En ny måling fra Analyse Danmark viser…

Analyse Danmark i medierne


14. juli, 2017: Kunde kvitter Nordea: Man føler sig i vejen

Mere end hver tredje kunde overvejer at droppe Nordea, viser ny måling. Fagligheden og tilgængeligheden skuffer, siger en kunde, der nu vil skrotte Nordea

Hovedpinen fortsætter med at trykke for storbanken Nordea. I en spritny undersøgelse overvejer 36 pct. adspurgte Nordea-kunder at vende ryggen til banken. I 2014 var det 22 pct.

Læs mere på børsen.dk


14. juli, 2017: Middelfart Sparekasse har landets mest tilfredse kunder for fjerde år i træk

Middelfart Sparekasse ligger med en samlet score på 8,9 ud af 10 mulige point også i 2017 i toppen af Analyse Danmarks årlige undersøgelse “Bankanalysen”.

“Vores vision er at være ‘bedst til kunder’. Derfor er det glædeligt, når kunderne giver os så høje karakterer. Selv om der er meget fokus på digitalisering og selvbetjening i branchen, så viser ‘Bankanalysen 2017’, at kvaliteten af rådgivningen, kommunikationen med rådgiveren og imødekommenheden i filialen er nogle af de faktorer, der betyder allermest for kundernes tilfredshed med banken.” siger Martin Baltser, adm. direktør i Middelfart Sparekasse.

Læs mere på avisen.dk


7. juli, 2017: Hjælp din hjerne med at parkere til ferien

Din travle hverdagshjerne skal hjælpes, når den skal på ferie. Derfor står man sig godt i at sætte tid af til at lade den parkere til ferie, allerede nogle dage før man stiler mod sommerhus eller spansk hacienda.

Vi danskere er dårlige til at holde ferie. Der er endda noget der tyder på, at vi er blevet dårligere med tiden.
En række undersøgelser fra blandt andre DJØF og Analyse Danmark har over de seneste år vist, at antallet af danskere, der ’i høj grad’ arbejder i ferien, er næsten fordoblet over en fem-årig periode.

Læs mere på dr.dk


7. juli, 2017: Venstres egne vælgere dumper upopulær minister

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er for andet år i træk den mest upopulære Venstre-minister og får kritik for at levere en ujævn præstation.

Hver tredje dansker dumper direkte Esben Lunde Larsen i en ministermåling gennemført af Analyse Danmark for Avisen.dk og Ugebrevet A4 i slutningen af maj måned. Blandt blå bloks vælgere scorer han samlet set kun 3,5.

Læs mere på nordjyske.dk


1. juli, 2017: DIGITALE LØSARBEJDERE; Nye tal afslører: Deleøkonomien er gået i stå i Danmark

Virksomheder som Airbnb og GoMore bliver ofte omtalte i medierne. Men de og andre deleøkonomiske tjenester er langt fra blevet hverdag for alle danskere. Udbredelsen af deleøkonomien i Danmark står i stampe, viser nye tal.

Deleøkonomien rummer store muligheder, men det er ikke sikkert, den nogensinde vokser sig stor i Danmark, vurderer to eksperter.

Læs mere på avisen.dk


28, juni, 2017: Engell om Løkkes mulige arvtager: Han brænder ikke igennem

Når vælgerne skal vurdere, hvor dygtige ministrene er, kommer finansminister Kristian Jensen ind på en tredjeplads. På 12-talsskalaen får han karakteren 4,0.

Men på trods af tredjepladsen er karakterbogen en nedtur for Kristian Jensen. Det mener politisk kommentator Hans Engell.

Læs mere på avisen.dk


28. juni, 2017: Mister opbakning blandt vælgerne: Venstres kronprins snubler ned ad karakterstigen

For tredje år i træk falder finansministeren i årskarakter. I en ny undersøgelse fra Analyse Danmark giver vælgerne ham nemlig en halvdårlig årskarakter på bare 4.

Valgforsker på Københavns Universitet professor Kasper Møller Hansen mener, at Kristian Jensens fald i karakter handler om skiftet fra udenrigsminister til finansminister.

Læs mere på avisen.dk


27. juni, 2017: Kommentar: Vi har ikke fortjent en ærlig og uspoleret politiker som Thyra Frank

Ekstra Bladet har nu igen været ude med riven efter Thyra Frank. Ministeren kritiseres blandt andet for ikke at have fremsat et eneste lovforslag for Folketinget i de syv måneder, hun har siddet på posten. Nu har Thyra Frank dog aldrig lagt skjul på, at hun, hverken som Liberal Alliances MF, da hun var det, eller som minister i dag, nogensinde har haft i sinde at indføre flere love og regler. Så det er helt hjernedødt at bebrejde ministeren for ikke at have begået et løftebrud.

Er vi virkelig kommet så langt, at vi forventer af ministre, at de lovgiver bare for lovgivningens skyld? Er vi blevet så vant til spin og tom snak, at vi ser helt bort fra de folkevalgtes bagage og viden på de respektive områder, de er ansvarlige for?

Læs mere på b.dk


26. juni, 2017: Danskerne dumper LA-ministre: Thyra Frank er bundprop

Liberal Alliances seks ministre får dårligere karakterer end K- og V-ministre. Siger tingene klart og tydeligt, lyder en forklaring.

Al begyndelse er svær. Også at debutere på et ministerhold. Det må Liberal Alliances seks ministre sande, efter at vælgerne har givet dem katastrofalt dårlige karakterer op til sommerferien.

Læs mere på avisen.dk


23. juni, 2017: Løkkes nære ven er Danmarks mest ukendte minister

Seks ud af ti danskerne ved ikke, at Lars Christian Lilleholt (V) er energi-, forsynings- og klimaminister. Dermed indtager han den ærgerlige førsteplads som Danmarks suverænt mest ukendte minister.

Lars Christian Lilleholt opfatter ikke selv målingen som negativ for hans arbejde som minister. Samtidig påpeger han, at han som regeringens højeste minister på 203 cm. også er blevet udstyret med den længste titel som energi-, forsynings- og klimaminister. -Det tog mig selv en rum tid at sige titlen i den rigtige rækkefølge og huske alle tre områder, så jeg forstår godt, hvis de adspurgte i undersøgelsen også har lidt svært ved at hitte rede i det, skriver han.

Læs mere på ekstrabladet.dk