En ny måling fra Analyse Danmark viser…

Analyse Danmark i medierne


14. februar, 2017: Hver 10. dansker finder partner på jobbet

Mere end hver tiende dansker finder kærligheden på arbejdspladsen. Det viser ny undersøgelse, Analyse Danmark har foretaget for Avisen.dk.

Thomas Markersen, kognitiv psykolog og ekspert i sidste sæson af Danmarks Radios ‘Gift ved første blik’, er ikke overrasket over, at det er i landets frokoststuer, at kærligheden spirer.

Læs mere på folketidende.dk


13. februar, 2017: En tidsbank er et stort ønske hos hver anden

En tidsbank hvor man kan arbejde mere i nogle perioder af sit liv mod til gengæld at arbejde mindre i andre, kan være løsningen på problemer med at få arbejdsliv og privatliv til at hænge sammen.

I hvert fald siger 46 procent af lønmodtagerne i en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4, at de ville gøre brug af en tidsbank.

Læs mere på ugebreveta4.dk

2. februar, 2017: Her er er danskernes yndlingsdruer

Wines of Germany har sat sig for at kortlægge danskernes vinpræferencer. Undersøgelsen viser store vaneforskelle mellem landsdele og aldersgrupper

Når det kommer til rødvine, er danskerne mest til cabernet sauvignon, mens riesling er det foretrukne valg hvad angår hvidvine. Det fremgår af en spørgeskemaundersøgelse foretaget af Analyse Danmark på vegne af Wines of Germany Danmark.

Læs mere på ekstrabladet.dk


26. januar, 2017: Seniorer arbejder længere – og nyder det

Alder er ingen hindring. Det ser ud til at være mottoet hos flere og flere danskere, der bliver på arbejdsmarkedet, selv om de har passeret ikke bare folkepensionsalderen, men også 67 år.

Men samtidig er der lønmodtagere, der har et uændret og elendigt arbejdsliv med tidlig exit. Vi oplever i øjeblikket en polarisering, påpeger forsker i tilbagetrækning.

Læs mere på ugebreveta4.dk


17. januar, 2017: Mange danskere føler sig dygtige nok til at få et nyt job

84 procent af danskerne føler sig fagligt gode nok til at få et nyt job, hvis de bliver arbejdsløse. Det viser en ny undersøgelse som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet 4A

Samtidig viser undersøgelsen, at ikke en gang hver fjerde danske lønmodtager har været på efteruddannelse i 2016. Men den digitale revolution på arbejdsmarkedet kræver, at danskerne vågner op af tornerosesøvnen, mener ekspert.

Læs mere på ugebreveta4.dk


9. januar, 2017: Skjulte buræg i en lang række fødevarer

Mange forbrugere er ikke klar over, at der bruges buræg i en lang række færdigproducerede fødevarer – og ville undgå disse, hvis de vidste det, viser en undersøgelse Analyse Danmark har lavet for Dyrenes Beskyttelse.

Så selv om mange forbrugere i dag har et ønske om at undgå buræg og ikke køber æggene i supermarkedet, er det lettere sagt end gjort at slippe for madvarer, der indeholder buræg.

Læs hvordan du undgår buræg på berlingske.dk


9. januar, 2017: Små kommuner er bedst til velfærd

Ny undersøgelse viser, at borgere i små kommuner er langt mere tilfredse med velfærden end borgere i større kommuner.

Små kommuner er markant bedre til at levere velfærd på borgernære områder som skoler, daginstitutioner og ældrepleje, viser en undersøgelse som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet 4A.

Læs mere på ugebreveta4.dk


6. januar, 2017: “Den største nedskæring i den danske velfærdsstat siden 2. verdenskrig”

Ældreplejen er det velfærdsområde, hvor danskerne oplever den dårligste kommunale service ti år efter strukturreformen. Næsten hver fjerde dansker giver ældreplejen i deres kommune en dårlig karakter.

Det skriver Ugebrevet A4 på baggrund af en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget blandt et repræsentativt udsnit på 2369 danskere over 18 år.

Læs mere på avisen.dk


4. januar, 2017: Danskerne vil have mere i løn

Mere i løn. Det er det største ønske fra lønmodtagerne op til forhandlingerne om nye overenskomster.

Det fremgår af en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4 med svar fra 1.019 lønmodtagere. Undersøgelsen kommer samtidig med at startskuddet onsdag lyder til de første forhandlinger om nye overenskomster for cirka 230.000 ansatte i industrien.

Læs mere på avisen.dk


21. december, 2016: Håndværkerne skruer op for julegavebudgettet

De ansatte i byggeriet ser ud til at bruge flere penge på julegaver i år, viser en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for 3F.

I år kan børn med tømrer eller murerforældre måske forvente lidt større pakker gemt under træet.Resten af 3F’erne holder et pænt julegavebudget.

Læs mere på fagbladet3f.dk