En ny måling fra Analyse Danmark viser…

Analyse Danmark i medierne


4. marts, 2017: Ny måling afslører: Massiv modstand mod højere pensionsalder

Når danskerne bliver spurgt om, hvorvidt det er en god idé med en højere pensionsalder, er svaret et stort og rungende nej.

Det viser en ny undersøgelse som Analyse Danmark har gennemført for Avisen.dk. Her svarer blot 14 procent, at pensionsalderen bør hæves. 33 procent mener, at den bør fastholdes, mens hele 45 procent mener, den bør sænkes.

Læs mere på avisen.dk


27. februar, 2017: Rygende uenighed i regeringen: LA og K i hash-krig

36 procent af danskerne vil legalisere hash til personligt forbrug. Mens 45 procent er direkte imod. Det viser en meningsmåling, som Analyse Danmark har lavet for Avisen.dk blandt 1040 adspurgte danskere.

Skal man lovligt kunne ryge hash på gader og stræder i Danmark? Det har Avisen.dk spurgt regeringspartierne Liberal Alliance og Konservative om. Og de er rygende uenige.

Læs mere på avisen.dk


26. februar, 2017: Stor opbakning: Så mange danskere vil gøre medicinsk cannabis lovligt

Tilslutningen til medicinsk cannabis er overvældende blandt danskerne. Hele 80 procent støtter en permament lovligørelse, viser ny undersøgelse som Analyse Danmark har foretaget.

Fra januar 2018 starter en ny forsøgsordning med medicinsk cannabis.

Læs mere på avisen.dk


20. februar, 2017: Asger Aamund: Gør politikere til millionærer

Hvis danskerne vil have bedre politikere og ikke bare studenter og offentligt ansatte i Folketingssalen, så bør lønnen for en folketingpolitiker være en million om året. Det siger Asger Aamund.

Du får, hvad du betaler for, når det gælder politikere, siger Asger Aamund, efter at en undersøgelse af Analyse Danmark viser at et snævert flertal af danskere synes politikernes løn er rimelig.

Læs mere på avisen.dk


19. februar, 2017: Flertal: Nej til druk i arbejdstiden

84 procent af danskerne synes ikke, at det er i orden at drikke alkohol i arbejdstiden.

“Analyse Danmarks undersøgelse passer ind i den trend, vi har set i snart 30 år, hvor danskernes tolerance over for alkohol i arbejdstiden er dalende”, siger Kim Bloomfield, professor i Center for Rusmiddelforskning ved Aarhus Universitet.

Læs mere på nordjyske.dk


18. februar, 2017: Kommunen brugte fotos fra Jannes Facebook: “Jeg blev rasende”

Danskerne er delte i spørgsmålet om, hvorvidt kommunerne må checke borgernes åbne Facebook profiler som en del af sagsbehandlingen.

Det viser en ny undersøgelse som Analyse Danmark har foretaget for Avisen.dk. Mens knap to ud af fem, 38 procent, finder det i orden, mener lidt over halvdelen, at det er forkert.

Læs mere på avisen.dk


14. februar, 2017: Hver 10. dansker finder partner på jobbet

Mere end hver tiende dansker finder kærligheden på arbejdspladsen. Det viser ny undersøgelse, Analyse Danmark har foretaget for Avisen.dk.

Thomas Markersen, kognitiv psykolog og ekspert i sidste sæson af Danmarks Radios ‘Gift ved første blik’, er ikke overrasket over, at det er i landets frokoststuer, at kærligheden spirer.

Læs mere på folketidende.dk


13. februar, 2017: En tidsbank er et stort ønske hos hver anden

En tidsbank hvor man kan arbejde mere i nogle perioder af sit liv mod til gengæld at arbejde mindre i andre, kan være løsningen på problemer med at få arbejdsliv og privatliv til at hænge sammen.

I hvert fald siger 46 procent af lønmodtagerne i en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4, at de ville gøre brug af en tidsbank.

Læs mere på ugebreveta4.dk


2. februar, 2017: Her er er danskernes yndlingsdruer

Wines of Germany har sat sig for at kortlægge danskernes vinpræferencer. Undersøgelsen viser store vaneforskelle mellem landsdele og aldersgrupper

Når det kommer til rødvine, er danskerne mest til cabernet sauvignon, mens riesling er det foretrukne valg hvad angår hvidvine. Det fremgår af en spørgeskemaundersøgelse foretaget af Analyse Danmark på vegne af Wines of Germany Danmark.

Læs mere på ekstrabladet.dk


26. januar, 2017: Seniorer arbejder længere – og nyder det

Alder er ingen hindring. Det ser ud til at være mottoet hos flere og flere danskere, der bliver på arbejdsmarkedet, selv om de har passeret ikke bare folkepensionsalderen, men også 67 år.

Men samtidig er der lønmodtagere, der har et uændret og elendigt arbejdsliv med tidlig exit. Vi oplever i øjeblikket en polarisering, påpeger forsker i tilbagetrækning.

Læs mere på ugebreveta4.dk