor del af den anslåede økonomiske gevinst går tabt.

Regeringens forslag omkring øget skattefradrag for boligforbedringer, rengøring og børnepasning bliver så populært, at det allerede i år kommer til at koste 1,9 milliarder kroner og ikke de 900 millioner, som regeringen har anslået.

Læs mere på Politiken.dk


30. maj, 2011: Boligfradrag kan give dobbelt så mange job som ventet

Den nye BoligJob-ordning tegner til at blive mere brugt af danskerne end forudsat af Finansministeriet, viser ny måling.

Det fremgår af Ugebrevet A4 fra LO. Ugebrevet har sat Analyse Danmark til at spørge knap 1100 tilfældigt udvalgte danskere, og 31 procent venter at gøre brug af fradraget, mens 30 procent svarer ved ikke.

Læs mere på Erhvervsbladet.dk


30. maj, 2011: Nyt boligfradrag bliver én milliard dyrere end antaget

Mens Finansministeriet forventer, at det nye boligfradrag koster 900 millioner kroner i år, viser en ny undersøgelse, at fradraget bliver så populært i befolkningen, at den reelle pris alene i år bliver en milliard mere, 1,9 milliarder kroner.

Eksperter anklager regeringen for at gamble med økonomien i en tid, hvor politikerne prædiker økonomisk ansvarlighed.

Læs mere i Ugebrevet A4


29. maj, 2011: Her er valgkampens vigtigste emner

Klima er ikke hot mere. Terror og indvandring optager færre. I stedet tænker danskerne på sundhed og økonomi.

Sygehuse, arbejdsløshed og efterløn bliver de vigtigste emner, når danskerne skal sætte deres kryds i det folketingsvalg, der senest falder til efteråret.

Læs mere på Tv2oj.dk


25. maj, 2011: Små klasser står højest på ønskelisten

Færre elever i klassen og flere undervisningstimer topper danskernes liste for, hvordan folkeskolen bliver bedre. Men det går den modsatte vej på begge områder.

Når læreren kigger ud over klassen, skal der være færre elever at få øje på. Det er danskernes vigtigste anbefaling til kommunerne, når de skal forsøge at få den bedste folkeskole for pengene.

Læs mere på Metroxpress.dk


19. maj, 2011: Ambulancen kommer da til tiden

Stort flertal af danskerne er trygge ved, at hjælpen når frem i tide, hvis uheldet er ude, og de har brug for en ambulance.

Når man har brug for en ambulance, skal den komme hurtigt. Og det regner danskerne også trygt med, at den gør.

Læs mere på Avisen.dk


19. maj, 2011: 3F’ere flygter fra Pia K.

Medlemmerne af 3F strømmer fra blå til rød blok, viser helt ny undersøgelse. Især Enhedslisten og Socialdemokraterne vinder frem.

1027 3F’ere har deltaget i undersøgelsen, der viser, at de er blevet mere røde siden valget i 2007, hvor Anders Fogh Rasmussen (V) vandt for tredje gang.

Læs mere på Arbejderen.dk


19. maj, 2011: Industriarbejdere: Vi kan slå Kina

Der er masser af optimisme blandt tillidsfolk i industrien. Danmark kan konkurrere på kvalitet, uddannelse og fleksibilitet, lyder det.

En undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for 3F, viser, at selvtilliden ikke er pillet ud af de danske kedeldragte.

Læs mere på Avisen.dk


17. maj, 2011: 3F’erne flygter fra Pia Kjærsgaard

3F’erne giver tæsk til blå blok. Det viser ny måling. Dansk Folkeparti går markant tilbage.

1.027 3F’ere har deltaget. Og 17,3 procent oplyser, at de stemte på Dansk Folkeparti, da der var valg i 2007. I dag siger blot 12,5 procent, at de vil sætte kryds ved Pia Kjærsgaards parti.

Læs mere på 3F.dk


16. maj, 2011: Skattefrie efterlønskroner er populære

Regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale forventer i deres regnestykke, at 25 procent af efterlønsindbetalerne vil tage imod et tilbud om at få pengene ud skattefrit.

Men en meningsmåling fra Rambøll/Analyse Danmark lavet for avisen viser, at godt 100.000 flere er parat til at tage pengene.

Læs mere på DR.dk


15. maj, 2011: Skattefrie penge er populære

Godt 100.000 flere end forventet overvejer at forlade efterlønsordningen.

Mens regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale i deres regnestykke forventer, at 25 pct. af efterlønsindbetalerne vil tage imod et tilbud om at få pengene ud skattefrit, viser en meningsmåling fra Rambøll/Analyse Danmark for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Læs mere på JP.dk


12. maj, 2011: Danskerne siger nej til ringere service

Der skal ikke være ringere service på det sociale område i kommunerne. Det mener seks ud af 10 danskere.

Socialpædagogerne har med analyseselskabet Analyse Danmark spurgt danskerne om holdningen til det specialiserede socialområde, der dækker over anbragte børn, handicappede, hjemløse, misbrugere, voldsramte kvinder og psykisk syge borgere.

Læs mere på DR.dk


9. maj, 2011: Sådan slipper du for dobbelt-a

Ønsker du dig tilbage til en tid, hvor alle var ligeglade med, om navnet på Jyllands hovedstad var internetvenligt? århusianerne, de nægter at makke ret.

Faktisk er modstanden stigende, viser en få dage gammel måling fortaget af Rambøll/Analyse Danmark for JP Aarhus. Her svarede 59,8 procent af de adspurgte, at de er imod den nye stavemåde.

Læs mere i Århus Stiftstidende


8. maj, 2011: Danskerne siger ja til homovielser

Et markant flertal af befolkningen vil lade to personer af samme køn blive viet i kirken.

Mens landets biskopper er splittede i spørgsmålet om vielser af homoseksuelle, ser et markant flertal af befolkningen ingen problemer i, at to mænd eller to kvinder får lov til at skridte ned ad kirkegulvet som ægtefolk.Det viser en måling, som Rambøll/Analyse Danmark i begyndelsen af maj har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Læs mere på JP.dk


7. maj, 2011: K: Vi er klar til valg hver eneste dag

Nye meningsmålinger sender blå blok over magisk grænse og åbner døren for et forårsvalg.

De konservatives politiske ordfører, Carina Christensen, glæder sig over, at partiet i en Gallupmåling foretaget for Berlingske får opbakning fra 7,3 procent af vælgerne mod 5,5 procent i sidste måned. En tendens, der går igen i en ny måling foretaget af Rambøll/Analyse Danmark for Jyllands-Posten.

Læs mere på Politiken.dk


6. maj, 2011: Måling: Fremgang til blå blok

Rød og blå blok står næsten lige i en ny Rambøll-måling. Det kan friste statsministeren til et forårsvalg.

Det politiske drama om regeringens efterlønsreform giver fremgang til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). I en ny måling fra Rambøll/Analyse Danmark får blå blok det bedste resultat siden sidste efterår.

Læs mere på JP.dk


2. maj, 2011: Tvivlerne afgør folketingsvalget

Omkring en million vælgere er stadig i tvivl om, hvor de skal sætte deres kryds ved valget. Langt de fleste tvivlere er kvinder, og det kan være en fordel for rød blok, vurderer ekspert: »En overvægt af de kvindelige tvivlere vil stemme rødt, fordi velfærden er i fokus«

Hele 69 procent af tvivlerne er nemlig ifølge en måling, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4 i februar, kvinder.

Læs mere på Metroxpress.dk


28. april, 2011: Chefen betaler cigaretrøgen

De fleste rygere får løn, når de ryger i arbejdstiden. Kræftens Bekæmpelse opfordrer til et forbud. Arbejdsgiverne mener, det er en privatsag.

Chefen betaler for blå røg og timeout. Otte ud af ti murere, kokke, tømrere, gartnere og rengøringsassistenter får løn, mens de holder rygepauser, skriver 3F.

Læs mere på 24.dk


28. april, 2011: Danskerne vil se de skjulte penge

Danskerne vil vide, hvordan valgkampen bliver betalt.

Frem i lyset med de skjulte pengestrømme i dansk politik! Sådan lyder kravet fra et stort flertal af danskerne i en meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Læs mere på JP.dk


26. april, 2011: Flest mænd får penge for at ryge

Færre kvinder end mænd får betalt deres rygepauser.

Otte ud ti får løn, mens de holder rygepauser. Det viser en rundspørge blandt 3F’s medlemmer foretaget af Analyse Danmark for Nyhedsbrevet 3F.

Læs mere på Avisen.dk


26. april, 2011: Wammens efterfølger er ukendt

45 pct. kan i en måling udpege Jacob B. Johansen (S) som kommende borgmester.

Over halvdelen af byens borgere kender endnu ikke deres kommende borgmester. Kun 45 pct. af aarhusianerne peger på Jacob B. Johansen (S), når de bliver bedt om udpege Nicolai Wammens (S) afløser. 37,4 pct. svarer »ved ikke«, mens de resterende 18 pct. fordeler sig jævnt på andre fremtrædende politikere i byrådet. Det viser en meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for JP Aarhus.

Læs mere på JP.dk


25. april, 2011: Vejledning af ledige giver ikke job

Virksomhedspraktik og vejledningskurser har næsten ingen effekt, viser ny undersøgelse. Kun en ud af 20 kommer bagefter i job. Alligevel bliver flere sendt på vejledningskursus.

Ledige kommer på kursus for at få hjælp til at opgradere sit CV. Andre bliver sendt i en ulønnet praktik i en virksomhed, hvor de kan styrke deres forhold til arbejdsmarkedet og måske endda få job i samme virksomhed. Men kun 7,8 procent af de arbejdsløse får et job efter at have været i virksomhedspraktik, og kun 7 procent kommer i arbejde efter et have deltaget i et vejledningskursus.

Læs mere på Avisen.dk


20. april, 2011: Hver fjerde tror på Jesu opstandelse

Og det er ganske overraskende, mener professor i religion.

Påsken er kristendommens vigtigste og ældste fest, og for mange danskere betyder højtiden mere end et par fridage, familiefrokoster og påskebryg. 48 pct. tror på Bibelens dramatiske historie om, at Jesus blev korsfæstet, og 26,3 pct. tror, at Jesus genopstod fra de døde. Det viser en måling, som Rambøll/Analyse Danmark i april i år har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Læs mere på JP.dk


18. april, 2011: Løkkes 2020-plan møder modstand hos blå vælgere

Uanset om regeringen får 2020-planen gennemført med en afskaffelse af efterlønnen eller føjer Dansk Folkeparti og bevarer tilbagetrækningsordningen, vil den møde modstand hos borgerlige vælgere, viser ny meningsmåling. Vælgernes reaktion på den økonomiske redningsplan vil ikke få påskefreden til at sænke sig i statsministeriet, fastslår valgforsker.

Besværlige politiske forhandlinger for at skaffe et flertal for 2020-planen er i fuld gang. Men uanset om planen vedtages i sin nuværende udgave eller i en variant, hvor regeringen dropper at afskaffe efterlønnen, møder Lars Løkke Rasmussen modstand fra vælgerne og i særdeleshed fra sine egne borgerlige vælgere, viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


17. april, 2011: Løkke risikerer smæk i efterløns-sag

Opgøret med efterlønnen giver statsministeren ballade hos blå vælgere. Uanset om ordningen afskaffes eller ej, vurderer politiske kommentatorer.

En undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for LO’s Ugebrevet A4, viser, at hvis det ikke lykkes ham at komme igennem med projektet, får han ridser i lakken hos et skuffet, borgerligt vælgerkorps.

Læs mere på DR.dk


17. april, 2011: Undersøgelse: Efterlønnen kan koste dyrt

Løkke risikerer vælgersmæk.

Opgøret med efterlønnen giver statsministeren ballade hos blå vælgere. Uanset om ordningen afskaffes eller ej.

Læs mere på BT.dk


17. april, 2011: Løkke risikerer vælgersmæk for efterløn

Opgøret med efterlønnen giver statsministeren ballade hos blå vælgere. Uanset om ordningen afskaffes eller ej.

Statsministeren vil skrotte efterlønnen én gang for alle, men den kontante udmelding kan ramme ham i nakken som en boomerang. Hvis Lars Løkke Rasmussen (V) ikke får skrottet den omstridte ordning, får han ridser i lakken hos et skuffet, borgerligt vælgerkorps. Hvis det omvendt lykkes Løkke at lægge efterlønnen eftertrykkeligt i graven, får Dansk Folkeparti, regeringens trofaste partner, smæk af deres vælgere. Det viser en undersøgelse fra Analyse Danmark, som Ugebrevet A4 har fået foretaget.

Læs mere på JP.dk


4. april, 2011: Finanskrisen kløver Danmark i to

To ud af tre danskere er helt upåvirkede af den økonomiske nedtur. Ikke en gang hver tredje dansker erklærer i ny undersøgelse, at de er ramt af krisen. Til gengæld er de hårdt ramt – med færre penge i dagligdagen, formuen er skrumpet, og jobsituationen er ændret på grund af finanskrisen.

Danskernes oplevelser af finanskrisen, der også er blevet kaldt det største økonomiske tilbageslag siden 2. Verdenskrig, er vidt forskellige. Nogle er tæt på konkurs. Andre strammer livremmen for at klare terminerne. Mens endnu flere slet ikke ænser krisen, når de ser på lønkontoen. Kronerne ruller ind hver måned, som om intet var sket.

Læs mere i Ugebrevet A4


3. april, 2011: Finanskrise rammer meget forskelligt

Danskernes oplevelse af finanskrisen er vidt forskellig. Nogle er tæt på konkurs eller må stramme livremmen ind – men endnu flere ænser slet ikke krisen, fordi lønkronerne ruller ind hver måned som vanligt.

Det fremgår af en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere på DR.dk


30. marts, 2011: Mangler nøglen til nøglehulsmærket

HJØRRING: Over 90 procent af danskerne prioriterer sundhed højt, når de køber morgenmadsprodukter. 7 ud af 10 kender også Nøglehulsmærket, men kun hver tredje, køber bevidst ind efter mærkningen.

Det viser ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Quaker Oats Scandinavia. En ny kampagne fra Fødevareministeriet og en lang række partnere skal hjælpe forbrugerne til øget kendskab om Nøglehullet.

Læs mere på Ugeaviserne Online


28. marts, 2011: Vi husker morgenmaden

7 af 10 danskere spiser morgenmad hver dag, og det er den sunde slags, vi vælger.

Analyse Danmark har på vegne af Quaker Oats Scandinavia spurgt 1.000 danskere med børn i alderen 0-12 år om deres morgenmadsvaner. Her svarer 9 af 10 danskere, at sundhed er vigtig, når de vælger morgenmadsprodukter.

Læs mere på JP.dk


27. marts, 2011: Røde vælgere ønsker lynvalg

Det er ikke kun fabriksarbejdere og pædagoger, der i det daglige er udsat for høreskadende støj flere timer i træk.

Også ansatte i mange tøjbutikker opholder sig hver dag i et arbejdsmiljø, hvor reglerne, for hvor høj larm her må være, overskrides.

Læs mere på HorsensFolkeblad.dk


26. marts, 2011: Lyd-niveauet er alt for højt hos flere lokale virksomheder

Det er ikke kun fabriksarbejdere og pædagoger, der i det daglige er udsat for høreskadende støj flere timer i træk.

Også ansatte i mange tøjbutikker opholder sig hver dag i et arbejdsmiljø, hvor reglerne, for hvor høj larm her må være, overskrides.

Læs mere i Ugebravet A4


21. marts, 2011: Danskerne ønsker valg om sundhed

Nye supersygehuse, patienter på gangene og lange ventetider optager vælgerne langt mere end vækst, efterløn og folkeskole. Ny undersøgelse viser, at vælgerne tillægger sundhed allermest vægt, når de skal placere deres kryds ved det kommende folketingsvalg. En valgkamp om sundhed vil være en kamp på Socialdemokraternes hjemmebane, fastslår valgforsker.

Analyse Danmark har for Ugebrevet A4 spurgt 1.486 vælgere, hvilket emne der betyder mest for dem ved det kommende folketingsvalg. Og her kommer sundhed ind på en klar førsteplads på vælgernes dagsorden. Hele 44 procent af vælgerne vil tage bestik af partiernes sundhedspolitik, når de skal til stemmeurnerne i løbet af 2011.

Læs mere i Ugebrevet A4


21. marts, 2011: Sundhedsvæsenet er det vigtigste

Et godt råd til folketingspolitikkerne kunne være at skynde sig at pudse sundhedspolitikken godt af, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at stå med regeringsmagten efter valget, som kommer senest til november.

En ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4, viser nemlig, at sundhedsvæsenet betyder allermest for danskerne, når de skal sætte deres kryds. Derimod er emner som efterløn, folkeskole og vækst mindre vigtige emner, som den nuværende regering ellers har gjort massive forsøg på at sætte øverst på dagsordenen.

Læs mere i DR.dk


17. marts, 2011: Danskere er sjove – svenskere kedelige

Nordic Research har kikket på skandinavernes mening om hinanden – og fordommene lever.

I bund og grund er der ikke den store forskel på danskere, svenskere og nordmænd – set i det store verdensperspektiv. Og alle tre landes befolkninger er et produkt af det samme nordiske velfærdssamfund. Men spørger man skandinaverne selv, er vi bestemt ikke ens – tværtimod er vi forskellige på en række områder.

Læs mere på JP.dk


11. marts, 2011: Rød blok ville vinde valget solidt

Selvom både SF og Socialdemokraterne går tilbage i ny måling står rød blok til storsejr.

Hvis der var valg i dag ville Lars Løkke Rasmussen (V) skulle på loftet i Statsministeriet efter flyttekasserne.

Læs mere på JP.dk


7. marts, 2011: Vi er i bund med natur og sprog

BRODERFOLK: Ny undersøgelse er helt i tråd med vores fordomme om de andre skandinaviske lande.

Nordic Research Alliance, der består af Analyse Danmark, Respons Analyse i Norge og Novus i Sverige, har i december spurgt personer i hvert af de tre lande, hvilken beskrivelse der passer bedst på danskere, nordmænd og svenskere.

Læs mere på Nordjyske.dk


6. marts, 2011: Velfærdsydelser er helt i top – men danskerne er utilfredse

Men trods topplaceringen synes danskerne, at velfærden er blevet dårligere.

I en opgørelse over 15 parametre for velfærdsydelser, hvor Morgenavisen Jyllands-Posten har sammenlignet Danmark med syv andre vestlige lande, ligger Danmark samlet set som det bedst placerede med de fleste og bedste velfærdsydelser.

Læs mere på Berlingske.dk


6. marts, 2011: Utilfredshed trods top-velfærd

Danmark ligger på en førsteplads blandt syv andre vestlige lande, når det drejer sig om velfærdsydelser som barselsorlov, børnepasning, normeringer i folkeskolen m.m.

Alligevel mener over halvdelen af befolkningen, at velfærden i de seneste 10 år er blevet dårligere.

Læs mere på DR.dk


5. marts, 2011: Danske velfærdsydelser helt i top

Trods topplacering synes danskerne, at velfærden er blevet dårligere. Vi er forkælede, siger en svensk forsker.

I meningsmålingen, der er lavet af Rambøll/Analyse Danmark for Jyllands-Posten, siger 50,3 pct. af danskerne, at velfærden er blevet dårligere, mens kun 17,2 pct. siger, at den er blevet bedre.

Læs mere på JP.dk


26. februar, 2011: Krisen bekymrer ikke danskerne

De danske vælgere er i vid udstrækning ubekymrede i forhold til landets økonomiske fremtid.

Selv om både økonomer og politikere har advaret om et meget dystert økonomisk fremtidsbillede med lav vækst og konstante, store underskud på de offentlige finanser, er det kun godt hver fjerde vælger, der mener, at de økonomiske udsigter for Danmark i de næste 10 år er dårlige, viser en meningsmåling fra Rambøll/Analyse Danmark.

Læs mere på DR.dk


24. februar, 2011: Flertal vil bevare efterlønnen

Seks ud af ti danskere vil bevare efterlønnen, viser ny måling. S kalder det en syngende lussing til statsministeren.

Seks ud af ti danskere vil bevare efterlønnen, og selv blandt de unge er der opbakning til ordningen. Det viser en meningsmåling fra Rambøll Analyse Danmark, skriver Jyllands-Posten.

Læs mere på Avisen.dk


21. februar, 2011: Blå blok er mest til mænd

Barsk krisepolitik får kvinderne til at flygte fra blå blok. På lidt over tre år – siden sidste valg – er den kvindelige vælgerandel blandt til de borgerlige partier svundet fra 42 til 38 procent, viser nye tal.

Kvindelige vælgere flygter i stor stil fra de borgerlige partier, viser ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4.dk


20. februar, 2011: Kvinderne flygter fra blå blok

På lidt over tre år er den kvindelige vælgertilslutning blandt til de borgerlige partier svundet fra 42 til 38 procent, viser nye tal. Det er den barske krisepolitik og manglende omsorg, der får kvinderne til at flygte fra blå blok.

Kvindelige vælgere flygter i stor stil fra de borgerlige partier, viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere på Information.dk


15. februar, 2011: Danskerne: Børn ud af asylcentrene

Et flertal af danskere mener, at børnefamilier, som søger asyl, skal kunne bo uden for asylcentret, mens deres sag behandles.

 

Børn skal ikke vokse op i et asylcenter. 7 af 10 danskere vil give børnefamilier ret til at bo ude i samfundet, mens deres sag bliver behandlet, viser en meningsmåling fra Rambøll/Analyse Danmark.

Læs mere på JP.dk


14. februar, 2011: Borgerlige vælgere sender blå blok på bænken

Frustrationen over de evindelige solo-markeringer og indbyrdes stridigheder blandt de borgerlige partier er så stor hos partiernes vælgere, at fire ud af ti mener, partierne trænger til en tur i opposition.

43 procent af de vælgere, der ved seneste valg stemte borgerligt, mener, at de borgerlige partier virker, som om de trænger til at komme i opposition. Det fremgår af en meningsmåling, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere på JP.dk


1. februar, 2011: Danskerne afviser landgang i Somalia

Kun hver tredje støtter forslag om at lade danske frømænd jage pirater på stranden i Somalia.

I en måling, som Rambøll Analyse Danmark har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten, svarer kun 33 pct. af danskerne, at de støtter forslaget om nålestiksoperationer mod piraterne på land i Somalia.

Læs mere på JP.dk


31. januar, 2011: Krigen deler danskerne

Danmarks krig i Afghanistan deler befolkningen på hjemmefronten i to næsten lige store dele.

En meningsmåling, Rambøll Analyse Danmark har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten viser, at 48,9 pct. af danskerne ønsker, at de danske soldater bliver trukket hjem.

Læs mere på Nordjyske.dk


20. januar, 2011: 1,8 mia. til nordjyder hvis efterløn droppes

Hvis regeringen får vedtaget sine planer om at afskaffe efterlønnen for alle under 45 år, kommer der alene i Nordjylland omkring 1,8 milliard kroner til udbetaling.

En undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4. Analysen viser, at knap halvdelen (49 procent) af dem, der har indbetalt til efterløn, vil lade pengene indgå i en pensionsopsparing, hvis de kommer til udbetaling.

Læs mere på Nordjyske.dk


7. januar, 2011: Nørresundby Bank i top

For andet år i træk topper Nørresundby Bank listen over banker i Danmark med de mest tilfredse kunder.

Listen er lavet af Analyse Danmark, der har bedt 6500 bankkunder vurdere deres pengeinstitut på fire punkter.

Læs mere på Søndagsavisen.dk


5. januar, 2011: Nørresundby Bank i top

Krisen gør arbejdspladsen utryg.

Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark A/S har lavet for Nyhedsbrevet 3F. 1200 lønmodtagere har deltaget i undersøgelsen.

Læs mere på Søndagsavisen.dk


3. januar, 2011: Opgaver i hjemmet deles ikke ligeligt

Mændene er mere sikre på, at opgaverne i hjemmet fordeles ligeligt, end kvinderne er.

Selvfølgelig deles vi om opgaverne i hjemmet. Sådan svarer især mændene, når de af Rambøll/Analyse Danmark bliver spurgt om, hvorvidt de to voksne i husstanden deles ligeligt om de opgaver, der hører til en husholdning.

Læs mere på Fpn.dk


2010

28. december, 2010: Danskerne vil ikke have kvindekvoter

Kønskvotering er ikke vejen frem, for at få flere kvinder ind på topposterne i samfundet

Det viser en undersøgelse, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Læs mere på Tv2.dk


24. december, 2010: Jul uden gaver

Der bliver god plads under de danske juletræer i år, hvis ellers danskernes mest udbredte gaveønske går i opfyldelse. Over en tredjedel af befolkningen ønsker sig nemlig ingenting.

Danskerne aner ganske enkelt ikke, hvad de skal skrive på ønskeseddelen, men skal de absolut ønske sig noget, så er ”oplevelser” det højeste ønske, svarer 16 pct. af befolkningen.

Læs mere på Jp.dk


23. december, 2010: Nordmænd er mest gavmilde til jul

Julegaverne er størst i Norge, men danskerne er flinkere til at gå i kirke juleaften, viser traditionsanalyse.

Nordmænd bruger op mod dobbelt så mange penge på julegaver i forhold til danskerne, men vores svenske broderfolk bruger absolut mindst på gaver.

Læs mere på Fyns.dk

eller i de norske medier

eller i de svenske medier


23. december, 2010: Nordmænd er mest gavmilde til jul

Julegaverne er størst i Norge, men danskerne er flinkere til at gå i kirke juleaften, viser traditionsanalyse.

Nordmænd bruger op mod dobbelt så mange penge på julegaver i forhold til danskerne, men vores svenske broderfolk bruger absolut mindst på gaver.

Læs mere på Tv2.dk


20. december, 2010: Regeringens årskarakter i frit fald

Vælgerne giver kun VK-ministrene en gennemsnitskarakter på 3,7 i en ny undersøgelse. Udenrigsminister Lene Espersen (K) dumper med karakteren 1,1, og blandt andre undervisningsminister Tina Nedergaard (V) ligger tæt på dumpegrænsen.

Så ringe en karakterbog vil få statsministeren til at udskyde valget længst muligt, mener ekspert.

Læs mere i Ugebrevet A4


5. december, 2010: Danskere står af gaveræset

Flere end hver tredje dansker – 37 pct. – ønsker sig ingenting til jul eller ved ikke, hvad de skal skrive på ønskesedlen.

Det viser en aktuel måling, som Rambøll Management/Analyse Danmark har lavet for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Læs mere på dr.dk


1. december, 2010: Teknologien skal sikre Danske Banks vækst

Det er ikke mindst teknologiske landvindinger, der skal sikre Danske Bank markedsandele de kommende år.

Danske Bank har om nogen lidt skade på imagekontoen under den finansielle krise. Og trods en række tiltag for at forbedre både rådgivning og image, ligger Danske Bank stadig i den tunge ende, når kunderne bliver bedt om at vurdere. Det er senest blevet bekræftet i den netop offentliggjorte Netbankanalyse 2010 fra Analyse Danmark.

Læs mere på Finanswatch.dk


30. november, 2010: Bedste rådgivning og bedste netbank

Nørresundby Bank er den mest populære bank i klassen. Banken yder blandt andet den bedste rådgivning, mener kunderne, ifølge ny analyse.

Nørresundby Bank har grund til at glæde sig over Netbankanalysen 2010. Flere end 6.000 bankkunder har vurderet deres pengeinstitut på en række parametre, og her hiver Nørresundby Bank stikket hjem flere steder.

Læs mere på Finanswatch.dk


30. november, 2010: Tillid til banker er på rette vej

Siden 2006 har andelen af danskere, der overvejede at skifte bank, været stigende, men nu falder tallet igen. Tilliden er på vej tilbage, men der er stadig lang vej igen.

Ifølge Netbankanalysen 2010 overvejer 13 pct. af danskerne i dag at skifte bank, hvilket er lige under 2005-niveau.

Læs mere på Finanswatch.dk


29. november, 2010: Danske Bank får drøje hug af kunderne

Danske Bank døjer stadig med at holde kunderne tilfredse.

Danske Bank er det pengeinstitut, som færrest, næst efter Amagerbanken, vil anbefale til en ven eller kollega

Læs mere i Børsen


29. november, 2010: Utilfredse kunder i Danske Bank

Danske Bank døjer stadig med at holde kunderne tilfredse.

Det viser Netbankanalysen 2010, som afdækker kundernes vurdering af deres pengeinstitut på en række parametre.

Læs mere på Tv2.dk


23. november, 2010: Nej tak til indvandrere og sociale tabere

Der skal ikke nogen stor beboerandel af indvandrere eller folk på overførselsindkomster til, før danskerne afviser at flytte til området.

Regeringens plan om at ændre afgørende på beboersammensætningen i områder med mange indvandrere og beboere på overførselsindkomster bliver meget vanskelig at gennemføre, vurderer boligselskaberne på baggrund af en meningsmåling.

Læs mere på JP.dk


19. november, 2010: Røde vælgere: DF er ikke stuerent

8 af 10 vælgere i rød blok er enige i tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussens (S) holdning til DF.

I en meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten, erklærer 79,2 pct. af oppositionens vælgere sig enige med tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S), som i sidste uge gentog, at DF aldrig bliver stuerent i hans øjne.

Læs mere på JP.dk


18. november, 2010: To ud af tre går i netbanken

Danskerne interesse for at undgå en konkret gåtur ned til den lokale bankfilial er blandt de højeste i Europa. To ud af tre bruger hellere netbanken.

Danskernes interesse bekræftes i en analyse fra Analyse Danmark. Analysen offentliggøres i næste uge og viser, at 96 pct. af alle i internet-panelet i aldersgruppen 18-74 år anvender netbank. Det er rekord.

Læs mere i Børsen


11. november, 2010: Ole Sohn i modvind hos sine egne

Hver fjerde af SF’s egne vælgere er imod Ole Sohn som minister, viser en måling.

Ole Sohn står til at få en fremtrædende ministerpost, hvis rød blok vinder næste folketingsvalg, men hver fjerde af SF’s egne vælgere og lige så mange socialdemokratiske vælgere mener, at SF’s gruppeformand og tidligere formand for Danmarks Kommunistiske Parti (1987-91) er uværdig til at blive minister. Det viser en meningsmåling fra Rambøll/Analyse Danmark.

Læs mere på JP.dk


8. november, 2010: Vælgerne dømmer Løkke ude

To ud af tre danskere tror ikke, at landets statsminister hedder Lars Løkke Rasmussen efter næste valg.

To ud af tre danskere forventer, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) taber det næste folketingsvalg.Det viser en måling, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere på Avisen.dk


17. oktober, 2010: Flere ledige er utilfredse med aktivering

Stadig flere ledige i aktivering er utilfredse med indholdet af deres aktiveringstilbud. Lav systemet om, siger professor.

Et flertal føler ikke, at aktiveringen får dem tættere på et arbejde, og de mener heller ikke, at aktiveringen giver dem nye kvalifikationer, viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere på Berlingske.dk


4. oktober, 2010: Vælgerne: Løkke leder dårligt

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gør det dårligt som partileder, vurderer hver tredje vælger. Danskerne giver også lave karakterer til de radikales Margrethe Vestager og konservative Lene Espersen.

Således viser målingen, der er foretaget blandt 1.045 vælgere af Analyse Danmark for Ugebrevet A4, at kun 54 procent af de blå vælgere mener, at Lars Løkke Rasmussen gør det godt som partileder.

Læs mere i Ugebrevet A4


28. september, 2010: Jobsøgningskurser er håbløse

Næsten hver anden arbejdsløs synes, det er fuldstændig formålsløst at være på lange kurser i at skrive jobansøgninger.

Og de flest får kun underivsning en tredjedel af tiden på kurserne. Det viser en undersøgelse blandt 469 arbejdsløse, som Analyse Danmark har lavet for LO.

Læs mere på dr.dk


27. september, 2010: Lene Espersen bremser Konservative

Udenrigsminister Lene Espersens har to års jubilæum som formand for Det Konservative Folkeparti, men en måling, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4 er dyster læsning for hende.

Det er tydeligt, at der er en voldsom skuffelse og utilfredshed med Lene Espersen som leder, siger politisk kommentator og tidligere spindoktor for Det Konservative Folkeparti, Niels Krause-Kjær, til Ugebrevet A4.

Læs mere på dr.dk


27. september, 2010: Lene Espersen skræmmer vælgerne væk

Det er en konservativ formand i knæ, der næste weekend møder partiets bagland på landsrådet. Nye tal viser, at Det Konservative Folkeparti styrtbløder til Liberal Alliance, og at dobbelt så mange danskere ville stemme konservativt, hvis Lene Espersen ikke var formand.

En ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4 viser, at dobbelt så mange vælgere ville stemme konservativt, hvis Lene Espersen ikke var formand.

Læs mere i Ugebrevet A4


27. september, 2010: Ledige oplever jobcentre som en plage

Der er ingen hjælp at hente til at finde nyt arbejde, og indsatsen er dårlig. Det er den oplevelse, flertallet af de arbejdsløse har i jobcentret, viser ny undersøgelse. Der bliver brugt alt for meget krudt i jobcentrene på kontrol, mener organisationer og kræver reform af systemet.

Frustrationerne lyser ud af en ny undersøgelse udført af Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


13. september, 2010: Thorning skal redde vestjyderne

Vestjyderne sætter deres lid til, at det er S, der skal redde udkantsdanmark. Regeringens nye hjælpepakke har ikke gjort Lars Løkke mere populær i Vestjylland, der ellers er traditionelt Venstre-land.

Det viser en ny undersøgelse lavet af Analyse Danmark for Ugebrevet A4, der skærer ud i pap, at Lars Løkke Rasmussen (V) for alvor har et problem i Vestjylland.

Læs mere på Berlingsketidende.dk


13. september, 2010: Vrede vestjyder afviser Løkkes stemmefiskeri

Regeringens hjælpepakke til udkantsdanmark klinker ikke skårene i Vestjylland, viser ny måling.

I en ny undersøgelse, som Ugebrevet A4 har fået foretaget via Analyse Danmark, bliver vælgerne i de små samfund langs Vesterhavet for første gang specifikt spurgt om deres holdning til regeringens hjælpepakke og politikernes vilje til at komme udkantsdanmark til undsætning.

Læs mere i Ugebrevet A4


8. september, 2010: Danskerne er villige til at betale ekstra for grønt brændstof

Hver tredje dansker vil gerne betale ekstra for at tanke mere miljøvenligt.

Samtidig vælger over halvdelen af danskerne stadig bilen frem for kollektiv transport.Det viser ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark.

Læs mere på fyens.dk


7. september, 2010: 5 ting, der giver os jobglæde

Gode kolleger er vigtigere for kvinder end for mænd.

Mænd prioriterer arbejdsvilkårene højest.Det viser en ny undersøgelse om 3F’ernes arbejdsglæde, som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F.

Læs mere på Tv2.dk


6. september, 2010: Gode kolleger er vigtigst for kvinder

Gode kolleger er vigtigere for kvinder end for mænd. Mænd prioriterer arbejdsvilkårene højest, viser ny 3F-undersøgelse.

Det viser en ny undersøgelse om 3F’ernes arbejdsglæde, som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F.

Læs mere på 3f.dk


25. august, 2010: Android-telefoner giver iPhone baghjul

I slutningen af juli blev det samlede antal solgte iPhones overhalet af Android telefoner.

Det viser en undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for mobilmedievirksomheden Balleby og Grumsen.

Læs mere på Politiken.dk


11. august, 2010: Vi gider ikke høre mere om politikeres personsager

Selv om det er Lene Espersens rejser og Helle Thorning-Schmidts skattesag, danskerne taler om ved middagsbordene, er vi reelt trætte af mediernes fokus på personsager.

Det viser en ny meningsmåling foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


8. august, 2010: Ferien blev ingen energi-indsprøjtning

Som opladning af batterierne blev mange danskeres sommerferie en fuser. Et mindretal af os er mødt på arbejde efter ferien mere oplagte end før ferien.

Lønmodtagernes dagsform fremgår af en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4 blandt et repræsentativt udsnit af danske lønmodtagere, som i den forløbne uge vendte tilbage til arbejdet efter mindst to ugers ferie.

Læs mere i Ugebrevet A4


23. juli, 2010: En ud af ti 3F’ere regner med at blive fyret inden nytår

Industriarbejdere, murere og rengøringsassistenter føler sig langt fra sikre i jobbet.

Det viser en undersøgelse fra Fagbladets Webpanel blandt 1.099 medlemmer af 3F.

Læs mere på 3f.dk


23. juli, 2010: Hver anden holder ferie fra i dag

Sommerferien topper i næste uge. I uge 30 vælger 48 procent af danskerne i job nemlig at tage en af deres ferieuger.

Det viser en undersøgelse blandt 1.002 repræsentative danskere, som Analyse Danmark har lavet for Nyhedsbrevet 3F.

Læs mere på 3f.dk


22. juli, 2010: Forældre har ikke styr på regler for deres børns fritidsjob

Unge under 18 år må højst arbejde otte timer i træk, men forældrene lader børnene knokle løs ud over de tilladte timer.

Det viser en undersøgelse, som Fagbladet 3F har gennemført i samarbejde med Analyse Danmark.

Læs mere i 24 timer


15. juli, 2010: En af seks 3F’ere lider af lommesmerter

Indtil nytår vil dobbelt så mange medlemmer af 3F have lommesmerter, som befolkningen har i gennemsnit

Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Nyhedsbrevet 3F.

Læs mere i Sjællands Nyheder


13. juli, 2010: Vi tvivler på efterløn

Danskerne tvivler på efterlønnen

Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen for Nyhedsbrevet 3F.

Læs mere på dr.dk


14. juni, 2010: Rytmerne dunker på arbejdspladserne

Halvdelen af alle danskerne hører musik, når de arbejder

Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for TDC.

Læs mere på dr.dk


11. juni, 2010: Danskerne vil gerne betale for ligeløn

Lønnen i kvindedominerede fag i det offentlige er 20 procent mindre end i mandedominerede fag. Men nu lægger danskerne pres på politikerne

Det mener et flertal af danskerne ifølge en ny meningsmåling, som Analyse Danmark har foretaget for Dansk Sygeplejeråd.

Læs mere på Avisen.dk


Sundhed er ikke for mænd

Lægebesøg og salatblade er ikke mandigt. Sådan lyder ekspertens forklaring på, hvorfor mændene i 3F halter langt efter kvinderne, når det kommer til sundhed.

Kvindelige 3F’ere ryger mindre, dyrker mere motion og er mindre overvægtige end de mandlige. Det viser en ny undersøgelse af Analyse Danmark for Fagbladet 3F.

Læs mere på 3F.dk


TVet kommer på overarbejde under VM

Tre ud af fire mænd forventer at sidde bænket foran skærmen under VM i fodbold. Læs hvem der skal se flest kampe.

En undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for kabel-tv-selskabet YouSee, viser, at 75 procent af de danske mænd forventer at følge med i slutrunden.

Læs mere på Berlingske.dk


Myter om efterløn holder ikke

Den typiske efterlønner er hverken en golfspillende tandlæge eller en nedslidt sosu-assistent.

I en ny undersøgelse angiver kun hver femte efterlønner, at han eller hun føler sig helt frisk – men samtidig siger knap halvdelen, at de ville kunne varetage et deltidsjob eller mere. Flertallet af efterlønnerne er med på at ændre ordningen.

Læs mere i Ugebrevet A4


12 minutter skal sikre velfærden

S og SF vil sikre velfærden og efterløn. I stedet skal de rigeste betale mere i skat.

3F’erne siger mere klart nej til nedskæringer end danskerne som helhed.

Læs mere i Fagbladet 3F


Danskerne tror ikke på Løkke som statsminister

Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt er storfavorit til at vinde næste valg, viser ny måling. 42 procent af vælgerne tror mest på Thorning, mens statsminister Lars Løkke Rasmussen spås vinderchancer af 29 procent af danskerne.

Det viser en måling, Analyse Danmark har foretaget i perioden fra 19. til 24. marts blandt 7.175 danskere for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


Regeringen skal mande sig op for ligeløn til kvinder

Et flertal af danskerne mener, at den nye ligestillingsminister skal koncentrere sig om at lukke løngabet mellem mænd og kvinder.

Næsten 6 ud af 10 danskere oplever, at vi har alt for lidt eller for lidt ligestilling på det danske arbejdsmarked, viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


Danskerne er ligeglade med regeringsrokade

Regeringsrokaden har ikke rokket synderligt ved danskernes holdning til regeringen.

Langt de fleste vælgere – 77 procent – har ikke ændret holdning til VK-regeringen efter regeringsrokaden. Det viser en undersøgelse lavet af Analyse Danmark og Rostra Kommunikation.

Læs mere på Berlingske.dk


Flere penge får ikke folkeskolen op at flyve

Det er forandring og ikke forgyldning, der skal til for at forbedre folkeskolen.

Det mener et flertal af danskerne, viser ny undersøgelse. Både elever, forældre og lærere skal arbejde med sig selv. Ellers kan hver sjette forælder gøre alvor af tankerne om at droppe folkeskolen til fordel for en privatskole.

Læs mere i Ugebrevet A4


Hver femte dansker ville ikke bestå indfødsretsprøve

Spørgsmålene i indfødsretsprøven er for svære for hver femte dansker, der ville blive afvist, hvis de skulle kvalificere sig til statsborgerskab.

Det viser en undersøgelse, som Ugebrevet A4 har fået gennemført. Dumpeprocenten understreger, at prøven udgør en urimelig høj barriere for udlændinge i forhold til dansk statsborgerskab, mener eksperter og oppositionspolitikere.

Læs mere i Ugebrevet A4


 

Ledige dumper aktivering

Vi kommer ikke tættere på at få et job, og milliarder af skattekroner bliver spildt.

Det mener hver anden, der har været i aktivering, fremgår det af unik undersøgelse foretaget for Ugebrevet A4. Beskæftigelsesministeren synes, at systemet med aktivering alt i alt er “rigtigt godt”.

Læs mere i Ugebrevet A4


Vælgere dumper kommunalreformen

Halvdelen af borgerne i de nye storkommuner mener, at kommunalreformen har været en decideret ulempe

Den stort anlagte reform reducerede 275 kommuner til 98 superkommuner og gav kommunerne en række nye opgaver fra de tidligere amter. Men reformen er gået ud over den service, kommunerne yder borgerne, mener 42 procent af vælgerne ifølge en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


Danskerne stoler ikke på eliten

Danskerne har ikke længere tillid til, at samfundet er frit for korruption, viser ny undersøgelse

En ny undersøgelse, foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4, viser at tre ud af fem danskere tror, at korruption blandt politikere og erhvervslivets direktører finder sted. Embedsmænd i ministerier og styrelser kommer lige efter på en tredjeplads, som de mest korrupte.

Læs mere i Ugebrevet A4


Renoveringsmilliard spildt

Over halvdelen af dem, der modtager tilskud fra renoveringspuljen til boligforbedringer, ville alligevel have gennemført og betalt det hele selv

Pengene er havnet hos boligejere, der under alle omstændigheder ville have lavet nye køkkener, vinduer og andre boligforbedringer – uanset om de fik støtte fra renoveringspuljen eller ej. Det fremgår af den første undersøgelse blandt de boligejere, der har fået del i den omstridte renoveringspulje. Ifølge undersøgelsen, der er gennemført af Analyse Danmark for Ugebrevet A4, oplyser hele 55 procent af tilskudsmodtagerne, at de ville have gennemført deres byggeprojekt, selv om de ikke have fået tilskud.

Læs mere i Ugebrevet A4


Danske chefer ansætter venner og familie

Nepotisme trives på de danske arbejdspladser

Hver ottende dansker har oplevet, at deres chef ansatte et familiemedlem eller en nær ven – udelukkende på grund af tilhørsforholdet til chefen. Det viser ny undersøgelse som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


Danskerne er mere korrupte end vi tror

Hver ottende dansker har oplevet bestikkelse på arbejdspladsen. Og hver femte har været vidne til, at en kollega misbrugte sin stilling for at opnå personlige fordele i den private sektor. Det viser en ny undersøgelse, foretaget for Ugebrevet A4 af Analyse Danmark

Hvert år offentliggør den globale anti-korruptionsorganisation, Transparency International, et indeks over udbredelsen af korruption verden over. Og hvert år kommer Danmark ind på en førsteplads, som det mindst korrupte samfund i verden. Men en ny undersøgelse fra Analyse Danmark, foretaget for Ugebrevet A4, viser nu, at brug af bestikkelsesgaver og misbrug af stillinger er langt mere udbredt på både offentlige og private arbejdspladser end hidtil antaget.

Læs mere i Ugebrevet A4


Vi tager internet med i sommerhuset

Mobilt bredbånd får gennembrud

Ifølge en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for TDC, bliver sommeren 2009 dér, hvor mobilt bredbånd får sit folkelige gennembrud. 36 procent vil nemlig bruge mobilt bredbånd i sommerhuset.

Læs mere på TDC Online


Opbakningen til monarkiet smuldrer

Tilslutningen til monarkiet er stærkt faldende, viser ny A4-undersøgelse foretaget af Analyse Danmark

Da over en halv million danskere 7. juni stemte nej eller blankt ved folkeafstemningen om ligestilling i kongehuset, var det for de flestes vedkommende slet ikke ligestilling, de tog stilling til. Eller netop ikke tog stilling til. Det var proteststemmer med et budskab om, at de tager helt eller delvis afstand fra kongehuset, viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget blandt et repræsentativt udsnit af vælgerne for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


A- og B-Hold?

Stigende skepsis over for sundhedsforsikringer

Er det rimeligt, at pensionister og hovedparten af offentligt ansatte skal være med til at betale for, at flere og flere mennesker i det private erhvervsliv får en forsikring, så de hurtigere kan få undersøgt den smertende ryg eller opereret knæet på en privat klinik? Nej, siger et flertal af danskerne i en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


Skat med glæde

Danskerne elsker at betale skat

4 ud af 10 danskere bedyrer, at de betaler deres skat »med glæde«. Selv blandt topskatteyderne kan hver tredje tilslutte sig det skatteglade budskab. Sådan svarer et repræsentativt udsnit af de 18-70-årige danskere i hvert fald selv i en rundspørge foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4. Kun 29 procent er direkte uenige i udsagnet.

Læs mere i Ugebrevet A4


Voksenmobning

Hver fjerde 3F’er har selv oplevet at blive mobbet på arbejdspladsen.

En ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark blandt 3F’ere viser, at hver fjerde er blevet mobbet på jobbet. Og i øjeblikket, hvor “krybben er tom” ude på arbejdspladserne, er faren for mobning ekstra overhængende.p>

Læs mere på 3F.dk


Børnefamilier kæmper alene

Kun hver 10. børnefamilie mener, at VK-regeringen har gjort hverdagen lettere for dem. Og hver tredje familie har stadig vanskeligheder med at skræve over familieliv og arbejdsliv.

Kun hver 10. – helt præcist 11 procent – erklærer sig enig i, at VK-regeringen har gjort hverdagen lettere for børnefamilierne. Det sker i en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4 blandt 1.253 forældre med hjemmeboende børn. 51 procent er direkte uenige, mens resten hverken er enige eller uenige eller svarer “ved ikke”.

Læs mere i Ugebrevet A4


Danskerne afviser reform med social slagside

Følger regeringen skattekommissionens forslag, vil afstanden mellem rig og fattig vokse, viser kommissionens egne tal og beregninger fra både AErådet og LO. Men et markant flertal af danskerne vil »under ingen omstændigheder« acceptere en skattereform, der øger uligheden, viser ny måling.

Skattereformen må under ingen omstændigheder føre til større økonomisk ulighed i Danmark. Sådan lyder den klare besked til politikerne fra 7 ud af 10 danskere i en helt ny måling, foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


I kø til efteruddannelse

Halvdelen af danskerne på arbejdsmarkedet har planer om at tilegne sig nye kompetencer i år, og erhvervsskoler melder for første gang i mange år om pres på efteruddannelse

En ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4, viser, at elektrikere, pædagoger, laboranter og andre lønmodtagere har været lidt flittigere til at tage efteruddannelse i 2008 sammenlignet med 2007, hvor højkonjunkturen stadig brølede derudad, ledigheden var rekordlav og danskerne puklede uden tid til efteruddannelse.

Læs mere i Ugebrevet A4


Nedskæringer i SU’en

Studerende skal betale for lavere topskat

Nedskæringer i SU’en skal hente et milliardbeløb hjem til finansieringen af skattereformen. De studerende får nemlig selv glæde af lavere topskat, når de bliver færdige, mener Skattekommissionen. Et massivt flertal af danskerne er imod forslaget. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


Skattereformen

Skattereformen kan koste velfærd og lighed

Der er mindst lige så meget ideologi som økonomi i skattereformen. Reformen kan betyde store forskydninger i fordelingen af samfundets goder mellem rig og fattig – og mellem offentligt og privat forbrug. En måling foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4 viser, at nøjagtig halvdelen af danskerne gerne vil give afkald på skattelettelser, hvis pengene bruges på mere velfærd.

Læs mere i Ugebrevet A4


Halvdelen af 3F’erne fejrer ikke 1. maj

Bilka trækker mere end demonstrationer, når 3F’erne skal afgøre, hvad de vil bruge 1. maj på.

Selvom mange 3F’ere bakker op om 1. maj skal man ikke forvente at der bliver rift om at holde de røde faner.

I en undersøgelse lavet af Analyse Danmark for Nyhedsbrevet 3F svarer halvdelen af fagforbundets medlemmer nemlig, at de ikke deltager i 1. majarrangementer.

Læs mere i B.T.


Bare bryster i cafeen

Ok med bare bryster på caféen

Danskere til ammende kvinder: Ok – men tag hensyn, når du gør det.

Læs mere i B.T.


Danskerne er vilde med Alexandras kommende mand

Danskerne: De får barn sammen

Danskerne bakker op om det forestående ægteskab mellem Alexandra og Martin Jørgensen. Og de tror, at parret får barn.

Læs mere i B.T.


Fyrværkeri

Tre procent af danskerne: Ulovligt krudt er ok

En undersøgelse viser, at halvdelen af os slet ikke gider fyrværkeri. En lille gruppe synes dog, at ulovligt fyrværkeri er ok – selv til børn.

Læs mere i B.T.


Anders Fogh Rasmussen

Fogh bliver på taburetten i 2007

Selv om sammenholdet med Dansk Folkeparti knager, så tror flertallet af vælgerne ikke, at statsminister Anders Fogh Rasmussen bliver tvunget til at udskrive valg i det kommende år.

Læs mere i B.T.


Helle Thorning-Schmidt

Helle har stadig medvind blandt 3F’erne

Både Socialdemokraterne og SF går frem i den seneste web-måling blandt 3Fs medlemmer. Samtidig taber Dansk Folkeparti terræn på grund af fødevare-skandalen.

Læs mere i Fagbladet 3F


Anders Fogh Rasmussen

Vælgernes tillid til Fogh er svækket

Tilliden til statsminister Anders Fogh Rasmussen er faldet efter familie- og forbrugerminister Lars Barfoeds tvungne afgang.

Læs mere i DR Nyheder


e-Boks

e-Boks øjner første overskud

Efter at have tabt mere end en million kroner om måneden de første fire år, så har e-Boks nu vendt skuden og er på vej til at score dets første overskud. Samtidig har den elektroniske postboks rundet en million brugere.

Læs mere i COMPUTERWORLD


Dyresex

Massivt nej til dyresex

Både mænd og kvinder er imod. Mændene ikke så meget som kvinderne.

Læs mere i Politiken


Arbejdsmarkedet

Loyaliteten er høj hos 3F’erne

3F’erne skifter mindre job end landsgennemsnittet. Det viser en undersøgelse blandt 3Fs medlemmer. Det faktum overrasker arbejdsmarkedsforsker.

Læs mere i Fagbladet 3F


Rygning

3F’ere: Nej til at få røgen ud af værtshuse

Arbejdspladserne er blevet gode til at vise sociale hensyn indenhus, mener stort flertal i Fagbladets Webpanel. I dag kårer Fagbladet og 3F Årets Arbejdsplads 2006.

Læs mere i Fagbladet 3F


Socialt ansvar

Socialt ansvar har bidt sig fast

Arbejdspladserne er blevet gode til at vise sociale hensyn indenhus, mener stort flertal i Fagbladets Webpanel. I dag kårer Fagbladet og 3F Årets Arbejdsplads 2006.

Læs mere i Fagbladet 3F


30. november, 2010: Bedste rådgivning og bedste netbank

Nørresundby Bank er den mest populære bank i klassen. Banken yder blandt andet den bedste rådgivning, mener kunderne, ifølge ny analyse.

Nørresundby Bank har grund til at glæde sig over Netbankanalysen 2010. Flere end 6.000 bankkunder har vurderet deres pengeinstitut på en række parametre, og her hiver Nørresundby Bank stikket hjem flere steder.

Læs mere på Finanswatch.dk


30. november, 2010: Tillid til banker er på rette vej

Siden 2006 har andelen af danskere, der overvejede at skifte bank, været stigende, men nu falder tallet igen. Tilliden er på vej tilbage, men der er stadig lang vej igen.

Ifølge Netbankanalysen 2010 overvejer 13 pct. af danskerne i dag at skifte bank, hvilket er lige under 2005-niveau.

Læs mere på Finanswatch.dk


29. november, 2010: Danske Bank får drøje hug af kunderne

Danske Bank døjer stadig med at holde kunderne tilfredse.

Danske Bank er det pengeinstitut, som færrest, næst efter Amagerbanken, vil anbefale til en ven eller kollega

Læs mere i Børsen


29. november, 2010: Utilfredse kunder i Danske Bank

Danske Bank døjer stadig med at holde kunderne tilfredse.

Det viser Netbankanalysen 2010, som afdækker kundernes vurdering af deres pengeinstitut på en række parametre.

Læs mere på Tv2.dk


23. november, 2010: Nej tak til indvandrere og sociale tabere

Der skal ikke nogen stor beboerandel af indvandrere eller folk på overførselsindkomster til, før danskerne afviser at flytte til området.

Regeringens plan om at ændre afgørende på beboersammensætningen i områder med mange indvandrere og beboere på overførselsindkomster bliver meget vanskelig at gennemføre, vurderer boligselskaberne på baggrund af en meningsmåling.

Læs mere på JP.dk


19. november, 2010: Røde vælgere: DF er ikke stuerent

8 af 10 vælgere i rød blok er enige i tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussens (S) holdning til DF.

I en meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten, erklærer 79,2 pct. af oppositionens vælgere sig enige med tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S), som i sidste uge gentog, at DF aldrig bliver stuerent i hans øjne.

Læs mere på JP.dk


18. november, 2010: To ud af tre går i netbanken

Danskerne interesse for at undgå en konkret gåtur ned til den lokale bankfilial er blandt de højeste i Europa. To ud af tre bruger hellere netbanken.

Danskernes interesse bekræftes i en analyse fra Analyse Danmark. Analysen offentliggøres i næste uge og viser, at 96 pct. af alle i internet-panelet i aldersgruppen 18-74 år anvender netbank. Det er rekord.

Læs mere i Børsen


11. november, 2010: Ole Sohn i modvind hos sine egne

Hver fjerde af SF’s egne vælgere er imod Ole Sohn som minister, viser en måling.

Ole Sohn står til at få en fremtrædende ministerpost, hvis rød blok vinder næste folketingsvalg, men hver fjerde af SF’s egne vælgere og lige så mange socialdemokratiske vælgere mener, at SF’s gruppeformand og tidligere formand for Danmarks Kommunistiske Parti (1987-91) er uværdig til at blive minister. Det viser en meningsmåling fra Rambøll/Analyse Danmark.

Læs mere på JP.dk


8. november, 2010: Vælgerne dømmer Løkke ude

To ud af tre danskere tror ikke, at landets statsminister hedder Lars Løkke Rasmussen efter næste valg.

To ud af tre danskere forventer, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) taber det næste folketingsvalg.Det viser en måling, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere på Avisen.dk


17. oktober, 2010: Flere ledige er utilfredse med aktivering

Stadig flere ledige i aktivering er utilfredse med indholdet af deres aktiveringstilbud. Lav systemet om, siger professor.

Et flertal føler ikke, at aktiveringen får dem tættere på et arbejde, og de mener heller ikke, at aktiveringen giver dem nye kvalifikationer, viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere på Berlingske.dk


4. oktober, 2010: Vælgerne: Løkke leder dårligt

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gør det dårligt som partileder, vurderer hver tredje vælger. Danskerne giver også lave karakterer til de radikales Margrethe Vestager og konservative Lene Espersen.

Således viser målingen, der er foretaget blandt 1.045 vælgere af Analyse Danmark for Ugebrevet A4, at kun 54 procent af de blå vælgere mener, at Lars Løkke Rasmussen gør det godt som partileder.

Læs mere i Ugebrevet A4


28. september, 2010: Jobsøgningskurser er håbløse

Næsten hver anden arbejdsløs synes, det er fuldstændig formålsløst at være på lange kurser i at skrive jobansøgninger.

Og de flest får kun underivsning en tredjedel af tiden på kurserne. Det viser en undersøgelse blandt 469 arbejdsløse, som Analyse Danmark har lavet for LO.

Læs mere på dr.dk


27. september, 2010: Lene Espersen bremser Konservative

Udenrigsminister Lene Espersens har to års jubilæum som formand for Det Konservative Folkeparti, men en måling, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4 er dyster læsning for hende.

Det er tydeligt, at der er en voldsom skuffelse og utilfredshed med Lene Espersen som leder, siger politisk kommentator og tidligere spindoktor for Det Konservative Folkeparti, Niels Krause-Kjær, til Ugebrevet A4.

Læs mere på dr.dk


27. september, 2010: Lene Espersen skræmmer vælgerne væk

Det er en konservativ formand i knæ, der næste weekend møder partiets bagland på landsrådet. Nye tal viser, at Det Konservative Folkeparti styrtbløder til Liberal Alliance, og at dobbelt så mange danskere ville stemme konservativt, hvis Lene Espersen ikke var formand.

En ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4 viser, at dobbelt så mange vælgere ville stemme konservativt, hvis Lene Espersen ikke var formand.

Læs mere i Ugebrevet A4


27. september, 2010: Ledige oplever jobcentre som en plage

Der er ingen hjælp at hente til at finde nyt arbejde, og indsatsen er dårlig. Det er den oplevelse, flertallet af de arbejdsløse har i jobcentret, viser ny undersøgelse. Der bliver brugt alt for meget krudt i jobcentrene på kontrol, mener organisationer og kræver reform af systemet.

Frustrationerne lyser ud af en ny undersøgelse udført af Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


13. september, 2010: Thorning skal redde vestjyderne

Vestjyderne sætter deres lid til, at det er S, der skal redde udkantsdanmark. Regeringens nye hjælpepakke har ikke gjort Lars Løkke mere populær i Vestjylland, der ellers er traditionelt Venstre-land.

Det viser en ny undersøgelse lavet af Analyse Danmark for Ugebrevet A4, der skærer ud i pap, at Lars Løkke Rasmussen (V) for alvor har et problem i Vestjylland.

Læs mere på Berlingsketidende.dk


13. september, 2010: Vrede vestjyder afviser Løkkes stemmefiskeri

Regeringens hjælpepakke til udkantsdanmark klinker ikke skårene i Vestjylland, viser ny måling.

I en ny undersøgelse, som Ugebrevet A4 har fået foretaget via Analyse Danmark, bliver vælgerne i de små samfund langs Vesterhavet for første gang specifikt spurgt om deres holdning til regeringens hjælpepakke og politikernes vilje til at komme udkantsdanmark til undsætning.

Læs mere i Ugebrevet A4


8. september, 2010: Danskerne er villige til at betale ekstra for grønt brændstof

Hver tredje dansker vil gerne betale ekstra for at tanke mere miljøvenligt.

Samtidig vælger over halvdelen af danskerne stadig bilen frem for kollektiv transport.Det viser ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark.

Læs mere på fyens.dk


7. september, 2010: 5 ting, der giver os jobglæde

Gode kolleger er vigtigere for kvinder end for mænd.

Mænd prioriterer arbejdsvilkårene højest.Det viser en ny undersøgelse om 3F’ernes arbejdsglæde, som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F.

Læs mere på Tv2.dk


6. september, 2010: Gode kolleger er vigtigst for kvinder

Gode kolleger er vigtigere for kvinder end for mænd. Mænd prioriterer arbejdsvilkårene højest, viser ny 3F-undersøgelse.

Det viser en ny undersøgelse om 3F’ernes arbejdsglæde, som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F.

Læs mere på 3f.dk


25. august, 2010: Android-telefoner giver iPhone baghjul

I slutningen af juli blev det samlede antal solgte iPhones overhalet af Android telefoner.

Det viser en undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for mobilmedievirksomheden Balleby og Grumsen.

Læs mere på Politiken.dk


11. august, 2010: Vi gider ikke høre mere om politikeres personsager

Selv om det er Lene Espersens rejser og Helle Thorning-Schmidts skattesag, danskerne taler om ved middagsbordene, er vi reelt trætte af mediernes fokus på personsager.

Det viser en ny meningsmåling foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


8. august, 2010: Ferien blev ingen energi-indsprøjtning

Som opladning af batterierne blev mange danskeres sommerferie en fuser. Et mindretal af os er mødt på arbejde efter ferien mere oplagte end før ferien.

Lønmodtagernes dagsform fremgår af en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4 blandt et repræsentativt udsnit af danske lønmodtagere, som i den forløbne uge vendte tilbage til arbejdet efter mindst to ugers ferie.

Læs mere i Ugebrevet A4


23. juli, 2010: En ud af ti 3F’ere regner med at blive fyret inden nytår

Industriarbejdere, murere og rengøringsassistenter føler sig langt fra sikre i jobbet.

Det viser en undersøgelse fra Fagbladets Webpanel blandt 1.099 medlemmer af 3F.

Læs mere på 3f.dk


23. juli, 2010: Hver anden holder ferie fra i dag

Sommerferien topper i næste uge. I uge 30 vælger 48 procent af danskerne i job nemlig at tage en af deres ferieuger.

Det viser en undersøgelse blandt 1.002 repræsentative danskere, som Analyse Danmark har lavet for Nyhedsbrevet 3F.

Læs mere på 3f.dk


22. juli, 2010: Forældre har ikke styr på regler for deres børns fritidsjob

Unge under 18 år må højst arbejde otte timer i træk, men forældrene lader børnene knokle løs ud over de tilladte timer.

Det viser en undersøgelse, som Fagbladet 3F har gennemført i samarbejde med Analyse Danmark.

Læs mere i 24 timer


15. juli, 2010: En af seks 3F’ere lider af lommesmerter

Indtil nytår vil dobbelt så mange medlemmer af 3F have lommesmerter, som befolkningen har i gennemsnit

Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Nyhedsbrevet 3F.

Læs mere i Sjællands Nyheder


13. juli, 2010: Vi tvivler på efterløn

Danskerne tvivler på efterlønnen

Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen for Nyhedsbrevet 3F.

Læs mere på dr.dk


14. juni, 2010: Rytmerne dunker på arbejdspladserne

Halvdelen af alle danskerne hører musik, når de arbejder

Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for TDC.

Læs mere på dr.dk


11. juni, 2010: Danskerne vil gerne betale for ligeløn

Lønnen i kvindedominerede fag i det offentlige er 20 procent mindre end i mandedominerede fag. Men nu lægger danskerne pres på politikerne

Det mener et flertal af danskerne ifølge en ny meningsmåling, som Analyse Danmark har foretaget for Dansk Sygeplejeråd.

Læs mere på Avisen.dk


Sundhed er ikke for mænd

Lægebesøg og salatblade er ikke mandigt. Sådan lyder ekspertens forklaring på, hvorfor mændene i 3F halter langt efter kvinderne, når det kommer til sundhed.

Kvindelige 3F’ere ryger mindre, dyrker mere motion og er mindre overvægtige end de mandlige. Det viser en ny undersøgelse af Analyse Danmark for Fagbladet 3F.

Læs mere på 3F.dk


TVet kommer på overarbejde under VM

Tre ud af fire mænd forventer at sidde bænket foran skærmen under VM i fodbold. Læs hvem der skal se flest kampe.

En undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for kabel-tv-selskabet YouSee, viser, at 75 procent af de danske mænd forventer at følge med i slutrunden.

Læs mere på Berlingske.dk


Myter om efterløn holder ikke

Den typiske efterlønner er hverken en golfspillende tandlæge eller en nedslidt sosu-assistent.

I en ny undersøgelse angiver kun hver femte efterlønner, at han eller hun føler sig helt frisk – men samtidig siger knap halvdelen, at de ville kunne varetage et deltidsjob eller mere. Flertallet af efterlønnerne er med på at ændre ordningen.

Læs mere i Ugebrevet A4


12 minutter skal sikre velfærden

S og SF vil sikre velfærden og efterløn. I stedet skal de rigeste betale mere i skat.

3F’erne siger mere klart nej til nedskæringer end danskerne som helhed.

Læs mere i Fagbladet 3F


Danskerne tror ikke på Løkke som statsminister

Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt er storfavorit til at vinde næste valg, viser ny måling. 42 procent af vælgerne tror mest på Thorning, mens statsminister Lars Løkke Rasmussen spås vinderchancer af 29 procent af danskerne.

Det viser en måling, Analyse Danmark har foretaget i perioden fra 19. til 24. marts blandt 7.175 danskere for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


Regeringen skal mande sig op for ligeløn til kvinder

Et flertal af danskerne mener, at den nye ligestillingsminister skal koncentrere sig om at lukke løngabet mellem mænd og kvinder.

Næsten 6 ud af 10 danskere oplever, at vi har alt for lidt eller for lidt ligestilling på det danske arbejdsmarked, viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


Danskerne er ligeglade med regeringsrokade

Regeringsrokaden har ikke rokket synderligt ved danskernes holdning til regeringen.

Langt de fleste vælgere – 77 procent – har ikke ændret holdning til VK-regeringen efter regeringsrokaden. Det viser en undersøgelse lavet af Analyse Danmark og Rostra Kommunikation.

Læs mere på Berlingske.dk


Flere penge får ikke folkeskolen op at flyve

Det er forandring og ikke forgyldning, der skal til for at forbedre folkeskolen.

Det mener et flertal af danskerne, viser ny undersøgelse. Både elever, forældre og lærere skal arbejde med sig selv. Ellers kan hver sjette forælder gøre alvor af tankerne om at droppe folkeskolen til fordel for en privatskole.

Læs mere i Ugebrevet A4


Hver femte dansker ville ikke bestå indfødsretsprøve

Spørgsmålene i indfødsretsprøven er for svære for hver femte dansker, der ville blive afvist, hvis de skulle kvalificere sig til statsborgerskab.

Det viser en undersøgelse, som Ugebrevet A4 har fået gennemført. Dumpeprocenten understreger, at prøven udgør en urimelig høj barriere for udlændinge i forhold til dansk statsborgerskab, mener eksperter og oppositionspolitikere.

Læs mere i Ugebrevet A4


2009

Ledige dumper aktivering

Vi kommer ikke tættere på at få et job, og milliarder af skattekroner bliver spildt.

Det mener hver anden, der har været i aktivering, fremgår det af unik undersøgelse foretaget for Ugebrevet A4. Beskæftigelsesministeren synes, at systemet med aktivering alt i alt er “rigtigt godt”.

Læs mere i Ugebrevet A4


Vælgere dumper kommunalreformen

Halvdelen af borgerne i de nye storkommuner mener, at kommunalreformen har været en decideret ulempe

Den stort anlagte reform reducerede 275 kommuner til 98 superkommuner og gav kommunerne en række nye opgaver fra de tidligere amter. Men reformen er gået ud over den service, kommunerne yder borgerne, mener 42 procent af vælgerne ifølge en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


Danskerne stoler ikke på eliten

Danskerne har ikke længere tillid til, at samfundet er frit for korruption, viser ny undersøgelse

 

En ny undersøgelse, foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4, viser at tre ud af fem danskere tror, at korruption blandt politikere og erhvervslivets direktører finder sted. Embedsmænd i ministerier og styrelser kommer lige efter på en tredjeplads, som de mest korrupte.

Læs mere i Ugebrevet A4


Renoveringsmilliard spildt

Over halvdelen af dem, der modtager tilskud fra renoveringspuljen til boligforbedringer, ville alligevel have gennemført og betalt det hele selv

Pengene er havnet hos boligejere, der under alle omstændigheder ville have lavet nye køkkener, vinduer og andre boligforbedringer – uanset om de fik støtte fra renoveringspuljen eller ej. Det fremgår af den første undersøgelse blandt de boligejere, der har fået del i den omstridte renoveringspulje. Ifølge undersøgelsen, der er gennemført af Analyse Danmark for Ugebrevet A4, oplyser hele 55 procent af tilskudsmodtagerne, at de ville have gennemført deres byggeprojekt, selv om de ikke have fået tilskud.

Læs mere i Ugebrevet A4


Danske chefer ansætter venner og familie

Nepotisme trives på de danske arbejdspladser

Hver ottende dansker har oplevet, at deres chef ansatte et familiemedlem eller en nær ven – udelukkende på grund af tilhørsforholdet til chefen. Det viser ny undersøgelse som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


Danskerne er mere korrupte end vi tror

Hver ottende dansker har oplevet bestikkelse på arbejdspladsen. Og hver femte har været vidne til, at en kollega misbrugte sin stilling for at opnå personlige fordele i den private sektor. Det viser en ny undersøgelse, foretaget for Ugebrevet A4 af Analyse Danmark

Hvert år offentliggør den globale anti-korruptionsorganisation, Transparency International, et indeks over udbredelsen af korruption verden over. Og hvert år kommer Danmark ind på en førsteplads, som det mindst korrupte samfund i verden. Men en ny undersøgelse fra Analyse Danmark, foretaget for Ugebrevet A4, viser nu, at brug af bestikkelsesgaver og misbrug af stillinger er langt mere udbredt på både offentlige og private arbejdspladser end hidtil antaget.

Læs mere i Ugebrevet A4


Vi tager internet med i sommerhuset

Mobilt bredbånd får gennembrud

Ifølge en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for TDC, bliver sommeren 2009 dér, hvor mobilt bredbånd får sit folkelige gennembrud. 36 procent vil nemlig bruge mobilt bredbånd i sommerhuset.

Læs mere på TDC Online


Opbakningen til monarkiet smuldrer

Tilslutningen til monarkiet er stærkt faldende, viser ny A4-undersøgelse foretaget af Analyse Danmark

Da over en halv million danskere 7. juni stemte nej eller blankt ved folkeafstemningen om ligestilling i kongehuset, var det for de flestes vedkommende slet ikke ligestilling, de tog stilling til. Eller netop ikke tog stilling til. Det var proteststemmer med et budskab om, at de tager helt eller delvis afstand fra kongehuset, viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget blandt et repræsentativt udsnit af vælgerne for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


A- og B-Hold?

Stigende skepsis over for sundhedsforsikringer

Er det rimeligt, at pensionister og hovedparten af offentligt ansatte skal være med til at betale for, at flere og flere mennesker i det private erhvervsliv får en forsikring, så de hurtigere kan få undersøgt den smertende ryg eller opereret knæet på en privat klinik? Nej, siger et flertal af danskerne i en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


Skat med glæde

Danskerne elsker at betale skat

4 ud af 10 danskere bedyrer, at de betaler deres skat »med glæde«. Selv blandt topskatteyderne kan hver tredje tilslutte sig det skatteglade budskab. Sådan svarer et repræsentativt udsnit af de 18-70-årige danskere i hvert fald selv i en rundspørge foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4. Kun 29 procent er direkte uenige i udsagnet.

Læs mere i Ugebrevet A4


Voksenmobning

Hver fjerde 3F’er har selv oplevet at blive mobbet på arbejdspladsen.

En ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark blandt 3F’ere viser, at hver fjerde er blevet mobbet på jobbet. Og i øjeblikket, hvor “krybben er tom” ude på arbejdspladserne, er faren for mobning ekstra overhængende.p>

Læs mere på 3F.dk


Børnefamilier kæmper alene

Kun hver 10. børnefamilie mener, at VK-regeringen har gjort hverdagen lettere for dem. Og hver tredje familie har stadig vanskeligheder med at skræve over familieliv og arbejdsliv.

Kun hver 10. – helt præcist 11 procent – erklærer sig enig i, at VK-regeringen har gjort hverdagen lettere for børnefamilierne. Det sker i en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4 blandt 1.253 forældre med hjemmeboende børn. 51 procent er direkte uenige, mens resten hverken er enige eller uenige eller svarer “ved ikke”.

Læs mere i Ugebrevet A4


Danskerne afviser reform med social slagside

Følger regeringen skattekommissionens forslag, vil afstanden mellem rig og fattig vokse, viser kommissionens egne tal og beregninger fra både AErådet og LO. Men et markant flertal af danskerne vil »under ingen omstændigheder« acceptere en skattereform, der øger uligheden, viser ny måling.

Skattereformen må under ingen omstændigheder føre til større økonomisk ulighed i Danmark. Sådan lyder den klare besked til politikerne fra 7 ud af 10 danskere i en helt ny måling, foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


I kø til efteruddannelse

Halvdelen af danskerne på arbejdsmarkedet har planer om at tilegne sig nye kompetencer i år, og erhvervsskoler melder for første gang i mange år om pres på efteruddannelse

En ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4, viser, at elektrikere, pædagoger, laboranter og andre lønmodtagere har været lidt flittigere til at tage efteruddannelse i 2008 sammenlignet med 2007, hvor højkonjunkturen stadig brølede derudad, ledigheden var rekordlav og danskerne puklede uden tid til efteruddannelse.

Læs mere i Ugebrevet A4


Nedskæringer i SU’en

Studerende skal betale for lavere topskat

Nedskæringer i SU’en skal hente et milliardbeløb hjem til finansieringen af skattereformen. De studerende får nemlig selv glæde af lavere topskat, når de bliver færdige, mener Skattekommissionen. Et massivt flertal af danskerne er imod forslaget. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


Skattereformen

Skattereformen kan koste velfærd og lighed

Der er mindst lige så meget ideologi som økonomi i skattereformen. Reformen kan betyde store forskydninger i fordelingen af samfundets goder mellem rig og fattig – og mellem offentligt og privat forbrug. En måling foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4 viser, at nøjagtig halvdelen af danskerne gerne vil give afkald på skattelettelser, hvis pengene bruges på mere velfærd.

Læs mere i Ugebrevet A4


2008, 2007 & 2006

Halvdelen af 3F’erne fejrer ikke 1. maj

Bilka trækker mere end demonstrationer, når 3F’erne skal afgøre, hvad de vil bruge 1. maj på.

Selvom mange 3F’ere bakker op om 1. maj skal man ikke forvente at der bliver rift om at holde de røde faner.

I en undersøgelse lavet af Analyse Danmark for Nyhedsbrevet 3F svarer halvdelen af fagforbundets medlemmer nemlig, at de ikke deltager i 1. majarrangementer.

Læs mere i B.T.


Bare bryster i cafeen

Ok med bare bryster på caféen

Danskere til ammende kvinder: Ok – men tag hensyn, når du gør det.

Læs mere i B.T.


Danskerne er vilde med Alexandras kommende mand

Danskerne: De får barn sammen

Danskerne bakker op om det forestående ægteskab mellem Alexandra og Martin Jørgensen. Og de tror, at parret får barn.

Læs mere i B.T.


Fyrværkeri

Tre procent af danskerne: Ulovligt krudt er ok

En undersøgelse viser, at halvdelen af os slet ikke gider fyrværkeri. En lille gruppe synes dog, at ulovligt fyrværkeri er ok – selv til børn.

Læs mere i B.T.


Anders Fogh Rasmussen

Fogh bliver på taburetten i 2007

Selv om sammenholdet med Dansk Folkeparti knager, så tror flertallet af vælgerne ikke, at statsminister Anders Fogh Rasmussen bliver tvunget til at udskrive valg i det kommende år.

Læs mere i B.T.


Helle Thorning-Schmidt

Helle har stadig medvind blandt 3F’erne

Både Socialdemokraterne og SF går frem i den seneste web-måling blandt 3Fs medlemmer. Samtidig taber Dansk Folkeparti terræn på grund af fødevare-skandalen.

Læs mere i Fagbladet 3F


Anders Fogh Rasmussen

Vælgernes tillid til Fogh er svækket

Tilliden til statsminister Anders Fogh Rasmussen er faldet efter familie- og forbrugerminister Lars Barfoeds tvungne afgang.

Læs mere i DR Nyheder


e-Boks

e-Boks øjner første overskud

Efter at have tabt mere end en million kroner om måneden de første fire år, så har e-Boks nu vendt skuden og er på vej til at score dets første overskud. Samtidig har den elektroniske postboks rundet en million brugere.

Læs mere i COMPUTERWORLD


Dyresex

Massivt nej til dyresex

Både mænd og kvinder er imod. Mændene ikke så meget som kvinderne.

Læs mere i Politiken


Arbejdsmarkedet

Loyaliteten er høj hos 3F’erne

3F’erne skifter mindre job end landsgennemsnittet. Det viser en undersøgelse blandt 3Fs medlemmer. Det faktum overrasker arbejdsmarkedsforsker.

Læs mere i Fagbladet 3F


Rygning

3F’ere: Nej til at få røgen ud af værtshuse

Arbejdspladserne er blevet gode til at vise sociale hensyn indenhus, mener stort flertal i Fagbladets Webpanel. I dag kårer Fagbladet og 3F Årets Arbejdsplads 2006.

Læs mere i Fagbladet 3F


Socialt ansvar

Socialt ansvar har bidt sig fast

Arbejdspladserne er blevet gode til at vise sociale hensyn indenhus, mener stort flertal i Fagbladets Webpanel. I dag kårer Fagbladet og 3F Årets Arbejdsplads 2006.

Læs mere i Fagbladet 3F