En ny måling fra Analyse Danmark viser…

2010

24. december, 2010: Jul uden gaver

Der bliver god plads under de danske juletræer i år, hvis ellers danskernes mest udbredte gaveønske går i opfyldelse. Over en tredjedel af befolkningen ønsker sig nemlig ingenting.

Danskerne aner ganske enkelt ikke, hvad de skal skrive på ønskeseddelen, men skal de absolut ønske sig noget, så er ”oplevelser” det højeste ønske, svarer 16 pct. af befolkningen.

Læs mere på Jp.dk


23. december, 2010: Nordmænd er mest gavmilde til jul

Julegaverne er størst i Norge, men danskerne er flinkere til at gå i kirke juleaften, viser traditionsanalyse.

Nordmænd bruger op mod dobbelt så mange penge på julegaver i forhold til danskerne, men vores svenske broderfolk bruger absolut mindst på gaver.

Læs mere på Fyns.dk

eller i de norske medier

eller i de svenske medier


23. december, 2010: Nordmænd er mest gavmilde til jul

Julegaverne er størst i Norge, men danskerne er flinkere til at gå i kirke juleaften, viser traditionsanalyse.

Nordmænd bruger op mod dobbelt så mange penge på julegaver i forhold til danskerne, men vores svenske broderfolk bruger absolut mindst på gaver.

Læs mere på Tv2.dk


20. december, 2010: Regeringens årskarakter i frit fald

Vælgerne giver kun VK-ministrene en gennemsnitskarakter på 3,7 i en ny undersøgelse. Udenrigsminister Lene Espersen (K) dumper med karakteren 1,1, og blandt andre undervisningsminister Tina Nedergaard (V) ligger tæt på dumpegrænsen.

Så ringe en karakterbog vil få statsministeren til at udskyde valget længst muligt, mener ekspert.

Læs mere i Ugebrevet A4


5. december, 2010: Danskere står af gaveræset

Flere end hver tredje dansker – 37 pct. – ønsker sig ingenting til jul eller ved ikke, hvad de skal skrive på ønskesedlen.

Det viser en aktuel måling, som Rambøll Management/Analyse Danmark har lavet for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Læs mere på dr.dk


1. december, 2010: Teknologien skal sikre Danske Banks vækst

Det er ikke mindst teknologiske landvindinger, der skal sikre Danske Bank markedsandele de kommende år.

Danske Bank har om nogen lidt skade på imagekontoen under den finansielle krise. Og trods en række tiltag for at forbedre både rådgivning og image, ligger Danske Bank stadig i den tunge ende, når kunderne bliver bedt om at vurdere. Det er senest blevet bekræftet i den netop offentliggjorte Netbankanalyse 2010 fra Analyse Danmark.

Læs mere på Finanswatch.dk


30. november, 2010: Bedste rådgivning og bedste netbank

Nørresundby Bank er den mest populære bank i klassen. Banken yder blandt andet den bedste rådgivning, mener kunderne, ifølge ny analyse.

Nørresundby Bank har grund til at glæde sig over Netbankanalysen 2010. Flere end 6.000 bankkunder har vurderet deres pengeinstitut på en række parametre, og her hiver Nørresundby Bank stikket hjem flere steder.

Læs mere på Finanswatch.dk


30. november, 2010: Tillid til banker er på rette vej

Siden 2006 har andelen af danskere, der overvejede at skifte bank, været stigende, men nu falder tallet igen. Tilliden er på vej tilbage, men der er stadig lang vej igen.

Ifølge Netbankanalysen 2010 overvejer 13 pct. af danskerne i dag at skifte bank, hvilket er lige under 2005-niveau.

Læs mere på Finanswatch.dk


29. november, 2010: Danske Bank får drøje hug af kunderne

Danske Bank døjer stadig med at holde kunderne tilfredse.

Danske Bank er det pengeinstitut, som færrest, næst efter Amagerbanken, vil anbefale til en ven eller kollega

Læs mere i Børsen


29. november, 2010: Utilfredse kunder i Danske Bank

Danske Bank døjer stadig med at holde kunderne tilfredse.

Det viser Netbankanalysen 2010, som afdækker kundernes vurdering af deres pengeinstitut på en række parametre.

Læs mere på Tv2.dk


23. november, 2010: Nej tak til indvandrere og sociale tabere

Der skal ikke nogen stor beboerandel af indvandrere eller folk på overførselsindkomster til, før danskerne afviser at flytte til området.

Regeringens plan om at ændre afgørende på beboersammensætningen i områder med mange indvandrere og beboere på overførselsindkomster bliver meget vanskelig at gennemføre, vurderer boligselskaberne på baggrund af en meningsmåling.

Læs mere på JP.dk


19. november, 2010: Røde vælgere: DF er ikke stuerent

8 af 10 vælgere i rød blok er enige i tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussens (S) holdning til DF.

I en meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten, erklærer 79,2 pct. af oppositionens vælgere sig enige med tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S), som i sidste uge gentog, at DF aldrig bliver stuerent i hans øjne.

Læs mere på JP.dk


18. november, 2010: To ud af tre går i netbanken

Danskerne interesse for at undgå en konkret gåtur ned til den lokale bankfilial er blandt de højeste i Europa. To ud af tre bruger hellere netbanken.

Danskernes interesse bekræftes i en analyse fra Analyse Danmark. Analysen offentliggøres i næste uge og viser, at 96 pct. af alle i internet-panelet i aldersgruppen 18-74 år anvender netbank. Det er rekord.

Læs mere i Børsen


11. november, 2010: Ole Sohn i modvind hos sine egne

Hver fjerde af SF’s egne vælgere er imod Ole Sohn som minister, viser en måling.

Ole Sohn står til at få en fremtrædende ministerpost, hvis rød blok vinder næste folketingsvalg, men hver fjerde af SF’s egne vælgere og lige så mange socialdemokratiske vælgere mener, at SF’s gruppeformand og tidligere formand for Danmarks Kommunistiske Parti (1987-91) er uværdig til at blive minister. Det viser en meningsmåling fra Rambøll/Analyse Danmark.

Læs mere på JP.dk


8. november, 2010: Vælgerne dømmer Løkke ude

To ud af tre danskere tror ikke, at landets statsminister hedder Lars Løkke Rasmussen efter næste valg.

To ud af tre danskere forventer, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) taber det næste folketingsvalg.Det viser en måling, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere på Avisen.dk


17. oktober, 2010: Flere ledige er utilfredse med aktivering

Stadig flere ledige i aktivering er utilfredse med indholdet af deres aktiveringstilbud. Lav systemet om, siger professor.

Et flertal føler ikke, at aktiveringen får dem tættere på et arbejde, og de mener heller ikke, at aktiveringen giver dem nye kvalifikationer, viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere på Berlingske.dk


4. oktober, 2010: Vælgerne: Løkke leder dårligt

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gør det dårligt som partileder, vurderer hver tredje vælger. Danskerne giver også lave karakterer til de radikales Margrethe Vestager og konservative Lene Espersen.

Således viser målingen, der er foretaget blandt 1.045 vælgere af Analyse Danmark for Ugebrevet A4, at kun 54 procent af de blå vælgere mener, at Lars Løkke Rasmussen gør det godt som partileder.

Læs mere i Ugebrevet A4


28. september, 2010: Jobsøgningskurser er håbløse

Næsten hver anden arbejdsløs synes, det er fuldstændig formålsløst at være på lange kurser i at skrive jobansøgninger.

Og de flest får kun underivsning en tredjedel af tiden på kurserne. Det viser en undersøgelse blandt 469 arbejdsløse, som Analyse Danmark har lavet for LO.

Læs mere på dr.dk


27. september, 2010: Lene Espersen bremser Konservative

Udenrigsminister Lene Espersens har to års jubilæum som formand for Det Konservative Folkeparti, men en måling, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4 er dyster læsning for hende.

Det er tydeligt, at der er en voldsom skuffelse og utilfredshed med Lene Espersen som leder, siger politisk kommentator og tidligere spindoktor for Det Konservative Folkeparti, Niels Krause-Kjær, til Ugebrevet A4.

Læs mere på dr.dk


27. september, 2010: Lene Espersen skræmmer vælgerne væk

Det er en konservativ formand i knæ, der næste weekend møder partiets bagland på landsrådet. Nye tal viser, at Det Konservative Folkeparti styrtbløder til Liberal Alliance, og at dobbelt så mange danskere ville stemme konservativt, hvis Lene Espersen ikke var formand.

En ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4 viser, at dobbelt så mange vælgere ville stemme konservativt, hvis Lene Espersen ikke var formand.

Læs mere i Ugebrevet A4


27. september, 2010: Ledige oplever jobcentre som en plage

Der er ingen hjælp at hente til at finde nyt arbejde, og indsatsen er dårlig. Det er den oplevelse, flertallet af de arbejdsløse har i jobcentret, viser ny undersøgelse. Der bliver brugt alt for meget krudt i jobcentrene på kontrol, mener organisationer og kræver reform af systemet.

Frustrationerne lyser ud af en ny undersøgelse udført af Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


13. september, 2010: Thorning skal redde vestjyderne

Vestjyderne sætter deres lid til, at det er S, der skal redde udkantsdanmark. Regeringens nye hjælpepakke har ikke gjort Lars Løkke mere populær i Vestjylland, der ellers er traditionelt Venstre-land.

Det viser en ny undersøgelse lavet af Analyse Danmark for Ugebrevet A4, der skærer ud i pap, at Lars Løkke Rasmussen (V) for alvor har et problem i Vestjylland.

Læs mere på Berlingsketidende.dk


13. september, 2010: Vrede vestjyder afviser Løkkes stemmefiskeri

Regeringens hjælpepakke til udkantsdanmark klinker ikke skårene i Vestjylland, viser ny måling.

I en ny undersøgelse, som Ugebrevet A4 har fået foretaget via Analyse Danmark, bliver vælgerne i de små samfund langs Vesterhavet for første gang specifikt spurgt om deres holdning til regeringens hjælpepakke og politikernes vilje til at komme udkantsdanmark til undsætning.

Læs mere i Ugebrevet A4


8. september, 2010: Danskerne er villige til at betale ekstra for grønt brændstof

Hver tredje dansker vil gerne betale ekstra for at tanke mere miljøvenligt.

Samtidig vælger over halvdelen af danskerne stadig bilen frem for kollektiv transport.Det viser ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark.

Læs mere på fyens.dk


7. september, 2010: 5 ting, der giver os jobglæde

Gode kolleger er vigtigere for kvinder end for mænd.

Mænd prioriterer arbejdsvilkårene højest.Det viser en ny undersøgelse om 3F’ernes arbejdsglæde, som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F.

Læs mere på Tv2.dk


6. september, 2010: Gode kolleger er vigtigst for kvinder

Gode kolleger er vigtigere for kvinder end for mænd. Mænd prioriterer arbejdsvilkårene højest, viser ny 3F-undersøgelse.

Det viser en ny undersøgelse om 3F’ernes arbejdsglæde, som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F.

Læs mere på 3f.dk


25. august, 2010: Android-telefoner giver iPhone baghjul

I slutningen af juli blev det samlede antal solgte iPhones overhalet af Android telefoner.

Det viser en undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for mobilmedievirksomheden Balleby og Grumsen.

Læs mere på Politiken.dk


11. august, 2010: Vi gider ikke høre mere om politikeres personsager

Selv om det er Lene Espersens rejser og Helle Thorning-Schmidts skattesag, danskerne taler om ved middagsbordene, er vi reelt trætte af mediernes fokus på personsager.

Det viser en ny meningsmåling foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


8. august, 2010: Ferien blev ingen energi-indsprøjtning

Som opladning af batterierne blev mange danskeres sommerferie en fuser. Et mindretal af os er mødt på arbejde efter ferien mere oplagte end før ferien.

Lønmodtagernes dagsform fremgår af en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4 blandt et repræsentativt udsnit af danske lønmodtagere, som i den forløbne uge vendte tilbage til arbejdet efter mindst to ugers ferie.

Læs mere i Ugebrevet A4


23. juli, 2010: En ud af ti 3F’ere regner med at blive fyret inden nytår

Industriarbejdere, murere og rengøringsassistenter føler sig langt fra sikre i jobbet.

Det viser en undersøgelse fra Fagbladets Webpanel blandt 1.099 medlemmer af 3F.

Læs mere på 3f.dk


23. juli, 2010: Hver anden holder ferie fra i dag

Sommerferien topper i næste uge. I uge 30 vælger 48 procent af danskerne i job nemlig at tage en af deres ferieuger.

Det viser en undersøgelse blandt 1.002 repræsentative danskere, som Analyse Danmark har lavet for Nyhedsbrevet 3F.

Læs mere på 3f.dk


22. juli, 2010: Forældre har ikke styr på regler for deres børns fritidsjob

Unge under 18 år må højst arbejde otte timer i træk, men forældrene lader børnene knokle løs ud over de tilladte timer.

Det viser en undersøgelse, som Fagbladet 3F har gennemført i samarbejde med Analyse Danmark.

Læs mere i 24 timer


15. juli, 2010: En af seks 3F’ere lider af lommesmerter

Indtil nytår vil dobbelt så mange medlemmer af 3F have lommesmerter, som befolkningen har i gennemsnit

Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Nyhedsbrevet 3F.

Læs mere i Sjællands Nyheder


13. juli, 2010: Vi tvivler på efterløn

Danskerne tvivler på efterlønnen

Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen for Nyhedsbrevet 3F.

Læs mere på dr.dk


14. juni, 2010: Rytmerne dunker på arbejdspladserne

Halvdelen af alle danskerne hører musik, når de arbejder

Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for TDC.

Læs mere på dr.dk


11. juni, 2010: Danskerne vil gerne betale for ligeløn

Lønnen i kvindedominerede fag i det offentlige er 20 procent mindre end i mandedominerede fag. Men nu lægger danskerne pres på politikerne

Det mener et flertal af danskerne ifølge en ny meningsmåling, som Analyse Danmark har foretaget for Dansk Sygeplejeråd.

Læs mere på Avisen.dk


Sundhed er ikke for mænd

Lægebesøg og salatblade er ikke mandigt. Sådan lyder ekspertens forklaring på, hvorfor mændene i 3F halter langt efter kvinderne, når det kommer til sundhed.

Kvindelige 3F’ere ryger mindre, dyrker mere motion og er mindre overvægtige end de mandlige. Det viser en ny undersøgelse af Analyse Danmark for Fagbladet 3F.

Læs mere på 3F.dk


TVet kommer på overarbejde under VM

Tre ud af fire mænd forventer at sidde bænket foran skærmen under VM i fodbold. Læs hvem der skal se flest kampe.

En undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for kabel-tv-selskabet YouSee, viser, at 75 procent af de danske mænd forventer at følge med i slutrunden.

Læs mere på Berlingske.dk


Myter om efterløn holder ikke

Den typiske efterlønner er hverken en golfspillende tandlæge eller en nedslidt sosu-assistent.

I en ny undersøgelse angiver kun hver femte efterlønner, at han eller hun føler sig helt frisk – men samtidig siger knap halvdelen, at de ville kunne varetage et deltidsjob eller mere. Flertallet af efterlønnerne er med på at ændre ordningen.

Læs mere i Ugebrevet A4


12 minutter skal sikre velfærden

S og SF vil sikre velfærden og efterløn. I stedet skal de rigeste betale mere i skat.

3F’erne siger mere klart nej til nedskæringer end danskerne som helhed.

Læs mere i Fagbladet 3F


Danskerne tror ikke på Løkke som statsminister

Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt er storfavorit til at vinde næste valg, viser ny måling. 42 procent af vælgerne tror mest på Thorning, mens statsminister Lars Løkke Rasmussen spås vinderchancer af 29 procent af danskerne.

Det viser en måling, Analyse Danmark har foretaget i perioden fra 19. til 24. marts blandt 7.175 danskere for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


Regeringen skal mande sig op for ligeløn til kvinder

Et flertal af danskerne mener, at den nye ligestillingsminister skal koncentrere sig om at lukke løngabet mellem mænd og kvinder.

Næsten 6 ud af 10 danskere oplever, at vi har alt for lidt eller for lidt ligestilling på det danske arbejdsmarked, viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


Danskerne er ligeglade med regeringsrokade

Regeringsrokaden har ikke rokket synderligt ved danskernes holdning til regeringen.

Langt de fleste vælgere – 77 procent – har ikke ændret holdning til VK-regeringen efter regeringsrokaden. Det viser en undersøgelse lavet af Analyse Danmark og Rostra Kommunikation.

Læs mere på Berlingske.dk


Flere penge får ikke folkeskolen op at flyve

Det er forandring og ikke forgyldning, der skal til for at forbedre folkeskolen.

Det mener et flertal af danskerne, viser ny undersøgelse. Både elever, forældre og lærere skal arbejde med sig selv. Ellers kan hver sjette forælder gøre alvor af tankerne om at droppe folkeskolen til fordel for en privatskole.

Læs mere i Ugebrevet A4


Hver femte dansker ville ikke bestå indfødsretsprøve

Spørgsmålene i indfødsretsprøven er for svære for hver femte dansker, der ville blive afvist, hvis de skulle kvalificere sig til statsborgerskab.

Det viser en undersøgelse, som Ugebrevet A4 har fået gennemført. Dumpeprocenten understreger, at prøven udgør en urimelig høj barriere for udlændinge i forhold til dansk statsborgerskab, mener eksperter og oppositionspolitikere.

Læs mere i Ugebrevet A4


 

Ledige dumper aktivering

Vi kommer ikke tættere på at få et job, og milliarder af skattekroner bliver spildt.

Det mener hver anden, der har været i aktivering, fremgår det af unik undersøgelse foretaget for Ugebrevet A4. Beskæftigelsesministeren synes, at systemet med aktivering alt i alt er “rigtigt godt”.

Læs mere i Ugebrevet A4


Vælgere dumper kommunalreformen

Halvdelen af borgerne i de nye storkommuner mener, at kommunalreformen har været en decideret ulempe

Den stort anlagte reform reducerede 275 kommuner til 98 superkommuner og gav kommunerne en række nye opgaver fra de tidligere amter. Men reformen er gået ud over den service, kommunerne yder borgerne, mener 42 procent af vælgerne ifølge en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


Danskerne stoler ikke på eliten

Danskerne har ikke længere tillid til, at samfundet er frit for korruption, viser ny undersøgelse

En ny undersøgelse, foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4, viser at tre ud af fem danskere tror, at korruption blandt politikere og erhvervslivets direktører finder sted. Embedsmænd i ministerier og styrelser kommer lige efter på en tredjeplads, som de mest korrupte.

Læs mere i Ugebrevet A4


Renoveringsmilliard spildt

Over halvdelen af dem, der modtager tilskud fra renoveringspuljen til boligforbedringer, ville alligevel have gennemført og betalt det hele selv

Pengene er havnet hos boligejere, der under alle omstændigheder ville have lavet nye køkkener, vinduer og andre boligforbedringer – uanset om de fik støtte fra renoveringspuljen eller ej. Det fremgår af den første undersøgelse blandt de boligejere, der har fået del i den omstridte renoveringspulje. Ifølge undersøgelsen, der er gennemført af Analyse Danmark for Ugebrevet A4, oplyser hele 55 procent af tilskudsmodtagerne, at de ville have gennemført deres byggeprojekt, selv om de ikke have fået tilskud.

Læs mere i Ugebrevet A4


Danske chefer ansætter venner og familie

Nepotisme trives på de danske arbejdspladser

Hver ottende dansker har oplevet, at deres chef ansatte et familiemedlem eller en nær ven – udelukkende på grund af tilhørsforholdet til chefen. Det viser ny undersøgelse som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


Danskerne er mere korrupte end vi tror

Hver ottende dansker har oplevet bestikkelse på arbejdspladsen. Og hver femte har været vidne til, at en kollega misbrugte sin stilling for at opnå personlige fordele i den private sektor. Det viser en ny undersøgelse, foretaget for Ugebrevet A4 af Analyse Danmark

Hvert år offentliggør den globale anti-korruptionsorganisation, Transparency International, et indeks over udbredelsen af korruption verden over. Og hvert år kommer Danmark ind på en førsteplads, som det mindst korrupte samfund i verden. Men en ny undersøgelse fra Analyse Danmark, foretaget for Ugebrevet A4, viser nu, at brug af bestikkelsesgaver og misbrug af stillinger er langt mere udbredt på både offentlige og private arbejdspladser end hidtil antaget.

Læs mere i Ugebrevet A4


Vi tager internet med i sommerhuset

Mobilt bredbånd får gennembrud

Ifølge en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for TDC, bliver sommeren 2009 dér, hvor mobilt bredbånd får sit folkelige gennembrud. 36 procent vil nemlig bruge mobilt bredbånd i sommerhuset.

Læs mere på TDC Online


Opbakningen til monarkiet smuldrer

Tilslutningen til monarkiet er stærkt faldende, viser ny A4-undersøgelse foretaget af Analyse Danmark

Da over en halv million danskere 7. juni stemte nej eller blankt ved folkeafstemningen om ligestilling i kongehuset, var det for de flestes vedkommende slet ikke ligestilling, de tog stilling til. Eller netop ikke tog stilling til. Det var proteststemmer med et budskab om, at de tager helt eller delvis afstand fra kongehuset, viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget blandt et repræsentativt udsnit af vælgerne for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


A- og B-Hold?

Stigende skepsis over for sundhedsforsikringer

Er det rimeligt, at pensionister og hovedparten af offentligt ansatte skal være med til at betale for, at flere og flere mennesker i det private erhvervsliv får en forsikring, så de hurtigere kan få undersøgt den smertende ryg eller opereret knæet på en privat klinik? Nej, siger et flertal af danskerne i en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


Skat med glæde

Danskerne elsker at betale skat

4 ud af 10 danskere bedyrer, at de betaler deres skat »med glæde«. Selv blandt topskatteyderne kan hver tredje tilslutte sig det skatteglade budskab. Sådan svarer et repræsentativt udsnit af de 18-70-årige danskere i hvert fald selv i en rundspørge foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4. Kun 29 procent er direkte uenige i udsagnet.

Læs mere i Ugebrevet A4


Voksenmobning

Hver fjerde 3F’er har selv oplevet at blive mobbet på arbejdspladsen.

En ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark blandt 3F’ere viser, at hver fjerde er blevet mobbet på jobbet. Og i øjeblikket, hvor “krybben er tom” ude på arbejdspladserne, er faren for mobning ekstra overhængende.p>

Læs mere på 3F.dk


Børnefamilier kæmper alene

Kun hver 10. børnefamilie mener, at VK-regeringen har gjort hverdagen lettere for dem. Og hver tredje familie har stadig vanskeligheder med at skræve over familieliv og arbejdsliv.

Kun hver 10. – helt præcist 11 procent – erklærer sig enig i, at VK-regeringen har gjort hverdagen lettere for børnefamilierne. Det sker i en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4 blandt 1.253 forældre med hjemmeboende børn. 51 procent er direkte uenige, mens resten hverken er enige eller uenige eller svarer “ved ikke”.

Læs mere i Ugebrevet A4


Danskerne afviser reform med social slagside

Følger regeringen skattekommissionens forslag, vil afstanden mellem rig og fattig vokse, viser kommissionens egne tal og beregninger fra både AErådet og LO. Men et markant flertal af danskerne vil »under ingen omstændigheder« acceptere en skattereform, der øger uligheden, viser ny måling.

Skattereformen må under ingen omstændigheder føre til større økonomisk ulighed i Danmark. Sådan lyder den klare besked til politikerne fra 7 ud af 10 danskere i en helt ny måling, foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


I kø til efteruddannelse

Halvdelen af danskerne på arbejdsmarkedet har planer om at tilegne sig nye kompetencer i år, og erhvervsskoler melder for første gang i mange år om pres på efteruddannelse

En ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4, viser, at elektrikere, pædagoger, laboranter og andre lønmodtagere har været lidt flittigere til at tage efteruddannelse i 2008 sammenlignet med 2007, hvor højkonjunkturen stadig brølede derudad, ledigheden var rekordlav og danskerne puklede uden tid til efteruddannelse.

Læs mere i Ugebrevet A4


Nedskæringer i SU’en

Studerende skal betale for lavere topskat

Nedskæringer i SU’en skal hente et milliardbeløb hjem til finansieringen af skattereformen. De studerende får nemlig selv glæde af lavere topskat, når de bliver færdige, mener Skattekommissionen. Et massivt flertal af danskerne er imod forslaget. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


Skattereformen

Skattereformen kan koste velfærd og lighed

Der er mindst lige så meget ideologi som økonomi i skattereformen. Reformen kan betyde store forskydninger i fordelingen af samfundets goder mellem rig og fattig – og mellem offentligt og privat forbrug. En måling foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4 viser, at nøjagtig halvdelen af danskerne gerne vil give afkald på skattelettelser, hvis pengene bruges på mere velfærd.

Læs mere i Ugebrevet A4


Halvdelen af 3F’erne fejrer ikke 1. maj

Bilka trækker mere end demonstrationer, når 3F’erne skal afgøre, hvad de vil bruge 1. maj på.

Selvom mange 3F’ere bakker op om 1. maj skal man ikke forvente at der bliver rift om at holde de røde faner.

I en undersøgelse lavet af Analyse Danmark for Nyhedsbrevet 3F svarer halvdelen af fagforbundets medlemmer nemlig, at de ikke deltager i 1. majarrangementer.

Læs mere i B.T.


Bare bryster i cafeen

Ok med bare bryster på caféen

Danskere til ammende kvinder: Ok – men tag hensyn, når du gør det.

Læs mere i B.T.


Danskerne er vilde med Alexandras kommende mand

Danskerne: De får barn sammen

Danskerne bakker op om det forestående ægteskab mellem Alexandra og Martin Jørgensen. Og de tror, at parret får barn.

Læs mere i B.T.


Fyrværkeri

Tre procent af danskerne: Ulovligt krudt er ok

En undersøgelse viser, at halvdelen af os slet ikke gider fyrværkeri. En lille gruppe synes dog, at ulovligt fyrværkeri er ok – selv til børn.

Læs mere i B.T.


Anders Fogh Rasmussen

Fogh bliver på taburetten i 2007

Selv om sammenholdet med Dansk Folkeparti knager, så tror flertallet af vælgerne ikke, at statsminister Anders Fogh Rasmussen bliver tvunget til at udskrive valg i det kommende år.

Læs mere i B.T.


Helle Thorning-Schmidt

Helle har stadig medvind blandt 3F’erne

Både Socialdemokraterne og SF går frem i den seneste web-måling blandt 3Fs medlemmer. Samtidig taber Dansk Folkeparti terræn på grund af fødevare-skandalen.

Læs mere i Fagbladet 3F


Anders Fogh Rasmussen

Vælgernes tillid til Fogh er svækket

Tilliden til statsminister Anders Fogh Rasmussen er faldet efter familie- og forbrugerminister Lars Barfoeds tvungne afgang.

Læs mere i DR Nyheder


e-Boks

e-Boks øjner første overskud

Efter at have tabt mere end en million kroner om måneden de første fire år, så har e-Boks nu vendt skuden og er på vej til at score dets første overskud. Samtidig har den elektroniske postboks rundet en million brugere.

Læs mere i COMPUTERWORLD


Dyresex

Massivt nej til dyresex

Både mænd og kvinder er imod. Mændene ikke så meget som kvinderne.

Læs mere i Politiken


Arbejdsmarkedet

Loyaliteten er høj hos 3F’erne

3F’erne skifter mindre job end landsgennemsnittet. Det viser en undersøgelse blandt 3Fs medlemmer. Det faktum overrasker arbejdsmarkedsforsker.

Læs mere i Fagbladet 3F


Rygning

3F’ere: Nej til at få røgen ud af værtshuse

Arbejdspladserne er blevet gode til at vise sociale hensyn indenhus, mener stort flertal i Fagbladets Webpanel. I dag kårer Fagbladet og 3F Årets Arbejdsplads 2006.

Læs mere i Fagbladet 3F


Socialt ansvar

Socialt ansvar har bidt sig fast

Arbejdspladserne er blevet gode til at vise sociale hensyn indenhus, mener stort flertal i Fagbladets Webpanel. I dag kårer Fagbladet og 3F Årets Arbejdsplads 2006.

Læs mere i Fagbladet 3F


30. november, 2010: Bedste rådgivning og bedste netbank

Nørresundby Bank er den mest populære bank i klassen. Banken yder blandt andet den bedste rådgivning, mener kunderne, ifølge ny analyse.

Nørresundby Bank har grund til at glæde sig over Netbankanalysen 2010. Flere end 6.000 bankkunder har vurderet deres pengeinstitut på en række parametre, og her hiver Nørresundby Bank stikket hjem flere steder.

Læs mere på Finanswatch.dk


30. november, 2010: Tillid til banker er på rette vej

Siden 2006 har andelen af danskere, der overvejede at skifte bank, været stigende, men nu falder tallet igen. Tilliden er på vej tilbage, men der er stadig lang vej igen.

Ifølge Netbankanalysen 2010 overvejer 13 pct. af danskerne i dag at skifte bank, hvilket er lige under 2005-niveau.

Læs mere på Finanswatch.dk


29. november, 2010: Danske Bank får drøje hug af kunderne

Danske Bank døjer stadig med at holde kunderne tilfredse.

Danske Bank er det pengeinstitut, som færrest, næst efter Amagerbanken, vil anbefale til en ven eller kollega

Læs mere i Børsen


29. november, 2010: Utilfredse kunder i Danske Bank

Danske Bank døjer stadig med at holde kunderne tilfredse.

Det viser Netbankanalysen 2010, som afdækker kundernes vurdering af deres pengeinstitut på en række parametre.

Læs mere på Tv2.dk


23. november, 2010: Nej tak til indvandrere og sociale tabere

Der skal ikke nogen stor beboerandel af indvandrere eller folk på overførselsindkomster til, før danskerne afviser at flytte til området.

Regeringens plan om at ændre afgørende på beboersammensætningen i områder med mange indvandrere og beboere på overførselsindkomster bliver meget vanskelig at gennemføre, vurderer boligselskaberne på baggrund af en meningsmåling.

Læs mere på JP.dk


19. november, 2010: Røde vælgere: DF er ikke stuerent

8 af 10 vælgere i rød blok er enige i tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussens (S) holdning til DF.

I en meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten, erklærer 79,2 pct. af oppositionens vælgere sig enige med tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S), som i sidste uge gentog, at DF aldrig bliver stuerent i hans øjne.

Læs mere på JP.dk


18. november, 2010: To ud af tre går i netbanken

Danskerne interesse for at undgå en konkret gåtur ned til den lokale bankfilial er blandt de højeste i Europa. To ud af tre bruger hellere netbanken.

Danskernes interesse bekræftes i en analyse fra Analyse Danmark. Analysen offentliggøres i næste uge og viser, at 96 pct. af alle i internet-panelet i aldersgruppen 18-74 år anvender netbank. Det er rekord.

Læs mere i Børsen


11. november, 2010: Ole Sohn i modvind hos sine egne

Hver fjerde af SF’s egne vælgere er imod Ole Sohn som minister, viser en måling.

Ole Sohn står til at få en fremtrædende ministerpost, hvis rød blok vinder næste folketingsvalg, men hver fjerde af SF’s egne vælgere og lige så mange socialdemokratiske vælgere mener, at SF’s gruppeformand og tidligere formand for Danmarks Kommunistiske Parti (1987-91) er uværdig til at blive minister. Det viser en meningsmåling fra Rambøll/Analyse Danmark.

Læs mere på JP.dk


8. november, 2010: Vælgerne dømmer Løkke ude

To ud af tre danskere tror ikke, at landets statsminister hedder Lars Løkke Rasmussen efter næste valg.

To ud af tre danskere forventer, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) taber det næste folketingsvalg.Det viser en måling, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere på Avisen.dk


17. oktober, 2010: Flere ledige er utilfredse med aktivering

Stadig flere ledige i aktivering er utilfredse med indholdet af deres aktiveringstilbud. Lav systemet om, siger professor.

Et flertal føler ikke, at aktiveringen får dem tættere på et arbejde, og de mener heller ikke, at aktiveringen giver dem nye kvalifikationer, viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

Læs mere på Berlingske.dk


4. oktober, 2010: Vælgerne: Løkke leder dårligt

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gør det dårligt som partileder, vurderer hver tredje vælger. Danskerne giver også lave karakterer til de radikales Margrethe Vestager og konservative Lene Espersen.

Således viser målingen, der er foretaget blandt 1.045 vælgere af Analyse Danmark for Ugebrevet A4, at kun 54 procent af de blå vælgere mener, at Lars Løkke Rasmussen gør det godt som partileder.

Læs mere i Ugebrevet A4


28. september, 2010: Jobsøgningskurser er håbløse

Næsten hver anden arbejdsløs synes, det er fuldstændig formålsløst at være på lange kurser i at skrive jobansøgninger.

Og de flest får kun underivsning en tredjedel af tiden på kurserne. Det viser en undersøgelse blandt 469 arbejdsløse, som Analyse Danmark har lavet for LO.

Læs mere på dr.dk


27. september, 2010: Lene Espersen bremser Konservative

Udenrigsminister Lene Espersens har to års jubilæum som formand for Det Konservative Folkeparti, men en måling, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4 er dyster læsning for hende.

Det er tydeligt, at der er en voldsom skuffelse og utilfredshed med Lene Espersen som leder, siger politisk kommentator og tidligere spindoktor for Det Konservative Folkeparti, Niels Krause-Kjær, til Ugebrevet A4.

Læs mere på dr.dk


27. september, 2010: Lene Espersen skræmmer vælgerne væk

Det er en konservativ formand i knæ, der næste weekend møder partiets bagland på landsrådet. Nye tal viser, at Det Konservative Folkeparti styrtbløder til Liberal Alliance, og at dobbelt så mange danskere ville stemme konservativt, hvis Lene Espersen ikke var formand.

En ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4 viser, at dobbelt så mange vælgere ville stemme konservativt, hvis Lene Espersen ikke var formand.

Læs mere i Ugebrevet A4


27. september, 2010: Ledige oplever jobcentre som en plage

Der er ingen hjælp at hente til at finde nyt arbejde, og indsatsen er dårlig. Det er den oplevelse, flertallet af de arbejdsløse har i jobcentret, viser ny undersøgelse. Der bliver brugt alt for meget krudt i jobcentrene på kontrol, mener organisationer og kræver reform af systemet.

Frustrationerne lyser ud af en ny undersøgelse udført af Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


13. september, 2010: Thorning skal redde vestjyderne

Vestjyderne sætter deres lid til, at det er S, der skal redde udkantsdanmark. Regeringens nye hjælpepakke har ikke gjort Lars Løkke mere populær i Vestjylland, der ellers er traditionelt Venstre-land.

Det viser en ny undersøgelse lavet af Analyse Danmark for Ugebrevet A4, der skærer ud i pap, at Lars Løkke Rasmussen (V) for alvor har et problem i Vestjylland.

Læs mere på Berlingsketidende.dk


13. september, 2010: Vrede vestjyder afviser Løkkes stemmefiskeri

Regeringens hjælpepakke til udkantsdanmark klinker ikke skårene i Vestjylland, viser ny måling.

I en ny undersøgelse, som Ugebrevet A4 har fået foretaget via Analyse Danmark, bliver vælgerne i de små samfund langs Vesterhavet for første gang specifikt spurgt om deres holdning til regeringens hjælpepakke og politikernes vilje til at komme udkantsdanmark til undsætning.

Læs mere i Ugebrevet A4


8. september, 2010: Danskerne er villige til at betale ekstra for grønt brændstof

Hver tredje dansker vil gerne betale ekstra for at tanke mere miljøvenligt.

Samtidig vælger over halvdelen af danskerne stadig bilen frem for kollektiv transport.Det viser ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark.

Læs mere på fyens.dk


7. september, 2010: 5 ting, der giver os jobglæde

Gode kolleger er vigtigere for kvinder end for mænd.

Mænd prioriterer arbejdsvilkårene højest.Det viser en ny undersøgelse om 3F’ernes arbejdsglæde, som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F.

Læs mere på Tv2.dk


6. september, 2010: Gode kolleger er vigtigst for kvinder

Gode kolleger er vigtigere for kvinder end for mænd. Mænd prioriterer arbejdsvilkårene højest, viser ny 3F-undersøgelse.

Det viser en ny undersøgelse om 3F’ernes arbejdsglæde, som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F.

Læs mere på 3f.dk


25. august, 2010: Android-telefoner giver iPhone baghjul

I slutningen af juli blev det samlede antal solgte iPhones overhalet af Android telefoner.

Det viser en undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for mobilmedievirksomheden Balleby og Grumsen.

Læs mere på Politiken.dk


11. august, 2010: Vi gider ikke høre mere om politikeres personsager

Selv om det er Lene Espersens rejser og Helle Thorning-Schmidts skattesag, danskerne taler om ved middagsbordene, er vi reelt trætte af mediernes fokus på personsager.

Det viser en ny meningsmåling foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


8. august, 2010: Ferien blev ingen energi-indsprøjtning

Som opladning af batterierne blev mange danskeres sommerferie en fuser. Et mindretal af os er mødt på arbejde efter ferien mere oplagte end før ferien.

Lønmodtagernes dagsform fremgår af en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4 blandt et repræsentativt udsnit af danske lønmodtagere, som i den forløbne uge vendte tilbage til arbejdet efter mindst to ugers ferie.

Læs mere i Ugebrevet A4


23. juli, 2010: En ud af ti 3F’ere regner med at blive fyret inden nytår

Industriarbejdere, murere og rengøringsassistenter føler sig langt fra sikre i jobbet.

Det viser en undersøgelse fra Fagbladets Webpanel blandt 1.099 medlemmer af 3F.

Læs mere på 3f.dk


23. juli, 2010: Hver anden holder ferie fra i dag

Sommerferien topper i næste uge. I uge 30 vælger 48 procent af danskerne i job nemlig at tage en af deres ferieuger.

Det viser en undersøgelse blandt 1.002 repræsentative danskere, som Analyse Danmark har lavet for Nyhedsbrevet 3F.

Læs mere på 3f.dk


22. juli, 2010: Forældre har ikke styr på regler for deres børns fritidsjob

Unge under 18 år må højst arbejde otte timer i træk, men forældrene lader børnene knokle løs ud over de tilladte timer.

Det viser en undersøgelse, som Fagbladet 3F har gennemført i samarbejde med Analyse Danmark.

Læs mere i 24 timer


15. juli, 2010: En af seks 3F’ere lider af lommesmerter

Indtil nytår vil dobbelt så mange medlemmer af 3F have lommesmerter, som befolkningen har i gennemsnit

Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Nyhedsbrevet 3F.

Læs mere i Sjællands Nyheder


13. juli, 2010: Vi tvivler på efterløn

Danskerne tvivler på efterlønnen

Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen for Nyhedsbrevet 3F.

Læs mere på dr.dk


14. juni, 2010: Rytmerne dunker på arbejdspladserne

Halvdelen af alle danskerne hører musik, når de arbejder

Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for TDC.

Læs mere på dr.dk


11. juni, 2010: Danskerne vil gerne betale for ligeløn

Lønnen i kvindedominerede fag i det offentlige er 20 procent mindre end i mandedominerede fag. Men nu lægger danskerne pres på politikerne

Det mener et flertal af danskerne ifølge en ny meningsmåling, som Analyse Danmark har foretaget for Dansk Sygeplejeråd.

Læs mere på Avisen.dk


Sundhed er ikke for mænd

Lægebesøg og salatblade er ikke mandigt. Sådan lyder ekspertens forklaring på, hvorfor mændene i 3F halter langt efter kvinderne, når det kommer til sundhed.

Kvindelige 3F’ere ryger mindre, dyrker mere motion og er mindre overvægtige end de mandlige. Det viser en ny undersøgelse af Analyse Danmark for Fagbladet 3F.

Læs mere på 3F.dk


TVet kommer på overarbejde under VM

Tre ud af fire mænd forventer at sidde bænket foran skærmen under VM i fodbold. Læs hvem der skal se flest kampe.

En undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for kabel-tv-selskabet YouSee, viser, at 75 procent af de danske mænd forventer at følge med i slutrunden.

Læs mere på Berlingske.dk


Myter om efterløn holder ikke

Den typiske efterlønner er hverken en golfspillende tandlæge eller en nedslidt sosu-assistent.

I en ny undersøgelse angiver kun hver femte efterlønner, at han eller hun føler sig helt frisk – men samtidig siger knap halvdelen, at de ville kunne varetage et deltidsjob eller mere. Flertallet af efterlønnerne er med på at ændre ordningen.

Læs mere i Ugebrevet A4


12 minutter skal sikre velfærden

S og SF vil sikre velfærden og efterløn. I stedet skal de rigeste betale mere i skat.

3F’erne siger mere klart nej til nedskæringer end danskerne som helhed.

Læs mere i Fagbladet 3F


Danskerne tror ikke på Løkke som statsminister

Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt er storfavorit til at vinde næste valg, viser ny måling. 42 procent af vælgerne tror mest på Thorning, mens statsminister Lars Løkke Rasmussen spås vinderchancer af 29 procent af danskerne.

Det viser en måling, Analyse Danmark har foretaget i perioden fra 19. til 24. marts blandt 7.175 danskere for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


Regeringen skal mande sig op for ligeløn til kvinder

Et flertal af danskerne mener, at den nye ligestillingsminister skal koncentrere sig om at lukke løngabet mellem mænd og kvinder.

Næsten 6 ud af 10 danskere oplever, at vi har alt for lidt eller for lidt ligestilling på det danske arbejdsmarked, viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4.

Læs mere i Ugebrevet A4


Danskerne er ligeglade med regeringsrokade

Regeringsrokaden har ikke rokket synderligt ved danskernes holdning til regeringen.

Langt de fleste vælgere – 77 procent – har ikke ændret holdning til VK-regeringen efter regeringsrokaden. Det viser en undersøgelse lavet af Analyse Danmark og Rostra Kommunikation.

Læs mere på Berlingske.dk


Flere penge får ikke folkeskolen op at flyve

Det er forandring og ikke forgyldning, der skal til for at forbedre folkeskolen.

Det mener et flertal af danskerne, viser ny undersøgelse. Både elever, forældre og lærere skal arbejde med sig selv. Ellers kan hver sjette forælder gøre alvor af tankerne om at droppe folkeskolen til fordel for en privatskole.

Læs mere i Ugebrevet A4


Hver femte dansker ville ikke bestå indfødsretsprøve

Spørgsmålene i indfødsretsprøven er for svære for hver femte dansker, der ville blive afvist, hvis de skulle kvalificere sig til statsborgerskab.

Det viser en undersøgelse, som Ugebrevet A4 har fået gennemført. Dumpeprocenten understreger, at prøven udgør en urimelig høj barriere for udlændinge i forhold til dansk statsborgerskab, mener eksperter og oppositionspolitikere.

Læs mere i Ugebrevet A4