En ny måling fra Analyse Danmark viser…

2012

17. december, 2012: Danmarks dårligste partileder

Vælgerne ydmyger Lars Barfoed med elendige årskarakterer for hans evner som partileder. Anderledes går det for Margrethe Vestager, der for andet år i træk får vælgernes bedste skudsmål.

De to nye partiledere fra Dansk Folkeparti og SF klarer sig overraskende godt. Og mens Helle Thorning-Schmidt falder år for år, stiger Lars Løkke Rasmussen for tredje år i træk.

Læs mere i Ugebrevet A4


17. december, 2012: Barfoed dumper som partileder

Margrethe Vestager og Johanne Schmidt-Nielsen står på sejrsskamlen i en partileder-undersøgelse. Lars Barfoed dumper.

Den konservative partileder ligner dermed en mere og mere presset mand i dansk politik.

Læs mere på DR.dk


17. december, 2012: Thomas Larsen: Nye partiledere kom godt fra start

Dansk Folkepartis og SFs nye ledere har fået en flyvende start, mens tålmodigheden med den konservative leder er ved at slippe op, vurderer Berlingskes politiske kommentator på baggrund af knap 2.000 danskeres vurdering af partilederne.

De nye partiledere for henholdsvis Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti er kommet godt fra start. Specielt har Kristian Thulesen Dahl haft held til at sikre arvefølgen efter Pia Kjærsgaard, vurderer Thomas Larsen, Berlingskes politiske kommentator.

Læs mere på Berlingske.dk


10. december, 2012: Bank i top med kundetilfredshed

Nørresundby Bank topper liste for fjerde år i træk.

NØRRESUNDBY: Nørresundby Bank har angiveligt Danmarks mest tilfredse pengeinstitutkunder.Det fremgår i hvert fald af Analyse Danmarks ”Bankanalysen 2012”, som netop er blevet offentliggjort.

Læs mere på Nordjyske.dk


4. december, 2012: Analyse: It-projekter sender store virksomheder i konflikt med leverandører

59 % af kontraktsansvarlige i større danske virksomheder oplever, at it-projekter kører af sporet og ender i juridisk tvist eller konflikt. Og ofte med omfattende omkostninger for både kunde- og leverandørside. Danske IT-Advokater arbejder på ordning til tvistløsning.

Ideelt set burde både kunder og leverandører i it-relaterede projekter sørge for at eliminere risici i de allerførste faser af projekter – når kontrakten udarbejdes. Men erfaringen viser, at det desværre alt for ofte ikke sker. Mange undervurderer ganske enkelt, hvor komplekse deres projekter egentlig er. Og når kontrakterne ikke tager højde for hverken risici eller udnyttelse af muligheder, er det, at de ender i hårdknude.

Læs mere på Pressesystemet.dk


4. december, 2012: Holdningsskred: Danskerne villige til at gå ned i løn

Gruppen af danskere, der helt afviser at gå ned i løn, er næsten halveret på otte år.

Ifølge arbejdsmarkedsforsker er danskerne påvirket af krisen, mens Dansk Industri vurderer, at befolkningen ved, at løn og job i Danmark hænger sammen.

Læs mere i Ugebrevet A4


4. december, 2012: Er du klar til at gå ned i løn?

Truslen hænger over hovedet: Gå ned i løn eller arbejdspladsen forsvinder.

Danskerne accepterer i stigende grad modellen, som ledelsen i flyselskabet SAS for nylig fik igennem overfor medarbejderne: Gå ned i løn ellers forsvinder arbejdspladsen.

Læs mere på JP.dk


30. november, 2012: HIV er stadig omgærdet af uvidenhed

Mange danskere tror, at HIV kan smitte gennem kys eller et stik fra en myg. Uvidenheden ville falde, hvis bare de kendte en, der er smittet med sygdommen, lyder det fra AIDS-Fondet.

Trods mange år med kampagner, undervisning i skolerne og medicinske landvindinger er mange danskere fortsat i tvivl om, hvordan HIV smitter.

Læs mere på Berlingske.dk


19. november, 2012: Mange danskere er trætte af deres bank

Hos Danske Bank overvejer næsten hver tredje kunde at skifte pengeinstitut, viser undersøgelse.

Flere danskere end nogensinde før overvejer at skifte bank. Det viser en ny undersøgelse fra Analyse Danmark.

Læs mere på JP.dk


19. november, 2012: Mybanker: Alle banklån bliver snart billigere

Priskrigen på alle typer banklån er lige om hjørnet, spår John Norden, direktør for mybanker.dk, der er en portal der sammenligner priser på samtlige landets banker.

“Det er ikke begyndt endnu, men det kommer snart. Og det bliver på alt lige fra billån til kassekreditter,” siger John Norden til tv2.dk.

Læs mere på TV2.dk


19. november, 2012: Hver femte er træt af banken

Bankkrak, fusioner og stigende renter har givet så meget stormvejr, at danskerne søger væk fra deres pengeinstitut som aldrig før.

21 pct. af landets bankkunder overvejer således nu at skifte primært pengeinstitut.

Læs mere på Markedsføring.dk


13. november, 2012: Vælgerne er imod lavere kontanthjælp

Politikerne må ikke skære i kontanthjælpen, men det er en god idé at stramme kravene til kontanthjælpsmodtagerne. Det mener store flertal af danskerne i en ny måling forud for det næste store politiske reformslag om kontanthjælpen.

Målingen gør ikke indtryk på Venstre, der vil sænke ydelserne til de unge. Regeringen er tavs om sine planer.

Læs mere i Ugebrevet A4


13. november, 2012: Flertal er imod lavere kontanthjælp

Danskerne er klar til at stramme kravene til kontanthjælpsmodtagerne.

Men der skal ikke pilles ved størrelsen på kontanthjælpen, lyder konklusionerne i en ny meningsmåling i Ugebrevet A4.

Læs mere på DR.dk


13. november, 2012: Højere skat til socialt arbejde er i orden

Godt halvdelen er danskerne er klar til at betale mere i skat for at bevare serviceniveauet på det sociale område, viser en meningsmåling.

Det mener 51,1 procent af de danske vælgere ifølge en ny meningsmåling fra Analyse-Danmark. Blot 21,5 procent er ikke klar til at betale mere i skat til fordel for de udsatte, viser målingen, som er foretaget for fagforeningen Socialpædagogerne.

Læs mere på JV.dk


11. november, 2012: Lønnen er god nok, mener stadig flere danskere. Krisen har gjort, at vi søger efter tryghed og bliver i vores nuværende job

Danskerne vil holde på det sikre. Finanskrisen har sendt chokbølger gennem det danske arbejdsmarked, og det har fået flere danskere til at holde fast i deres nuværende arbejde.

Tilfredsheden med jobbet og lønnen vokser. Det viser en helt ny rundspørge blandt 1.900 danskere som Analyse Danmark har lavet for organisationen ASE.

Læs mere på Business.dk


16. oktober, 2012: Konstruktive nyheder og falske modsætninger

Danmarks Radios Ulrik Haagerup har i ny antologi bedt en alsidig skare af 13 redaktører, politikere, forskere og meningsmagere give deres bud på, hvad nyhedsdirektøren ser som journalistikkens frelse: Konstruktive nyheder.

Danskerne vælger nyhedsmedierne fra, fordi nyhedsmedierne vælger de ukonstruktive nyheder til. Hvem gider høre på al den kritik og negativitet, der dagligt spredes over net, radio, tv og aviser?

Læs mere på Information.dk


16. oktober, 2012: 3Fere til efterkommere: Vælg en anden karriere

Hver anden 3Fer ville ikke anbefale sit job til sine børn, lyder det i en rundspørge blandt 893 3Fere.

Ville du opfordre dit barn til at gå i dine fodspor på jobmarkedet? Nej, siger hver andet medlem af fagforeningen 3F. De ser helst, at ungerne vælger et andet job end det, de lever af, giver de udtryk for i rundspørgen, som Analyse Danmark har foretaget blandt 893 3Fere med børn for Fagbladet 3F.

Læs mere på JV.dk


16. september, 2012: Danskerne er vilde med te

Knap 85% af danskerne drikker te, og det er rent faktisk flere end der drikker kaffe, viser undersøgelse.

Undersøgelsen af danskernes te-vaner, som Analyse Danmark har foretaget for Brancheforeningen for Kaffe og Te viser ligeledes, at danske te-drikkere i stigende grad interesserer sig for kvalitet og teens oprindelse.

Læs mere på BT.dk


7. september, 2012: Danske direktører: Disse folk er alt for ringe til it

Danske virksomheders bestyrelser er alt for slappe til it, og det har konsekvenser, mener direktører og it-chefer.

100 danske it-direktører og it-chefer er blevet spurgt om bestyrelsens evne til at udnytte de strategiske muligheder, som it giver. Selv om kun syv procent svarer, at deres bestyrelse er dårlig eller meget dårlig til det, svarer 36 procent siger hverken/eller.

Læs mere på Computerworld.dk


5. september, 2012: Kamp mod social dumping topper ønskeliste

FREMTID: Fagbevægelsens vigtigste rolle er at kæmpe mod social dumping, viser undersøgelse blandt 3F-medlemmer.

Arbejde i Danmark skal ske efter danske regler og lønvilkår.

Læs mere på 3F.dk


29. august, 2012: Kløgtig brug af IT halter i dansk erhvervsliv

Navnlig bestyrelserne kan blive meget bedre til at bruge teknologien og få større udbytte af den, viser analyse.

Selv om ingen virksomheder i dag kan leve uden IT, bliver teknologien slet ikke udnyttet til det, den kan. Halvdelen af danske virksomheders bestyrelser er ikke gode nok til at bruge de strategiske muligheder i IT.

Læs mere på Business.dk


24. august, 2012: Enhedslistens vælgere er klar til at vælte regeringen

Et massivt flertal af Enhedslistens vælgere er klar til at vælte regeringen, hvis ikke støttepartiet får sat væsentlige aftryk på den kommende finanslov.

Støttepartiets vælgere mener – ultimativt – at dagpengeperioden skal forlænges, og at overførselsindkomsterne skal beriges med tre milliarder kroner.

Læs mere i Ugebrevet A4


23. august, 2012: Enhedslistens vælgere vil vælte regeringen

Et massivt flertal af Enhedslistens vælgere er klar til at vælte regeringen, hvis ikke støttepartiet får sat væsentlige aftryk på den kommende finanslov.

Ifølge en ny måling, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4, mener næsten syv ud af 10 blandt Enhedslistens vælgere, at partiets topforhandlere skal stemme nej til årets finanslov, hvis ikke partiet får centrale dele af sin politik igennem.

Læs mere på Børsen.dk


21. august, 2012: Højst en times transport til jobjagt

En times transport til job hver vej er det højeste, man kan kræve af arbejdsløse, mener 90 procent af 3F’ere.

En time fra man forlader sin bopæl, til man er på arbejde. Længere tid kan man ikke kræve, at ledige skal bruge i deres jagt på et nyt job. Det giver 88,1 procent af 3F’s medlemmer udtryk for i en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Fagbladet 3F.

Læs mere på 3F.dk


14. august, 2012: Lukkedage tvinger børn med på arbejdet

Mere end hver tredje dansker har indenfor det seneste år taget barn med på arbejde, når vuggestuen eller skolen er lukket. Lederne har oftest børn med på arbejdet, mens ufaglærte sjældent har det.

Både arbejdsgivere og fagbevægelse kræver kommunale pasningstilbud, der matcher arbejdsmarkedets behov. Forsker mener, at virksomheder bør være mere børnevenlige.

Læs mere i Ugebrevet A4


14. august, 2012: Det vrimler med børn på arbejdspladserne

Lukkedage får mere end hver tredje til at tage ungerne med på job, viser ny undersøgelse.

Mere end hver tredje forældre med hjemmeboende børn under 12 år i Danmark har haft børn med på arbejde inden for det seneste år.

Læs mere på Politiken.dk


13. august, 2012: Kvinder tager syge børn med på arbejde

Når børnehaven holder lukkedag eller lille Emma plages af forkølelse, er det svært for mange forældre at få familie- og arbejdsliv til at hænge sammen.

Mere end hver tredje forældre med hjemmeboende børn under 12 år har indenfor det seneste år haft børn med på arbejde, viser en ny undersøgelse gennemført af Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

Læs mere på Børsen.dk


6. august, 2012: Små bøffer og biler til ufaglærte

6 ud af 10 3F-medlemmer vurderer, at reallønnen falder eller går i stampe, og det levner ikke meget plads til hverken store bøffer eller -biler i den nærmeste fremtid.

Cheføkonom i 3F, Anita Vium mener, at målingen er udtryk for et pessimistisk øjebliksbillede, der er præget af krise, stigende ledighed, og at mange ufaglærte jobs er forsvundet.

Læs mere på Tv2.dk


3. august, 2012: Vi tør ikke sladre om vores arbejdsgiver

Medarbejdere i landets virksomheder tør gå til myndighederne, hvis de opdager, at deres virksomhed står bag ulovligheder.

Udledning af gift, svindel for millioner eller illegale ansatte. Virksomheder, der står bag ulovligheder, har fået lettere spil, fordi der er krise. Det viser ny måling, Analyse Danmark har lavet.

Læs mere på Avisen.dk


1. august, 2012: Flertal af danskere er imod blokade

Seks ud af ti danskere er imod 3F’s konflikt mod Restaurant Vejlegården og vil forbyde blokader mod virksomheder. Seks ud af ti danskere er imod 3F’s konflikt mod Restaurant Vejlegården og vil forbyde blokader mod virksomheder.

Seks ud af ti danskere er imod 3F’s konflikt mod Restaurant Vejlegården og vil forbyde blokader mod virksomheder. Seks ud af ti danskere er imod 3F’s konflikt mod Restaurant Vejlegården og vil forbyde blokader mod virksomheder.

Se nyhedsklip på Tv2.dk


1. august, 2012: Et flertal af danskere vil forbyde blokader

Seks af ti danskerne er imod 3Fs konflikt mod Restaurant Vejlegården og vil forbyde blokader mod virksomheder omfattet af en landsdækkende overenskomst.

Sommerens mest omtalte blokade mod Restaurant Vejlegården møder modstand fra et flertal i befolkningen.

Læs mere på Berlingske.dk


1. august, 2012: Benzinøser skal koste kassen

Miljørigtige bilister skal drives frem af “gulerødder”.

Et stort flertal af danskerne støtter regeringens plan om at gøre det dyrere at køre i de mest forurenende biler og billigere at køre i de mindre forurenende biler.

Læs mere på Epn.dk


1. august, 2012: Benzinøser skal koste kassen

Et flertal af danskerne støtter regeringens plan om at gøre forurenende biler dyrere og miljørigtige biler billigere at køre i.

Et flertal af danskerne støtter regeringens plan om at gøre forurenende biler dyrere og miljørigtige biler billigere at køre i.

Se nyhedsklip på Tv2.dk


31. juli, 2012: Benzinøser skal koste kassen

Danskerne mener, at det skal være dyrere at køre i forurenende biler. Klima- og energiministeren mener, det illustrerer, at vi vil være med til en grøn omstilling. Venstre er negativ og Enhedslisten positiv overfor omlægning af bilafgifter.

Et stort flertal af danskerne støtter regeringens plan om at gøre det dyrere at køre i de mest forurenende biler og billigere at køre i de mindre forurenende biler.

Læs mere på Information.dk


31. juli, 2012: Danskerne vil forbyde blokader

Et flertal af danskerne er imod 3F’s konflikt mod Restaurant Vejlegården og vil forbyde blokader mod virksomheder omfattet af en landsdækkende overenskomst.

Sommerens mest omtalte blokade mod Restaurant Vejlegården møder modstand fra et flertal i befolkningen.

Læs mere på EPN.dk


6. juli, 2012: Prediction: Sweden will get the most gold medals at the Olympics

New survey from Nordic Research Alliance predicts, that Sweden will win more gold medals than the other Nordic countries at the London Olympics – and Denmark will get the fewest.

The most popular sports among the the Nordic TV-viewers overall are: 1. Athletics, 2. Handball, 3. Football.

Læs mere på Nordic Research Alliance


6. juli, 2012: Naboer i Norden: Danmark dårligst til OL

Befolkningerne i Sverige, Norge og Finland har talt. Danmark vinder færrest guldmedaljer ved OL i London.

Danmark vinder færrest guldmedaljer til OL af de fire store lande i Norden.

Læs mere på JP.dk


6. juli, 2012: Naboer i Norden: Danmark dårligst til OL

Befolkningerne i Sverige, Norge og Finland har talt. Danmark vinder færrest guldmedaljer ved OL i London.

Danmark vinder færrest guldmedaljer til OL af de fire store lande i Norden.

Læs mere på Fyns.dk


10. juni, 2012: Røde vælgere: Regeringen har ikke leveret

Regeringen lever ikke op til vælgernes forventninger. Kun hver femte har fået forventningerne indfriet.

Utilfredsheden med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes politik er udbredt hos langt de fleste af de vælgere, der i september 2011 gav hende magten.

Læs mere på EB.dk


10. juni, 2012: Røde vælgere føler sig snydt

Utilfredsheden med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes politik er eksploderet hos de fleste af de vælgere, der i september 2011 gav hende magten. I en måling, som Rambøll/Analyse Danmark har lavet for Morgenavisen Jyllands-Posten, svarer 71 pct. »nej« på spørgsmålet om, hvorvidt »regeringen har gennemført den politik, du forventede før valget?«.

Blandt vælgere, der stemte på Socialdemokraterne, SF, De Radikale og Enhedslisten, kan blot 21 pct. svare »ja« til, at regeringen har indfriet forventningerne.

Læs mere på JV.dk


9. juni, 2012: 71 procent i rød blok føler sig snydt

Meningsmåling: Regeringen fører ikke den politik, som dens egne vælgere havde regnet med.

Utilfredsheden med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes politik er udtalt hos langt de fleste af de vælgere, der i september 2011 gav hende magten. I en måling fra Rambøll/Analyse Danmark svarer 71 pct. »nej« på spørgsmålet om, hvorvidt »regeringen har gennemført den politik, du forventede før valget?«.

Læs mere på JP.dk


9. juni, 2012: Socialdemokraternes nedtur fortsætter i ny måling

En ny meningsmåling tegner et dystert billede for Thorning og regeringen. Enhedslisten fortsætter fremgang.

Regeringens og i særdeleshed Socialdemokraternes hovedpine kan fortsætte. En ny meningsmåling tegner et stadig dyster billede efter en dag, hvor regeringen definitivt opgav en trepartsaftale.

Læs mere på JP.dk


5. juni, 2012: Regeringens vælgerkrise kan blive værre

Regeringen blev nærmest slået i gulvet i den forgangne uge, hvor meningsmåling reducerede rød bloks vælgerandel til 43,4 procent og gjorde Socialdemokraterne halvt så store som Venstre.

Men nye tal viser, at det kan blive endnu værre. V har potentialet til at vokse yderligere til over 45 procent af stemmerne, mens S selv på sin bedste dag ikke vil kunne komme op på 30 procent.

Læs mere i Ugebrevet A4


31. maj, 2012: Hver tredje takker ja til illegale varer

Danske varer er blevet så dyre pga. moms og punktafgifter, at det fordærver danskernes moral.

Sådan lyder bedømmelsen fra detailhandlen oven på tal, der viser, at mange gerne køber illegale varer. Knap hver tredje dansker vil købe forskellige varer som tobak, alkohol og slik, selvom de kan se, at varen er importeret momsfrit, viser en meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget.

Læs mere på JV.dk


30. maj, 2012: Rød tænketank: Regeringen tager fejl

Tænketanken mener, at regeringen tager fejl om skattereformen på ét helt centralt punkt.

Regeringen vil med sin nye skattereform ”Danmark i arbejde” have folk i arbejde og øge arbejdsudbuddet med 14.600 personer.

Læs mere på JP.dk


30. maj, 2012: Lavere skat lokker ikke til arbejde

Regeringen håber med sin skattereform at lokke sygeplejersker, smede og andre hårdtarbejdende danskere til at arbejde mere.

Men hverken udsigten til måske helt at slippe for topskat eller et væsentligt højere beskæftigelsesfradrag ser ud til at lokke det store flertal af danskere til at tage en ekstra tørn.

Læs mere på JV.dk


19. maj, 2012: Stor modstand mod europæisk missilskjold

Når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Natos øvrige stats- og regeringschefer søndag under et topmøde i Chicago højtideligt trykker på “startknappen” til det omstridte missilskjold over Europa, sker det ikke med danskernes gode vilje. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

Næsten halvdelen af danskerne, nemlig 48,6 pct., siger nej til at opbygge et missilskjold mod trusler fra eksempelvis Iran, som mistænkes for at udvikle atomvåben. Kun 33,3 pct. siger ja, viser en meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har gennemført for avisen.

Læs mere på DR.dk


18. maj, 2012: Missilskjold i modvind

Kun en tredjedel af danskerne siger ja til det omstridte missilskjold over Europa.

Når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Natos øvrige stats- og regeringschefer i morgen under et topmøde i Chicago højtideligt trykker på ”startknappen” til det omstridte missilskjold over Europa, sker det ikke med danskernes gode vilje.

Læs mere på 3F.dk


10. maj, 2012: Fyringsfrygt øger uddannelsesbehov

6 ud af 10 3F’ere vil gerne på efteruddannelse. Mange frygter, at de ikke har uddannelse nok til at beholde jobbet, viser en undersøgelse fra Fagbladets Webpanel.

3F’erne er klar til skolebænken. 61 procent af 3F’erne vil gerne på efteruddannelse, men pænt over halvdelen af medlemmerne oplever, at de ikke har nok kendskab til mulighederne for efteruddannelse.

Læs mere på 3F.dk


8. maj, 2012: Lønmodtagere skal fremover i højere grad arbejde under forhold, der hverken er reguleret af aftaler eller kollektive overenskomster.

Tømreren på byggepladsen, opvaskeren på restauranten eller gartneren i drivhuset må fremover finde sig i, at arbejdet foregår under mindre regulerede forhold.

Det vurderer fire ud af ti danskerne, som Analyse Danmark har spurgt for Ugebrevet A4.

Læs mere på Avisen.dk


3. maj, 2012: Regering: Virksomheder skal øge kvindeandel.

De 1100 største virksomheder skal opstille måltal og politik for, hvordan de får flere kvinder i bestyrelsen.

De største kan fremover pålægges en bøde, hvis de ikke opstiller mål og en politik for, hvordan de får flere kvinder i bestyrelsen.

Læs mere på EB.dk


1. maj, 2012: Unges 1. maj-ønsker: praktikpladser frem for fællesskab

Fællesskab og solidaritet bør ifølge de unge ikke fylde ret meget på talerstolene 1. maj 2012.

I stedet for de gamle paroler bør politikerne og fagbevægelsen tale om ungdomsarbejdsløsheden og manglen på praktikpladser. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for fagforbundet LO, blandt 610 unge i alderen 15-25 år.

Læs mere på DR.dk


1. maj, 2012: Danskerne dropper virksomheder som snyder de ansatte

Virksomheder slipper ikke ustraffet fra at snyde sine unge ansatte. Dårlig omtale af arbejdsforhold kan aflæses på bundlinjen.

Det er ikke en god forretning at udnytte eller snyde sine unge medarbejdere. I hvert fald ikke, hvis det kommer til offentlighedens kendskab, skriver fagbevægelsens ugebrev A4 på baggrund af en undersøgelse fra Analyse Danmark.

Læs mere på JV.dk


19. april, 2012: Hver sjette aarhusianer overvejer folkekirkestop

Aarhusianerne siver fra kirken, men det giver ikke grund til bekymring, mener biskop.

17 pct. af folkekirkens medlemmer i Aarhus Kommune, dvs. omtrent hver sjette, overvejer at melde sig ud. Det er betydeligt flere end for to år siden, da kun 12 pct. havde det i tankerne. Det fremgår af en meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for JP Aarhus.

Læs mere på JP.dk


17. april, 2012: Cyklister indrømmer lovovertrædelser

Cyklisterne i Aarhus kører mere efter deres egne love end efter færdselsloven.

I en måling, som Rambøll/Analyse Danmark har lavet for Jyllands-Posten, indrømmer omkring 48 procent af cyklisterne i Aarhus, at de bryder færdselsloven, når de cykler rundt i Aarhus.

Læs mere på DR.dk


14. april, 2012: 25.000 ledige får slækket på kontrollen

På forsøgsbasis åbnes for større frihed i indholdet af rådighedssamtaler for ledige i udvalgte a-kasser.

I al stilhed har otte a-kasser i samarbejde med Arbejdsmarkedsstyrelsen indledt et omfattende forsøg, der fjerner kontrol og bureaukrati fra de obligatoriske samtaler.

Læs mere på Politiken.dk


13. april, 2012: Hovsa: Udskældte jobcentre yngler

Stadig flere kommuner åbner deres eget jobcenter. Men det hæmmer indsatsen for at få ledige i arbejde, mener forsker og fagbevægelse.

De ledige på Langeland, Ærø og Samsø har fået eller får markant kortere vej til det lokale jobcenter. For mens eksperter, arbejdsgiver- og lønmodtager-organisationer kræver færre jobcentre for at gøre arbejdet med at få ledige i job mere ensartet, går udviklingen i den stik modsatte retning.

Læs mere på Ekstrabladet.dk


12. april, 2012: Krisen skruer tempoet i vejret

Krisen har fået os til at løbe stærkere, oplever hver anden 3F’er i ny undersøgelse. Folk er sindssygt bange og dødsens nervøse for fremtiden, siger forsker.

Mens mange danskere står uden job, skal landets tjenere løbe hurtigere, og murerne skal lægge flere sten på kortere tid.

Læs mere på 3F.dk


11. april, 2012: Ledige er trætte af at rende fra dør til dør

Det giver ikke mening for arbejdsløse, at de skal gå til samtaler i både jobcentret og a-kassen, og deres arbejde overlapper hinanden. Det siger et flertal af ledige i ny måling. De kommende treparts-forhandlinger bliver et opgør om, hvem der skal tage sig af de ledige. Ifølge målingen synes ledige bedst om a-kasserne.

HERODES TIL PILATUS: Nye ledige skal ikke bare døje med, at de er blevet arbejdsløse. De skal også gennem stort set identiske forløb med det kommunale jobcenter og a-kassen – forløb, som de fleste oplever som meningsløst dobbeltarbejde.

Læs mere i Ugebrevet A4


11. april, 2012: Ledige er trætte af meningsløse møder

Mange arbejdsløse oplever det som meningsløst, at de skal gå til møder i både jobcenter og a-kasse.

Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4 blandt 399 personer, der enten er på dagpenge netop nu, eller som har modtaget dagpenge i en periode det seneste halve år.

Læs mere på DR.dk


3. april, 2012: Efterlønudbetaling giver travlhed

Det har fra i dag været muligt at få udbetalt sin efterløn, og det gav travlhed hos telefonerne hos 3Fs A-kasse både i Svendborg og Odense.

Nogen havde endda været så hurtigt ude, at de allerede savnede efterlønspengene på kontoen – de er dog ikke gået ind endnu, og det har sin logiske forklaring.

Læs mere på DR.dk


2. april, 2012: Efterlønspenge på vej til 30.000 fra 3F

Indtil nu har godt 30.000 bedt om at få deres efterlønspenge tilbage fra 3FA. De første modtager deres penge i ugen efter påske.

Fra og med i dag – 2. april – og seks måneder frem, kan man få sit efterlønsbidrag tilbage, hvis man vælger at melde sig ud af ordningen. Og fra i dag fanger bordet: Har man fravalgt efterlønsordningen og søgt om at få sine penge tilbage, kan man nu ikke længere fortryde.

Læs mere på 3F.dk


29. marts, 2012: Jobcentre holder ledige i egen andedam

Når en arbejdsløs tilbydes job eller aktivering, foregår det stort set altid kun inden for kommunegrænsen. Ny undersøgelse viser, at mere end otte ud af ti ledige hverken har fået tilbudt job eller aktivering uden for kommunen. LO og DA kritiserer jobcentrene for at mangle udsyn, men kommunerne afviser.

SELVCENTRERET: Fire ud af ti danskere krydser hver dag kommunegrænsen for at komme på arbejde. De ledige derimod skal ikke bevæge sig uden for kommunen. Jobcentrene anviser sjældent arbejdsløse til job eller aktivering på den anden side af kommunegrænsen.

Læs mere i Ugebrevet A4


27. marts, 2012: Surhed over jobcentre stiger

Et stigende antal ledige synes, de får alt for ringe hjælp i jobcentret. Flere end hver anden arbejdsløs siger nu, at jobcentrets indsats for dem er dårlig eller sågar meget dårlig. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) forstår de lediges frustration og varsler markante ændringer.

SKUFFELSE »Man stemples som en dovenlars.«

Læs mere i Ugebrevet A4


26. marts, 2012: Ledige revser jobcentrene

Jobcentrenes indsats overfor arbejdsløse er slet ikke god nok, mener de ledige selv. Ministeren genkender problemet.

Frustrationerne over jobcentrene vokser blandt arbejdsløse danskere, der langt fra mener, at de får den fornødne hjælp til at komme tilbage på jobmarkedet. Det skriver Ugebrevet A4 på baggrund af en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for A4 blandt 542 personer.

Læs mere på Avisen.dk


22. marts, 2012: Tillidsvalgte tror på fremtiden

Næsten syv ud af ti tillidsfolk i 3F tror deres virksomhed vil klare sig godt økonomisk de næste fem år, viser undersøgelse.

3F’ernes tillidsrepræsentanter er pænt positive, når det gælder forventningerne til fremtiden for deres arbejdsplads. Det viser en undersøgelse fra 3F, hvor godt 1.500 tillidsrepræsentanter har deltaget.

Læs mere på 3F.dk


20. marts, 2012: Dødt løb i opbakningen til efterløn

Var det klogt eller dumt, da politikerne skar i efterlønnen? Det spørgsmål deler danskerne midt over. Halvdelen tror, fremtidens seniorer får problemer med nedslidning.

Politikerne er heldige med, at efterlønnen ikke skal til folkeafstemning. Danskerne er nemlig delt på midten, når det gælder de ændringer, der skærer i efterlønnen og barberer ordningen ned til tre år. Det viser en måling, Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F. 1.788 danskere har svaret.

Læs mere på 3F.dk


19. marts, 2012: Bred modstand mod ekspropriation

Glem alt om at ekspropriere borgeres jord og ejendom for at skabe plads til private formål som virksomheder, skydebaner, storcentre, golfbaner, musikfestivaler m.m.

Sådan lyder det fra mere end tre af fire danskere i en meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Læs mere på JV.dk


18. marts, 2012: Ekspropriation skaber vrede

Venstrefløjens vælgere er lige så kritiske over for ekspropriation i forbindelse med private formål som borgerlige vælgere.

Glem alt om at ekspropriere borgeres jord og ejendom for at skabe plads til private formål som virksomheder, skydebaner, storcentre, golfbaner, musikfestivaler m.m. Sådan lyder det fra mere end tre af fire danskere i en meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Læs mere på JP.dk


15. marts, 2012: S og V er arbejderpartier

Hvis man spørger vælgerne, mener næsten hver fjerde, at Socialdemokratiet er det parti, der varetager arbejdernes interesser bedst. Men S er skarpt forfulgt at Venstre, som hver femte vælger peger på.

Lidt over 1000 mennesker har besvaret spørgsmålet: Hvilket af følgende partier forsvarer efter din mening bedst arbejdernes interesser? 23,7 procent siger S, 20,2 siger V.

Læs mere på DR.dk


15. marts, 2012: Helle og Lars i tæt duel om arbejder-stemplet

Vælgerne er splittede om, hvem af Venstre og Socialdemokraterne der er Danmarks arbejderparti. Enhedlisten får bronzen.

 

Og vinderen af titlen som Danmarks arbejderparti er… Socialdemokraterne og Venstre. De to store partier scorer lige højt, når vælgerne skal vurdere, hvilket parti, der forsvarer arbejderne interesser, viser en meningsmåling blandt 1.000 vælgere fra Rambøll/Analyse Danmark for Jyllands-Posten.

Læs mere på DR.dk


14. marts, 2012: 28.000 i 3F vil have efterlønspenge retur

28.000 nuværende og tidligere medlemmer af 3F har indtil nu valgt at sige nej til efterløn, viser nye tal.

28.000 ud af cirka 200.000 nuværende og tidligere medlemmer af 3F har bedt om at få de penge, de har betalt i bidrag til efterlønnen, udbetalt efter 2. april.

Læs mere på 3F.dk


13. marts, 2012: Danskerne vil ikke have kvindekvoter

Et markant flertal af danskerne er imod kvoter for, hvor mange kvinder der skal sidde i virksomhedernes bestyrelser landet over.

Hele 79,6 procent svarer i en meningsmåling lavet af Rambøll Management/Analyse Danmark for Morgenavisen Jyllands-Posten, at de er imod en indførsel af kvoter.

Læs mere på JV.dk


13. marts, 2012: Danskerne: Nej tak til kønsfordeling

80 procent af danskerne er imod kvindekvoter i danske bestyrelser. Alligevel er S og SF fast besluttet på at indføre ordningen.

 

Behovet for at indføre kvindekvoter er i lang tid blevet diskuteret blandt folketingspolitikerne. Men et markant flertal af danskerne viser sig nu at være imod kvoter for, hvor mange kvinder der skal sidde i danske virksomheders bestyrelser.

Læs mere på Ekstrabladet.dk


13. marts, 2012: Efterlønspenge udløser massiv tvivl

Hver fjerde dansker ved ikke, hvad de skal gøre med deres efterløn. Tvivl er årsagen til, at folk vil blive. Og det er også grunden til, at nogle har planer om at melde sig ud.

Hvad hulen gør jeg med min efterløn. Hvad er bedst for mig?

Læs mere på 3F.dk


7. marts, 2012: 3F’ere vil arbejde i udlandet

Kriseramte håndværkere søger lykken udenlands. Op mod 20.000 3F’ere i byggeriet overvejer at finde job uden for landets grænser inden for det næste år.

Tømrere, murere og snedkere er meget interesseret i at forlade Danmark og søge lykken i udlandet.

Læs mere på 3F.dk


17. februar, 2012: Danskerne vil tvinge unge i arbejde

Unge under 30 år på kontanthjælp skal tvinges til arbejde eller uddannelse, mener et flertal af befolkningen.

I en ny måling foretaget af Rambøll Management/Analyse Danmark for Morgenavisen Jyllands-Posten siger 82 procent ja til at bruge tvang over for kontanthjælpsmodtagere under 30 år. 15 procent er imod, mens 3 procent svarer ‘ved ikke’.

Læs mere på Politikken.dk


16. februar, 2012: Flertal: Ja til at tvinge unge i arbejde

Beskæftigelsesministeren har befolkningens opbakning til at tvinge unge på kontanthjælp i arbejde eller til at tage en uddannelse.

I en ny måling foretaget af Rambøll Management/Analyse Danmark for Morgenavisen Jyllands-Posten siger 82 pct. ja til at bruge tvang over for kontanthjælpsmodtagere under 30 år. 15 pct. er imod, 3 pct. svarer ”ved ikke”.

Læs mere på JP.dk


12. februar, 2012: Thorning får ros som EU-formand

Kun én ud af seks danskere mener, at statsministeren har klaret sig dårligt som EU-formand.

Der er ros til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fra både politiske tilhængere og modstandere. Efter at have siddet i EU-formandsstolen i knap halvanden måned, er dommen fra danskerne klar. Du gør det godt, Thorning – er meldingen i en måling, som Rambøll / Analyse Danmark har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Læs mere på JP.dk


1. februar, 2012: Dobbelt op i frygt for østarbejdere

En polsk eller rumænsk kollega, der overtager jobbet. Den frygt er næsten fordoblet blandt 3F’erne på to år. Det viser ny måling. Byggefolk føler sig mest truet.

Frygten for, at job bliver overtaget af kolleger fra Østeuropa, er steget markant blandt 3F’erne. I dag føler 40 procent af 3F’er, at deres job er truet af konkurrence fra Østeuropæisk arbejdskraft. I februar 2010 gik 25 procent på arbejde med samme frygt. Det viser en måling, Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F. 1.903 3F’ere har deltaget i målingen, og spørgsmålene er magen til i 2010, hvor en tilsvarende måling blev lavet.

Læs mere på 3F.dk


1. februar, 2012: 3F: 40 procent frygter østarbejdere

Der er stigende frygt for konkurrence fra Østeuropa blandt medlemmer i fagforeningen 3F, især i byggebranchen.

I dag føler 40 procent af forbundets medlemmer, at deres job er truet af konkurrence fra østeuropæisk arbejdskraft, skriver Fagbladet 3F. I februar 2010 gik 25 procent på arbejde med samme frygt. 1903 fagforeningsmedlemmer har deltaget i undersøgelsen, og spørgsmålene er magen til i 2010, hvor en tilsvarende måling også blev lavet af Analyse Danmark for Fagbladet 3F.

Læs mere på EB.dk


23. januar, 2012: Arbejdsløse har “ondt i maven”

Det er ekstremt belastende at være ledig i Danmark lige nu. Det viser en ny undersøgelse blandt 400 ledige, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4 i årets første måned.

Mavesmerter, søvnløshed og stress er hverdag for rigtig mange danskere, der er blevet arbejdsløse. I en ny undersøgelse fra A4 siger næsten halvdelen af de ledige nemlig, at de føler sig stressede.

Læs mere på TV2.dk


23. januar, 2012: Stop for dagpenge gør ledige syge

Det føles særdeles stressende, når en ledig er på vej til at ryge ud af dagpengesystemet og overgå til kontanthjælp, som vedkommende måske slet ikke kan få. Syv ud af ti dagpengemodtagere er alvorligt påvirket af de nye regler, som forkorter dagpengeperioden til to år, viser undersøgelse blandt ledige.

Det er symptomerne hos en lang række af de dagpengemodtagere, som i de kommende måneder er i fare for at ryge på kontanthjælp. Knap hver anden er stresset lige nu, og syv ud af ti oplever, at de bliver mere stressede af den forkortede dagpengeperiode, der fra nytår beskæres fra fire til to år trods den øjeblikkelige krise.

Læs mere i Ugebrevet A4


22. januar, 2012: Hver femte dansker går ind for dødsstraf

Dødsstraffen skal genindføres, mener en forbavsende stor andel af den danske befolkning.

En ud af fem danskere mener, at dødsstraf skal genindføres i den danske straffelov. Det viser en ny undersøgelse som Rambøll Management/Analyse Danmark har lavet på vegne af Jyllands-Posten i kølvandet på den vanvittige sag om den såkaldte Amagermand, der i december blev idømt livstid for adskillige drab og voldtægter.

Læs mere på EB.dk


19. januar, 2012: Halvdelen af de ledige er stressede

Mavesmerter, søvnløshed og stress er hverdag for rigtig mange danskere, der er blevet arbejdsløse. I en ny undersøgelse fra A4 siger næsten halvdelen af de ledige nemlig, at de føler sig stressede.

Det er ekstremt belastende at være ledig i Danmark lige nu. Det viser en ny undersøgelse blandt 400 ledige, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4 i årets første måned.

Læs mere i Ugebrevet A4


19. januar, 2012: Arbejdsløshed stresser ledige

Frygten for at blive udelukket fra samfundet og for familiens økonomi er årsager til, at ledige føler sig stressede, viser undersøgelse.

Mavesmerter og søvnløshed er hverdag for mange danskere uden job lige nu. Det viser en undersøgelse blandt 400 ledige, som Analyse Danmark har foretaget fra 5. til 11. januar for Ugebrevet A4.

Læs mere på 3F.dk


18. januar, 2012: Stærk strejkevillighed hos 3F-medlemmer

To ud af tre er klar til at strejke, hvis det bliver nødvendigt eller hvis 3F anbefaler det.

3Ferne er klar til at gå i strejke, hvis overenskomstforhandlingerne ender med et dårligt resultat. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet blandt 2.200 medlemmer for Fagbladet 3F. Det skriver Jyllands-Posten.

Læs mere på 3F.dk


18. januar, 2012: Stærk strejkevillighed hos 3F-medlemmer

To ud af tre er klar til at strejke, hvis det bliver nødvendigt eller hvis 3F anbefaler det.

3Ferne er klar til at gå i strejke, hvis overenskomstforhandlingerne ender med et dårligt resultat. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet blandt 2.200 medlemmer for Fagbladet 3F. Det skriver Jyllands-Posten.

Læs mere på 3F.dk


16. januar, 2012: Ønsker om tryghed stikker krav om løn

Tryghed for fyrede, bedre forhold for seniorer, styrket indsats mod løndumping. Måling viser, at de krav står øverst på 3F’ernes liste over ønsker. Sammen med sikring af reallønnen.

Der skal flere penge på bordet, når arbejdsgiverne deler fyresedler ud. Og så skal der gøres mere for at stoppe snyd med østarbejdere. Når man spørger 3F’s medlemmer, er de to krav mindst lige så vigtige som mere i løn. Det viser en undersøgelse, Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F. Her er 1.903 3F’ere blevet bedt om at pege på op til tre krav, de finder vigtigst at få hjem.

Læs mere på 3F.dk