En ny måling fra Analyse Danmark viser…

Analyse Danmark i medierne

27. oktober, 2016: Danskernes dom over Dybvad, Lizette og Bente: Kendisfaktoren er lille men magten stor

Kendis-faktoren hos nogle af Danmarks mest magtfulde personer i toppen af dansk erhvervsliv og fagbevægelse kan ligge på et meget lille sted.

Næsten halvdelen af danskerne kender ikke organisationernes topfolk. Men Lizette Risgaard kan torsdag fejre sit første år i spidsen for LO med en ny undersøgelse, hvor den halvdel, der kender hende, vurderer at hun har stor indflydelse på samfund og politik. Den mest magtfulde organisationsleder er ifølge danskerne Karsten Dybvad fra DI.

Læs mere på ugebreveta4.dk


19. oktober, 2016: Er du enig? Mænd rejser – kvinder kommer ingen vegne

Kvinder drømmer om at rejse, men kommer ingen vegne. Det er helt omvendt med mændene.

Bounty-strande, drinks, solbadning og koralblåt hav lyder som en drøm, nu hvor efterårsblæsten rusker i træerne uden for. Og især de danske kvinder går og drømmer om at rejse væk. Hele 45 procent drømmer flere gange om ugen – eller endda dagligt – om at rejse væk.

Læs mere på ekstrabladet.dk


29. september, 2016: Hør de sjove fortællinger: Halvdelen af 3F’ere bruger øgenavne

Det kan virke som en barnlig ting, men blandt rigtig mange 3F’ere er det helt almindeligt at bruge øge- eller kælenavne om kollegaerne.

Buller, Havenissen og Lille Per. Halvdelen af 3F’erne bruger øge- eller kælenavne om hinanden. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Fagbladet 3F blandt næsten 1.000 3F’ere.

Læs mere på avisen.dk


10. september, 2016: Pigespejderne laver medlemskampagne

De Grønne Pigespejdere i Hjallerup starter deres nye sæson med et arrangement, som gerne skulle give endnu flere piger lyst til at være med som spejder.

Baggrunden for netop dette arrangement er en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for De Grønne Pigespejdere, viser, at 56 procent af danskerne mener, at nutidens forældre ikke er gode nok til at lade deres børn klare udfordringer på egen hånd.

Læs mere på nordjyske.dk


19. august, 2016: 3F’erne byder bøsser og lesbiske velkomne på jobbet

På de fleste 3F-arbejdspladser kan homoseksuelle være åbne om deres seksualitet, viser nye tal. Der er dog plads til forbedring, mener både 3F og de homoseksuelle selv.

Man kan vifte med regnbueflaget på de fleste 3F-arbejdspladser. Det viser en ny undersøgelse fra Fagbladets webpanel, som Analyse Danmark har gennemført. 1.096 3F’ere har deltaget i undersøgelsen.

Læs mere på fagbladet3f.dk


15. august, 2016: Danskerne frygter privatisering af vandværker – og med god grund

En undersøgelse viser, at 87 pct. af dem, der har taget stilling, er direkte imod et salg, mens kun 10 pct. er for et salg – og det endda kun, hvis salget sker til danske investorer som eksempelvis pensionskasser.

Regeringen pusler i det skjulte med planer om at sælge landets vandforsyninger til private investorer. Men den idé vinder ikke gehør hos de danske vælgere. Tværtimod.

Læs mere på jyllands-posten.dk


11. august, 2016: Kriseramte SAS har et godt image hos danskerne

Over halvdelen af danskerne opfatter flyselskabet SAS positivt. Det skyldes, at SAS er en del af det danske arvegods, mener forsker.

Scandinavian Airlines har formået at bibeholde selskabets gode image på trods af økonomiske og organisatoriske kriser gennem de seneste mange år.

Læs mere på fagbladet3f.dk


9. august, 2016: Trods forsinkelser og sporarbejde: Danskerne er glade for DSB

Selvom DSB ofte omtales i negative vendinger, har hver tredje dansker et positivt billede af virksomheden, viser ny undersøgelse. Forsker er overrasket.

Hver tredje danskere mener, at DSB har et godt eller meget godt image. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for 3F blandt 1.066 danskere.

Læs mere på fagbladet3f.dk


29. juli, 2016: Kun hver tredje drøfter efteruddannelse med chefen

Har du snakket med din chef i dag om behovet for et kursus? Så er du en af de få – i hvert fald hvis du er faglært eller ufaglært. Og det er ikke bare på grund af sommerferie.

Kun to ud af tre 3F’ere har i en rundspørge lavet for Fagbladet 3F af Analyse Danmark svaret, at de kun i mindre grad eller slet ikke løbende drøfter deres behov for efteruddannelse med deres nærmeste leder.

Læs mere på fagbladet3f.dk


26. juli, 2016: Danskerne har ikke styr på deres vand

Mange danskere ved tilsyneladende ikke, hvor meget de betaler for deres drikkevand. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for brancheorganisationen Danske Vandværker.

Ifølge undersøgelsen svarer hele 69 %, at de ikke ved, hvor meget de betaler for en kubikmeter vand. Og det er en skam, for der kan være mange penge at spare, hvis man har styr på sit vand.

Læs mere på avisen.dk


14. juli, 2016: Sådan lever 3F’erne: Kvinder gør rent – mænd kører bil

De stereotype kønsroller lever i bedste velgående i 3F-hjemmene. Mændene sidder bag rattet, mens kvinderne tager sig af det huslige.

Sådan lever rigtig mange 3F-familier. 76 procent af mændene kører altid eller som oftest bilen, mens det blot er 22 procent af kvinderne, når familien kører sammen.

Læs mere på fagbladet3f.dk


12. juli, 2016: Mange 3F’ere bliver hjemme i sommerferien

Næsten halvdelen af håndværkerne, specialarbejderne, rengøringsassistenterne og de andre medlemmer af Danmarks største fagforbund 3F kommer ikke væk fra hjemmets fire vægge i deres sommerferie. Det viser en rundspørge foretaget af Analyse Danmark for Fagbladet 3F.

Hele 44 procent af 3F’erne svarer, at de har planer om at holde hele ferien i deres eget hjem. At mange holder ferie i Danmark er ikke noget nyt.

Læs mere på arbejderen.dk


12. juli, 2016: Kunder dumper Nykredit Bank efter bidragsballade

Forårets bidragsforhøjelser fra Nykredit slår igennem på kundernes tilfredshed med Nykredit Bank, der har de mindst tilfredse kunder i en ny måling, skriver Børsen.

I Analyse Danmarks Bankanalyse 2016 kommer Nykredit Bank ud som banken med de i gennemsnit mindst tilfredse kunder. Det skriver Børsen.

Læs mere på finanswatch.dk


12. juli, 2016: Middelfart Sparekasses kunder mest tilfredse

For tredje år i træk ligger Middelfart helt i top i en måling af kundetilfredsheden i 21 banker.

Middelfart Sparekasse fik karakteren 8,6 i analysen, hvor 10 er det højst mulige. 91% af bankens kunder siger, at den lever op til deres forventninger.

Læs mere på tv2fyn.dk


8. juli, 2016: Ny undersøgelse: Landmænd må ikke rende fra regningen

Hele 70 % af danskerne synes ikke, det er i orden, at landmænd og andre erhvervsvirksomheder kan melde sig fra deres vandværk og lade de resterende forbrugere betale regningen. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for brancheorganisationen Danske Vandværker.

Baggrunden for undersøgelsen er, at landets vandværker oplever en stigende tendens til, at landmænd vil melde sig ud af det lokale vandværk for selv at bore efter vand, som skal bruges til mælkekøling, drikkevand til dyr eller andre erhvervsrettede aktiviteter.

Læs mere på Avisen.dk