En ny måling fra Analyse Danmark viser…

Analyse Danmark i medierne


27. marts, 2017: TILBAGEBLIK: Fire liter øl på en arbejdsdag var ganske normalt

Der er sket en del med alkoholpolitikken siden slutningen af 1800-tallet, hvor det var helt fint at drikke 4 liter bayersk øl på 6,5%, mens man var på arbejde. I dag er det et særsyn med selv en enkelt øl til frokosten.

Udviklingen i vores ølforbrug har en logisk forklaring, lyder det fra Anders Risager Callesen, teamleder og ansvarlig for historisk formidling på Carlsberg.

Læs mere på fagbladet3f.dk


27. marts, 2017: Flertal af danskerne: Cykelhjelm skal være lovpligtig

Hele 72% mener, at det skal være lovpligtigt for børn og unge (under 18), at køre med cykelhjelm og 49% mener, at det burde være lovpligtigt for alle cyklister. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Avisen.dk.

Trods den folkelige opbakning støtter hverken Cyklistforbundet, Rådet for Sikker Trafik eller regeringen et lovindgreb. Det gør til gengæld trafikforsker fra Aalborg Universitet Harry Lahrmann.

Læs mere på avisen.dk


21. marts, 2017: Den klassiske rugbrødsmadpakke har kronede dage

Hos faglærte og ufaglærte sværger de fleste til den klassiske rugbrødsmadpakke. Her siger næsten to af tre, at menuen består af en ”klassisk madpakke”, når det er tid til spisepausen. Det viser en rundspørge, som Analyse Danmark har foretaget blandt 3F’erne for Fagbladet 3F.

Dette skyldes til dels at madpakken er mere praktisk; “Vi har adgang til kantiner, hvor der også er buffet og salatbar, men inden vi når frem og tilbage, så er pausen jo gået”

Læs mere på nyheder.tv2.dk


4. marts, 2017: Ny måling afslører: Massiv modstand mod højere pensionsalder

Når danskerne bliver spurgt om, hvorvidt det er en god idé med en højere pensionsalder, er svaret et stort og rungende nej.

Det viser en ny undersøgelse som Analyse Danmark har gennemført for Avisen.dk. Her svarer blot 14 procent, at pensionsalderen bør hæves. 33 procent mener, at den bør fastholdes, mens hele 45 procent mener, den bør sænkes.

Læs mere på avisen.dk


27. februar, 2017: Rygende uenighed i regeringen: LA og K i hash-krig

36 procent af danskerne vil legalisere hash til personligt forbrug. Mens 45 procent er direkte imod. Det viser en meningsmåling, som Analyse Danmark har lavet for Avisen.dk blandt 1040 adspurgte danskere.

Skal man lovligt kunne ryge hash på gader og stræder i Danmark? Det har Avisen.dk spurgt regeringspartierne Liberal Alliance og Konservative om. Og de er rygende uenige.

Læs mere på avisen.dk


26. februar, 2017: Stor opbakning: Så mange danskere vil gøre medicinsk cannabis lovligt

Tilslutningen til medicinsk cannabis er overvældende blandt danskerne. Hele 80 procent støtter en permament lovligørelse, viser ny undersøgelse som Analyse Danmark har foretaget.

Fra januar 2018 starter en ny forsøgsordning med medicinsk cannabis.

Læs mere på avisen.dk


20. februar, 2017: Asger Aamund: Gør politikere til millionærer

Hvis danskerne vil have bedre politikere og ikke bare studenter og offentligt ansatte i Folketingssalen, så bør lønnen for en folketingpolitiker være en million om året. Det siger Asger Aamund.

Du får, hvad du betaler for, når det gælder politikere, siger Asger Aamund, efter at en undersøgelse af Analyse Danmark viser at et snævert flertal af danskere synes politikernes løn er rimelig.

Læs mere på avisen.dk


19. februar, 2017: Flertal: Nej til druk i arbejdstiden

84 procent af danskerne synes ikke, at det er i orden at drikke alkohol i arbejdstiden.

“Analyse Danmarks undersøgelse passer ind i den trend, vi har set i snart 30 år, hvor danskernes tolerance over for alkohol i arbejdstiden er dalende”, siger Kim Bloomfield, professor i Center for Rusmiddelforskning ved Aarhus Universitet.

Læs mere på nordjyske.dk


18. februar, 2017: Kommunen brugte fotos fra Jannes Facebook: “Jeg blev rasende”

Danskerne er delte i spørgsmålet om, hvorvidt kommunerne må checke borgernes åbne Facebook profiler som en del af sagsbehandlingen.

Det viser en ny undersøgelse som Analyse Danmark har foretaget for Avisen.dk. Mens knap to ud af fem, 38 procent, finder det i orden, mener lidt over halvdelen, at det er forkert.

Læs mere på avisen.dk


14. februar, 2017: Hver 10. dansker finder partner på jobbet

Mere end hver tiende dansker finder kærligheden på arbejdspladsen. Det viser ny undersøgelse, Analyse Danmark har foretaget for Avisen.dk.

Thomas Markersen, kognitiv psykolog og ekspert i sidste sæson af Danmarks Radios ‘Gift ved første blik’, er ikke overrasket over, at det er i landets frokoststuer, at kærligheden spirer.

Læs mere på folketidende.dk