Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

SiteTesten til offentlige hjemmesider går i luften

I løbet af efteråret gennemføres brugerundersøgelsen SiteTesten for første gang af Analyse Danmark, som har bygget videre på Digitaliseringsstyrelsens Bedst På Nettet, som ikke længere eksisterer. Undersøgelsen handler om brugernes vurdering af offentlige websites. Ligesom Digitaliseringsstyrelsens Bedst På Nettet er også SiteTesten gratis for de offentlige institutioner at deltage i. 

SiteTesten giver offentlige institutioner mulighed for – ganske gratis – at få undersøgt brugertilfredsheden med deres websites. I undersøgelsen vurderes hjemmesiderne ud fra forskellige parametre. For eksempel hvor nemt det er at finde rundt på en side, og om søgefunktionen giver brugbare resultater. De offentlige institutioner kan bruge data fra undersøgelsen til at styrke deres websites.

Ny udformning
Analyse Danmark har introduceret SiteTesten, fordi Digitaliseringsstyrelsen ikke længere tilbyder Bedst På Nettet og fremover i stedet vil fokusere på brugervenlighed og tilgængelighed i de offentlige selvbetjeningsløsninger.

For en god ordens skyld skal det nævnes, at Analyse Danmark har etableret SiteTesten på eget initiativ, og at det således ikke har nogen tilknytning til Digitaliseringsstyrelsen.

SiteTestens spørgeskemadel minder meget om Bedst På Nettet og fungerer på stort set samme måde. Det vil sige via et pop-up-vindue på de deltagende websites. Spørgerammen er revideret, så der udover mange af de tidligere spørgsmål også er kommet nye til. For de offentlige websites, som deltager, vil det være muligt at følge med undervejs i en specialdesignet rapportportal.

Optimeret og tilpasset mobile enheder
SiteTesten har vi udviklet i samarbejde med Klaus Svarre, som er ekstern lektor på IT-Universitetet, ITU, hvor han blandt andet underviser på et usability-kursus. Klaus Svarre har de seneste år analyseret data fra Bedst på Nettet i forbindelse med sin undervisning.

Udover, at der er blevet justeret, tilføjet og skåret lidt i undersøgelsens spørgsmål, er spørgeskemaet også tilpasset smart-phones og tablets.

Fordelagtig model for alle parter
Analyse Danmark kan tilbyde de offentlige institutioner den gratis deltagelse, fordi vi som afslutning på spørgeskemaet har mulighed for at spørge brugerne, om de vil deltage i vores befolkningspanel, DK-Panelet. Vores – og vores øvrige kunders – udbytte af undersøgelsen er derfor muligheden for at udvide og dermed styrke vores panel. Det er naturligvis frivilligt, om deltagerne tilmelder sig panelet.

Dialog for at forbedre
En del offentlige institutioner har tilmeldt sig dette års undersøgelse, og vi forventer, at endnu flere vil deltage næste år. Efter den første undersøgelse vil vi tage en dialog med både deltagere og ikke-deltagere for i ”næste runde” at imødekomme deltagernes behov og ønsker bedst muligt.