En ny måling fra Analyse Danmark viser…

Analyse Danmark i medierne


20. september, 2017: Hver tredje unge har tape foran deres webcam

De færreste bryder sig om idéen, at der sidder én fremmed person og kigger med, når du sidder alene foran computeren. Og faktisk er mange unge så utrygge, at de sætter et stykke tape foran det lille computer-kamera for at beskytte sig imod ubudne gæster.

En ny undersøgelse viser, at 38 procent mellem de 18-29 årige sætter tape foran deres webcam, for at undgå at blive overvåget. Undersøgelsen er lavet af Analyse Danmark for DANSK IT og DataEthics, der har adspurgt 1008 mennesker om deres brug af tape som digital beskyttelse.

Læs mere på bt.dk


14. september, 2017: Sådan er nordjyderne bag rattet

Bilister i Nordjylland tager føringen i at blande sig mest i chaufførens kørsel

Omfanget af nordjydernes næsepilleri og råb af medtrafikanter under bilkørsel er nogle af de ting, som er kigget på i en ny undersøgelse om danskernes kørevaner. Når nordjyderne kører i bil alene, scorer det at synge højt og næsepilleri højt på listen over det, man laver under bilkørslen. I undersøgelsen angiver hver tredje nordjyde, at de synger højt, når de er alene i bilen, mens hver syvende indrømmer, at de bruger køretiden på at pille næse. Dog blander de sig også meget under kørsel.

Læs mere på nordjyske.dk


21. august, 2017: KOMMENTAR: Pas på med at kalde børn kræsne

I løbet af sommeren offentliggjorde Landbrug & Fødevarer en ny analyse omkring børn og kræsenhed. I analysen stod det klart, at mange børn har en oplevelse af, at deres forældre synes, de er mere kræsne, end de selv synes.

Jeg vil med dette indlæg gerne opfordre til, at vi passer på med at kalde børnene for kræsne. Jeg har fx aldrig forstået, hvorfor voksne fortæller børn på forhånd, at der er noget, de ikke kan lide. Sætningen ”ej, det kan du ikke lide” har jeg flere gange overhørt i fx supermarkedet eller ved buffeten på restauranten.

Læs mere på folkeskolen.dk


15. august, 2017: DEBAT: 3F og Dansk Sygeplejeråd i anledning af Pride: Der er plads til forbedringer på danske arbejdspladser

Vi går en regnbuefarvet tid i møde i hovedstaden, hvor gaderne i denne uge bliver fyldt med glade mennesker under Copenhagen Pride. Og her midt i de farverige festligheder er det vigtigt at minde hinanden om, at vi skal give plads til mangfoldigheden.

Det sker desværre alt for ofte, at kolleger taler nedsættende om homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede. Og det er bare ikke i orden. Det må være sådan, at det er medarbejderes kompetencer og arbejdsindsats, der skal vurderes. Ikke deres seksualitet eller kønsidentitet.

Læs resten på politiken.dk


8. august, 2017: Kolleger taler nedsættende om homoseksuelle

På mange danske arbejdspladser snakker de ansatte indimellem grimt om bøsser, lesbiske og transkønnede.

Hos LGBT Danmark fremhæver Peder Holk Svendsen, arbejdsmarkedspolitisk talsmand, at arbejdet er en stor del af vores identitet, og kalder adfærden “mikrodiskrimination”

Læs mere på b.dk


3. august, 2017: Skolestart: Sådan undgår du mobberi

Skolestarten er lige om hjørnet, og det kan give ondt i maven for de nye 0.klasses børn – og ikke mindst deres forældre. En ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Mary Fonden og Red Barnet viser, at det er mobning og børnenes overordnede trivsel som bekymrer forældrene til de nye skolebørn mest.

Det har Mary Fonden og Red Barnet dog råd for. De to organisationer som står bag antimobbeprogrammet, Fri for Mobning, har på deres side samlet 7 gode råd til at hjælpe børn til at blive en del af fællesskabet.

Læs mere på tv2bornholm.dk og friformobberi.dk


1. august, 2017: Kaffen bryggede i Nyborg

I dag drikker danskerne i gennemsnit fire kopper kaffe hver dag, og tal fra Analyse Danmark viser, at tre ud af fire danskere drikker kaffe.

Kaffe og Nyborg har en lang historie med blandt andet Nyborg Kafferisteri.

Læs historien på fyens.dk


25. juli, 2017: Dit badebassin er dyrt i vand

70 % af danskerne aner ikke, hvad de betaler for deres drikkevand, det viser en undersøgelse fra Analyse Danmark.

Og det kan være en dyr fornøjelse at fylde vand i det ellers så billige badebassin til ungerne.

Læs mere på avisen.dk


25. juli, 2017: Strandvane afslører forskel på rige og fattige danskere

Din indkomst siger meget om din sundhed og kan ifølge en ny undersøgelse også afgøre lysten til at traske stranden rundt i badetøj.

To ud af fem danskere med lav indkomst har det dårligt med at vise sig frem på stranden i badetøj, eller også lader de helt være, viser måling som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F.
Blandt de højest lønnede gælder det kun for én ud af fem. Og selvom dine strandvaner kan lyde ubetydelige, så dækker målingen over større skel i samfundet, mener en række forskere.

Læs mere på avisen.dk


14. juli, 2017: Nordea har overtaget Danske Banks rolle som bankernes prygelknabe

Målt på kundetilfredshed overhaler Danske Bank nu Nordea. Kombinationen af et forbedret Danske Bank og møgsag på møgsag for Nordea er forklaringen på, at prygelknabe-rollen er skiftet. Det er første gang i flere år, at kunderne er mere tilfredse med Danske Bank end med Nordea

“Nordea har overtaget den prygelknabe-rolle, som Danske Bank havde tidligere. Udover at de har en generelt lav kundetilfredshed, er der en masse sager i medierne, som påvirker, hvordan andre taler om dem, og egne kunder opfatter banken,” siger vores direktør Henrik Feindor Christensen, til Børsen.

Læs mere på business.dk