En ny måling fra Analyse Danmark viser…

2013

27. december, 2013: Jobbet gør ondt i kroppen

SMERTER: Jobbet giver smerter for mange 3F’ere. 7 ud af 10 tager på arbejde med smerter, som skyldes jobbet.

Lange dage bag rattet i bussen. Hårdt arbejde på byggepladsen. Eller belastende arbejdsstillinger i rengøringsjobbet. 3F’erne får ondt i kroppen af at passe deres arbejde, og smerter er for mange en fast del af hverdagen.

Læs mere i 3F.dk


20. december, 2013: 3F’erne: Vi går i byen med kollegerne

Fritiden bliver for mange 3F’ere brugt sammen med kollegerne. Hver femte 3F’er laver hver måned eller oftere noget socialt med kollegerne uden for arbejdstiden.

En tur i byen med de andre fra tømrersjakket eller i teatret med veninden fra gartneriet. Hver femte 3F’er – 19 procent – laver månedligt eller oftere noget socialt med kollegerne i fritiden. Det viser en undersøgelse lavet af Analyse Danmark blandt 3F’ere.

Læs mere i 3F.dk


13. december, 2013: Lynjustits til justitsministeren

Når det politiske stormvejr raser, mister vælgerne øjeblikkeligt tillid til politikerne. En unik måling viser, at flere vælgere for hver dag vendte Morten Bødskov, Annette Vilhelmsen og Uffe Elbæk ryggen, da de blev ramt af skandaler. Vælgernes lynafregning skyldes en stadig mere intensiv mediedækning, mener eksperter.

SKIDT KARAKTER Tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) blev i vælgernes øjne en ringere og ringere justitsminister, som dagene gik frem imod tirsdag i denne uge, hvor han stærkt presset trak sig fra sin post. Det viser en unik måling af regeringens ministre, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4. Vælgerne er blevet bedt om at bruge den gængse 7-trins karakterskala til at vurdere ministrenes evner til at varetage embedet.

Læs mere i Ugebrevet A4


12. december, 2013: Regeringen falder i årskarakter

Vælgerne giver Helle Thorning-Schmidts ministerhold en gennemsnitskarakter på 4,1. Det svarer til en jævn præstation med adskillige væsentlige mangler. Med en personlig årskarakter tæt på dumpegrænsen trækker Annette Vilhelmsen snittet ned. Det er utilfredsstillende for enhver regering, mener valgforskere.

SKUDSMÅL Alt i mens Helle Thorning-Schmidt bakser med at sammensætte et nyt ministerhold, afleverer vælgerne nu en syngende lussing til hele regeringsholdet. Det sker med den årlige karakterbog, som Ugebrevet A4 hvert år beder vælgerne om at udfylde.

Læs mere i Ugebrevet A4


12. december, 2013: Ministermodgang er lig med vælgerflugt

En mere intensiv mediedækning i dag end tidligere er med til, at danskerne er hurtige til at fælde dom over en politiker.

Analyse Danmark har målt, hvilke karakterer vælgerne giver ministrene. Analysen viser, at en karakter hurtigt kan flytte sig, skriver Ugebrevet A4.

Læs mere på Børsen.dk


12. december, 2013: Ministermodgang er lig med vælgerflugt

Når en minister er i modgang, vender vælgerne vedkommende ryggen. Det skyldes også mediedækningen.

En mere intensiv mediedækning i dag end tidligere er med til, at danskerne er hurtige til at fælde dom over en politiker. Analyse Danmark har målt, hvilke karakterer vælgerne giver ministrene. Analysen viser, at en karakter hurtigt kan flytte sig, skriver Ugebrevet A4.

Læs mere på Kristeligt-dagblad.dk.dk


11. december, 2013: Regeringen falder i årskarakter

Vælgerne giver Helle Thorning-Schmidts ministerhold en gennemsnitskarakter på 4,1. Det svarer til en jævn præstation med væsentlige mangler, og det skal regeringen ikke være tilfredse med, mener ekspert.

Alt imens Helle Thorning-Schmidt (S) bakser med at sammensætte et nyt ministerhold, afleverer vælgerne nu en syngende lussing til hele regeringsholdet. Det sker med den årlige karakterbog, som Ugebrevet A4 hvert år beder vælgerne om at udfylde.

Læs mere på Bt.dk.dk


18. november, 2013: En ud af fem unge har prøvet at stjæle en cykel

Den årlige bank-rapport fra Analyse Danmark giver grund til glæde hos Danmarks største bank. De giver rivalerne klø på et helt nyt parameter.

Artiklen kræver login

Læs mere på Børsen.dk


18. november, 2013: Danske Bank overhaler konkurrenter med mobilbetaling

Der er grund til at glæde sig i Danske Bank. Analyse Danmarks årlige bankrapport viser nemlig, at danskerne foretrækker bankens app Mobile Pay, når de skal betale via mobiltelefonen. Dermed overhaler Danmarks største bank sine konkurrenter på en helt nyt parameter. Det skriver Børsen.

Ifølge partner og medejer af banksammenligningsportalen Mybanker, John Norden, er en af grundene til Danske Banks succes med sin betalings-app tilgængeligheden for alle kunder på tværs af deres bankforpligtelser.

Læs mere på Finanswatch.dk


16. november, 2013: Sparekassen imødekommer kundernes forventninger

Topscorer i Bankanalysen 2013.

Analyse Danmark har netop offentliggjort resultatet af Bankanalysen 2013, og Middelfart Sparekasse scorer fortsat højt i kundetilfredshed. Middelfart Sparekasse er det pengeinstitut af alle i undersøgelsen, der i højeste grad lever op til kundernes forventninger og kundernes opfattelse af det ideelle pengeinstitut.

Læs mere på Middelfart Sparekasse


16. oktober, 2013: En ud af fem unge har prøvet at stjæle en cykel

Unge mellem 18 og 29 år stjæler langt flest cykler.

Der bliver stjålet rigtig mange cykler i Danmark, og en stor del af dem bliver stjålet af unge, skriver metroxpress. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for ABUS-gruppen.

Læs mere på Politiken.dk


16. oktober, 2013: Hver femte ung er cykeltyv

Unge mellem 18 og 29 år er tilsyneladende rigtig glade for at stjæle cykler. Hvert fald har knap hver femte stjålet mindst en cykel. Og det gør dem til de mest langfingrede danskere.

Der bliver stjålet rigtig mange cykler i Danmark, og en stor del af dem bliver stjålet af unge. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for ABUS-gruppen.

Læs mere på MX.dk


15. oktober, 2013: Hver femte ung er cykeltyv

Godt hver femte mellem 18 og 29 år har mindst én gang stjålet en cykel.

Næsten hver femte dansker mellem 18 og 29 år har mindst en gang i deres liv stjålet en cykel, viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for ABUS-gruppen. Og det gør dem til den suverænt mest tyvagtige aldersgruppe.

Læs mere på DR.dk


11. oktober, 2013: Meningsmåling: Mange er skuffede over regeringens indsats for natur og miljø

En stor del af de danske vælgere er skuffede over, hvor lidt regeringen har gjort for at styrke natur og miljø. Utilfredsheden er størst i miljøministerens eget parti – næsten halvdelen af de, som stemte SF ved valget i 2011, synes ikke, at partiet har gjort nok for at forbedre natur, miljø og klima. Det viser en ny meningsmåling.

Hver fjerde dansker, som stemte på Socialdemokraterne, hver tredje radikale vælger og næsten halvdelen af SF´s vælgere er utilfredse med den indsats, som deres partier siden valget i 2011 har gjort for natur, miljø og klima.

Læs mere på DN.dk


16. september, 2013: Vi får mest troværdig information fra det offentlige på nettet

Det personlige opkald får baghjul, når danskerne skal pege på, hvordan de får mest troværdig information fra det offentlige. Det skyldes blandt andet, mener ekspert, at det offentlige bruger et friskere sprog på nettet end tidligere.

Hele 44 procent af danskerne mener, at de får mest troværdig information fra det offentlige ved at benytte offentlige hjemmesider frem for at ringe eller maile. Det er næsten dobbelt så mange som i 2011, viser tal fra en ny undersøgelse gennemført af Analyse Danmark for sundhed.dk.

Læs mere på BT.dk


25. august, 2013: B-mennesker mistrives på jobbet

Otte-til-fire-job forhindrer B-mennesker i at levere varen fuldt ud på arbejdsmarkedet, viser ny undersøgelse.

Mens A-mennesker trives med en typisk 8-16 hverdag, slås B-mennesker med arbejdstider, der strider mod deres døgnrytme. Og det har konsekvenser for B-menneskernes arbejdsliv, hvor tidlige mødetider forhindrer mange i at yde deres bedste på jobbet. Det viser en ny undersøgelse som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere på EPN.dk


16. august, 2013: Sundheds-apps breder sig

Hver tredje dansker er nu interesseret i at downloade apps med generel information fra sundhedsvæsenet.

Regionerne har netop lanceret en landsdækkende mobil-app, som giver én indgang til akuthjælp. App’en giver blandt andet mulighed for at finde den nærmeste akutmodtagelse eller skadestue, finde det nærmeste apotek eller nummeret på lægevagten, uanset hvor du befinder dig i landet.

Læs mere på Sundhed.dk


13. august, 2013: Unge tager hårde stoffer på jobbet

Unge 3F’ere tager stoffer for at klare arbejdet. Misbrugsekspert er bekymret.

Hver tiende unge 3F’er har taget hårde stoffer. De fleste af dem har prøvet at tage stoffer på jobbet, skriver Fagbladet 3F. Ifølge en undersøgelse lavet af Analyse Danmark blandt 1.507 3F’ere har godt 10 procent af de 18-39 årige 3F-medlemmer prøvet hårde stoffer som kokain, ecstasy og amfetamin.

Læs mere på Avisen.dk


13. august, 2013: Kan denne mand redde regeringen?

Vælgerne er positive over for Henrik Sass Larsens comeback i toppen af dansk politik, men samlet set får regeringsrokaden ikke vælgerne til at flytte sig, viser ny undersøgelse. Valgforsker og kommentator peger på, at Henrik Sass Larsen og rokaden langt fra kan løse Socialdemokraternes og SF’s vælgerkrise.

SPILLER-DEBUT Den nyudnævnte erhvervs- og vækstminister, Henrik Sass Larsen (S), er et stort plus for den trængte regering. Mere end hver tredje vælger mener, at den markante socialdemokrat vil styrke regeringen. Det fremgår af en ny meningsmåling, som A4 har foretaget.

Læs mere i Ugebladet A4


12. august, 2013: Valgforsker: Sass Larsen løser ikke vælgerkrise

Hos de socialdemokratiske vælgere mener seks ud af ti, at Sass Larsens nye funktion styrker regeringen, mens kun hver tyvende socialdemokratiske vælger mener, at han svækker regeringen.

Mere end hver tredje vælger mener, at den nyudnævnte erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) bliver et stort plus for regeringen, viser en meningsmåling, som Ugebrevet A4 har fået foretaget.

Læs mere på BT.dk


12. august, 2013: Ny måling: Danskerne tager godt imod Sass Larsens comeback

Vælgerne byder Henrik Sass Larsen velkommen i regeringen, men rokaden flytter ikke stemmer, viser undersøgelse

Den nyudnævnte erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) gavner den trængte regering. Mere end hver tredje vælger mener nemlig, at den markante socialdemokrat vil styrke regeringen. Det viser en ny meningsmåling, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere på TV2.dk


12. august, 2013: Ny måling: Danskerne tager godt imod Sass Larsens comeback

Vælgerne byder Henrik Sass Larsen velkommen i regeringen, men rokaden flytter ikke stemmer, viser undersøgelse

Den nyudnævnte erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) gavner den trængte regering. Mere end hver tredje vælger mener nemlig, at den markante socialdemokrat vil styrke regeringen. Det viser en ny meningsmåling, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere på TV2.dk


24. juli, 2013: Kun hver fjerde tør afsløre lovbrud på job

Ulovligheder på jobbet får os ikke til at sladre til myndighederne. Vi er nemlig bange for at få en fyreseddel. Det viser ny undersøgelse.

Mange tør af frygt for fyring ikke gå til myndighederne, hvis de opdager, at deres arbejdsplads står bag ulovligheder. Det skriver Fagbladet 3F. Kun en ud af fire af fagforbundet 3F’smedlemmer ville således sladre, hvis de oplevede ulovlige forhold på jobbet. Det viser en måling foretaget af Analyse Danmark.

Læs mere på Avisen.dk


23. juli, 2013: Forsker: Hver sjette 3Fer arbejder i ferien

Krisen og arbejdsløshed får i højere grad folk til at arbejde i ferien, mener arbejdsmarkedsforsker.

Mens en stor del af befolkningen holder ferie arbejder hver sjette 3Fer. Det viser en undersøgelse lavet af Analyse Danmark blandt fagforbundets medlemmer, skriver Fagbladet 3F.

Læs mere på DR.dk


8. juli, 2013: Krisen får os til at droppe pauser på jobbet

Selv om det kan være tiltrængt holder mange igen med pauser. Vi er bange for at miste jobbet.

Mere end hver fjerde af de faglærte og ufaglærte dropper pausen på jobbet under krisen. Frygten for at miste jobbet eller at blive set skævt til af kollegerne får mange til at arbejde i stedet, viser en undersøgelse lavet af Analyse Danmark blandt 1.229 3F’ere i job. Det skriver Fagbladet 3F.

Læs mere på Avisen.dk


7. juli, 2013: 3F’ere giver sig selv mundkurv på

Næsten hver tredje 3F’er tør ikke sige, hvad de mener, når de taler med chefen. Det er et problem, siger forsker.

Chef, jeg synes, det er et problem, at… Det er en sætning, som mange 3F’ere ikke tør afslutte. 28 procent af 3F’erne er nemlig bange for at sige, hvad de mener til deres chef. Det viser en rundspørge blandt 1.229 3F’ere i arbejde, som Analyse Danmark har lavet.

Læs mere på 3F.dk


5. juli, 2013: Frygter fyring: Tager syge på job

Forkølelse og baktusser bliver ignoreret, når mange skal på arbejde.

Frygten for fyresedlen er så stor, at hver anden 3F’er går syg på job. Det viser enundersøgelse, der er lavet af Analyse Danmark blandt 1.229 3F’ere i job. Det skriver Fagbladet 3F.

Læs mere på Tv2.dk


5. juli, 2013: Danskerne tørster efter ferie

Trangen til at holde sommerferie er kæmpestor hos danskerne, viser ny undersøgelse. Men hver femte må regne med at få ferien forstyrret af arbejde. Stressekspert vurderer, at det er vores egen skyld, hvis vi lader den uundværlige afkobling fra arbejdslivet spolere af chefer. Luk af for mails og telefonopkald, lyder rådet.

PRIORITERING Danskerne er slidte ned til badetøflerne og trænger i den grad til at gå på ferie. Sådan føler mere end otte ud af ti danskere det lige nu.

Læs mere i Ugebrevet A4


5. juli, 2013: Arbejdsgiver til stressede danskere: Hold fri i ferien!

Et stigende antal danskere tager arbejdet med på ferien. Men det er arbejdsgiverne ikke udelt begejstrede for. Hold fri i ferien, lyder budskabet fra DI.

Det er så nemt. Mens solen stråler steger din krop under sydens sol, og familien hopper rundt i swimmingpoolen, så kan du lige række ud efter din smartphone. Finder fingrene lynhurtigt og næsten automatisk arbejdsmailen. For du må da lige tjekke, om du er gået glip af noget den seneste uge.

Læs mere på BT.dk


5. juli, 2013: Mange 3Fere tager syge på job

Frygten for en fyreseddel er så stor, at hver anden 3Fer tager sygdommen med på arbejde, viser ny undersøgelse.

Forkølelse og bakterier ignoreres, når mange 3Fere skal på arbejde, skriver Fagbladet 3F. Frygten for fyresedlen er så stor, at hver anden 3Fer går syg på job, viser en undersøgelse, der er lavet af Analyse Danmark blandt 1.229 3Fere i job.

Læs mere på JV.dk


4. juli, 2013: Danskerne tørster efter ferie

Danskerne er slidte ned til badetøflerne og trænger i den grad til at gå på ferie. Sådan føler mere end otte ud af ti danskere det lige nu.

Desværre forventer hver femte af os at blive forstyrret af jobbet i ferien. Det fremgår af en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4 blandt et repræsentativt udsnit af den danske befolkning.

Læs mere på Tv2.dk


4. juli, 2013: Giv dig selv fri på ferien

Vi spænder til hverdag, men mærker det først, når vi har fri. Så giv krop og sjæl fri i ferien.

Hver tredje af os tager arbejdet med på ferien viser endnu en helt ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere på DR.dk


4. juli, 2013: Hver femte tager jobbet med på ferie

20 procent af danskerne regner med, at arbejdstelefonen kommer til at ringe eller at arbejdsmailen skal tjekkes, når de holder sommerferie.

Ahhh, endelig ferie. Sove længe, tage til stranden, grille. Og arbejde. Otte ud af 10 danskere siger ifølge en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4, at de er slidt ned og trænger til ferie. Men hver femte regner med at blive forstyrret af arbejdet i sommerferien.

Læs mere på JV.dk


4. juli, 2013: Flere tager arbejdet med på ferie

Hver tredje dansker tjekker arbejdsmails i ferien – og mere end hver tredje bliver forstyrret af arbejdet i ferien. Stressekspert advarer om, at hjernen bør holde fri i ferien, og at vi sjældent er så uundværlige på jobbet, som vi selv tror. Både fagbevægelse og arbejdsgivere opfordrer til, at vi sørger for at holde fri.

WORKOUT Ferietid for danskerne er i stigende grad lig med arbejdsmails, tanker om det næste kundeoplæg og med arbejdsmobilen inden for rækkevidde – for hvad hvis nu chefen ringer, mens ungerne tumler i pølen i Tyrkiet.

Læs mere i Ugebrevet A4


26. juni, 2013: Danskere vil gøre forskel på kontanthjælpsmodtagere

Unge skal arbejde for kontanthjælpen, mens ældre skal behandles mere lempeligt, mener massivt flertal i ny måling.

Der skal være forskel på, hvordan unge og ældre kontanthjælpsmodtagere behandles. Unge skal arbejde for kontanthjælpen, mens ældre skal behandles mere lempeligt, mener et stort flertal af danskerne ifølge ny måling, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere i BT.dk


26. juni, 2013: Unge ledige får pisk – ældre får kage

De unge skal have med grovfilen, mens de ældre skal stryges med hårene. Byt rundt på de to faktorer, og du har taget første spadestik til din egen politiske grav.

Sådan lyder budskabet fra flere forskere, efter at en ny A4-meningsmåling viser, at danskerne er langt mere villige til at sende unge end ældre ledige ud at skovle sne eller klippe hæk i såkaldte nyttejob. Ifølge målingen mener 86 procent af danskerne, at ledige mellem 18 og 30 år skal arbejde i nyttejob for kontanthjælpen. Derimod er det kun 30 procent af danskerne, som mener, at ledige over 60 år skal sendes ud i nyttejob.

Læs mere på Tv2.dk


24. juni, 2013: Ledige vil gerne arbejde for kontanthjælpen

Et flertal af de arbejdsløse vil gerne arbejde for deres kontanthjælp i såkaldte nyttejob, så længe de ikke skal samle hundelorte op, viser ny undersøgelse.

Seks ud af ti af de ledige vil gerne arbejde for deres kontanthjælp. Flertallet vendes imidlertid til et mindretal, hvis arbejdet består i at samle hundelorte op. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4.

Læs mere på JV.dk


24. juni, 2013: Ja til nyttejob nej til lortejob

Seks ud af ti arbejdsløse bakker op om, at de skal arbejde for deres kontanthjælp i såkaldte nyttejob, viser ny undersøgelse. Men lysten svinder, når de bliver bedt om at samle hundelorte op. Her får de ledige opbakning fra halvdelen af danskerne, men ikke fra beskæftigelsesministeren, som advarer mod ’jobsnobberi’.

AMFUNDSTJENESTE Et flertal af de ledige vil gerne trække i arbejdstøjet og klippe hæk og skovle sne for deres kontanthjælp. Men flertallet vendes til et mindretal, hvis de bliver bedt om at bukke sig efter hundelorte. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


23. juni, 2013: Ledige bakker op om nyttejob for kontanthjælp

Seks ud af ti arbejdsløse mener, at det er rimeligt, at de skal arbejde i nyttejob for at få kontanthjælp.

Det er helt i orden, at de ledige skal trække i arbejdstøjet og klippe hæk eller skovle sne for at gøre sig fortjent til at modtage kontanthjælp. Det mener et stort flertal af danskerne, og selv de arbejdsløse bakker i stor stil op om de såkaldte nyttejob, som er en del af den nye kontanthjælpsreform.

Læs mere på DR.dk


17. juni, 2013: Ledige føler der bliver set ned på dem

Mange ledige føler sig set ned på, viser en undersøgelse som Analyse Danmark har udført for Ugebrevet A4.

Mange ledige – 40 procent – har en opfattelse af, at andre ser ned på dem, alene fordi de er arbejdsløse. Det viser en undersøgelse som Analyse Danmark har udført for Ugebrevet A4.

Læs mere på DR.dk


15. juni, 2013: SF om gentagne jobkurser: Det grænser til det stupide

SF er mildest talt ikke imponeret over landets jobcentre, der ifølge en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4, afslører, at adskillige danske ledige bliver sendt i rotation på de samme jobsøgningskurser.

– Det er grænsende til det stupide, for hvis man har lært at skrive et cv, har man ikke behov for at få det gentaget fire-fem gange, siger partiets politiske ordfører, Jonas Dahl (SF).

Læs mere på MJA.dk


15. juni, 2013: Politikere vrede over jobcentres lovbrud

Politikerne vil ikke acceptere, at de ledige bliver ved med at blive sendt på de samme kurser igen og igen. Beskæftigelsesministeren vil nu undersøge problemet.

ROTATION Det er under al kritik, at jobcentre sender ledige på de samme jobsøgningskurser igen og igen. Sådan lyder det fra flere politikere fra begge fløje i Folketinget, efter at Ugebrevet A4 her til morgen kunne afsløre, at ledige oplever at blive sendt på de samme jobsøgningskurser om og om igen, selvom beskæftigelsesministeren forbød det sidste år.

Læs mere i Ugebrevet A4


14. juni, 2013: Ledige bliver sendt i ring på de samme jobkurser

Det kan være fyldt med gentagelser at være arbejdssøgende i Danmark.

En ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4, afslører, at adskillige danske ledige bliver sendt i rotation på de samme jobsøgningskurser.

Læs mere på MJA.dk


12. juni, 2013: Ledige dumper jobcentre

For en ledig på jobjagt er det ofte spild af tid at gå i jobcentret. Næsten fire ud af ti ledige giver jobcentrene bundkarakter, og antallet af ledige, der er utilfredse med jobcentrenes indsats, stiger år for år. Både fagbevægelse og arbejdsgivere efterlyser markante ændringer i jobcentrene. Beskæftigelsesministeren bebuder, at der skal ske ændringer til det bedre.

PILD AF TID »Det er helt formålsløst og spild af tid at gå til samtalerne på jobcentret. Man kunne lige så godt sidde derhjemme og udfylde et skema på computeren.

Læs mere i Ugebrevet A4


Tilbage til top

22. maj, 2013: Vi er stadig bange for hiv-smitten

Danskerne har stadig masser af fordomme og vrangforestillinger om AIDS, selvom det nu er 30 år siden, sygdommen blev konstateret.

Smitter det at drikke af samme kop som en hiv-smittet?

Læs mere på kristligt-dagblad.dk


15. maj, 2013: Danskerne vil have hurtigere ret til dagpenge

Selv om regeringen i går overraskede med endnu en ny, midlertidig dagpengejustering, ønsker de fleste danskere nu en varig ændring af dagpengesystemet. Selv blandt vælgere, der vil stemme på partierne bag dagpengereformen, efterlyser seks ud af ti, at genoptjeningskravet nedsættes markant fra de nuværende 52 uger.

LAPPELØSNING: Mens statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i går åbnede op for omfattende ændringer af det danske dagpengesystem, melder 66 procent af danskerne, at retten til at genoptjene dagpenge skal sættes mærkbart ned fra de nuværende 52 uger, der blev indført af Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Radikale i 2010. Selv blandt de vælgere, der ville stemme på reformpartierne ved et valg i morgen, vil hele 59 procent forkorte genoptjeningskravet til 26 eller endda helt ned til 13 uger.

Læs mere i Ugebrevet A4


14. maj, 2013: Danskerne kræver opgør med genoptjeningskrav

Halvdelen af de adspurgte peger i en ny meningsmåling på, at genoptjeningskravet skal nedsættes fra de nuværende 52 til 26 uger. 16 procent vil have det sat helt ned til 13 uger.

Det er ikke nok at indføre en ny arbejdsmarkedsydelse, som regeringen lægger op til. Der er brug for radikale ændringer af dagpengesystemet, lyder det fra danskerne.

Læs mere på BT.dk


14. maj, 2013: Danskerne vil have hurtigere ret til dagpenge

Et flertal af danskerne ønsker hurtigere genoptjening af dagpenge

Et massivt flertal af danskerne vil have en markant nedsættelse af den tid, det tager at optjene dagpengeret.

Læs mere på Politiken.dk


9. maj, 2013: Hver tiende 3F’er udsat for vold på arbejdspladsen

Trods kampagner er det ikke lykkedes at formindske volden.

Hver tiende 3F’er udsat for vold på arbejdspladsen. Trods kampagner er det ikke lykkedes at formindske volden.

Læs mere i DR.dk


10. april, 2013: Lockout tvinger hver femte til hjemmearbejde

Ingen pasningsmuligheder tvinger forældre hjem fra job, og rigtigt mange forældre arbejder videre derhjemme fra, viser en ny analyse.

Nogen tager i svømmehallen med ungerne, andre holder ferie. Men rigtigt mange danskere tager arbejdet med hjem under lockouten. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for TDC.

Læs mere i Avisen.dk


6. april, 2013: Flertal vil lade lærerkonflikten køre

Seks ud af 10 mener, at regeringen ikke skal stoppe lockouten. Vi er ikke desperate endnu, siger forskere.

Skolerne holder lukket, børnene kan ikke blive undervist og forældrene er derfor nødt til at tage ungerne med på arbejde. Konflikten mellem lærere og kommuner har store konsekvenser for de danske børnefamilier, men alligevel mener et flertal, at regeringen ikke skal gribe ind og stoppe lockouten.

Læs mere på DR.dk


6. april, 2013: Flertal afviser regeringsindgreb i lockout

Regeringen bør holde nallerne fra et indgreb i konflikten mellem lærerne og KL, siger et flertal af danskerne i en ny undersøgelse. Det svar vil ændre sig, hvis lockouten fortsætter, vurderer forsker.

Regeringen skal ikke gribe ind i konflikten mellem skolelærerne og KL, som i øjeblikket holder skolerne lukkede på stribe.

Læs mere på Jv.dk


5. april, 2013: Flere tror på Anders Bondo end på Michael Ziegler

Lærerformand Anders Bondo Christensen er mere troværdig under lockouten end kommunernes topforhandler Michael Ziegler, viser en måling.

Flere stoler under den nuværende lockout mere på lærernes topforhandler Anders Bondo Christensen end på hans modstander, kommunernes topforhandler Michael Ziegler. Det viser en ny opinionsmåling fra Analyse Danmark i Ugebrevet A4.

Læs mere på DR.dk


5. april, 2013: Flest danskere tror på Bondo

Der er flere danskere, som under den nuværende lockout stoler på lærernes topforhandler end på kommunernes topforhandler, viser ny måling. Forhandlernes omdømme har stor betydning for, hvordan befolkning og politikere ser på konflikten – og på indholdet af det indgreb, som ventes fra regeringen, vurderer eksperter.

LOCKOUT Lærernes topforhandler Anders Bondo Christensen har vundet et afgørende skridt i bestræbelserne på at påvirke et kommende regeringsindgreb.

Læs mere i Pressesystemet.dk


4. april, 2013: Forsker: Bondo er helten – han minder os om Harry Potter

Har du nogle gange svært ved at forstå, hvad der er op og ned i lærer-lockouten? Og har du som ikke-lærer eller KL-tilhænger svært ved at forstå, hvem der er mest troværdig? Så kan det være, at der er lidt hjælp på vej.

For en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4 viser, at 40 pct. af de adspurgte finder lærernes topforhandler, Anders Bondo Christensen, troværdig, mens kun 30 pct. mener, at chefforhandleren for Kommunernes Landsforening, Michael Ziegler, er troværdig.

Læs mere på BT.dk


19. februar, 2013: QR-koden er blevet voksen

Teknologien bag de scanbare reklamekoder er modnet, kendskabet øget, og 80 procent af de adspurgte smartphoneejere i en ny undersøgelse har scannet mindst en af slagsen.

QR-koder er langtfra så sexede, som de var for godt et års tid siden, da de scanbare reklamekoder var på stort set alle marketingprofessionelles læber, hvad enten man syntes, det var en spændende ny mulighed eller et irritationsmoment.

Læs mere på Business.dk


12. februar, 2013: Ferien er en bombe af sukker for børn

Vinterferien er lig med hygge. Og hygge er for det store flertal af danskerne lig med sukker. Massevis af sukker.

86 procent af danske børnefamilier har tendens til at spise mere sukker og usunde madvarer i ferierne end normalt, viser en ny undersøgelser foretaget af Analyse Danmark for Quaker Oats.

Læs mere i 24 timer


6. februar, 2013: Alle kender Frank Jensen – og kun Frank

Kendskabet til de københavnske kommunalpolitikere er yderst begrænset, hvis man da lige undtager den tidligere justitsminister.

Der skal åbenbart en fortid som landskendt politiker til, før man kan slå sit navn fast som kommunalpolitiker i København.

Læs mere på JV.dk


25. januar, 2013: Flest opdager breaking news på tv

Hvor man i 1980’erne søgte mod radioen, når der var store og afgørende nyheder, opdager flest nu breaking news på tv, viser en undersøgelse fra DR Medieforskning. Nettet bruges flittigt til at få uddybende viden.

Der er store overskrifter på en gul baggrund. Der er sket noget nyt. Der er breaking news.

Læs mere i DR.dk


24. januar, 2013: Danskerne vil blive i EU

En dansk EU-afstemning afvises af vælgerne, men de er parate til at genforhandle medlemskabet.

Et markant flertal af vælgerne afviser tanken om at følge briterne ud af EU, viser en meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Jyllands-Posten. 51,9 pct. svarer, at Danmark ikke skal træde ud af EU, hvis briterne ender med at forlade unionen.

Læs mere i JP.dk


15. januar, 2013: Ny undersøgelse: Danskernes forbedrede madspilds- og affaldsvaner har bidt sig fast

Affaldsforebyggelse er lig med god samvittighed. Genbrug og mindre madspild ligger højt på listen over danskerens personlig indsats – og tendensen kan vise sig at fortsætte, når vi igen får flere penge mellem hænderne.

Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Stop Spild Af Mad og AVV Hjørring i forbindelse med den nye oplysningskampagne ”Stop Affald”.

Læs mere i Denoffentligesektor.dk