En ny måling fra Analyse Danmark viser…

Analyse Danmark i medierne


19. juni, 2017: Ældre mænd vilde med Støjberg

Nogle ministre deler vandene og er mere populære/upopulære i bestemte segmenter, som f.eks. Inger Støjberg. Hun har dog særligt godt fat i de ældre, mandlige vælgere, der giver hende topkarakterer.

Når man ser på gennemsnitskarakteren, kan hun glæde sig over at være den minister, der får allerflest topkarakterer fra danskerne. Men samtidig dumper hver fjerde vælger Inger Støjberg ved at give hende 00 eller 03 for den helt uacceptable præstation.

Læs nere på nordjyske.dk


14. juni, 2017: Pape til tops: Overgår Støjberg og alle de andre

Danskerne giver den konservative justitsminister den højeste karakter ud af regeringens 22 ministre. Søren Pape har fået en gennemsnitskarakter på 4,4 og løber dermed med førstepladsen som Danmarks dygtigste og mest troværdige minister.

Men 4,4 i årskarakter er stadig en halvdårlig præstation med plads til store forbedringer, pointerer Hans Engell.

Læs mere på avisen.dk


14. juni, 2017: Hård dom: Bundkarakter til Løkkes regering

Det er eksamenstid og danskerne har givet regeringens ministre karakterer. I målingen giver danskerne de 22 ministre i Lars Løkke Rasmussens regering en gennemsnitskarakter på blot 3,6 efter syvtrinsskalaen.

“Det viser, at mange danskere er skuffede og ikke mener, at regeringen gør det særlig godt. Lars Løkkes regering ligger i den dårlige ende af karakterskalaen sammenlignet med tidligere regeringer”, udtaler valgforsker ved KU, professor Kasper Møller Hansen.

Læs mere på avisen.dk


12. juni, 2017: Om tre år sker det igen: Oprør mod automatisk højere pensionsalder

Et klart flertal af danskerne synes, at det er en dårlig idé at hæve pensionsalderen i takt med den stigende levealder. Men S og DF står fast på at danskerne skal blive længere tid på arbejdsmarkedet.

I velfærdsaftalen fra 2006 besluttede et bredt flertal, at pensionsalderen skal hæves hvert femte år i takt med den stigende levealder. Men vælgerne er ikke begejstrede for den plan.

Læs mere på avisen.dk


6. juni, 2017: Digitale løsarbejder: Unge hilser ny job-type velkommen

Fire ud af ti af de unge i aldersgruppen 18-29 år ser det som en positiv udvikling, at man kan udbyde sin arbejdskraft på en platform og arbejde fra opgave til opgave.

Det viser en ny undersøgelse blandt 1.087 danskere, som Analyse Danmark har lavet for Avisen.dk. Jo ældre man er, jo mere skeptisk er man generelt over for den udvikling, viser undersøgelsen.

Læs mere på avisen.dk


2. juni, 2017: ”Havnemole og t-shirts giver bedre diskussioner”

Direktøren for DR Danmark, Anne-Marie Dohm, mener, at paraderne er sænket, og at den politiske debat bliver bedre, når den foregår som på Folkemødet på Bornholm.

Diskussionerne bliver bredt dækket af danske medier, så folk over hele landet kan følge med i diskussionerne på Bornholm. Dækningen nyder tilsyneladende opbakning i befolkningen. I en spørgeundersøgelse fra analysebureauet Analyse Danmark giver tre ud af fire adspurgte udtryk for, at medierne bør dække Folkemødet på Bornholm.

Læs mere på dr.dk


30. maj, 2017: Flertal ønsker opgør med pensionssystem: Håndværkere og sosuer skal kunne gå på pension før læger og akademikere

Et flertal af danskere ser gerne, at pensionsalderen afhænger af, hvilken branche man har arbejdet i. Og knap hver anden mener, at pensionsalder skal afhænge af antal år på arbejdsmarkedet.

FOA og Fødevareforbundet efterlyser nytænkning fra regeringen forud for præsentation af nyt tilbagetrækningsudspil.

Læs mere på ugebreveta4.dk


26. maj, 2017: Nysgerrige danskere: Så mange af os kigger ind ad andres vinduer

Næsten 2 ud af 3 danskere kigger ind ad andres vinduer. Og mange af os gør det endda med vilje.

Ifølge sociolog og forfatter Emilia van Hauen er der tale om helt naturlig og forventelig, menneskelig adfærd, som blandt andet bunder i, at vi forsøger at bevare eller forbedre vores plads i det sociale hierarki.

Læs mere på berlingske.dk


22. maj, 2017: It-sikkerhedspolitik ukendt for halvdelen af de ansatte på sociale institutioner

Det skal fokuseres mere på viden om it-sikkerhed i bl.a. kommunerne, hvor man arbejder med meget følsomme oplysninger, mener Dansk IT.

I Rådet for Digital Sikkerhed får resultatet formand Rasmus Theede til at rynke brynene: “Vi finder selvfølgelig dette meget bekymrende, men desværre ikke overraskende.”

Læs mere på version2.dk


21. maj, 2017: Medarbejdere sygemeldt i stor stil på grund af smerter

Smerter koster flere medarbejdere deres job, viser en ny undersøgelse.

Næsten fire ud af ti 3F-medlemmer har meldt sig syge på jobbet en eller flere gange på grund af smerter inden for det seneste år. Det svarer til, at cirka 100.000 rengøringsassistenter, jord- og betonarbejdere, murere og andre medlemmer af 3F har været sygemeldte på grund af smerter i for eksempel ryg eller knæ.

Læs mere på tv2.dk