En ny måling fra Analyse Danmark viser…

Analyse Danmark i medierne


9. januar, 2017: Skjulte buræg i en lang række fødevarer

Mange forbrugere er ikke klar over, at der bruges buræg i en lang række færdigproducerede fødevarer – og ville undgå disse, hvis de vidste det, viser en undersøgelse Analyse Danmark har lavet for Dyrenes Beskyttelse.

Så selv om mange forbrugere i dag har et ønske om at undgå buræg og ikke køber æggene i supermarkedet, er det lettere sagt end gjort at slippe for madvarer, der indeholder buræg.

Læs hvordan du undgår buræg på berlingske.dk


9. januar, 2017: Små kommuner er bedst til velfærd

Ny undersøgelse viser, at borgere i små kommuner er langt mere tilfredse med velfærden end borgere i større kommuner.

Små kommuner er markant bedre til at levere velfærd på borgernære områder som skoler, daginstitutioner og ældrepleje, viser en undersøgelse som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet 4A.

Læs mere på ugebreveta4.dk


6. januar, 2017: “Den største nedskæring i den danske velfærdsstat siden 2. verdenskrig”

Ældreplejen er det velfærdsområde, hvor danskerne oplever den dårligste kommunale service ti år efter strukturreformen. Næsten hver fjerde dansker giver ældreplejen i deres kommune en dårlig karakter.

Det skriver Ugebrevet A4 på baggrund af en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget blandt et repræsentativt udsnit på 2369 danskere over 18 år.

Læs mere på avisen.dk


4. januar, 2017: Danskerne vil have mere i løn

Mere i løn. Det er det største ønske fra lønmodtagerne op til forhandlingerne om nye overenskomster.

Det fremgår af en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4 med svar fra 1.019 lønmodtagere. Undersøgelsen kommer samtidig med at startskuddet onsdag lyder til de første forhandlinger om nye overenskomster for cirka 230.000 ansatte i industrien.

Læs mere på avisen.dk


21. december, 2016: “Isolation er gift for fattige børn”

Vi er nødt til at diskutere, hvad fattigdom er, mener socialrådgiverforening i kølvandet på ny undersøgelse.

Selv om der måske ikke skal ret meget til for at overleve, så handler fattigdom om mere end at få mad på bordet. Sådan lyder det fra Dansk Socialrådgiverforening og Rådet for Socialt Udsatte, som reagerer på en ny undersøgelse af Analyse Danmark fra Ugebrevet A4.

Læs mere på nyheder.TV2.dk


21. december, 2016: Danskerne er barske i deres syn på fattigdom

Fritidsaktiviteter for børnene, et værelse per person i boligen eller en årlig tur i Tivoli. Det er ikke nødvendige goder, mener et flertal af danskerne.

Vi har sammen med Ugebrevet A4 prøvet at afdække, hvornår danskerne mener, at man er fattig, dvs. hvilke ting skal man have råd til, for IKKE at føle sig fattig. 54% mener f.eks. at man skal have råd til internet i hjemmet for ikke at føle sig fattig.

Læs mere på ugebreveta4.dk


20. december, 2016: Ved du hvem, der er borgmester i din kommune?

Hvis svaret er nej, er du ikke alene. Faktisk aner to ud af ti ikke, hvad deres borgmester hedder.

Det viser en ny undersøgelse af danskernes viden om kommunalpolitik, som Analyse Danmark har lavet for Avisen.dk. Undersøgelsen kommer i forbindelse med ti-året for den storstilede strukturreform, der i 2007 lagde de daværende 271 kommuner sammen til 98. Her var et af hovedformålene ellers at sikre bedre betingelser for deltagelse i det lokale demokrati.

Læs mere på avisen.dk


19. december, 2016: 10 år efter reform: Lokaldemokratiet drives af de rige

Med strukturreformen er kommunalpolitik blevet en fjern størrelse, og det får folk til at stå af. Især de fattigste og kortest uddannede melder hus forbi på den lokale indflydelse, viser ny undersøgelse.

Velhavende danskere med lang uddannelse deltager nemlig dobbelt så ofte som kortuddannede danskere med lav indkomst i den kommunale beslutningsproces. Det viser en ny undersøgelse af danskernes deltagelse i nærdemokratiet, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4.

Læs mere på ugebreveta4.dk


18. december, 2016: Vin passer slet ikke til julemaden, men vi drikker den alligevel

Julemiddagen er et frygteligt måltid at sætte vin til, fordi maden både er fed, sød og syrlig, lyder det fra vinekspert. Få hans bedste råd her.

Hvis du allerede nu er ramt af julestress og ikke har tid til at læse en hel artikel om den rigtige julevin, så gå efter dette simple råd fra direktør i PL Vinimport Brian Anthonsen.

Læs mere på dr.dk


16. december, 2016: Styrket opbakning til mere ambitiøs klimapolitik

Danskernes bekymring for klimaforandringerne, opbakning til en mere ambitiøs klimapolitik og vilje til at ændre livsstil af hensyn til klimaet er stigende, viser Klimabarometeret 2016.

Knap 9 ud af 10 danskere betragter de globale klimaforandringer som et alvorligt problem, og andelen der er bekymrede for, at klimaforandringerne vil være til skade for dem selv i deres levetid er steget fra 30 pct. i 2015 til 41 pct. i 2016.

Læs mere på concito.dk