2017
28. oktober, 2017: Danske singler er til uformelle kaffedates
Flertallet af de danske singler synes, at en kop kaffe er den perfekte ramme for en første date. Det er en god måde hurtigt at se, om man er det perfekte match, men det har også en bagside, mener eksperter.
29-årige Stine Hvolby bruger appdating til at finde sig en kæreste, og kan bedst lide at købe en kop kaffe og gå en tur med sin date. Hun tilhører de 16 procent af de kvindelige danske singler, der ifølge en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Discovery Networks Danmark, som benytter sig af appdating til at finde kærligheden.
Læs mere på lokalavisen.dk
25. oktober, 2017: Advarsel fra økonomer: Risikerer hul i skatte-kassen
Ingen garanti for at skattelettelser får flere til at arbejde mere, siger en tidligere overvismand. Udtalelsen bakkes op af ny måling og en professor i samfundsvidenskab.
Tre ud af fire 3F’ere svarer, de ikke vil tage en ekstra tørn, hvis de bliver belønnet i form af lavere skat og flere penge i hånden. Det viser en måling foretaget af Analyse Danmark for Fagbladet 3F.
Læs mere på fagbladet3f.dk
24. oktober, 2017: Danske arbejdspladser kan spare 700.000 kilo CO2 på en uge
1.409 kilo CO2, 1,64 millioner liter vand og 162 kilo kød. Så meget sparer Nestlés 1.800 nordiske medarbejdere på blot én uge med nyt tiltag inspireret af Verdens Veganerdag den 1. november. Midlet er simpelt: kvit kød i kantinerne i bare en uge.
De senere år er andelen af kødfri produkter i de danske supermarkeder steget markant, og undersøgelser viser, at flere og flere danskere har indført en eller flere kødfri dage om ugen – såkaldte flexitarer. I en analyse foretaget af Analyse Danmark for DR i 2016 viste, svarede 26 % af danskere at de jævnligt holdt kødfrie dage.
Læs mere på nestle.dk
24. oktober, 2017: Én arbejdsplads er ikke længere nok
Fremtidens skrivebord står ikke kun et sted. Det mener mange danskere, men det stiller store krav til virksomhederne, som skal finde nye løsninger, der imødekommer medarbejdernes ønsker om forskellige arbejdssteder og fleksible arbejdstider.
Noget tyder da også på, at den fysiske placering af kontoret har stor betydning for danskerne. En undersøgelse om danskernes arbejdsvaner fra Analyse Danmark viser nemlig, at 6 ud af 10 (61 pct.) engang i mellem eller ofte arbejder andre steder end deres faste arbejdsplads.
Læs mere på borsen.dk
20. oktober, 2017: Dansk strategi for deleøkonomi er kun første skridt
Regeringens længe ventede strategi for deleøkonomi tager et første lille skridt mod regulering af deleøkonomien i Danmark, men der er brug for mere, lyder reaktionen fra arbejdsmarkedets parter.
Et flertal af danskerne frygter, at platformsøkonomi kan føre til et samfund med flere løsarbejdere, der har ringe løn- og arbejdsvilkår. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4. 58 procent er enige i udsagnet, mens kun 9 procent er uenige i, at de deleøkonomiske platforme medfører ringere arbejdsvilkår.
Læs mere på arbeidslivinorden.org
18. oktober, 2017: Nyt dating program sætter fokus på danskernes dating-vaner
Leder du efter kærligheden – de rigtige steder? Det undersøger TV 2 ZULU, som fra tirsdag 24. oktober er klar med en ny kærlighedsopskrift.
En undersøgelse, som Analyse Danmark tidligere på året lavede for avisen.dk, viste, at 12 procent har fundet deres nuværende partner gennem netdating. Til gengæld var det 24 procent, der fandt partneren gennem venner og familie, 15 procent gjorde det i byen, 13 procent fandt kærligheden på jobbet, mens ni procent fandt deres udkårne gennem fritidsinteresser.
Læs mere på tv2.dk
17. oktober, 2017: Otte ud af 10 tidligere ledige er bekymrede over dagpenge satserne
Otte ud af 10 3F’ere, som selv har prøvet at være ledige og få dagpenge, er bekymrede for, at dagpengene bliver mindre værd i fremtiden. Det viser en ny, stor 3F-rundspørge gennemført af Analyse Danmark.
Undersøgelsen blandt de tidligere ledige viser også, at der er delte meninger om dagpengenes niveau i dag. Hver tredje mener, at dagpengene dækker dårligt i dag – lidt flere mener at de dækker godt, og godt hver fjerde mener, at dækningen hverken er god eller dårlig.
Læs mere på fagbladet3f.dk
16. oktober, 2017: Kolleger bliver vrede over rygernes ekstrapauser
Undersøgelser viser at ikke-rygere føler sig snydt, når kolleger igen smutter ud for at tænde en cigaret i arbejdstiden.
30 procent af 3F’erne synes, at kollegaers rygepauser enten er “urimelige” eller “meget urimelige”. Det viser en spørgeskemaundersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Fagbladet 3F.
Læs mere på nordjyske.dk
5. oktober, 2017: Video i jobansøgningen? 5 gode råd
At bruge video i sin jobansøgning er et af de nyere tiltag. Men hvordan ser virksomhederne på videoansøgningen, og bruger du som jobsøgende videoen rigtigt? En undersøgelse udarbejdet af Analyse Danmark har taget et nærmere kig på virksomhedernes mening om brugen af video i jobsøgningen.
Ifølge virksomhederne er den største fordel ved en videoansøgning, at man får et tydeligere billede af ansøgeren personlighed, og at man har mulighed for at se deres præsentationsevne. Til gengæld mener størstedelen (75 %) at videoansøgningen primært skal bruges som supplement til traditionelle jobansøgning. Kun 4 % af virksomhederne mener, at videoansøgningen kan erstatte det traditionelle ansøgningsmateriale.
Læs mere på jobfisk.dk
4. okober, 2017: Kun få prutter om prisen
Det er kun lidt over halvdelen af os, der kan finde på at forhandle om prisen, selvom der kan være penge at spare.
Det er en gammel skik at forhandle om prisen, men i dag er det kun lidt over halvdelen af os, der kan finde på at gøre det. Således svarer 52 procent i en undersøgelse lavet af Analyse Danmark for Fagbladet 3F, at de kan finde på at prutte om prisen, når de handler.
Læs mere på dr.dk
2. oktober, 2017: Sådan foretrækker danskerne deres kaffe
Det er ingen hemmelighed, at danskerne elsker kaffe. Men hvad kan vi bedst lide, når det kommer til den vanedannende drik?
Kaffe er og bliver en af vores absolutte favoritdrikke! Den kan få os gennem selv den hårdeste dag med dens opkvikkende virkning og dybe smag. Derfor er den også en fast del af hele tre ud af fire danskeres hverdag viser en ny undersøgelse.
Læs mere på bobedre.dk
29. september, 2017: Kvinder udøver mere vold mod børn end danskerne tror
Mor og far er lige gode om det, når børn udsættes for grov vold i hjemmet. Men to ud af tre danskere tror, at det oftest er faren, der står bag, viser en ny undersøgelse fra Analyse Danmark.
Den udbredte forestilling er nemlig, at det er manden, der er udøveren af vold i familien. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Red Barnet. I den svarer 64 procent af danskerne – svarende til næsten to ud af tre – at de tror, at det oftere eller meget oftere er faren end moren, der udøver grov vold som slag og spark mod børn..
Læs mere på redbarnet.dk
20. september, 2017: Hver tredje unge har tape foran deres webcam
De færreste bryder sig om idéen, at der sidder én fremmed person og kigger med, når du sidder alene foran computeren. Og faktisk er mange unge så utrygge, at de sætter et stykke tape foran det lille computer-kamera for at beskytte sig imod ubudne gæster.
En ny undersøgelse viser, at 38 procent mellem de 18-29 årige sætter tape foran deres webcam, for at undgå at blive overvåget. Undersøgelsen er lavet af Analyse Danmark for DANSK IT og DataEthics, der har adspurgt 1008 mennesker om deres brug af tape som digital beskyttelse.
Læs mere på bt.dk
14. september, 2017: Sådan er nordjyderne bag rattet
Bilister i Nordjylland tager føringen i at blande sig mest i chaufførens kørsel.
Omfanget af nordjydernes næsepilleri og råb af medtrafikanter under bilkørsel er nogle af de ting, som er kigget på i en ny undersøgelse om danskernes kørevaner. Når nordjyderne kører i bil alene, scorer det at synge højt og næsepilleri højt på listen over det, man laver under bilkørslen. I undersøgelsen angiver hver tredje nordjyde, at de synger højt, når de er alene i bilen, mens hver syvende indrømmer, at de bruger køretiden på at pille næse. Dog blander de sig også meget under kørsel.
Læs mere på nordjyske.dk
21. august, 2017: KOMMENTAR: Pas på med at kalde børn kræsne
I løbet af sommeren offentliggjorde Landbrug & Fødevarer en ny analyse omkring børn og kræsenhed. I analysen stod det klart, at mange børn har en oplevelse af, at deres forældre synes, de er mere kræsne, end de selv synes.
Jeg vil med dette indlæg gerne opfordre til, at vi passer på med at kalde børnene for kræsne. Jeg har fx aldrig forstået, hvorfor voksne fortæller børn på forhånd, at der er noget, de ikke kan lide. Sætningen ”ej, det kan du ikke lide” har jeg flere gange overhørt i fx supermarkedet eller ved buffeten på restauranten.
15. august, 2017: DEBAT: 3F og Dansk Sygeplejeråd i anledning af Pride: Der er plads til forbedringer på danske arbejdspladser
Vi går en regnbuefarvet tid i møde i hovedstaden, hvor gaderne i denne uge bliver fyldt med glade mennesker under Copenhagen Pride. Og her midt i de farverige festligheder er det vigtigt at minde hinanden om, at vi skal give plads til mangfoldigheden.
Det sker desværre alt for ofte, at kolleger taler nedsættende om homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede. Og det er bare ikke i orden. Det må være sådan, at det er medarbejderes kompetencer og arbejdsindsats, der skal vurderes. Ikke deres seksualitet eller kønsidentitet.
Læs resten på politiken.dk
8. august, 2017: Kolleger taler nedsættende om homoseksuelle
På mange danske arbejdspladser snakker de ansatte indimellem grimt om bøsser, lesbiske og transkønnede.
Hos LGBT Danmark fremhæver Peder Holk Svendsen, arbejdsmarkedspolitisk talsmand, at arbejdet er en stor del af vores identitet, og kalder adfærden “mikrodiskrimination”
Læs mere på b.dk
3. august, 2017: Skolestart: Sådan undgår du mobberi
Skolestarten er lige om hjørnet, og det kan give ondt i maven for de nye 0.klasses børn – og ikke mindst deres forældre. En ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Mary Fonden og Red Barnet viser, at det er mobning og børnenes overordnede trivsel som bekymrer forældrene til de nye skolebørn mest.
Det har Mary Fonden og Red Barnet dog råd for. De to organisationer som står bag antimobbeprogrammet, Fri for Mobning, har på deres side samlet 7 gode råd til at hjælpe børn til at blive en del af fællesskabet.
Læs mere på tv2bornholm.dk og friformobberi.dk
1. august, 2017: Kaffen bryggede i Nyborg
I dag drikker danskerne i gennemsnit fire kopper kaffe hver dag, og tal fra Analyse Danmark viser, at tre ud af fire danskere drikker kaffe.
Kaffe og Nyborg har en lang historie med blandt andet Nyborg Kafferisteri.
Læs historien på fyens.dk
25. juli, 2017: Dit badebassin er dyrt i vand
70 % af danskerne aner ikke, hvad de betaler for deres drikkevand, det viser en undersøgelse fra Analyse Danmark.
Og det kan være en dyr fornøjelse at fylde vand i det ellers så billige badebassin til ungerne.
Læs mere på avisen.dk
25. juli, 2017: Strandvane afslører forskel på rige og fattige danskere
Din indkomst siger meget om din sundhed og kan ifølge en ny undersøgelse også afgøre lysten til at traske stranden rundt i badetøj.
To ud af fem danskere med lav indkomst har det dårligt med at vise sig frem på stranden i badetøj, eller også lader de helt være, viser måling som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F.
Blandt de højest lønnede gælder det kun for én ud af fem. Og selvom dine strandvaner kan lyde ubetydelige, så dækker målingen over større skel i samfundet, mener en række forskere.
Læs mere på avisen.dk
14. juli, 2017: Nordea har overtaget Danske Banks rolle som bankernes prygelknabe
Målt på kundetilfredshed overhaler Danske Bank nu Nordea. Kombinationen af et forbedret Danske Bank og møgsag på møgsag for Nordea er forklaringen på, at prygelknabe-rollen er skiftet. Det er første gang i flere år, at kunderne er mere tilfredse med Danske Bank end med Nordea
“Nordea har overtaget den prygelknabe-rolle, som Danske Bank havde tidligere. Udover at de har en generelt lav kundetilfredshed, er der en masse sager i medierne, som påvirker, hvordan andre taler om dem, og egne kunder opfatter banken,” siger vores direktør Henrik Feindor Christensen, til Børsen.
Læs mere på business.dk
14. juli, 2017: Kunde kvitter Nordea: Man føler sig i vejen
Mere end hver tredje kunde overvejer at droppe Nordea, viser ny måling. Fagligheden og tilgængeligheden skuffer, siger en kunde, der nu vil skrotte Nordea
Hovedpinen fortsætter med at trykke for storbanken Nordea. I en spritny undersøgelse overvejer 36 pct. adspurgte Nordea-kunder at vende ryggen til banken. I 2014 var det 22 pct.
Læs mere på børsen.dk
14. juli, 2017: Middelfart Sparekasse har landets mest tilfredse kunder for fjerde år i træk
Middelfart Sparekasse ligger med en samlet score på 8,9 ud af 10 mulige point også i 2017 i toppen af Analyse Danmarks årlige undersøgelse “Bankanalysen”.
“Vores vision er at være ‘bedst til kunder’. Derfor er det glædeligt, når kunderne giver os så høje karakterer. Selv om der er meget fokus på digitalisering og selvbetjening i branchen, så viser ‘Bankanalysen 2017’, at kvaliteten af rådgivningen, kommunikationen med rådgiveren og imødekommenheden i filialen er nogle af de faktorer, der betyder allermest for kundernes tilfredshed med banken.” siger Martin Baltser, adm. direktør i Middelfart Sparekasse.
Læs mere på avisen.dk
9. juli, 2017: Kræsne børn skaber konflikter: Disse madvarer kan de ikke lide
Ifølge eksperter kan børnenes kræsenhed blive så omfattende, at det bliver et socialt problem. Og listen er lang.
Fisk og ost er ikke populært blandt børnene. Det er pasta og lyst brød til gengæld. Og det får forældre til at bekymre sig om, hvorvidt deres børn er for kræsne. Det risikerer nemlig ikke kun at påvirke børnene negativt i en ernæringsmæssig retning, men også en social retning.
Læs mere på tv2.dk
7. juli, 2017: Hjælp din hjerne med at parkere til ferien
Din travle hverdagshjerne skal hjælpes, når den skal på ferie. Derfor står man sig godt i at sætte tid af til at lade den parkere til ferie, allerede nogle dage før man stiler mod sommerhus eller spansk hacienda.
Vi danskere er dårlige til at holde ferie. Der er endda noget der tyder på, at vi er blevet dårligere med tiden.
En række undersøgelser fra blandt andre DJØF og Analyse Danmark har over de seneste år vist, at antallet af danskere, der ’i høj grad’ arbejder i ferien, er næsten fordoblet over en fem-årig periode.
Læs mere på dr.dk
7. juli, 2017: Venstres egne vælgere dumper upopulær minister
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er for andet år i træk den mest upopulære Venstre-minister og får kritik for at levere en ujævn præstation.
Hver tredje dansker dumper direkte Esben Lunde Larsen i en ministermåling gennemført af Analyse Danmark for Avisen.dk og Ugebrevet A4 i slutningen af maj måned. Blandt blå bloks vælgere scorer han samlet set kun 3,5.
Læs mere på nordjyske.dk
1. juli, 2017: DIGITALE LØSARBEJDERE; Nye tal afslører: Deleøkonomien er gået i stå i Danmark
Virksomheder som Airbnb og GoMore bliver ofte omtalte i medierne. Men de og andre deleøkonomiske tjenester er langt fra blevet hverdag for alle danskere. Udbredelsen af deleøkonomien i Danmark står i stampe, viser nye tal.
Deleøkonomien rummer store muligheder, men det er ikke sikkert, den nogensinde vokser sig stor i Danmark, vurderer to eksperter.
Læs mere på avisen.dk
28, juni, 2017: Engell om Løkkes mulige arvtager: Han brænder ikke igennem
Når vælgerne skal vurdere, hvor dygtige ministrene er, kommer finansminister Kristian Jensen ind på en tredjeplads. På 12-talsskalaen får han karakteren 4,0.
Men på trods af tredjepladsen er karakterbogen en nedtur for Kristian Jensen. Det mener politisk kommentator Hans Engell.
Læs mere på avisen.dk
28. juni, 2017: Mister opbakning blandt vælgerne: Venstres kronprins snubler ned ad karakterstigen
For tredje år i træk falder finansministeren i årskarakter. I en ny undersøgelse fra Analyse Danmark giver vælgerne ham nemlig en halvdårlig årskarakter på bare 4.
Valgforsker på Københavns Universitet professor Kasper Møller Hansen mener, at Kristian Jensens fald i karakter handler om skiftet fra udenrigsminister til finansminister.
Læs mere på avisen.dk
27. juni, 2017: Kommentar: Vi har ikke fortjent en ærlig og uspoleret politiker som Thyra Frank
Ekstra Bladet har nu igen været ude med riven efter Thyra Frank. Ministeren kritiseres blandt andet for ikke at have fremsat et eneste lovforslag for Folketinget i de syv måneder, hun har siddet på posten. Nu har Thyra Frank dog aldrig lagt skjul på, at hun, hverken som Liberal Alliances MF, da hun var det, eller som minister i dag, nogensinde har haft i sinde at indføre flere love og regler. Så det er helt hjernedødt at bebrejde ministeren for ikke at have begået et løftebrud.
Er vi virkelig kommet så langt, at vi forventer af ministre, at de lovgiver bare for lovgivningens skyld? Er vi blevet så vant til spin og tom snak, at vi ser helt bort fra de folkevalgtes bagage og viden på de respektive områder, de er ansvarlige for?
Læs mere på b.dk
26. juni, 2017: Danskerne dumper LA-ministre: Thyra Frank er bundprop
Liberal Alliances seks ministre får dårligere karakterer end K- og V-ministre. Siger tingene klart og tydeligt, lyder en forklaring.
Al begyndelse er svær. Også at debutere på et ministerhold. Det må Liberal Alliances seks ministre sande, efter at vælgerne har givet dem katastrofalt dårlige karakterer op til sommerferien.
Læs mere på avisen.dk
23. juni, 2017: Løkkes nære ven er Danmarks mest ukendte minister
Seks ud af ti danskerne ved ikke, at Lars Christian Lilleholt (V) er energi-, forsynings- og klimaminister. Dermed indtager han den ærgerlige førsteplads som Danmarks suverænt mest ukendte minister.
Lars Christian Lilleholt opfatter ikke selv målingen som negativ for hans arbejde som minister. Samtidig påpeger han, at han som regeringens højeste minister på 203 cm. også er blevet udstyret med den længste titel som energi-, forsynings- og klimaminister. -Det tog mig selv en rum tid at sige titlen i den rigtige rækkefølge og huske alle tre områder, så jeg forstår godt, hvis de adspurgte i undersøgelsen også har lidt svært ved at hitte rede i det, skriver han.
Læs mere på ekstrabladet.dk
23. juni, 2017: Danskerne aner ikke, hvad halvdelen af landets ministre er ministre for
Et flertal af danskerne ved ikke, hvad 11 ud af regeringens 22 ministre har som ministerområde.
Vi har ikke et særligt detaljeret kendskab til politik, fastslår eksperter. Men om kendskab i befolkningen overhovedet betyder noget for ministerarbejdet er der delte meninger om.
Læs mere på ugebreveta4.dk
19. juni, 2017: Ældre mænd vilde med Støjberg
Nogle ministre deler vandene og er mere populære/upopulære i bestemte segmenter, som f.eks. Inger Støjberg. Hun har dog særligt godt fat i de ældre, mandlige vælgere, der giver hende topkarakterer.
Når man ser på gennemsnitskarakteren, kan hun glæde sig over at være den minister, der får allerflest topkarakterer fra danskerne. Men samtidig dumper hver fjerde vælger Inger Støjberg ved at give hende 00 eller 03 for den helt uacceptable præstation.
Læs mere på nordjyske.dk
14. juni, 2017: Pape til tops: Overgår Støjberg og alle de andre
Danskerne giver den konservative justitsminister den højeste karakter ud af regeringens 22 ministre. Søren Pape har fået en gennemsnitskarakter på 4,4 og løber dermed med førstepladsen som Danmarks dygtigste og mest troværdige minister.
Men 4,4 i årskarakter er stadig en halvdårlig præstation med plads til store forbedringer, pointerer Hans Engell.
Læs mere på avisen.dk
14. juni, 2017: Hård dom: Bundkarakter til Løkkes regering
Det er eksamenstid og danskerne har givet regeringens ministre karakterer. I målingen giver danskerne de 22 ministre i Lars Løkke Rasmussens regering en gennemsnitskarakter på blot 3,6 efter syvtrinsskalaen.
“Det viser, at mange danskere er skuffede og ikke mener, at regeringen gør det særlig godt. Lars Løkkes regering ligger i den dårlige ende af karakterskalaen sammenlignet med tidligere regeringer”, udtaler valgforsker ved KU, professor Kasper Møller Hansen.
Læs mere på avisen.dk
12. juni, 2017: Om tre år sker det igen: Oprør mod automatisk højere pensionsalder
Et klart flertal af danskerne synes, at det er en dårlig idé at hæve pensionsalderen i takt med den stigende levealder. Men S og DF står fast på at danskerne skal blive længere tid på arbejdsmarkedet.
I velfærdsaftalen fra 2006 besluttede et bredt flertal, at pensionsalderen skal hæves hvert femte år i takt med den stigende levealder. Men vælgerne er ikke begejstrede for den plan.
Læs mere på avisen.dk
6. juni, 2017: Digitale løsarbejder: Unge hilser ny job-type velkommen
Fire ud af ti af de unge i aldersgruppen 18-29 år ser det som en positiv udvikling, at man i stedet kan udbyde sin arbejdskraft på en platform og arbejde fra opgave til opgave.
Det viser en ny undersøgelse blandt 1.087 danskere, som Analyse Danmark har lavet for Avisen.dk. Jo ældre man er, jo mere skeptisk er man generelt over for den udvikling, viser undersøgelsen.
Læs mere på avisen.dk
2. juni, 2017: ”Havnemole og t-shirts giver bedre diskussioner”
Direktøren for DR Danmark, Anne-Marie Dohm, mener, at paraderne er sænket, og at den politiske debat bliver bedre, når den foregår som på Folkemødet på Bornholm.
Diskussionerne bliver bredt dækket af danske medier, så folk over hele landet kan følge med i diskussionerne på Bornholm. Dækningen nyder tilsyneladende opbakning i befolkningen. I en spørgeundersøgelse fra analysebureauet Analyse Danmark giver tre ud af fire adspurgte udtryk for, at medierne bør dække Folkemødet på Bornholm.
Læs mere på dr.dk
30. maj, 2017: Flertal ønsker opgør med pensionssystem: Håndværkere og sosuer skal kunne gå på pension før læger og akademikere
Et flertal af danskere ser gerne, at pensionsalderen afhænger af, hvilken branche man har arbejdet i. Og knap hver anden mener, at pensionsalder skal afhænge af antal år på arbejdsmarkedet.
FOA og Fødevareforbundet efterlyser nytænkning fra regeringen forud for præsentation af nyt tilbagetrækningsudspil.
Læs mere på ugebreveta4.dk
26. maj, 2017: Nysgerrige danskere: Så mange af os kigger ind ad andres vinduer
Næsten 2 ud af 3 danskere kigger ind ad andres vinduer. Og mange af os gør det endda med vilje.
Ifølge sociolog og forfatter Emilia van Hauen er der tale om helt naturlig og forventelig, menneskelig adfærd, som blandt andet bunder i, at vi forsøger at bevare eller forbedre vores plads i det sociale hierarki.
Læs mere på berlingske.dk
22. maj, 2017: It-sikkerhedspolitik ukendt for halvdelen af de ansatte på sociale institutioner
Det skal fokuseres mere på viden om it-sikkerhed i bl.a. kommunerne, hvor man arbejder med meget følsomme oplysninger, mener Dansk IT.
I Rådet for Digital Sikkerhed får resultatet formand Rasmus Theede til at rynke brynene: “Vi finder selvfølgelig dette meget bekymrende, men desværre ikke overraskende.”
Læs mere på version2.dk
21. maj, 2017: Medarbejdere sygemeldt i stor stil på grund af smerter
Smerter koster flere medarbejdere deres job, viser en ny undersøgelse.
Næsten fire ud af ti 3F-medlemmer har meldt sig syge på jobbet en eller flere gange på grund af smerter inden for det seneste år. Det svarer til, at cirka 100.000 rengøringsassistenter, jord- og betonarbejdere, murere og andre medlemmer af 3F har været sygemeldte på grund af smerter i for eksempel ryg eller knæ.
Læs mere på tv2.dk
15. maj, 2017: Meningsmåling: 3 ud af 4 bakker op om mediedækning af Folkemødet
Stor opbakning blandt danskerne til mediernes dækning af Folkemødet – og til Folkemødets formål.
Den nye måling fra Analyse Danmark tyder på, at befolkningen bakker op om mediernes dækning af Folkemødets mange debatter, der for øvrigt går i gang om præcis en måned, den 15. juni.
Læs mere på dr.dk
28. april, 2017: Opråb fra danskerne: Stress er det allerstørste problem på vores arbejdspladser
Snart 1. maj: Den moderne arbejdskamp handler ikke om arbejdsløshed og dagpenge, men om at få bugt med arbejdspresset og stress.
I ny undersøgelse siger danskerne, at stress er det største problem på arbejdspladserne. Stress-eksperten Thomas Milsted, der har arbejdet med stress i 20 år, kalder undersøgelsens hovedkonklusioner nedslående.
Læs mere på ugebreveta4.dk
27. marts, 2017: TILBAGEBLIK: Fire liter øl på en arbejdsdag var ganske normalt
Der er sket en del med alkoholpolitikken siden slutningen af 1800-tallet, hvor det var helt fint at drikke 4 liter bayersk øl på 6,5%, mens man var på arbejde. I dag er det et særsyn med selv en enkelt øl til frokosten.
Udviklingen i vores ølforbrug har en logisk forklaring, lyder det fra Anders Risager Callesen, teamleder og ansvarlig for historisk formidling på Carlsberg.
Læs mere på fagbladet3f.dk
27. marts, 2017: Flertal af danskerne: Cykelhjelm skal være lovpligtig
Hele 72% mener, at det skal være lovpligtigt for børn og unge (under 18), at køre med cykelhjelm og 49% mener, at det burde være lovpligtigt for alle cyklister. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Avisen.dk.
Trods den folkelige opbakning støtter hverken Cyklistforbundet, Rådet for Sikker Trafik eller regeringen et lovindgreb. Det gør til gengæld trafikforsker fra Aalborg Universitet Harry Lahrmann.
Læs mere på avisen.dk
21. marts, 2017: Den klassiske rugbrødsmadpakke har kronede dage
Hos faglærte og ufaglærte sværger de fleste til den klassiske rugbrødsmadpakke. Her siger næsten to af tre, at menuen består af en ”klassisk madpakke”, når det er tid til spisepausen. Det viser en rundspørge, som Analyse Danmark har foretaget blandt 3F’erne for Fagbladet 3F.
Dette skyldes til dels at madpakken er mere praktisk; “Vi har adgang til kantiner, hvor der også er buffet og salatbar, men inden vi når frem og tilbage, så er pausen jo gået”
Læs mere på nyheder.tv2.dk
4. marts, 2017: Ny måling afslører: Massiv modstand mod højere pensionsalder
Når danskerne bliver spurgt om, hvorvidt det er en god idé med en højere pensionsalder, er svaret et stort og rungende nej.
Det viser en ny undersøgelse som Analyse Danmark har gennemført for Avisen.dk. Her svarer blot 14 procent, at pensionsalderen bør hæves. 33 procent mener, at den bør fastholdes, mens hele 45 procent mener, den bør sænkes.
Læs mere på avisen.dk
27. februar, 2017: Rygende uenighed i regeringen: LA og K i hash-krig
36 procent af danskerne vil legalisere hash til personligt forbrug. Mens 45 procent er direkte imod. Det viser en meningsmåling, som Analyse Danmark har lavet for Avisen.dk blandt 1040 adspurgte danskere.
Skal man lovligt kunne ryge hash på gader og stræder i Danmark? Det har Avisen.dk spurgt regeringspartierne Liberal Alliance og Konservative om. Og de er rygende uenige.
Læs mere på avisen.dk
26. februar, 2017: Stor opbakning: Så mange danskere vil gøre medicinsk cannabis lovligt
Tilslutningen til medicinsk cannabis er overvældende blandt danskerne. Hele 80 procent støtter en permament lovligørelse, viser ny undersøgelse som Analyse Danmark har foretaget.
Fra januar 2018 starter en ny forsøgsordning med medicinsk cannabis.
Læs mere på avisen.dk
20. februar, 2017: Asger Aamund: Gør politikere til millionærer
Hvis danskerne vil have bedre politikere og ikke bare studenter og offentligt ansatte i Folketingssalen, så bør lønnen for en folketingpolitiker være en million om året. Det siger Asger Aamund.
Du får, hvad du betaler for, når det gælder politikere, siger Asger Aamund, efter at en undersøgelse af Analyse Danmark viser at et snævert flertal af danskere synes politikernes løn er rimelig.
Læs mere på avisen.dk
19. februar, 2017: Flertal: Nej til druk i arbejdstiden
84 procent af danskerne synes ikke, at det er i orden at drikke alkohol i arbejdstiden.
“Analyse Danmarks undersøgelse passer ind i den trend, vi har set i snart 30 år, hvor danskernes tolerance over for alkohol i arbejdstiden er dalende”, siger Kim Bloomfield, professor i Center for Rusmiddelforskning ved Aarhus Universitet.
Læs mere på nordjyske.dk
18. februar, 2017: Kommunen brugte fotos fra Jannes Facebook: “Jeg blev rasende”
Danskerne er delte i spørgsmålet om, hvorvidt kommunerne må checke borgernes åbne Facebook profiler som en del af sagsbehandlingen.
Det viser en ny undersøgelse som Analyse Danmark har foretaget for Avisen.dk. Mens knap to ud af fem, 38 procent, finder det i orden, mener lidt over halvdelen, at det er forkert.
Læs mere på avisen.dk
14. februar, 2017: Hver 10. dansker finder partner på jobbet
Mere end hver tiende dansker finder kærligheden på arbejdspladsen. Det viser ny undersøgelse, Analyse Danmark har foretaget for Avisen.dk.
Thomas Markersen, kognitiv psykolog og ekspert i sidste sæson af Danmarks Radios ‘Gift ved første blik’, er ikke overrasket over, at det er i landets frokoststuer, at kærligheden spirer.
Læs mere på folketidende.dk
13. februar, 2017: En tidsbank er et stort ønske hos hver anden
En tidsbank hvor man kan arbejde mere i nogle perioder af sit liv mod til gengæld at arbejde mindre i andre, kan være løsningen på problemer med at få arbejdsliv og privatliv til at hænge sammen.
I hvert fald siger 46 procent af lønmodtagerne i en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4, at de ville gøre brug af en tidsbank.
Læs mere på ugebreveta4.dk
2. februar, 2017: Her er er danskernes yndlingsdruer
Wines of Germany har sat sig for at kortlægge danskernes vinpræferencer. Undersøgelsen viser store vaneforskelle mellem landsdele og aldersgrupper
Når det kommer til rødvine, er danskerne mest til cabernet sauvignon, mens riesling er det foretrukne valg hvad angår hvidvine. Det fremgår af en spørgeskemaundersøgelse foretaget af Analyse Danmark på vegne af Wines of Germany Danmark.
Læs mere på ekstrabladet.dk
26. januar, 2017: Seniorer arbejder længere – og nyder det
Alder er ingen hindring. Det ser ud til at være mottoet hos flere og flere danskere, der bliver på arbejdsmarkedet, selv om de har passeret ikke bare folkepensionsalderen, men også 67 år.
Men samtidig er der lønmodtagere, der har et uændret og elendigt arbejdsliv med tidlig exit. Vi oplever i øjeblikket en polarisering, påpeger forsker i tilbagetrækning.
Læs mere på ugebreveta4.dk
17. januar, 2017: Mange danskere føler sig dygtige nok til at få et nyt job
84 procent af danskerne føler sig fagligt gode nok til at få et nyt job, hvis de bliver arbejdsløse. Det viser en ny undersøgelse som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet 4A
Samtidig viser undersøgelsen, at ikke en gang hver fjerde danske lønmodtager har været på efteruddannelse i 2016. Men den digitale revolution på arbejdsmarkedet kræver, at danskerne vågner op af tornerosesøvnen, mener ekspert.
Læs mere på ugebreveta4.dk
9. januar, 2017: Skjulte buræg i en lang række fødevarer
Mange forbrugere er ikke klar over, at der bruges buræg i en lang række færdigproducerede fødevarer – og ville undgå disse, hvis de vidste det, viser en undersøgelse Analyse Danmark har lavet for Dyrenes Beskyttelse.
Så selv om mange forbrugere i dag har et ønske om at undgå buræg og ikke køber æggene i supermarkedet, er det lettere sagt end gjort at slippe for madvarer, der indeholder buræg.
Læs hvordan du undgår buræg på berlingske.dk
9. januar, 2017: Små kommuner er bedst til velfærd
Ny undersøgelse viser, at borgere i små kommuner er langt mere tilfredse med velfærden end borgere i større kommuner.
Små kommuner er markant bedre til at levere velfærd på borgernære områder som skoler, daginstitutioner og ældrepleje, viser en undersøgelse som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet 4A.
Læs mere på ugebreveta4.dk
6. januar, 2017: “Den største nedskæring i den danske velfærdsstat siden 2. verdenskrig”
Ældreplejen er det velfærdsområde, hvor danskerne oplever den dårligste kommunale service ti år efter strukturreformen. Næsten hver fjerde dansker giver ældreplejen i deres kommune en dårlig karakter.
Det skriver Ugebrevet A4 på baggrund af en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget blandt et repræsentativt udsnit på 2369 danskere over 18 år.
Læs mere på avisen.dk
4. januar, 2017: Danskerne vil have mere i løn
Mere i løn. Det er det største ønske fra lønmodtagerne op til forhandlingerne om nye overenskomster.
Det fremgår af en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4 med svar fra 1.019 lønmodtagere. Undersøgelsen kommer samtidig med at startskuddet onsdag lyder til de første forhandlinger om nye overenskomster for cirka 230.000 ansatte i industrien.
Læs mere på avisen.dk