En ny måling fra Analyse Danmark viser…

2015

22.december, 2015: Danskernes tillid til politikere er forsvundet

Efter et politisk efterår med flygtningekrise og EU-afstemning er danskernes tillid til politikerne på et historisk lavpunkt. Hver fjerde dansker har nu ’meget lille tillid’ til politikerne. Folketingets formand Pia Kjærsgaard siger ligeud, at Folketinget ikke kan leve med at befolkningens tillid til politikerne er så lav.

På vej på juleferie efter et turbulent politisk år med folketingsvalg, flygtningekrise og folkeafstemning får Lars Løkke Rasmussen, Mette Frederiksen, Kristian Thulesen Dahl og alle de andre folketingsmedlemmer nu en rigtig dårlig julegave fra vælgerne.

Læs mere på Ugebreveta4.dk


18. december, 2015: Karakterbog: Løkkes ministerhold får hug

Vælgerne giver hans hold 3,8 i gennemsnit – se hvilken minister, der får højeste karakter.

HELE LANDET: Venstre-regeringen får en kølig modtagelse af vælgerne, som giver de 17 ministre en gennemsnitskarakter på 3,8 i en ny undersøgelse. Det er klart lavere end Thorning-regeringernes årskarakterer. Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen nærmer sig en dumpekarakter, mens dansk politiks ’grand old man’, Bertel Haarder, får højest karakter af vælgerne.

Læs mere på Nordjyske.dk


17. december, 2015: Johanne vipper Thulesen Dahl af pinden som Danmarks bedste partileder

For første gang bedømmer vælgerne Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen til at være den dygtigste partileder. Sidste år løb Kristian Thulesen Dahl med æren, men nu giver hver femte dansker DF-lederen dumpekarakter. Mette Frederiksen stryger ind på en fornem andenplads, mens Lars Løkke Rasmussen skraber bunden i selskab med Søren Pape og Morten Østergaard.

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen er Danmarks dygtigste partileder. Hos hver tredje dansker scorer venstrefløjens rapkæftede dronning topkaraktererne 10 og 12, og hun får den allerbedste gennemsnitskarakter på 6,4 blandt partilederne.

Læs mere på Ugebreveta4.dk


16. december, 2015: Danskernes dom: Her er den dårligste partileder

Hver femte dansker giver dumpekarakter til de konservatives leder Søren Pape i årlig partileder-måling.

Søren Pape Poulsen fra de Konservative er landets dårligste partileder, når det kommer til at forvalte sit embede og være en dygtig og troværdig leder, viser ny måling.

Læs mere på avisen.dk


14. december, 2015: Danskerne har dårlig kondi – gør du nok for at komme i form til skiferien?

En spørgeskemaundersøgelse har afsløret, at danskerne er i alt for dårlig form, når de tager på skiferie. Er du en af dem? Se de gode råd til at undgå skader.

64 procent af alle danske vintersportsentusiaster gjorde ingenting for at komme i form inden deres seneste skiferie.

Læs mere på campingdanmark.dk


11. december, 2015: Radiolegenden Jørn Hjorting: Man føler sig ensom

Det tog noget tid, før radioværten Jørn Hjorting anerkendte, at han havde et problem. Det er blevet tid til julefrokost på jobbet og julehygge med venner og familie.

Men hver femte voksne dansker oplever problemer med hørelsen. Det svarer ca. til 800.000 danskere, viser en undersøgelse fortaget af Analyse Danmark. Undersøgelsen er lavet i samarbejde med GN Hearing Danmark.

Læs mere på avisen.dk


27. november 2015: Danskerne bakker op om grøn omstilling

Hvis Danmark skal have vækst og velfærd i fremtiden, er grøn omstilling en forudsætning. Det mener et flertal af danskerne, der støtter op om, at omstillingen gerne må koste på kort sigt, viser måling.

Klimaforandringerne er menneskeskabte, og hvis vi skal sikre fremtiden, må vi investere i den. Det mener et stort flertal af danskerne, viser tænketanken CONCITOs Klimabarometer 2015.

Læs mere på jv.dk


23. oktober, 2015: Vi vil have klar besked om dyrevelfærd

Butikkerne skal fortælle mere om historien bag fødevarerne, siger syv ud af ti forbrugere. Dansk Supermarked erkender, at man kan blive bedre til at oplyse kunderne.

Syv ud af ti danskere mener, at butikker og fødevareproducenter skal gøre mere for at fortælle om dyrevelfærden i de varer, de sælger. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere på jv.dk


15. oktober, 2015: Slut med kedelig flymad: Nu kan du få takeaway med i flyet

Duften af mad spreder sig i kabinen, sulten presser sig på, og endelig når stewardessen til dit sæde. Og så er det, du får leveret et potpourri af forbehandlede, lunke fødevarer, der får dig til at overveje din definition af begrebet.

Men nu skal den sløje flymad udfordres, mener Københavns Lufthavn, der med et nyt take-away koncept sætter en solid streg under København som en af verdens madhovedstæder.

Læs mere på tv2.dk


28. september, 2015: Hasmark Festival: Eksperter advarer politikere om undersøgelse

Markedsundersøgelse af interessen for en festival i Hasmark er vildledende, mener to eksperter på området. Projektleder Poul Winther har selv tillid til undersøgelsen.

Fyens Stiftstidende har bedt Henrik Feindor Christensen, der er direktør i det private analyseinstitut Analyse Danmark, samt lektor og Ph.D Klaus Levinsen ved Institut for Statskundskab på Syddansk Universitet om at vurdere kvaliteten af undersøgelsen.

Læs mere på fyens.dk


24. september, 2015: Flertal af danskerne: Menneskesmuglere skal ikke straffes

At give flygtninge et lift til Sverige skal ikke straffes, mener et flertal af danskerne. Det viser en ny undersøgelse, der er lavet af Analyse Danmark for Avisen.dk.

Her erklærer 49 procent sig enige eller delvist enige i udsagnet om, at det skal ses som en humanitær indsats, som ikke bør straffes, når personer kører flygtninge fra Danmark til Sverige. 33 procent er uenige eller delvist uenige i udsagnet.

Læs mere på folketidende.dk


22. september, 2015: Eksperter: Thorning skal nok nå FN på trods af Løkke og co.

29 procent af danskerne mener, at regeringen de seneste uger har skadet Helle Thorning-Schmidts chancer for få FN-toppost. Fuldstændig volapyk, mener Hans Engell.

Lars Løkke Rasmussen og co. har med den nuværende flygtningepolitik forringet Helle Thorning-Schmidts chancer for at blive ny Flygtningehøjkommissær i FN.

Læs mere på avisen.dk


20. september, 2015: Anne Marie Helger: Hvordan kan Støjberg sove om natten?

“Der er jo ikke tale om, at vi skal have hele verden ind. Men vi er et overskudsland. Nu må vi vise storhed,” siger Anne Marie Helger, der mener, langt flere flygtninge skal bydes velkommen i landet.

Skuespillerinde Anne Marie Helger savner, at følelserne kommer i spil i flygtningepolitikken. Hun mener, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) burde lytte lidt mere til sin egen medmenneskelighed.

Læs mere på avisen.dk


20. september, 2015: Grædende flygtningebørn får kvinder til at reagere – ikke mænd

Der er stor forskel på mænd og kvinder, når det gælder lysten til at hjælpe flygtninge. Kampagnerne har i høj grad været rettet mod kvinder, vurderer kønsforsker.

Om billeder af mennesker på flugt fra krig giver dig lyst til at hjælpe flygtninge, afhænger i høj grad af dit køn. I hvert fald ønsker langt flere kvinder end mænd at gøre en personlig indsats for at hjælpe. Det viser en undersøgelse foretaget for Avisen.dk af Analyse Danmark.

Læs mere på avisen.dk


17. september, 2015: Danskerne: Flygtningedebat graver grøfter

Flygtningedebatten på de sociale medier er “følelsesladet, konfrontatorisk og tjener kun til at grave grøfter.” Det mener lidt over halvdelen af danskerne, der i en undersøgelse foretaget af Analyse Danmark erklærer sig “helt enig” eller “delvist enig” i ovenstående. Det skriver Ugebrevet A4.

Flygtninge er et sprængfarligt emne, fordi det er værdibaseret og stærkt kompliceret. Men det er de enkle – ofte forsimplede – opdateringer, der især får folk til at blive følelsesladede.

Læs mere på folketidende.dk


14. september, 2015: Danskerne er blevet dobbelt så gæstfri

Danskernes vilje til at tage imod flygtninge er vokset markant, viser målinger, som er foretaget for Ugebrevet A4 med nøjagtig ét års mellemrum. Men ét er, hvad man siger, og noget andet er, hvad man stemmer. Forskere mener, at alt vil være ved det gamle, når der igen bliver folketingsvalg.

I dag siger 36 procent af danskerne, at de vil have flere flygtninge til Danmark, end vi modtager i dag. Det er nøjagtig dobbelt så stor en andel som for nøjagtig et år siden, hvor den første bølge af syriske flygtninge kom til Danmark.

Læs mere på jv.dk


28. august, 2015: Professor: Udlændingedebatten består af løgne

Tonen i udlændingedebatten er ikke blevet hårdere end tidligere, men den er præget af løgne og alverdens usandheder, mener professor i retorik.

En undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Avisen.dk viste for nylig, at næsten seks ud af ti vælgere i rød blok finder tonen i debatten for hård. Omvendt er det ikke en gang hver syvende blå vælger, der lægger afstand til tonen over for udlændinge.

Læs mere på jv.dk


11. august, 2015: Derfor er arbejdere vilde med AaB

Undersøgelse blandt 3F-medlemmer viser, at mange er AaB-tilhængere

Hvis du er medlem af 3F og fodboldfan, så følger du højst sandsynligt en klub i det nordjyske, på Fyn eller på Vestegnen.Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Fagbladet 3F blandt 1.372 medlemmer af 3F.

Læs mere på Nordjyske.dk


4. august, 2015: Klask og kram er mest udbredt sexchikane

Ansatte i restaurationsbranchen, der oplever sexchikane, udsættes i høj grad for fysisk sexchikane. Hele 62 procent bliver berørt, viser en Analyse Danmark undersøgelse.

Tjenere må oftere end andre faggrupper finde sig i klap bagi, kram eller andre uønskede berøringer fra gæsterne.

Læs mere på Fagbladet3f.dk


2. august, 2015: Mænd udsættes også for sexchikane

Kvinder kan også klaske mænd bagi. Hele 19 procent af mænd i restaurationsbranchen har været udsat for sexchikane, viser ny undersøgelse blandt 3F’ere.

Det er ikke kun kvinder, der bliver udsat for lumre bemærkninger eller klap i numsen. Veninder, der går i byen sammen, kan også være sexchikanerende over for den mandlige bartender eller tjener.

Læs mere på Fagbladet3f.dk


29. juli, 2015: 4 ud af 10 tjenere udsættes for sexchikane

37 procent af alle tjenere er udsat for sexchikane fra gæsterne, når de er på arbejde, viser ny undersøgelse blandt medlemmer af 3F. Arbejdsgiverne skal lære de ansatte at sige fra, lyder det fra Horesta.

Tjenere er servicemindede til fingerspidserne og udlært i at stå på pinde for gæsten. Men for nogle gæster er det en direkte invitation til at komme med en lummer bemærkning eller give tjeneren et klap bagi.

Læs mere på Fagbladet3f.dk


29. juni, 2015: Vil Mette Frederiksen ændre dansk politik for evigt?

Den nye smalle V-regering giver Socialdemokraternes nykronede leder, Mette Frederiksen, en historisk mulighed for at flytte midten i dansk politik. Men det kræver, at S og DF begraver stridsøksen. En ny måling viser forsigtig tiltro til hende – især blandt rød bloks vælgere.

Mette Frederiksens første reelle arbejdsdag som leder af Socialdemokraterne mandag kan blive begyndelsen på en ny æra i dansk politik.

Læs mere på avisen.dk


28. juni, 2015: Røde vælgere tager godt imod ny S-formand

Den nyslåede formand for Socialdemokraterne, Mette Frederiksen, høster opbakning blandt de røde vælgere, viser ny måling. Søndag eftermiddag stod det klart, at Mette Frederiksen (S) fremover skal stå i spidsen for landets største parti.

Og hun kan indtage sin nye post som Socialdemokraternes formand med stor opbakning fra de vælgere, der stemmer rødt, viser en ny måling fra Analyse Danmark, skriver Ugebrevet A4.

Læs mere på bt.dk


24. juni, 2015: Danske Bank sætter prop i kundeflugt

Danske Bank går frem på flere parametre i Bankanalysen 2015 – deriblandt kundetilfredshed og loyalitet. Antallet af Danske Bank-kunder, der vil skifte bank, falder. “Vi er endnu ikke der, hvor vi gerne vil være,” siger bankdirektør Thomas Mitchell.

Danske Bank er blandt de tre banker i Danmark, der har allermest utilfredse kunder. Men nu peger pilen i den rigtige retning.

Læs mere på borsen.dk


23. juni, 2015: Slagteriarbejdere arbejder 30 minutter mere om ugen

På to år har slagteriarbejderne øget arbejdsugen med 30 minutter, så de i dag arbejder hele 40,4 timer i gennemsnit om ugen. Det viser nye tal Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Det er 2,8 timer mere end den gennemsnitlige danske lønmodtager. Det viser en ny undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Læs mere på nnf.dk


23. juni, 2015: Topkarakterer til Middelfart Sparekasse

Analyse Danmark har netop offentliggjort resultatet af Bankanalysen 2015, og igen er Middelfart Sparekasse i top, når det kommer til kundetilfredshed.

I analysens vurdering af de danske bankkunders generelle tilfredshed er topscoreren igen i år Middelfart Sparekasse.

Læs mere på midspar.dk


18. juni, 2015: Valgtest: Se hvilken blok fødevarearbejderne er mest enig med

Gennem de tre ugers valgkamp, har fødevarearbejderne kunnet tage Fødevareforbundet NNFs valgtest og se hvilket parti de er mest enige med. Følger fødevarearbejderne valgtesten, står rød blok til en stor sejr.

Mere end 3.000 har taget Fødevareforbundet NNFs valgtest. Og i følge valgtesten er næsten otte ud af ti mest enige med et parti fra rød blok.

Læs mere på nnf.dk


17. juni, 2015: Her er valgets “pinligste” parti

Dansk Folkeparti er blevet mere stuerent, mens det er pinligt at indrømme, at man stemmer på Alternativet eller SF.

Chefen, kæresten eller familien må helst ikke vide, hvor vi sætter vores kryds, hvis det er ved Alternativet, SF eller Liberal Alliance. Det siger omkring halvdelen eller mere af de tre partiers vælgere i en måling foretaget af Analyse Danmark for Søndagsavisen.

Læs mere på sondagsavisen.dk


16. juni, 2015: “Det kommer ikke nogen ved hvem jeg stemmer på”

Den holdning har en meget stor del af danskerne, og de er forsigtige med at melde klart ud, når de bliver spurgt i løbet af valgkampen.

For nogle er det en personlig ting. For nogle af partierne gælder det også, at det kan være socialt stigmatiserende at sige, at man vil stemme på dem, siger professor Rune Stubager fra Institut fra Statskundskab ved Aarhus Universitet.

Læs mere på tv2.dk


15. juni, 2015: Derfor skal du ikke spise kød i dag

I Alternativet ønsker vi at indføre en ugentlig kødfri ”spis-grønt-dag” i offentlige institutioner og kantiner. Det vil vi, fordi det er bedre for miljøet, sundere for befolkningen og billigere for samfundet.

Ifølge en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget, er danskerne ikke afvisende over for at skære ned i det ugentlige kødindtag. Undersøgelsen viser, at 26 procent af befolkningen gerne vil spise mindre kød. Det er over 1.000.0000 danskere.

Læs mere på avisen.dk


15. juni, 2015: Arbejdspladsen er valgfri zone

Valgmøder eller politiske arrangementer er en sjældenhed på de danske arbejdspladser.

Kun seks procent arbejder et sted, hvor de i løbet af valgkampen kan støde på en folketingskandidat eller en politisk debat på jobbet. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Avisen.dk blandt 1.220 arbejdende danskere i valgkampens første uger.

Læs mere på Fagbladet3f.dk


15. juni, 2015: Politik-forskrækkelse på jobbet: “Dybt arrogant”

Valgkampen forvises i stigende grad fra arbejdsmarkedet til fladskærmen. Men hører politik til på jobbet? Kun seks procent arbejder et sted, hvor de i løbet af valgkampen kan støde på en folketingskandidat eller en politisk debat på jobbet.

Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Avisen.dk blandt 1.220 arbejdende danskere i valgkampens første uger.

Læs mere på avisen.dk


13.juni, 2015: Fødevarearbejderne vil have fleksibel tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet

84 procent af fødevarearbejderne går ind for, at antallet af år man har været på arbejdsmarkedet, skal have indflydelse på, hvornår du kan trække dig fra arbejdsmarkedet.

I en ny undersøgelse fra Analyse Danmark angiver 84 procent af fødevarearbejderne, at de er enige i at pensionsalderen skal afhænge af, hvor mange år man har været på arbejdsmarkedet og ikke kun ens alder.

Læs mere på nnf.dk


11. juni, 2015: Hver anden vælger vil sætte kryds over skattely

Holdning til skattely bliver afgørende for vælgernes kryds, viser ny undersøgelse.

Det er en god ide at have en klar holdning til skat og skattely, hvis man er politiker og drømmer om at vinde valget. En undersøgelse, som Analyse Danmark netop har gennemført for Mellemfolkeligt Samvirke (MS), viser nemlig, at holdningen til skat har stor betydning for, hvor vælgerne sætter krydset den 18. juni.

Læs mere på ms.dk


11. juni, 2015: Ny undersøgelse: Jordbær skal spises, som Bedste gør det

Nu er de her. De første danske frilandsjordbær er nu i butikkerne, og i en ny undersøgelse om danskernes jordbærindtag fra Dansk Gartneri er den klare favorit ”danske jordbær med fløde og sukker”. Jordbærkonsulent kalder det for den danske sommers nationalspise.

Når duften af friske jordbær rammer os, så ved vi, at det er sommer i Danmark. Der er intet som nye smagfulde jordbær til at skyde sommersæsonen i gang, og nu er de første danske frilandsjordbær i butikkerne.

Læs mere på danskgartneri.dk


10. juni, 2015: Arbejdspladser afgør hvor bagere og slagtere sætter krydset

Arbejdsløshed, dagpenge og udflytning af arbejdspladser. Det er de tre afgørende temaer for, hvor fødevarearbejderne sætter krydset til folketingsvalget. Det viser en ny undersøgelse.

Hvilke temaer er afgørende for, hvor du sætter krydset til folketingsvalget? Det spørgsmål har flere hundrede medlemmer af Fødevareforbundet NNF svaret på i en ny undersøgelse fra Analyse Danmark.

Læs mere på nnf.dk


9. juni, 2015: Hver fjerde fødevarearbejder har ofte smerter på jobbet

24 procent af fødevarearbejderne i Danmark har ofte smerter på grund af deres arbejde. Det viser en ny rundspørge foretaget af Analyse Danmark.

Knap hver fjerde fødevarearbejder har ofte smerter som følge af arbejde. Det viser en ny undersøgelse blandt medlemmer af Fødevareforbundet NNF, foretaget af Analyse Danmark.

Læs mere på nnf.dk


9. juni, 2015: I søndags nåede den politiske debat et nyt lavpunkt

Forholdet mellem politikere og vælgere har nået frysepunktet, og boksekampen mellem Thorning og Løkke i tv-duellen søndag forværrer det dårlige forhold, vurderer eksperter. De gamle partier har ikke forstået, at vælgerne efterspørger ny politisk kommunikation.

De fleste af kilderne til denne historie havde svært ved at se valgkampens anden duel mellem statsministerkandidaterne til ende søndag aften. Det var simpelthen for ubehageligt at se på.

Læs mere på information.dk


8. juni, 2015: Hver 5. aner ikke, at de har høfeber: Sådan ved du, om du er ramt

Pollensæsonen slår ubehagelig rekord. Her er hvorfor du skal tage det alvorligt.

Du kan meget vel være en af dem, der går rundt med pollenallergi uden at vide det. En undersøgelse som Analyse Danmark har lavet for medicinalvirksomheden Meda viser nemlig, at 18 pct. af danskerne har symptomer på pollenallergi uden at have fået stillet diagnosen.

Læs mere på dagens.dk


4. juni, 2015: Løkkes store kvinde-problem

Forestil dig, Parken fyldt tre gange med kvinder – og du ser Venstres enorme kvindeproblemer for dig:

Ifølge en ny måling fra Analyse Danmark ser Venstre nemlig ud til at tabe et sted mellem 90.000 og 100.000 kvinder ved det kommende valg i forhold til sidste valg. I 2011 stemte godt hver femte kvinde på partiet, mens det denne gang ser ud til blot at blive hver sjette.

Læs mere på avisen.dk


3. juni, 2015: Danskerne har fået 5 kilometer længere til arbejdet

De sidste år har danskerne fået stadig længere mellem hjem og job. Det er godt for arbejdsmarkedet og for pengepungen, men skidt for lokalområderne.

Længere tid i bilen, på skinnerne og i bussen. Kortere tid med familien. Sådan er virkeligheden for et støt stigende antal danskere.

Læs mere på Fagbladet3f.dk


2. juni, 2015: Løkkes kvindeproblem kan koste ham regeringsmagten

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen mister kvindelige vælgere.

Lars Løkke Rasmussen har ikke tag i de kvindelige vælgere, og det kan koste ham regeringsmagten. Så klart er budskabet fra valgforsker Robert Klemmensen fra Syddansk Universitet på baggrund af nye tal fra Analyse Danmark.

Læs mere på avisen.dk


1. juni, 2015: Hvilken tvivlertype er du? Her er de vælgere politikerne kæmper om

Tvivlerne er valgets ubekendte, lyder det igen og igen. Men hvem er de egentlig, disse danskere, som partierne bejler til? A4 giver dig her et portræt af fire tvivlertyper.

Der er en gruppe af vælgere, der er i særligt høj kurs. Vi kalder dem tvivlerne. Og der er mange af dem, spredt over hele det politiske spektrum.

Læs mere på avisen.dk


31. maj, 2015: Halvdelen af danskerne ved stadig ikke, hvor de skal sætte krydset

Hvem søren skal man egentlig stemme på d. 18 juni?? Det spørgsmål bakser rigtig mange danskere med lige nu og helt op til valgdagen.

En undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Avisen.dk, viser, at halvdelen af den danske befolkning er i tvivl om, hvor de vil sætte krydset. De fleste af dem har bare ikke tænkt over det endnu. Men næsten hver fjerde tvivler aner slet ikke, hvor de skal sætte deres kryds.

Læs mere på avisen.dk


30. maj, 2015: Vælgerne slår i bordet: Træt af grov udlændingedebat

Hver tredje vælger er trætte af den hårde tone i udlændingedebatten og især hos Dansk Folkeparti. Martin Henriksen afviser, at Dansk Folkeparti er grove i munden og beskylder både Venstre og Socialdemokraterne for at være hårde i tonen for at dække over, at de ikke tør tage fat om nældens rod og lukke grænserne.

Politikernes negative snak om kriminelle østeuropæere og flygtninge, der kommer til Danmark for at leve et liv i sus og dus, hænger mange danskere ud af halsen.

Læs mere på avisen.dk


29. maj, 2015: Fagboss: Thornings 7.000 nye medarbejdere holder ikke

Dansk Sygeplejeråd kritiserer nu statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for at vildlede vælgerne. Fagforeningen mener, at statsministeren pynter på antallet af nye ansatte i sundhedsvæsnet.

Valgkampen er knap nok blæst i gang, før vælgerne tæppebombes med tal fra både rød og blå blok.

Læs mere på avisen.dk


28. maj, 2015: Vælger-krav: Stop tågesnak om dagpenge

Ni ud af ti mener, at politikerne skal melde deres holdning til dagpengene klart ud i valgkampen, viser dugfrisk undersøgelse. Vælgerne vil have politikerne til at spytte deres uld i mund ud.

Er det for lang tid at kunne gå på dagpenge i to år? Skal det fortsat kræve et helt års ansættelse, før man har optjent retten til dagpenge igen? Er dagpengesatsen på 17.900 kroner for lidt, for meget eller lige tilpas?

Læs mere på avisen.dk


28. maj, 2015: Løkke får svært ved at gøre de blå vælgere glade

Hvis Lars Løkke Rasmussen (V) skal danne regering efter et folketingsvalg, bliver det en svær kunst at samle tropperne. Ny undersøgelse viser markante forskelle blandt blå bloks vælgere, når det handler om udlændinge, skat og de offentlige udgifter. Flest danskere ønsker valg om job, dagpenge og social dumping.

En ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4, viser, at de fire borgerlige partiers vælgere vil noget vidt forskelligt med Danmark.

Læs mere på Ugebreveta4.dk


27. maj, 2015: Tesfaye: Snotdumt ikke at føre valgkamp på social dumping

Danskerne lægger mest vægt på arbejdsmarkedspolitik, når de skal sætte deres kryds ved folketingsvalget 18. juni, viser ny undersøgelse. Både Mattias Tesfaye og Peter Hummelgaard mener, at netop job og kampen mod social dumping er langt vigtigere end skat og udlændingepolitik.

Danskerne ønsker først og fremmest, at valgkampen i de næste tre uger kommer til at handle om deres job, deres helbred og udlændingepolitikken. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4.

Læs mere på Avisen.dk


27. maj, 2015: Dette udspekulerede vrøvl vil du høre de næste tre uger

Hvilke retoriske tricks og manøvrer vil vi få at se i valgkampen? Her er en oversigt over nogle af dem, som vi kan forvente at opleve rigtig mange af de næste tre uger.

En undersøgelse udført af Analyse Danmark for Ugebrevet A4 viser, at mens der i valgåret 2011 var 60 % af danskerne, der udtrykte ’meget stor’ eller ’ret stor’ tillid til politikere, er der i 2014 kun 38 %, der har stor tillid.

Læs mere på kommunikationsforum.dk


22. maj, 2015: Ryanair-sag har stor betydning for fremtidens arbejdsmarked

Konflikten mellem Ryanair og fagbevægelsen handler ikke bare om en enkelt sag i Arbejdsretten.

I onsdags mødtes Ryanair og LO i Arbejdsretten. Det var startskuddet til den egentlige retssag, hvor Arbejdsretten skal afgøre, hvorvidt hovedkonflikten, som Flyvebranchens Personale Union (FPU) og Serviceforbundet har varslet mod Ryanair, er lovlig eller ej.

Læs mere på politiko.dk


20. maj, 2015: Flertallet af danskerne vil bevare den danske model

Arbejdsretten behandler onsdag fagbevægelsens ønske om sympatikonflikt mod Ryanair, som afviser overenskomster.

Midt i en verserende konflikt mellem lavprisflyselskab Ryanair og den danske fagbevægelse svarer næsten otte ud af ti danskere, at de ser den danske model på arbejdsmarkedet som vigtigere end de frie markedskræfter.

Læs mere på information.dk


11.maj, 2015: Så meget kan ældre spare på varmeregningen

Ældre husejere har størst udbytte af og bedst råd til energirenoveringer. Men de gør det samtidig mindst.

Mange ældre husejere sidder i huse, der trænger til energirenoveringer, som ville være til ejerens fordel både økonomisk og komfortmæssigt.

Læs mere på avisen.dk


9. maj, 2015: Husk de sociale pauser på jobbet

Danskerne glemmer at holde pauser nok, men vi har hårdt brug for dem.

Vi danskerne er dårlige til at holde pauser i hverdagen, men de er vigtige, påpeger arbejdspsykolog Einar Baldursson. Alligevel viser en ny undersøgelse af danskernes pausekultur, som Analyse Danmark har foretaget for Arlas Riberhus Ost, at fire ud af ti danskere mener, at de holder for få pauser i deres hverdag.

Læs mere på nordjyske.dk


27. april, 2015: Unge holder flest pauser

Undersøgelse viser, at især københavnerne ved, at man skal passe på sig selv.

Københavnere og unge i alderen 18-29 år holder flest pauser på studiet og arbejdet. Det mener de i hvert fald selv. I en ny undersøgelse foretaget for Riberhus har Analyse Danmark spurgt danskerne, hvor mange pauser de holder, skriver metroxpress.

Læs mere på nordjyske.dk


19. april, 2015: Ny måling: Arbejderne stemmer stadig rødt

En meningsmåling foretaget blandt 3F’s medlemmer viser, at der ville blive rødt flertal, hvis rengøringsassistenter, industriarbejdere og lastbilchauffører måtte bestemme.

Stod det alene til 3F’s medlemmer, ville der blive rent rødt flertal efter næste valg. Til gengæld stemmer overraskende få på Dansk Folkeparti, vurderer politisk kommentator Hans Engell. Det skriver Fagbladet 3F.

Læs mere på avisen.dk


15. april, 2015: 3F’erne vil have nemmere genoptjening af dagpenge

Nemmere genoptjening af dagpengeret er øverst på 3F-medlemmernes ønskeseddel til nyt dagpengesystem, viser undersøgelse.

Det skal være nemmere at komme tilbage i dagpengesystemet. Det mener 70 procent af 3F’s medlemmer i en ny undersøgelse, som Analyse Danmark A/S har lavet for Fagbladet3F.

Læs mere på fagbladet3f.dk


11. april, 2015: Thorning: Jeg har intet at undskylde for

Denne regering er ikke skyldig i flere løftebrud end enhver anden. Tværtimod har Helle Thorning-Schmidt stået i spidsen for en række vigtige reformer, der har fået Danmark på rette kurs. Hun har bestemt ikke noget at sige undskyld for.

Sådan lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt selv – i et interview med TV 2’s politiske redaktør Anders Langballe – i anledningen af hendes 10-års jubilæum som formand for Socialdemokraterne.

Læs mere på tv2.dk


10. april, 2015: Mor: Det er for besværligt med mere end et barn

Vi føder for få børn i Danmark. En af dem, der bidrager til den negative udvikling, er Gitte Koldtoft, der helt bevist kun har valgt at få et enkelt barn.

I Danmark føder vi i gennemsnit 1,7 barn per kvinde, og det er for lidt. Hvis befolkningstallet skal opretholdes, skal vi føde 2,1 barn i gennemsnit.

Læs mere på tv2.dk


9. april, 2015: Danskere dropper flere børn for Ironman og karriere

Vi har travlt. Så travlt, at mange forældre ikke føler, de har overskud til at få flere børn, viser ny undersøgelse.

Ifølge eksperter vil den danske befolkning svinde ind, hvis ikke vi begynder at få flere børn. Men mange danskere har simpelthen hverken tid eller overskud til flere børn.

Læs mere på avisen.dk


5. april, 2015: Ældre: Puha, godt man ikke er børnefamilie i dag

Hver tredje dansker over 60 år mener, det er blevet vanskeligere at være børnefamilie, viser en ny stor undersøgelse. Rettighederne er blevet forbedret de seneste 30-40 år, men ændrede strukturer i samfundet har lagt massivt pres på familierne, lyder det.

Debatten om klynk eller ikke klynk fra børnefamilierne har kørt på højtryk i medierne. Analyse Danmark har nu spurgt de ældre, hvem de mener, har/har haft det hårdest som børnefamilie: Dem selv eller familier i dag?

Læs mere på avisen.dk


31. marts, 2015: ‘Solo-mums’ on the rise in Denmark

In Denmark, you get your education and health care for free and if you are a woman who has not found the love of your life but still want a child, the state will also cover your artificial insemination costs. But this is too much, some Danes now argue.

The trend of Danish women waiting to have children until their 30s or 40s – and choosing to do it alone – is not unique to Denmark. But statistics now show that 478 children born in Denmark in 2014 were a result of artificial insemination in women without a partner (“solo-mothers”), according to the state-owned TV station, Danmarks Radio (DR).

Læs mere på thelocal.dk


30. marts, 2015: Undersøgelse: Mænd vil først have børn (for) sent

Mændene er selv ude om, at flere singlekvinder vælger at blive alene-mødre til donorbørn, mener forsker. Der er en meget stor aldersforskel på, hvornår mænd siger, de er klar til at få børn selv – og hvornår de mener andre mænd burde få børn.

De fleste mænd vil nemlig først have børn sent, viser en undersøgelse fra Dansk Fertilitetsselskab, som Analyse Danmark har lavet.

Læs mere på dr.dk


25. marts, 2015: Splittelse i V: Vælgere og ledelse uenige om partistøtte

Selvom Venstre stejler over regeringens ønske om mere åbenhed om partistøtte, så ser deres vælgere anderledes på sagen.

Halvdelen af Venstres vælgere er enig i, at loven om partistøtte skal ændres, så der skabes mere åbenhed om, hvem der donerer penge til partierne. Det viser en undersøgelse fra Analyse Danmark, som Avisen.dk fik lavet tilbage i december 2014.

Læs mere på avisen.dk


24. marts, 2015: Danskerne: Børnefamilier skal have mulighed for at arbejde mindre

Op mod halvdelen af danskerne mener, at deltid skal være en rettighed for småbørnsforældre. Det viser en ny undersøgelse, Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4.

Deltid kan dog være en bombe under ligestillingen, advarer en ekspert, som mener, kvinderne skal kompenseres økonomisk. Arbejdsmarkedets parter er lunkne.

Læs mere på ugebreveta4.dk


24. marts, 2015: Danskerne: Deltid skal være en rettighed for børnefamilier

Op mod halvdelen af danskerne mener, at deltid skal være en rettighed for småbørnsforældre. Det viser en ny undersøgelse, Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4.

En hverdag, hvor ungerne mest er sammen med pædagoger, og hvor mor og far er kortluntede, når de endelig er hjemme. Børnefamilier kan have svært ved at finde balancen, og det bør der gøres noget ved, mener en stor del af danskerne.

Læs mere på avisen.dk


24. marts, 2015: Kære småbørnsforældre: I har jo selv valgt det – eller …

Skal forældre med børn under seks år have ret til at gå på deltid? På Avisen.dk’s Facebook-side er der stor debat om dette spørgsmål – og ikke alle er enige.

Deltid skal være en ret for forældre med små børn. Det mener op mod halvdelen af danskerne ifølge en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4.

Læs mere på avisen.dk


24. marts, 2015: LA: Gå ned i tid med lavere skat

Skattelettelser vil give pressede småbørnsforældre mulighed for gå ned i arbejdstid eller købe sig til hjælp i hjemmet, lyder det fra Liberal Alliance.

I en ny undersøgelse, Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4, svarer 43 procent, at de er enten enige eller helt enige i, at forældre skal have ret til at kunne gå på deltid, mens de har børn under seks år.

Læs mere på jv.dk


21. marts, 2015: Johanne bliver mindst savnet i Enhedslisten

Selv om hun er partiets ubetinget største stjerne, er det især vælgere og politikere i andre partier, der vil savne Johanne Schmidt-Nielsen, hvis hun fældes af Enhedslistens rotationsprincip.

Da Analyse Danmark i december sidste år bad danskerne om »at bedømme hver enkelt partileders evne til at forvalte sit embede og være en dygtig og troværdig partileder og politiker«, fik Johanne Schmidt-Nielsen et gennemsnit på 4,5 på 12-skalaen.

Læs mere på information.dk


19. marts, 2015: Behandler du din allergi rigtigt?

Over en million danskere lider af pollenallergi og kan se frem til et forår og sommer med stoppet næse og kløende øjne, hvis de ikke får den rigtige medicin.

Men 18 procent føler ikke, at deres allergi bliver behandlet ordentligt. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for medicinalvirksomheden Meda.

Læs mere på tv2.dk


12. marts, 2015: Kamp mod skattely begynder på Fyn

Mellemfolkeligt Samvirke forsøger op mod folketingsvalget at skabe en folkebevægelse. Det er et faktum, at skattely hvert eneste år dræner både rige og fattige lande for milliarder af kroner, fordi multinationale virksomheder mørklægger deres regnskaber og sender overskuddet i skattely.

Sidste år viste en meningsmåling fra Analyse Danmark, at flere end fire ud af fem danskere er imod, at danske virksomheder bruger skattely i udviklingslandene, også selvom det er lovligt, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Læs mere på fyens.dk


11. marts, 2015: Børnefamilier: Arbejdet presser vores familieliv flere gange om ugen

Hver tredje forælder har svært ved at få arbejdsliv og familieliv til at gå op, viser en ny undersøgelse. Det æder dem op indefra, mener ekspert, som efterlyser politisk handlekraft. Men forældrene har også selv et ansvar for at finde balancen, fastslår regeringen.

Næsten hver tredje danske forælder oplever to eller flere gange om ugen, at deres arbejde er uforeneligt med planerne på hjemmefronten. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4.

Læs mere på ugebreveta4.dk


11. marts, 2015: Børnefamilier: Arbejdet presser vores familieliv

Arbejdet presser vores familielivet flere gange om ugen. Det mener flere børnefamilier ifølge en ny undersøgelse, skriver Ugebrevet A4.

Næsten hver tredje danske forælder oplever to eller flere gange om ugen, at deres arbejde er uforeneligt med planerne på hjemmefronten. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4.

Læs mere på tv2.dk


10. marts, 2015: Børneforsker om institutioner: Børnene bliver stressede

“Man har fundet ud af, at børnene udskiller et højt niveau af stresshormon, når der er for få voksne. Samtidig opstår der flere konflikter mellem børnene,” lyder det fra forsker. Flere eksperter slår alarm over bemandingen i børnehaver og vuggestuer.

To ud af tre danskere synes, at de små børns trivsel skal opprioriteres, når statens penge bliver fordelt. Her er det flere pædagoger til at passe de små, som danskerne savner. Det viser ny stor undersøgelse lavet af Analyse Danmark på vegne af Avisen.dk.

Læs mere på avisen.dk


10. marts, 2015: Ny undersøgelse: TV-Avisen er mest troværdig

Onsdag blev tillidsundersøgelsen Trust Barometer 2015 præsenteret, og blandt medier er DR i en liga for sig, hedder det i en pressemeddelelse udsendt om sagen. De sociale medier er bundprop.

Når navne som Erkan Özden, Tine Gøtzsche eller Kim Bildsøe eller Kåre Quist hver aften byder velkommen til TV-Avisen, tror seerne på, hvad de siger.

Læs mere på dr.dk


9. marts, 2015: TV-avisen slår politikerne

DR’s TV-avisen er det klart mest troværdige medie, mens politikerne vinder kampen om bundplaceringerne, viser den nyeste undersøgelse af danskernes tillid. ”Her ligger kimen til et demokratisk problem,” mener Michael Buksti.

Årets store tillidsundersøgelse, Trust Barometer 2015, afslører, at danskerne har mindst tillid til folketingspolitikerne. Selv kommunalpolitikerne kommer bedre ud.

Læs mere på markedsforing.dk


7. marts, 2015: Ekspert: Vi trænger til en familieminister

Danmark trænger til at få en familieminister, mener en fremtrædende ekspert. Samme nødråb lyder fra en stor del af danske forældre. Men ideen møder ringe politisk opbakning. En familieminister, der kan sætte børnefamiliers vilkår på den politiske dagsorden.

Knap fire ud af ti forældre med hjemmeboende børn efterlyser en familieminister, viser en stor undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Avisen.dk og Ugebrevet A4.

Læs mere på avisen.dk


7. marts, 2015: Hver tredje kvinde: Hjælp mere til mand!

Min mand bør hjælpe mere til med at tage sig af børn og hjem. Det mener hver tredje kvinde i ny undersøgelse. Ligestilling i hjemmet skal have politisk hjælp, mener Kvinderådet.

Sådan lyder budskabet fra hver tredje kvinde i en ny undersøgelse gennemført af Analyse Danmark for Avisen.dk. I undersøgelsen deltager 859 forældre, der har børn boende hjemme og har en partner.

Læs mere på avisen.dk


5. marts, 2015: Familiepolitik er usynlig for danskerne

Næsten hver anden dansker kan ikke få øje på noget parti, der specielt kæmper børnefamiliernes sag. Det fremgår af en ny undersøgelse, som får politikere til at ærgre sig. Forening håber, at politikerne kan råbes op under den kommende valgkamp.

40 procent af danskerne ved ikke, hvilket parti der arbejder mest for at sikre børnefamilierne bedre vilkår. Og 6 procent svarer ’ingen af partierne’. Det fremgår af en ny undersøgelse blandt 4.669 danskere udført af Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

Læs mere på ugebreveta4.dk


5. marts, 2015: Hallo politikere: Hvor er jeres familiepolitik?

Danskerne kan ikke helt få øje på, hvilke partier, der egentlig interesserer sig for børnefamiliernes vilkår, viser ny undersøgelse.

Partiernes familiepolitik virker mere eller mindre usynlig for 46 procent af danskerne, viser en ny undersøgelse. Politikerne taler gerne varmt om børn, men det kniber gevaldigt med konkrete tiltag, oplever Forældrenes Landsforening.

Læs mere på avisen.dk


22. januar, 2015: Befolkningens tv-pakker er blevet slankere

Det seneste halvandet år har otte procent af befolkningen opsagt eller reduceret tv-pakken. Især de 30-39-årige har skåret i kanalpakkerne – her har 14 procent færre kanaler i dag.

De senere år har streamingtjenester som Netflix indtaget det danske tv-marked i en lind strøm, og det er til dels gået ud over de klassiske tv-distributører. Det seneste halvandet år er otte procent af befolkningen mellem 15 og 70 år nemlig enten blevet cable cuttere eller cable shavere. Det viser tal fra DR Medieforsknings rapport ’Medieudviklingen 2014’, som er udkommet i dag.

Læs mere på dr.dk


16. januar, 2015: Her er de mest irriterende nationaliteter på skiferien

En spørgeskemaundersøgelse afslører danskernes syn på andre nationers opførsel på skiferien. Kun en nation irriterer os mere end os selv.

Skiferie er en herlig tid, men af og til kan irritationsmomenter opstå. Nogle kan have svært ved at opretholde køkulturen til liften, mens andre er for hensynsløse på pisterne eller for højtråbende til afterski. En spørgeskemaundersøgelse udført af den østrigske skisportsregion SalzburgerLand i samarbejde med Analyse Danmark afslører, hvem danskerne finder mest irriterende på skiferien.

Læs mere på jv.dk


14. januar, 2015: Fagforbund om chefer: “Der er kommet flere dumme svin”

Cheferne er blevet kolde og kyniske på grund af krisen, lyder det fra arbejdsmiljøkonsulenter i flere fagforbund. På arbejdsgiversiden kan man ikke genkende billedet, lyder det fra både DI og Dansk Erhverv.

I en ny undersøgelse som Analyse Danmark har lavet for Fødevareforbundet NNF er bøvl med bossen blevet hverdagskost. Her svarer 34 procent, at de har konflikter med en chef på arbejdspladsen flere gange om måneden.

Læs mere på avisen.dk


14. januar, 2015: DF-vælgere: Spar bare i det offentlige

To ud af tre DF-vælgere er enige i, at der kan spares penge i den offentlige sektor, uden at det går ud over service til borgerne, viser ny undersøgelse. Den melding vækker begejstring i Venstre. Professor advarer dog mod at overfortolke resultatet: DF-vælgere ligner stadig socialdemokrater meget, mener han.

Dermed er DF-vælgerne akkurat lige så positive over for offentlige besparelser som Venstre-vælgerne og blå bloks vælgere som helhed. Og den melding bliver modtaget med kyshånd hos Venstre.

Læs mere på avisen.dk


14. januar, 2015: DF-vælgere blåstempler offentlige besparelser

To ud af tre DF-vælgere er enige i, at der kan spares penge i den offentlige sektor, uden at det går ud over service til borgerne, viser ny undersøgelse. Meldingen vækker begejstring i Venstre.

Der kan skæres i den offentlige sektor, uden at det går ud over den service, det offentlige leverer. Det udsagn erklærer to ud af tre DF-vælgere sig helt eller delvist enige i en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere på jv.dk


13. januar, 2015: Danskerne: Partier skal oplyse om store sponsorer

To ud af tre danskere vil vide, hvem der sender millioner af kroner i partiernes kasser, viser ny måling.

Hvor mange penge pumper Saxo Bank egentlig ind i Liberal Alliance? I hvor høj grad forgylder fagbevægelsen Socialdemokraterne? Hvem giver Venstre millioner af kroner til at føre valgkamp for?

Læs mere på politikken.dk


8. januar, 2015: Danskerne: Større forskel på rig og fattig bekymrer os

To ud af tre danskere anser ulighed for et problem. Og flertallet af danskerne forventer, at uligheden vil vokse de kommende år. Valgforsker mener, at politikere i dag accepterer ulighed i langt større grad end befolkningen. Både SF og Enhedslisten vil have den socialdemokratiske statsminister på banen.

Gabet mellem den højtlønnede it-ingeniør og den arbejdsløse lagerarbejder giver flere og flere danskere dybe panderynker. To ud af tre danskere erklærer i en ny undersøgelse, at de opfatter uligheden mellem rig og fattig som et problem i dagens Danmark.

Læs mere på avisen.dk