En ny måling fra Analyse Danmark viser…

2014

20. december, 2014: V og S: Det er ikke Løkke, der afgør valget

Thorning får højere karakterer af vælgerne, Løkke synker til bunds. Det kan ligne en oplagt chance for Socialdemokraterne, men løjtnanterne for de to statsministerkandidater er enige: Valget afgøres på politikken – ikke på personspørgsmål.

Først var der Helle Thornings skattesag. Siden kom Løkkes dyre rejser, tøjkøb og formandskampen i Venstre.

Læs mere på avisen.dk


19. december, 2014: Danskerne giver Løkke 2,9 i karakter. Støjberg giver ham et stort 12-tal

Venstres politiske ordfører kan ikke genkende det billede, som medierne er med til at fremstille af Lars Løkke Rasmussen. Og hun er lodret uenig i vælgernes vurdering af Venstre-formanden.

Vælgerne er ikke enige i Støjbergs karaktergivning. I en rundspørge, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4, ligger Lars Løkke helt i bund blandt partilederne med et gennemsnit på 2,9.

Læs mere på jv.dk


17. december, 2014: Hver 20. mand har været udsat for sexchikane på jobbet

En undersøgelse foretaget af Analyse Danmark viser, at fem procent af 3F´s mandlige medlemmer har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed på en arbejdsplads, selvom kvinder stadigvæk føler sig mest seksuel chikaneret.

Sexchikane går begge veje, men er kønnene ved at nærme sig hinanden?

Læs mere på Tv2.dk


8. december, 2014: Heating bills for old homes much higher

90 procent som bor i huse fra 1960’erne bruger over 10.000 kr årligt på vand og varme – ca. dobbelt så meget som huse bygget efter 1998.

Riv de gamle huse ned og byg nogle nye hvis du vil sparre penge

Læs mere på Cphpost.dk


3. december, 2014: Kvinder vil hellere sortere affald end mænd vil

Er du kvinde, er der stor sandsynlighed for, at du gerne vil sortere mere af dit affald til genanvendelse. Du mener sikkert også, at affaldssortering har stor betydning for miljøet. Det tyder en ny endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra Miljøstyrelsen i hvert fald på.

Analyse Danmark har spurgt 1020 mennesker i Danmark om deres holdning til affaldssortering.

Læs mere på DR.dk


22. november, 2014: Gid jeg havde valgt en anden uddannelse

Knap en tredjedel af danskerne mener selv, at de ville have et bedre arbejdsliv, hvis de havde taget en anden uddannelse. Så gør dog noget ved det, hvis du er utilfreds, opfordrer arbejdsmarkedsforsker.

Valgte jeg nu rigtigt, da jeg søgte ind på læreruddannelsen? Eller skulle jeg være blevet tandlæge i stedet?

Læs mere på Jv.dk


14. november, 2014: Pizzabakken er af pap – men skal ikke i papcontaineren

Næsten halvdelen af befolkningen kender ikke deres kommunes krav til, hvordan de skal sortere deres affald.

Hvornår er plast hård? Og skal pizzabakker egentlig i pap-containeren? Borgerne i Danmark vil gerne sortere deres affald. Men knap halvdelen af dem kender ikke kravene til affaldssortering i deres kommune.

Læs mere på DR.dk


14. november, 2014: Hver fjerde bruger ikke uddannelsen på jobbet

For en stor del af danskerne er der ingen sammenhæng mellem arbejde og uddannelse. Det skyldes i høj grad dansk dynamik og mental mobilitet, vurderer en forsker.

Hvor meget bruger du egentlig din uddannelse i dit daglige arbejde? Slet ikke, lyder svaret fra knap hver fjerde dansker. I en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for a-kassen Ase, siger godt 23 procent af de adspurgte, at de »slet ikke« arbejder inden for det område, hvor de er uddannet.

Læs mere på JV.dk


13. november, 2014: Gør du nok for at komme i form til skiferien?

En spørgeskemaundersøgelse har afsløret, at hovedparten af danskerne er i alt for dårlig form, når de tager på skiferie. Er du en af dem? Se de gode råd til at undgå skader.

64 procent af alle danske vintersportsentusiaster gjorde ingenting for at komme i form inden deres seneste skiferie. Og kun 32 procent vurderer selv, at de var i god eller meget god form, inden de begav sig ned af løjperne på feriens første dag, i følge en spørgeskemaundersøgelse om danskernes rejsevaner i vinterferien gennemført af den den østrigske vintersportsregion SalzburgerLand, i samarbejde med Analyse Danmark.

Læs mere på Rejseavisen.dk


2. november, 2014: Vælgere på vandring

Omkring 200.000 vælgere skal vindes tilbage fra blå blok til rød blok, hvis regeringen skal have en chance for at blive genvalgt. Kun de mest trofaste socialdemokrater tror for alvor, det kan lykkes, men forskningen giver dem håb.

Sidste år læste flere tusinde danskere overskriften: »Chokmåling sender Socialdemokraterne til tælling«. I artiklen kunne de læse om »massiv tilbagegang« og et socialdemokrati »i frit fald« i en meningsmåling. Ifølge meningsmålingen ville partiet blot få 16,4 procent af stemmerne, mens professor ved Københavns Universitet og valgforsker Kasper Møller Hansen blev citeret for, at »målingen tyder på en fortsat massevandring fra Socialdemokratiet, som svækker partiet i alle aspekter«.

Læs mere på Information.dk


1. november, 2014: Vælgere på vandring

Omkring 200.000 vælgere skal vindes tilbage fra blå blok til rød blok, hvis regeringen skal have en chance for at blive genvalgt. Kun de mest trofaste socialdemokrater tror for alvor, det kan lykkes, men forskningen giver dem håb.

Sidste år læste flere tusinde danskere overskriften: »Chokmåling sender Socialdemokraterne til tælling«. I artiklen kunne de læse om »massiv tilbagegang« og et socialdemokrati »i frit fald« i en meningsmåling. Ifølge meningsmålingen ville partiet blot få 16,4 procent af stemmerne, mens professor ved Københavns Universitet og valgforsker Kasper Møller Hansen blev citeret for, at »målingen tyder på en fortsat massevandring fra Socialdemokratiet, som svækker partiet i alle aspekter«.

Læs mere på Avisen.dk


13. oktober, 2014: Glem de gode karakterer: Sådan får du jobbet

Cheferne er ret ligeglade med, hvad der står på dit eksamensbevis, og alle de penge du brugte på udlandsophold har også været spildt. Til gengæld er erfaring og netværk vigtigt, når du skal have et job.

En ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark viser en top 7 over de vigtigste ting til en ansættelse. I bunden af listen finder man de gode karakterer, kun slået af udlandsophold.

Læs mere på Avisen.dk


8. oktober, 2014: Vælgerne: EL er de mindst stuerene

Enhedslisten er det parti som flest danskere aldrig ville stemme på, viser en undersøgelse fra Analyse Danmark.

Enhedslistens udenrigsordfører, Christian Juhl (Ø), var i kølvandet på det nylige svenske valg ude og sige, at danske politikere burde lære af deres svenske kollegers totale afvisning af Sverigesdemokraterne.

Læs mere på Jyskevestkysten.dk


7. oktober, 2014: Sidste runde

Med et leve for Danmark åbner Helle Thorning-Schmidt i dag ikke bare det nye folketingsår. Hun indleder det, de politiske kommentatorer kalder et højdramatisk politisk år.

Det er valgår, det er skæbneår, det sitrer og det bobler af nye tanker og gamle positioner i bevægelse? Kan I mærke det?

Læs mere på Information.dk


1. oktober, 2014: Dorthe skiftede bank: Nu sparer hun 25.000 om året

I dag er det præcis to år siden, at initiativet “Skift Bank Dag” så dagens lys. Dorthe Puggaard er en af de danskere, der har fulgt opfordringen og skiftet bank. Det har givet hende en årlig besparelse på 25.000 kr.

Sådan lyder det i indledningen af den præsentation, som folkene bag “Skift Bank Dag” har skrevet på projektets Facebook-profil.

Læs mere på Tv2.dk


30. september, 2014: Danskerne vil have gratis wifi i lufthavnene

Vi vil have wifi i lufthavnen. Og vi vil have det gratis. Det viser en ny undersøgelse, der er lavet af Analyse Danmark for rejsesøgemaskinen Skyscanner, skriver branchesitet check-in.

Størstedelen af den danske befolkning kan slet ikke forestille sig en rejse uden diverse elektroniske platforme ifølge check-in.dk.

Læs mere på Borsen.dk


28. september, 2014: Glem myterne – sortér dit affald

To ud af tre danskere frygter, at affaldet bliver blandet sammen, når skraldebilen henter det.

DANMARK: Flertallet af danskere frygter, at de tomme metaldåser, cornflakes-emballagen og kartoffelskrællerne bliver blandet sammen igen, selv om man har sorteret affaldet.

Læs mere på Nordjyske.dk


24. september, 2014: Ni ud af ti danskere er dybt bekymrede for Islamisk Stat

Danskerne er skræmt fra vid og sans over de yderligtgående islamister i Islamisk stat, viser en ny undersøgelse. Stort set alle danskere, nemlig 93 procent, ser på islamisternes fremfærd med stor alvor. Men også konflikten i Ukraine og Ebolas udbredelse i Afrika bekymrer danskerne.

Hellige krigere, der halshugger gidsler og lægger deres ugerninger ud på Youtube. Titusindvis af mennesker på flugt fra Islamisk Stats massakrer. Og en segnefærdig mor under en brændende sol med børn og plasticposer på vej væk fra overgreb, voldtægter, død og ødelæggelse.

Læs mere på Jyskevestkysten.dk


23. september, 2014: Danskerne: S og V er lige økonomisk ansvarlige

Venstre, Socialdemokraterne og Radikale anses for at være de økonomisk mest ansvarlige partier i Danmark, viser ny måling.

Kapløbet om at være Danmarks økonomisk mest ansvarlige parti i vælgernes øjne er nu så tæt, at vinderen nærmest kun kan kåres ved hjælp af målfoto og i langsom gengivelse, skriver Ugebrevet A4.

Læs mere på Jyskevestkysten.dk


15. september, 2014: Ansattes rangliste: Her er de syv vigtigste ting for at få job

Karakterer fra studietiden spiller en meget lille rolle i forhold til at få job, viser en ny undersøgelse.

Selv om eksamensbeviset dokumenterer en perlerække af 10- og 12-taller, så er det langt fra en fribillet til jobmarkedet. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for a-kassen Ase blandt over 2.000 danskere.

Læs mere på MX.dk


15. september, 2014: Danskerne: S og V er lige økonomisk ansvarlige

Venstre, Socialdemokraterne og Radikale anses for at være de økonomisk mest ansvarlige partier i Danmark, viser ny måling.

Kapløbet om at være Danmarks økonomisk mest ansvarlige parti i vælgernes øjne er nu så tæt, at vinderen nærmest kun kan kåres ved hjælp af målfoto og i langsom gengivelse, skriver Ugebrevet A4.

Læs mere på Jyskevestkysten.dk


9. september, 2014: Miljøminister vil myte til livs: Det sorterede affald bliver ikke blandet sammen

To ud af tre danskere frygter, at deres sorterede affald bliver blandet sammen efter afhentning.

Er du en af dem, der sorterer dit affald, selvom tvivlen om, hvorvidt det er skønne spildte kræfter, fordi det alligevel bliver blandet sammen med alt andet affald efter afhentning, så er du ikke alene.

Læs mere på EkstraBladet.dk


8. september, 2014: Danskerne tvivler på sortering af affald

Fire ud af fem danskere har hørt historier om, at det er nytteløst at sortere husholdningsaffaldet. Ny kampagne skal gøre op med myten og få danskerne til at elske at sortere affaldet.

Først sorterer vi møjsommeligt affaldet, og så bliver det alligevel blandet sammen i en pærevælling i skraldebilen eller på forbrændingen.

Læs mere på JV.dk


27. august, 2014: Coop-chef: Vi kan ikke leve af gode undersøgelser

Allan Nørholm siger, at han ikke er overrasket over, at det tager så lang tid at bygge en kundemasse og lånebog op. Og han har tiltag klar i skuffen, der skal booste væksten.

Coop Bank med cirka 45 ansatte i hovedsædet i Albertslund har muligvis ikke taget hverken den gamle brugsbevægelse eller landet med storm – men man er på vej, lyder det fra direktør Allan Nørholm.

Læs mere på Finanswatch.dk


26. august, 2014: Højsæson for lus

Rundspørge blandt forældre viser, at lus er mest udbredt lige efter skolernes sommerferie og juleferie

Det kribler og krabler i hovedbunden hos tusinder af danske børn. Hovedlus og bekæmpelsen af dem er en almindelig foreteelse hos mere end halvdelen af landets børnefamilier, viser en spørgeundersøgelse foretaget af Analyse Danmark for lusebekæmpelsesmidlet Hedrin.

Læs mere på Nordjyske.dk


15. august, 2014: Hver fjerde børnefamilie har haft lus mere end fem gange

Forældre er for dårlige til at behandle mod lusene, mener luseekspert.

Lus er stamgæster hos børnefamilier. I en ny undersøgelse fra Analyse Danmark fortæller 69 procent af forældre med hjemmeboende børn, at de har haft ufrivilligt besøg af de små, kløende kryb, og hver fjerde familie har været så hårdt angrebet, at de har måttet slås mod lusene fem gange eller flere.

Læs mere på Politiken.dk


5. august, 2014: Studerende flytter gerne for job

Ny undersøgelse viser, at de studerende er villige til at rykke på sig selv for at få et job. Det gælder både i og uden for Danmark.

Et job står højt på studerendes ønskelister, uanset om de må flytte efter jobbet eller ej. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for a-kassen Ase.

Læs mere på JV.dk


22. juli, 2014: Ambitiøse unge: Vi vil være chefer

Lige så mange unge kvinder som unge mænd drømmer om at blive ledere. Men virkeligheden ser anderledes ud.

Det skorter ikke på karriereambitioner blandt unge i Danmark. Fire ud af 10 unge mellem 18 og 35 år har nemlig ambitioner om at blive ledere med personaleansvar. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for a-kassen Ase.

Læs mere på Avisen.dk


15. juli, 2014: Danskere finder drømmejobbet uventede steder

Over halvdelen af danskerne arbejder i en anden branche, end de ønskede under uddannelsen, viser en ny undersøgelse fra a-kassen Ase.

Måske er danskerne ikke så kræsne med valget af arbejdsplads, som nogle går og tror. I hvert fald ikke ifølge en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for den tværfaglige a-kasse Ase.

Læs mere på JV.dk


9. juli, 2014: Hver femte privatansatte frygter at miste jobbet

Nyheder om økonomisk opsving, bedre boligmarked og stigende optimisme har tilsyneladende ikke bidt sig fast blandt privatansatte og selvstændige organiseret i den tværfaglige a-kasse, Ase.

Hver femte privatansatte dansker er bange for at miste jobbet, viser en ny måling, Analyse Danmark har lavet for den tværfaglige a-kasse Ase.

Læs mere på NPinvestor.dk


8. juli, 2014: Hver femte frygter at miste jobbet

Opsvingets optimisme har ikke slået igennem hos selvstændige og privatansatte, viser måling fra Ase.

Nyheder om økonomisk opsving, bedre boligmarked og stigende optimisme har tilsyneladende ikke bidt sig fast blandt privatansatte og selvstændige organiseret i den tværfaglige a-kasse, Ase. Hver femte privatansatte dansker er bange for at miste jobbet, viser en ny måling, Analyse Danmark har lavet for den tværfaglige a-kasse Ase.

Læs mere på Tv2.dk


8. juli, 2014: Hver femte privatansatte frygter at miste jobbet

Opsvingets optimisme har ikke slået igennem hos selvstændige og privatansatte, viser måling fra Ase.

Nyheder om økonomisk opsving, bedre boligmarked og stigende optimisme har tilsyneladende ikke bidt sig fast blandt privatansatte og selvstændige organiseret i den tværfaglige a-kasse, Ase. Hver femte privatansatte dansker er bange for at miste jobbet, viser en ny måling, Analyse Danmark har lavet for den tværfaglige a-kasse Ase.

Læs mere på Information.dk


1. juli, 2014: Mange af danskerne tror verdens fordrevne er i Europa

Der er nu over 50 millioner fordrevne for første gang siden Anden Verdenskrig. Næsten 90 procent af verdens flygtninge befinder sig i nærområderne – de fattigste lande. Alligevel viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Dansk Flygtningehjælp, at mange danskere tror, at de fleste flygtninge kommer til Europa.

Vi fejrede FN’s flygtningedag i sidst uge og de nyeste tal fra UNHCR viste, at der i alt er 51,2 millioner flygtninge og fordrevne på verdensplan. Tallet er steget med 6 millioner siden 2012 og den største stigning skyldes krisen i Syrien, der dagligt sender folk på flugt. Langt størstedelen af de fordrevne befinder sig i nærområderne. Alligevel viser en ny undersøgelse, at 39 procent af danskerne tror, at Europa modtager hovedparten af verdens flygtninge.

Læs mere på Flygtning.dk


1. juli, 2014: Danskerne tror at verdens flygtninge er i Europa

Historier om overfyldte asylcentre og bådflygtninge, der forsøger at komme fra Afrika til Sydeuropa har givet danskerne den opfattelse, at Europa modtager hovedparten af verdens flygtninge. Men det passer ikke.

Ifølge FN’s flygtningeorganisation, UNHCR, er der i alt 51,2 millioner flygtninge og fordrevne på verdensplan. Næsten 90 procent af de fordrevne befinder sig i nabolandene. Alligevel tror to ud af fem danskere, at Europa modtager hovedparten af verdens flygtninge, viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Dansk Flygtningehjælp.

Læs mere på Folketidende.dk


24. juni, 2014: 900.000 bankkunder snyder sig selv for store besparelser

Et stigende antal danskere går rundt med fantasien om at skifte bank, men det er reelt kun et fåtal, der gør noget ved sagen. De snyder sig selv for mange tusinde kroner, lyder det fra en bankekspert.

Ifølge Børsen er antallet af danskere, der overvejer at skifte bank, fordoblet på ganske få år. I 2010 overvejede 13 procent af danskerne at skifte deres nuværende bank ud med en anden, og antallet stiger og stiger. Det tal steget til 26 procent i 2014, skriver avisen.

Læs mere på Tv2.dk


24. juni, 2014: 300.000 nye kunder på vej til Mobilepay

En større rundspørge blandt danske bankkunder peger mod en fortsat rakethurtig tilgang til Mobilepay

De danske forbrugere ventes fortsat at strømme til Danske Banks mobilbetalingsløsning, Mobilepay.

Læs mere i Børsen


23. juni, 2014: Vrisne bankkunder bliver hvor de er

Flere og flere bankkunder overvejer at skifte bank, men det er fortsat kun en lille andel, der rent faktisk rykker.

De danske banker kan ånde lettede op. Analyser på stribe viser, at flere og flere danskere pønser på at skifte deres bank ud med en anden, men når det kommer til stykket, bliver langt de fleste, hvor de er.

Læs mere i Børsen


8. juni, 2014: Kampagne skal gøre unge kloge på skrald

Unge affaldssorterer mindre end de ældre, og det skal en Facebook-kampagne nu gøre noget ved.

63 procent af unge mellem 20 og 29 år savner information om, hvordan de skal sortere deres affald – det er klart flere end de lidt ældre. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Miljøministeriet.

Læs mere på DR.dk


20. maj, 2014: Du spiser masser af buræg uden at vide det

Ny kampagne skal få forbrugernes øjne op for de skjulte billig-æg.

Selv om du er typen, som aldrig kunne finde på at putte buræg i kurven, når du handler, ryger de billige og udskældte æg med stor sandsynlighed derned alligevel.

Læs mere på Politiken.dk


15. maj, 2014: Danskerne siger stadig klart ja til EU

Indland : En ny undersøgelse viser, at danskerne fortsat i stor stil støtter medlemskabet af EU. Det er især de unge, der er positivt stemt for det europæiske fællesskab.

Selv om det tegner til at blive et godt europaparlamentsvalg for nogle af de mere EU-skeptiske partier i Danmark, så viser en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for tænketanken Kraka, at danskerne stadig klart støtter medlemskabet af EU.

Læs mere på JV.dk


15. april, 2014: Omstridt velfærdsforordning behandlet på lukkede møder

Mens der bliver holdt folkeafstemning om et så nørdet emne som patentdomstolen, er den danske befolkning aldrig blevet spurgt eksplicit til det kildne spørgsmål om velfærdsydelser til andre EU-landes borgere. Og da den afgørende EU-forordning blev vedtaget for ti år siden, skete det som led i en særdeles tilknappet proces i Folketinget.

Striden om velfærdsturisme – og den efterhånden berømte EU-forordning, Danmark tilsluttede sig i 2004 – kan ses som et billede på den til tider uigennemskuelige lovgivningsproces i EU, hvor ikke engang de involverede ministre altid kender konsekvenserne af det, de skriver under på.

Læs mere på Altinget.dk


14. april, 2014: Navneleg: Hvem i alverden er Jeppe, Rina og Christina?

Næsten hveranden dansker har aldrig hørt om Socialdemokraternes spidskandidat til valget til Europa-Parlamentet. Og kun hver tiende vælger kender Folkebevægelsens spidskandidat. Morten Messerschmidt (DF), Margrethe Auken (SF) og Ulla Tørnæs (V) er valgets politiske kendisser.

Det kan blive rigtig svært for Socialdemokraterne, Liberal Alliance og Folkebevægelsen mod EU at hive stemmer hjem ved det kommende valg til Europa-Parlamentet 25. maj.

Læs mere i Ugebrevet A4


14. april, 2014: DEL OG HERSK: Morten Messerschmidt deler vandene

For fem år siden så kun hver femte vælger positivt på Morten Messerschmidt. I dag ser dobbelt så mange danskere med milde øjne på Dansk Folkepartis spidskandidat. Han appellerer især til håndværkere, mens akademikere er mindre begejstrede.

Det var op ad bakke, da den unge DF-kandidat Morten Messerschmidt i 2009 kæmpede for en plads til Europa-Parlamentet. Flertallet af danskerne brød sig ikke om den kontroversielle og højtråbende EU-modstander.

Læs mere i Ugebrevet A4


14. april, 2014: Morten Messerschmidt er et hit i skurvognen

Få kan dele vandene som Morten Messerschmidt, der enten er hadet eller elsket af danskerne.

Det var op ad bakke, da den unge DF-kandidat Morten Messerschmidt i 2009 kæmpede for en plads til Europa-Parlamentet. Flertallet af danskerne brød sig ikke om den kontroversielle og højtråbende EU-modstander. I dag er billedet ændret.

Læs mere på Avisen.dk


13. april, 2014: Vælgerne i vildrede: Hvem er Jeppe, Rina og Christina?

Seks uger før EP-valget kender mange vælgere ikke spidskandidaterne fra S, LA og Folkebevægelsen mod EU.

Det kan blive ekstra svært for Socialdemokraterne, Liberal Alliance og Folkebevægelsen mod EU at hive stemmer hjem ved det kommende valg til Europa-Parlamentet 25. maj. Mange vælgere har nemlig aldrig hørt om de tre partiers spidskandidater. Det viser en omfattende undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4.

Læs mere på Politiken.dk


13. april, 2014: Vælgerne i vildrede: Hvem er Jeppe, Rina og Christina?

Seks uger før EP-valget kender mange vælgere ikke spidskandidaterne fra S, LA og Folkebevægelsen mod EU.

Det kan blive ekstra svært for Socialdemokraterne, Liberal Alliance og Folkebevægelsen mod EU at hive stemmer hjem ved det kommende valg til Europa-Parlamentet 25. maj. Mange vælgere har nemlig aldrig hørt om de tre partiers spidskandidater. Det viser en omfattende undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4.

Læs mere på Politiken.dk


11. april, 2014: Sådan skal 3F’erne finde job

Det skal være nemmere for ledige 3F’ere at finde job. Derfor skal medlemmerne blandt andet have adgang til stor jobdatabase.

Det skal være nemmere for 3F’s medlemmer at finde job. Derfor arbejder forbund og 3F’s a-kasse nu på et projekt, som skal skabe systematisk jobformidling i alle 3F-afdelinger. 3F’erne vil blandt andet få adgang til en stor jobportal.

Læs mere på 3F.dk


7. april, 2014: GRØNT ARBEJDE: Danskerne: EU skal have fokus på job og klima

Udenrigspolitik, landbrugsstøtte og ligestilling er yt. Til gengæld er klima og arbejdsmarked det absolut vigtigste for EU at beskæftige sig med de kommende år, mener danskerne.

Hedebølge, kraftige storme, CO2-udslip og risiko for oversvømmelser, sult og flygtningestrømme. Konsekvenserne af klimaforandringer bekymrer danskerne så meget, at de ønsker, at EU sætter klimaet øverst på den politiske dagsorden.

Læs mere i Ugebrevet A4


6. april, 2014: Danskerne: EU skal have fokus på job og klima

Indland: Udenrigspolitik, landbrugsstøtte og ligestilling er yt. Til gengæld er klima og arbejdsmarked det absolut vigtigste for EU at beskæftige sig med de kommende år, mener danskerne.

Hedebølge, kraftige storme, CO2-udslip og risiko for oversvømmelser, sult og flygtningestrømme. Konsekvenserne af klimaforandringer bekymrer danskerne så meget, at de ønsker, at EU sætter klimaet øverst på den politiske dagsorden. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4.

Læs mere i JV.dk


2. april, 2014: Danskerne: Stram op på adgangen til gymnasiet

Det skal kræve højere adgangskrav at komme på gymnasiet end på en erhvervsskole. Det mener et flertal af danskerne. De bakker op om de borgerliges karakterkrav forud for forårets politiske forhandlinger om gymnasierne.

Andengradsligningerne skal sidde lige i skabet. Og der skal være nul kommafejl i den danske stil.

Læs mere i Ugebrevet A4


1. april, 2014: Måling viser opbakning til højere adgangskrav på gymnasier

Indland Der skal være højere adgangskrav til gymnasiet end til erhvervsskolerne, svarer et flertal af danskerne i en ny måling.

Elever i folkeskolen skal svede lidt mere over bøgerne, hvis de drømmer om en studenterhue. I hvert fald hvis det står til et flertal af danskerne, der i en ny undersøgelse gennemført af Analyse Danmark for Ugebrevet A4 svarer, at det er en god idé at indføre karakterkrav til de gymnasiale uddannelser.

Læs mere på JV.dk


20. marts, 2014: NOK ER NOK: Danskerne raser mod sociale ydelser til EU-borgere

Seks ud af ti danskere bryder sig ikke om, at polakker og tyskere har ret til børnecheck og dagpenge, når de arbejder i Danmark. For fem år siden var det kun fire ud af ti. Venstre og radikale slås om ansvaret for debatten.

Langt over halvdelen af danskerne bryder sig absolut ikke om, at borgere fra andre EU-lande, der arbejder i Danmark, har ret til børnecheck, SU og andre sociale ydelser.

Læs mere i Ugebrevet A4


20. marts, 2014: GRÆNSELØST: Danskerne tvivler på fordel ved arbejdskraftens frie bevægelighed

Ny undersøgelse viser, at mange danskere ikke mener, at arbejdskraftens frie bevægelighed gavner Danmark. EU-eksperter advarer om, at negativ retorik får udlændinge til at blive væk fordi de føler sig uvelkomne i Danmark. LO-formand Harald Børsting er bekymret for voksende EU-skepsis.

Italienere kan tage job i Tyskland, og danskere i Tjekkiet. På kryds og tværs af landegrænser kan EU-borgerne tage arbejde og bo, hvor de arbejder. Arbejdskraftens frie bevægelighed er et grundlæggende princip i EU, men i dag mener næsten hver anden dansker ikke, at den frie bevægelighed gavner Danmark.

Læs mere i Ugebrevet A4


19. marts, 2014: Gigantiska forskningsanläggningar okända i Danmark – även i branschen

Idag är Region Skåne tillsammans med Medicon Valley Alliance värd för ett stort seminarium i Danmarks Riksdag, Folketinget på Christiansborg i Köpenhamn. Fokus ligger på tillväxt och branschen Life Science som växer stort på båda sidor av Öresund.

En ny rapport gjord av Analyse Danmark har frågat de tyngsta danska företagen inom branschen om kunskap och attityd till Sverige, svensk arbetskraft och vad man har för förväntningar på integrationen i Öresund.

Læs mere på Mynewsdesk.com


13. marts, 2014: Ny undersøgelse: 3F-afdelinger formidler job

Stort set alle 3F-afdelinger formidler job, viser ny undersøgelse.

Stort set alle 3F-afdelinger formidler arbejde til deres ledige medlemmer. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark A/S har lavet for 3F og 3F’s a-kasse.

Læs mere på 3F.dk


13. marts, 2014: Her finder virksomheder ansatte

Mange bruger lokale fagforeninger. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for 3F.

47 ud af 48 lokalafdelinger svarer, at de får henvendelser fra virksomheder, der har ledige stillinger.

Læs mere på Tv2.dk


13. marts, 2014: Her leder cheferne efter nye medarbejdere

Indland Mens SFs vælgere græmmer sig over den nye SR-regering, jubler de radikale og liberale vælgere. Socialdemokratiske vælgere er splittede, og kun få har mere lyst til at stemme på regeringen.

Hvor går cheferne hen, når de mangler en ny medarbejder? Mange besøger den lokale fagforening. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for 3F.

Læs mere på Avisen.dk


19. februar, 2014: Radikales vælgere jubler over SF-exit i ny måling

På tre måneder har mere end 544 virksomheder henvendt sig med nye jobåbninger til 3F lokalafdelinger, viser ny undersøgelse.

En sejr for de Radikale, et nederlag for SF og en yderst blandet fornøjelse for Socialdemokraterne. Det er opfattelsen hos de danske vælgere, efter SF forlod regeringen til fordel for en ny SR-regering. Det viser en ny meningsmåling, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4 blandt 1.003 danskere efter den ny regeringsdannelse.

Læs mere på JV.dk


14. februar, 2014: Røde vælgere ønsker nyt parti

Hver femte vælger på venstrefløjen ønsker et nyt parti, viser ny måling. Især SF’s og Enhedslistens vælgere efterlyser fornyelse. Der er dyb frustration på venstrefløjen, vurderer eksperter.

Der er behov for et nyt parti på venstrefløjen. Det mener ikke færre end hver femte vælger i rød blok ifølge en overraskende måling udført for Ugebrevet A4.

Læs mere i JV.dk


14. februar, 2014: Enhedslisten klar til at omfavne konkurrent

Indland Selv om et nyt parti på venstrefløjen vil intensivere kampen om røde stemmer, frygter Enhedslisten ikke konkurrencen. Et nyt parti vil være en forfriskende nyhed, mener gruppeformand Stine Brix.

Dukker der et nyt parti op på venstrefløjen, vil det blive modtaget med åbne arme af Enhedslisten. Gruppeformand Stine Brix (Ø) ser ikke et nyt parti som en konkurrent, men derimod som en allieret i kampen for at trække regeringen til venstre.

Læs mere på JV.dk


14. februar, 2014: 905.000 vælgere: Ingen partier dur

Ingen af de nuværende partier dur rigtigt til mig. Det er meldingen fra 905.000 vælgere. Lede ved politikerne er en hovedårsag, vurderer iagttager.

905.000 vælgere vurderer, at de nuværende partier i Folketinget ikke rigtigt taler på deres vegne. Det fremgår af en ny undersøgelse. Når så mange føler sig dårligt repræsenteret af politikerne i Folketinget, er det et kæmpe problem, vurderer politiker.

Læs mere på Avisen.dk


14. februar, 2014: Thomas Larsen: Lang vej til nyt parti på venstrefløjen

Indland Hver femte vælger, der stemte rødt i 2011, efterlyser et nyt parti på venstrefløjen, men ifølge Berlingskes politiske kommentator er et levedygtigt parti ikke på trapperne.

Selv om mange vælgere på venstrefløjen føler sig politisk hjemløse, er det langt fra sikkert, at utilfredsheden kan bære et nyt parti. Det siger Thomas Larsen, Berlingskes politiske kommentator, i kølvandet på en måling foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

Læs mere på JV.dk


13. februar, 2014: Røde vælgere ønsker nyt parti

Indland Hver femte vælger på venstrefløjen ønsker, at der dannes et nyt parti, viser en ny måling, og især SFs og Enhedslistens vælgere efterlyser et nyt, rødt parti. Det er udtryk for en dyb frustration på venstrefløjen, vurderer eksperter.

Der er behov for et nyt parti på venstrefløjen. Det mener ikke færre end hver femte vælger i rød blok ifølge en overraskende måling udført for Ugebrevet A4.

Læs mere på JV.dk


12. februar, 2014: Støj på kontoret giver hovedpine og stress

Kontoransatte går dagligt hjem med hovedpine og symptomer på stress. Støjen fra kolleger og kimende telefoner i åbne kontorlandskaber er så massiv, at det smadrer medarbejdernes fysiske velvære.

Hovedpine, stress og mindre overskud til familien. Det er hverdagen for tusindvis af danskere, der arbejder i støjfyldte kontorlandskaber med kimende telefoner og snak fra nabobordene. Støjen er så massiv, at knap halvdelen døjer med hovedpine, stress og usædvanlig træthed efter en lang arbejdsdag.

Læs mere i Ugebrevet A4


12. februar, 2014: Medarbejdere klapper i, når der er stille

Medarbejdere aber efter hinanden og klapper i, når der er stille på kontoret. Det viser en ny undersøgelse.

Når der en sjælden gang er stille i åbne kontorlandskaber, er stilheden overraskende nok svær at bryde. For ansatte aber efter hinanden og sænker deres eget lydniveau, når kollegerne ikke larmer. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4.

Læs mere på Avisen.dk


7. februar, 2014: Overvågning eller vidensdeling: Derfor er åbne kontorer populære

På trods af, at undersøgelser gang på gang dømmer de åbne kontorlandskaber ude, er de stadig populære. Og det er ikke kun på grund af vidensdeling og kontakt med kollegerne, mener forsker.

Medarbejdere, der arbejder i åbne kontorlandskaber, dømmer gang på gang indretningen ude. Der er for meget larm og uro, hver tredje medarbejder laver fejl, når der er for meget larm, og op mod hver fjerde medarbejder må arbejde over for at få noget fred.

Læs mere på Tv2.dk


6. februar, 2014: Storrum stordumper – vi har intet lært

På trods af, at undersøgelser gang på gang dømmer de åbne kontorlandskaber ude, er de stadig populære. Og det er ikke kun på grund af vidensdeling og kontakt med kollegerne, mener forsker.

Kimende telefoner og kollegers evindelige sniksnak. Støjen i åbne kontorlandskaber er så ulidelig for medarbejderne, at de laver fejl og bliver mindre produktive.Fagforening efterlyser handling fra arbejdsgiverne.

Læs mere i Ugebrevet A4


6. februar, 2014: Medarbejdere dumper storrumskontorer

Business Støjen i åbne kontorlandskaber er så ulidelig for medarbejderne, at de laver fejl og bliver mindre produktive, viser en ny undersøgelse.

Det er svært at koncentrere sig, når sidemanden klamprer løs på tastaturet. Fejl i arbejdet og dalende produktivitet er resultatet, når tusindvis af lønmodtagere hver dag tager plads i deres åbne kontorlandskab. For støjen fra kimende telefoner og kollegers konstante snak er så ulidelig, at de ansatte mister koncentrationen og i mange tilfælde må arbejde over.

Læs mere på JV.dk


29. januar, 2014: 3F’ere: Østarbejdere skal have dansk løn og arbejdsvilkår

3 procent af 3F’erne peger på, at løn og arbejdsvilkår er vigtigst, når kollegaen er fra Østeuropa.

Kollegaen fra Østeuropa skal have dansk løn. Det mener syv ud af ti 3F’ere, viser en undersøgelse fra Analyse Danmark blandt 2.363 3F’ere. Her peger 73 procent på, at en overenskomstmæssig løn er noget af det vigtigste, når der arbejdes sammen med østeuropæere.

Læs mere på 3F.dk


17. januar, 2014: Her er kravene til de nye overenskomster

OK14: Sikring af reallønnen og nye bremser på løndumping står øverst på 3F’ernes ønskeseddel til nye overenskomster. Dertil kommer ønsker om, at arbejdsgiverne får øget ansvar for investeringer i uddannelse, lærlinge og job for fremtiden.

Der skal være råd til mere. Og som minimum skal lønnen strække til det samme forbrug som nu. Samtidig skal der ekstra bremser på løndumping, fusk og snyd med østarbejdere.

Læs mere på 3F.dk